X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Co bez recepty na swędzenie pipki?
    Clotrimazol w maści, ewentualnie przemywanie jakąś tantum rosą :)

Lami na pewno będzie dobrze! Ninka jest po prostu drobna. Zobaczysz jak się urodzi że jest proporcjonalna i nie ma niczego zbyt krótkiego. Pisałam ci o dziewczynie z mojego wątku 92. Też wariowała i dochodziła od zmysłów bo nóżki wychodziły dużo za krótkie i jakby nie rosły pod koniec ciąży. Kilku lekarzy w różnych placówkach obleciała i sprawdzała. A chłopczyk okazał się zdrowy i proporcjonalny ;)

Nona lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, szkoda mi Ciebie, ze sie stresujesz, ale skoro lekarze sa spokojni to staraj sie myslec pozytywnie! Bedzie dobrze!😘
    Przedszkolanko obyś byla pierwsza w takim razie 😊 kciuki za wizyte!
    Nikodemko bulka z chipsami???😯😂 pierwsze slysze! Ale pizze z cheetosami i nachosami znam :P W Warszawie jest w PizzaBoyz, calkiem dobra

sunshine03, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami nic dziwnego, że się martwisz :( mam nadzieję, że jednak po porodzie okaże się to, co często bywa, że to błędy pomiaru jednak i mała będzie większa. Powyżej 2,5kg to i tak nie jest hipotrofia już, więc malutka po prostu będzie drobna, a potem szybciutko nadrobi po drugiej stronie brzuszka. Trzymam kciuki! A przyczyna może być nieuchwytna na tym etapie. Po porodzie zbadają łożysko, będzie wiadomo, co i jak.

Przedszkolanko nie tylko Ty jesteś taka dziwna, ja dzisiaj tez już od 5.30 nie śpię 😭

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:03

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami eh... nie zazdroszczę tej nerwowej końcówki🙁 Te cm to tylko pomiary, które obarczone są sporym marginesem błędu. Ninka potrzebuje jeszcze tylko tygodnia w brzuszku, pomyśl o tym, że to jest Twoje ostatnie ważne zadanie w tej ciąży💪 Lekarzom też zależy na tym, żebyś urodziła zdrową dziewczynę, zaufaj im :*

A moja przyjaciółka ma dziś za godzinę cc. Brzuszek maluszka przez tę wadliwą nereczkę dużo za duży w obwodzie i ogromna różnica w stosunku do główki. Decyzja o operacji malucha, czy dziś, czy można poczekać, dopiero jak go wyjmą i dobrze przebadają. Proszę o kciuki dla Miłoszka 🙏

• Dośka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami Kochana, nie martw się. Tak jak Dziewczyny piszą usg zawsze ma granice błędu, a córeczka jest drobn, ale to wszystko sobie nadrobi w swoim czasie. Będzie dobrze! 😘

Pestko będę mocno trzymać kciuki za małego Miłoszka!

Przedszkolanko jak wizyta u diabetologa? Powiedział coś nowego, czy to dzisiaj masz wizytę? 🙂

P.S. U mnie od dziś 3 z przodu 🙃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 07:48

przedszkolanka:), Meggs, Cytrynowy sok, sunshine03, Pestkaa, blair., tere-fere, Ani0nka lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, sama wiesz, że te pomiary nie są dokładne, ukąszenie nie powinno mieć żadnego wpływu. Będzie dobrze, Ninka będzie miała piękne nóżki! 😍

Nona, tylko gynoxin optima na noc.

Pestkaa lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doska w takim razie wszystkiego najlepszego! Spełnienia marzeń, obyś nie miała problemow w ciąży!

Od razu lepszy humor jak już przestałam czekać na poród :P Córka miała nocna pobudke w nocy na półtorej h...

Cytrynowy sok lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestko, trzymamy kciuki za Miłosza! ✊✊✊

Wiem wszystko dziewczyny, nie potrzebuję nawet pocieszania, bo już wszystko napisałyście w poniedziałek i wiem, że wspieracie i wiem, że wszytko skończy się dobrze, tylko teraz potrzeba czasu.

Alex, nóżki na prenatalnym, połówkowym i 3 trymestru w 29tc wychodziły 2 tygodnie starsze. Jak w końcu moja lekarka zmierzyła ją w 34tc to wyszły 2 tygodnie krótsze, no i teraz jeszcze mniejsze. Tylko jeszcze myślę, że to przez to, że ona trzyma nogi na moim brzuchu i nie ma odpowiedniej odległości, żeby dobrze głowice zrotować i wychodzi wymiar pod kątem, dlatego kość zdaje się być krótsza.

Wczoraj swoją drogą przez to, że na mnie uczyli studenta robić USG i siedziałam tam godzinę i wszystko mierzyli 3 razy tłumacząc mu jak jechać po brzuchu, jak ustawić głowice to już znam wszystkie tajniki, przyda się nam do naszej kliniki 😂

Cytrynowy sok, sunshine03, Pestkaa, Wik89, Arashe, blair., tere-fere lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka, sto lat, sto lat! 🎂🎂🎂🎂 Dużo szczęścia i miłości! Powiem Tobie, że w ogóle tej 3 z przodu nie czuć! Więc bez stresu 😁

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Lami wiem że to dla Was stres ale lekarze wiedzą co robią. Być może będzie taki dzień gdzie powiedzą że nie ma na co czekać i robimy cięcie dzisiaj. Tego Ci życzę. Ninka będzie po prostu mniejsza i szczupła. To nie jest największy problem byle była zdrowa. Dużo sił Wam życzę na najbliższy czas (tez spędziłam 2 tyg w szpitalu-rozumem Ciebie doskonale)
    Pestko ode mnie też kciuki za maluszka✊✊
    Dośka gratuluję nowego tygodnia😉😉 Oczywiście Wszystkiego Najlepszego🎂💐🥂
    Malinowa jak tam testowalas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 08:25

Dośka lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, Lami, Kochane niejasno się wyraziłam bo miałam na myśli że od dziś 30 tydzień, do 30 urodzin jeszcze dwa lata, ale ze mnie ciołek 🙃🙃🙃 😘

alex0806, sunshine03, Arashe, blair., madziorek86 lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, kochana współczuję stresów. Trzymam kciuki za zdrową i silną Ninkę 😘

Dośka, gratuluję 30 już tygodnia 😊

Tęczova, podaj adres na priv to Ci wyślę owulaki 😀

Przedszkolanko, udało się zająć kolejkę?

Powinnam dziś jechać na pobranie krwi, a tak mi się nie chce.. Chyba pójdę w przyszłym tygodniu

przedszkolanka:), Dośka lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi ile czekłayście na kuriera z H&m? Dostałam poeiedomienei że została nadana ale jęk wchodzę na link to tam że w doreczeniu. Zgłupiałam. Nie wiem czy wybierać się na miasto czy czekać.

sunshine03 lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:53

Dośka lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka gratulacje, 3 z przodu brzmi poważnie;p tylko teraz czas zwalnia! :p
    Mój czas zdaje się stać w miejscu. Chociaż już jutro sobota to może ruszy. Plamienie się na razie nie powtórzyło ale brzuch tak bolał że z tego wszystkiego zasnęłam. Krzyż to samo, jak na okres. Spałabym dłużej i odespała te wszystkie ostatnie noce ale dzieci sąsiadów drą się na klatce ;/ już chyba z 15 minut. Powinna być cisza dzienna dla osób które w nocy spać nie mogą ;p

Dośka lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wchodzę!

Dośka u diabetologa nadal dieta i wszystko jest ok😉
    Gratuluje 3!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2019, 08:49

Dośka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze od września idę wreszcie na zwolnienie, więc już w ogóle czas mi zwolni 😉

Szczęściaro ja byłam w szoku z hm”em bo zamówiłam we wtorek, a eczoraj już dostałam paczkę!

Szczęściara lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:53

Pestkaa lubi tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:
    Lami, kochana współczuję stresów. Trzymam kciuki za zdrową i silną Ninkę 😘

Dośka, gratuluję 30 już tygodnia 😊

Tęczova, podaj adres na priv to Ci wyślę owulaki 😀

Przedszkolanko, udało się zająć kolejkę?

Powinnam dziś jechać na pobranie krwi, a tak mi się nie chce.. Chyba pójdę w przyszłym tygodniu
    Słońce, wysłałam Ci zaproszenie do psiapsi :D

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
‹‹ 1533 1534 1535 1536 1537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ