X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 23:52

Anhydra lubi tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. No nic leżymy i czekamy. Staramy się nie stresowac i nic wiecej zrobić nie możemy. Dr W jeszcze nie było. Najwyzej pozniej jeszcze sie przypomnę. Beznadziejnie sie tylko czuje po tej kroplówce. Jak na haju, trzesiawka i puls 120-140.

Nikodemko a swojego pulsu nie znalazłaś przypadkiem? Bo kropek to puls ma mega wysoki na tym etapie i u mnie siedzial mega nisko, a po maksymalnie po bokach i na srodku łapał mi detektor moje tetno.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Meggs - przytulam. Musi byc dobrze. No wlasnie, co na to wszystko dr W?
    Lami - matko, czwartek juz tak niedaleko! Ale to musza byc emocje.
    Biegajaca - przyszedl detektor, dziekuje bardzo ❤️
    Oczywiscie od razu sprawdzilam. Dzidzia jest, nie musialam sie za duzo naszukac. Nie spodziewalam sie tylko, ze tak wysoko, bo zaraz przy pępku, po lewej stronie. Zyje, serduszko bije, tylko wydaje mi sie, ze wolno... ale nie bede sie tym przejmowac. Uspokoilam sie i czekam na srode.

Nikodemko, w 10 tc dziecka nie ma w okolicy pępka. Szukaj raczej pod spojeniem. Macica tak wysoko nie sięga jeszcze w dużo póżniejszej ciąży. To co słyszałaś to albo był Twój przewód pokarmowy, albo Twoje tętno, dlatego tak wolno.

Generalnie jeśli któraś z Was słucha tętna u położnej, to wiecie, że znaleźć tętno dziecka nie jest tak łatwo. Najpierw słyszy się tętno kobiety, pracę przewodu pokarmowego, później ruchy albo przepływy w pępowinie. Żeby mieć pewność, że to poprawne tętno położna czasem szuka i słucha długo.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs- no wlasnie nie... moje tetno tez znalazlam i bylo wyzsze od kropka :/ jak policzylam przez minute to wyszlo 110.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra fajnie, ze się odezwałeś ! Dużo spokoju i cierpliwości dla Ciebie i

Nikodemko cieszę się, ze sie trochę uspokoiłas z tygodnia na tydzień będzie troszkę "łatwiej" a to już u Ciebie 11tc 😱

Meggs trzymam kciuki za szyjkę i za Wiktora! Musi być dobrze!

A coś dawno Kozgo nic nie pisała 🤔 Jak się czujesz?

Anhydra lubi tę wiadomość

• coma Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Meggs- no wlasnie nie... moje tetno tez znalazlam i bylo wyzsze od kropka :/ jak policzylam przez minute to wyszlo 110.

No ale na wysokości pępka to trochę mało możliwe na tym etapie - do pępka to macica dochodzi w 24 tygodni. Niżej musi być dzidziuś jeszcze.

Ale ja się nie znam, bo nie używałam detektora.

tere-fere lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs trzymam kciuki, żeby skurcze się wyciszyły i Wikuś dłuuuugie tygodnie siedział w brzuchu :) 😘

Pisałam Wam jakiś czas temu o synku kolegi, skrajnym wcześniaku z 25tc. Minęły już 2 tygodnie życia Stasia, od kilku ładnych dni oddycha już sam, bez respiratora, powolutku przybiera na wadze (jest maleńki, 900g) i jest, jak na Jego wcześniactwo, stabilnie :)

coma, sunshine03, Nikodemka, blair., tere-fere, Biegającą-mama, miśka, Wik89, Szczęściara, madziorek86, Arashe, Niezapominajka2, Anhydra, Nona, Pestkaa, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Twoje wyższe od kropka? Kropek to na tym etapie ma najwyzsze tetno , 150-180 ud / min. Twoje wyzsze byc nie moze. Poszukałabym go raz jeszcze i nisko. Przy linii spojenia łonowego. Może tez byc bardzo słabo wyczuwalne.

tere-fere lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs będzie dobrze, trzymajcie się tam dzielnie! :*

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Jak przy pępku u niższe niż Twoje, to nie kropek.
    Tętno kropka to 150-180 na tym etapie.
    I zdecydowanie niżej powinnaś znaleźć.
    Jak mój kropek zaczął pukać mi w brzuch od 14 tygodnia to było to tak naprawdę nieco niżej niż w połowie drogi od spojenia do pępka.
    Także musisz szukać niżej. 10tydzien to i tak moze byc za wcześnie na znalezienie tetna dziecka

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak? Ok, macie racje, sprawdze jeszcze raz...moze przesadzilam z ta wysokoscia pepka, troche nizej, ale nie az tak nisko jak piszecie.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • blair. Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 23:12

Meggs, tęczova lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko położna w 17+6 dni szukała tętna nad spojeniem. Spróbuj poszukać jeszcze raz. I nie stresuj się jak nie bedziesz mogła je znaleźć bo doświadczona położna nie mogła a co dopiero my.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Tak? Ok, macie racje, sprawdze jeszcze raz...moze przesadzilam z ta wysokoscia pepka, troche nizej, ale nie az tak nisko jak piszecie.
    Jak będziesz w środę na wizycie to usg już może zrobi Ci też przez brzuch, to zobaczysz jak nisko ustawi głowice :) będziesz wiedzieć, że to naprawdę nisko trzeba szukać

Nikodemka lubi tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs nie stresuj się będzie dobrze. Dokulasz się do 38tyg a nawet i dłużej jeszcze będziesz Nam tu marudzić że Wikusiowi mógłby już wyjść😋😋
    Lami to już tak blisko😲😲
    Anhydra dużo sił i wytrwałości Wam życzę. Na kolki nie ma rady trzeba je przetrwać.
    Tęczova trzymam kciuki za małego wojownika. Niech rośnie silny☺️

Meggs, tęczova, Anhydra lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra ty dopiero w ciąży chodziłaś A tu taki duży synio;)
    Nikodemko poszukaj kropka tuż przy linii majtek. Tam powinien być na tym etapie ;) przy pępku to sobie ewentualnie tętnicę mogłaś znaleźć;)
    Meggs dobrze że jesteś w szpitalu. I w sumie ta szyjka nie była jakaś mega krótka więc w porę tam trafiłaś, wszystko jest do wyciszenia mam nadzieję;) z chęcią przyjmę trochę twoich skurczy i oddam szyjki kawałek ;)

Ja po KTG. Wszystko w najlepszym porządku. Skurczy całe 0. Jakieś tam drobne skoki były ale nie zapisały się jako skurcz. Tętno małej super. Połowę lub przesłała A później konkretnie skopała sprzęt ;) udało mi się też wbić do Endo dzisiaj po receptę, skontrolowała wyniki, dała od razu receptę na 100 na teraz i 75 po porodzie ;) takze w środę nie muszę jechać znowu;) I uspokoiła mnie że te pomiary to tak naprawdę tylko maszyna. I na kolejną kontrolę to już mamy przyjść we dwie ;)

Dośka, madziorek86, Arashe, Niezapominajka2, Anhydra, Pestkaa lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, bedzie dobrze. U mnie dokladnie jak u Anhydry - 24tc a skończyło się na 38+2 a szyjka miała 0.6mm.
    Jeśli wyciszą skurcze, to może zdecydują się na szew zamiast pessaru. W każdym razie na majówkach 2019
    byla dziewczyna co samym lezeniem plackiem donosila. Trzymam kciuki za Was!!

Meggs, Anhydra lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę z kolejki przed konsultacją z anestezjologiem,napisze tylko do Meggs kochana-wazne,że ustabilizowane poki co, mam nadzieję,że kroplówki które masz wystarczą i trochę uspokoją..
    Nikodemko kochana szukaj nad spojeniem, takie "walenie" to dzidziuś 😊 spokojnie,ogarniesz ;)

Meggs lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze go nie slychac, bo jest za wczesnie albo nie wiem co... nie chce o tym myslec. Trudno, czekam do srody.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte jutro na 15. Jestem ciekawa ile maly wazy i jak sie zmienil.

Ani0nka, Nona, przedszkolanka:), madziorek86 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1555 1556 1557 1558 1559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ