Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Co bez recepty na swędzenie pipki?
    Clotrimazol w maści, ewentualnie przemywanie jakąś tantum rosą :)

Lami na pewno będzie dobrze! Ninka jest po prostu drobna. Zobaczysz jak się urodzi że jest proporcjonalna i nie ma niczego zbyt krótkiego. Pisałam ci o dziewczynie z mojego wątku 92. Też wariowała i dochodziła od zmysłów bo nóżki wychodziły dużo za krótkie i jakby nie rosły pod koniec ciąży. Kilku lekarzy w różnych placówkach obleciała i sprawdzała. A chłopczyk okazał się zdrowy i proporcjonalny ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, szkoda mi Ciebie, ze sie stresujesz, ale skoro lekarze sa spokojni to staraj sie myslec pozytywnie! Bedzie dobrze!😘
    Przedszkolanko obyś byla pierwsza w takim razie 😊 kciuki za wizyte!
    Nikodemko bulka z chipsami???😯😂 pierwsze slysze! Ale pizze z cheetosami i nachosami znam :P W Warszawie jest w PizzaBoyz, calkiem dobra

nick nieaktualny, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami nic dziwnego, że się martwisz :( mam nadzieję, że jednak po porodzie okaże się to, co często bywa, że to błędy pomiaru jednak i mała będzie większa. Powyżej 2,5kg to i tak nie jest hipotrofia już, więc malutka po prostu będzie drobna, a potem szybciutko nadrobi po drugiej stronie brzuszka. Trzymam kciuki! A przyczyna może być nieuchwytna na tym etapie. Po porodzie zbadają łożysko, będzie wiadomo, co i jak.

Przedszkolanko nie tylko Ty jesteś taka dziwna, ja dzisiaj tez już od 5.30 nie śpię 😭

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:03

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami eh... nie zazdroszczę tej nerwowej końcówki🙁 Te cm to tylko pomiary, które obarczone są sporym marginesem błędu. Ninka potrzebuje jeszcze tylko tygodnia w brzuszku, pomyśl o tym, że to jest Twoje ostatnie ważne zadanie w tej ciąży💪 Lekarzom też zależy na tym, żebyś urodziła zdrową dziewczynę, zaufaj im :*

A moja przyjaciółka ma dziś za godzinę cc. Brzuszek maluszka przez tę wadliwą nereczkę dużo za duży w obwodzie i ogromna różnica w stosunku do główki. Decyzja o operacji malucha, czy dziś, czy można poczekać, dopiero jak go wyjmą i dobrze przebadają. Proszę o kciuki dla Miłoszka 🙏

• Dośka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami Kochana, nie martw się. Tak jak Dziewczyny piszą usg zawsze ma granice błędu, a córeczka jest drobn, ale to wszystko sobie nadrobi w swoim czasie. Będzie dobrze! 😘

Pestko będę mocno trzymać kciuki za małego Miłoszka!

Przedszkolanko jak wizyta u diabetologa? Powiedział coś nowego, czy to dzisiaj masz wizytę? 🙂

P.S. U mnie od dziś 3 z przodu 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 07:48

przedszkolanka:), Meggs, Cytrynowy sok, nick nieaktualny, Pestkaa, blair., tere-fere, Ani0nka lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, sama wiesz, że te pomiary nie są dokładne, ukąszenie nie powinno mieć żadnego wpływu. Będzie dobrze, Ninka będzie miała piękne nóżki! 😍

Nona, tylko gynoxin optima na noc.

Pestkaa lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doska w takim razie wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń, obyś nie miała problemow w ciąży!

Od razu lepszy humor jak już przestałam czekać na poród :P Córka miała nocna pobudke w nocy na półtorej h...

Cytrynowy sok lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestko, trzymamy kciuki za Miłosza! ✊✊✊

Wiem wszystko dziewczyny, nie potrzebuję nawet pocieszania, bo już wszystko napisałyście w poniedziałek i wiem, że wspieracie i wiem, że wszytko skończy się dobrze, tylko teraz potrzeba czasu.

Alex, nóżki na prenatalnym, połówkowym i 3 trymestru w 29tc wychodziły 2 tygodnie starsze. Jak w końcu moja lekarka zmierzyła ją w 34tc to wyszły 2 tygodnie krótsze, no i teraz jeszcze mniejsze. Tylko jeszcze myślę, że to przez to, że ona trzyma nogi na moim brzuchu i nie ma odpowiedniej odległości, żeby dobrze głowice zrotować i wychodzi wymiar pod kątem, dlatego kość zdaje się być krótsza.

Wczoraj swoją drogą przez to, że na mnie uczyli studenta robić USG i siedziałam tam godzinę i wszystko mierzyli 3 razy tłumacząc mu jak jechać po brzuchu, jak ustawić głowice to już znam wszystkie tajniki, przyda się nam do naszej kliniki 😂

Cytrynowy sok, nick nieaktualny, Pestkaa, Wik89, Arashe, blair., tere-fere lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka, sto lat, sto lat! 🎂🎂🎂🎂 Dużo szczęścia i miłości! Powiem Tobie, że w ogóle tej 3 z przodu nie czuć! Więc bez stresu 😁

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Lami wiem że to dla Was stres ale lekarze wiedzą co robią. Być może będzie taki dzień gdzie powiedzą że nie ma na co czekać i robimy cięcie dzisiaj. Tego Ci życzę. Ninka będzie po prostu mniejsza i szczupła. To nie jest największy problem byle była zdrowa. Dużo sił Wam życzę na najbliższy czas (tez spędziłam 2 tyg w szpitalu-rozumem Ciebie doskonale)
    Pestko ode mnie też kciuki za maluszka✊✊
    Dośka gratuluję nowego tygodnia😉😉 Oczywiście Wszystkiego Najlepszego🎂💐🥂
    Malinowa jak tam testowalas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 08:25

Dośka lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, Lami, Kochane niejasno się wyraziłam bo miałam na myśli że od dziś 30 tydzień, do 30 urodzin jeszcze dwa lata, ale ze mnie ciołek 🙃🙃🙃 😘

alex0806, nick nieaktualny, Arashe, blair., madziorek86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, kochana współczuję stresów. Trzymam kciuki za zdrową i silną Ninkę 😘

Dośka, gratuluję 30 już tygodnia 😊

Tęczova, podaj adres na priv to Ci wyślę owulaki 😀

Przedszkolanko, udało się zająć kolejkę?

Powinnam dziś jechać na pobranie krwi, a tak mi się nie chce.. Chyba pójdę w przyszłym tygodniu

przedszkolanka:), Dośka lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi ile czekłayście na kuriera z H&m? Dostałam poeiedomienei że została nadana ale jęk wchodzę na link to tam że w doreczeniu. Zgłupiałam. Nie wiem czy wybierać się na miasto czy czekać.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:53

Dośka lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka gratulacje, 3 z przodu brzmi poważnie;p tylko teraz czas zwalnia! :p
    Mój czas zdaje się stać w miejscu. Chociaż już jutro sobota to może ruszy. Plamienie się na razie nie powtórzyło ale brzuch tak bolał że z tego wszystkiego zasnęłam. Krzyż to samo, jak na okres. Spałabym dłużej i odespała te wszystkie ostatnie noce ale dzieci sąsiadów drą się na klatce ;/ już chyba z 15 minut. Powinna być cisza dzienna dla osób które w nocy spać nie mogą ;p

Dośka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wchodzę!

Dośka u diabetologa nadal dieta i wszystko jest ok😉
    Gratuluje 3!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 08:49

Dośka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze od września idę wreszcie na zwolnienie, więc już w ogóle czas mi zwolni 😉

Szczęściaro ja byłam w szoku z hm”em bo zamówiłam we wtorek, a eczoraj już dostałam paczkę!

Szczęściara lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:53

Pestkaa lubi tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:
    Lami, kochana współczuję stresów. Trzymam kciuki za zdrową i silną Ninkę 😘

Dośka, gratuluję 30 już tygodnia 😊

Tęczova, podaj adres na priv to Ci wyślę owulaki 😀

Przedszkolanko, udało się zająć kolejkę?

Powinnam dziś jechać na pobranie krwi, a tak mi się nie chce.. Chyba pójdę w przyszłym tygodniu
    Słońce, wysłałam Ci zaproszenie do psiapsi :D

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
‹‹ 1533 1534 1535 1536 1537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ