Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny. No nic leżymy i czekamy. Staramy się nie stresowac i nic wiecej zrobić nie możemy. Dr W jeszcze nie było. Najwyzej pozniej jeszcze sie przypomnę. Beznadziejnie sie tylko czuje po tej kroplówce. Jak na haju, trzesiawka i puls 120-140.
Nikodemko a swojego pulsu nie znalazłaś przypadkiem? Bo kropek to puls ma mega wysoki na tym etapie i u mnie siedzial mega nisko, a po maksymalnie po bokach i na srodku łapał mi detektor moje tetno. -
Nikodemka wrote:Meggs - przytulam. Musi byc dobrze. No wlasnie, co na to wszystko dr W?
Lami - matko, czwartek juz tak niedaleko! Ale to musza byc emocje.
Biegajaca - przyszedl detektor, dziekuje bardzo ❤️
Oczywiscie od razu sprawdzilam. Dzidzia jest, nie musialam sie za duzo naszukac. Nie spodziewalam sie tylko, ze tak wysoko, bo zaraz przy pępku, po lewej stronie. Zyje, serduszko bije, tylko wydaje mi sie, ze wolno... ale nie bede sie tym przejmowac. Uspokoilam sie i czekam na srode.
Nikodemko, w 10 tc dziecka nie ma w okolicy pępka. Szukaj raczej pod spojeniem. Macica tak wysoko nie sięga jeszcze w dużo póżniejszej ciąży. To co słyszałaś to albo był Twój przewód pokarmowy, albo Twoje tętno, dlatego tak wolno.
Generalnie jeśli któraś z Was słucha tętna u położnej, to wiecie, że znaleźć tętno dziecka nie jest tak łatwo. Najpierw słyszy się tętno kobiety, pracę przewodu pokarmowego, później ruchy albo przepływy w pępowinie. Żeby mieć pewność, że to poprawne tętno położna czasem szuka i słucha długo. -
Meggs- no wlasnie nie... moje tetno tez znalazlam i bylo wyzsze od kropka
jak policzylam przez minute to wyszlo 110.
-
Anhydra fajnie, ze się odezwałeś ! Dużo spokoju i cierpliwości dla Ciebie i
Nikodemko cieszę się, ze sie trochę uspokoiłas z tygodnia na tydzień będzie troszkę "łatwiej" a to już u Ciebie 11tc 😱
Meggs trzymam kciuki za szyjkę i za Wiktora! Musi być dobrze!
A coś dawno Kozgo nic nie pisała 🤔 Jak się czujesz?Anhydra lubi tę wiadomość
-
Nikodemka wrote:Meggs- no wlasnie nie... moje tetno tez znalazlam i bylo wyzsze od kropka
No ale na wysokości pępka to trochę mało możliwe na tym etapie - do pępka to macica dochodzi w 24 tygodni. Niżej musi być dzidziuś jeszcze.
Ale ja się nie znam, bo nie używałam detektora.tere-fere lubi tę wiadomość
-
Meggs trzymam kciuki, żeby skurcze się wyciszyły i Wikuś dłuuuugie tygodnie siedział w brzuchu
😘
Pisałam Wam jakiś czas temu o synku kolegi, skrajnym wcześniaku z 25tc. Minęły już 2 tygodnie życia Stasia, od kilku ładnych dni oddycha już sam, bez respiratora, powolutku przybiera na wadze (jest maleńki, 900g) i jest, jak na Jego wcześniactwo, stabilniecoma, sunshine03, Nikodemka, blair., tere-fere, Biegającą-mama, miśka, Wik89, Szczęściara, madziorek86, Arashe, Niezapominajka2, Anhydra, Nona, Pestkaa, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Nikodemka wrote:Meggs- no wlasnie nie... moje tetno tez znalazlam i bylo wyzsze od kropka
tere-fere lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNikodemka wrote:Meggs- no wlasnie nie... moje tetno tez znalazlam i bylo wyzsze od kropka
Tętno kropka to 150-180 na tym etapie.
I zdecydowanie niżej powinnaś znaleźć.
Jak mój kropek zaczął pukać mi w brzuch od 14 tygodnia to było to tak naprawdę nieco niżej niż w połowie drogi od spojenia do pępka.
Także musisz szukać niżej. 10tydzien to i tak moze byc za wcześnie na znalezienie tetna dziecka -
Tak? Ok, macie racje, sprawdze jeszcze raz...moze przesadzilam z ta wysokoscia pepka, troche nizej, ale nie az tak nisko jak piszecie.
-
nick nieaktualnyNikodemka wrote:Tak? Ok, macie racje, sprawdze jeszcze raz...moze przesadzilam z ta wysokoscia pepka, troche nizej, ale nie az tak nisko jak piszecie.
będziesz wiedzieć, że to naprawdę nisko trzeba szukać
Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Meggs nie stresuj się będzie dobrze. Dokulasz się do 38tyg a nawet i dłużej jeszcze będziesz Nam tu marudzić że Wikusiowi mógłby już wyjść😋😋
Lami to już tak blisko😲😲
Anhydra dużo sił i wytrwałości Wam życzę. Na kolki nie ma rady trzeba je przetrwać.
Tęczova trzymam kciuki za małego wojownika. Niech rośnie silny☺️Meggs, tęczova, Anhydra lubią tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Anhydra ty dopiero w ciąży chodziłaś A tu taki duży synio;)
Nikodemko poszukaj kropka tuż przy linii majtek. Tam powinien być na tym etapieprzy pępku to sobie ewentualnie tętnicę mogłaś znaleźć
Meggs dobrze że jesteś w szpitalu. I w sumie ta szyjka nie była jakaś mega krótka więc w porę tam trafiłaś, wszystko jest do wyciszenia mam nadziejęz chęcią przyjmę trochę twoich skurczy i oddam szyjki kawałek
Ja po KTG. Wszystko w najlepszym porządku. Skurczy całe 0. Jakieś tam drobne skoki były ale nie zapisały się jako skurcz. Tętno małej super. Połowę lub przesłała A później konkretnie skopała sprzętudało mi się też wbić do Endo dzisiaj po receptę, skontrolowała wyniki, dała od razu receptę na 100 na teraz i 75 po porodzie
takze w środę nie muszę jechać znowu;) I uspokoiła mnie że te pomiary to tak naprawdę tylko maszyna. I na kolejną kontrolę to już mamy przyjść we dwie
Dośka, madziorek86, Arashe, Niezapominajka2, Anhydra, Pestkaa lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Meggs, bedzie dobrze. U mnie dokladnie jak u Anhydry - 24tc a skończyło się na 38+2 a szyjka miała 0.6mm.
Jeśli wyciszą skurcze, to może zdecydują się na szew zamiast pessaru. W każdym razie na majówkach 2019
byla dziewczyna co samym lezeniem plackiem donosila. Trzymam kciuki za Was!!Meggs, Anhydra lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Piszę z kolejki przed konsultacją z anestezjologiem,napisze tylko do Meggs kochana-wazne,że ustabilizowane poki co, mam nadzieję,że kroplówki które masz wystarczą i trochę uspokoją..
Nikodemko kochana szukaj nad spojeniem, takie "walenie" to dzidziuś 😊 spokojnie,ogarnieszMeggs lubi tę wiadomość
-
U mnie jeszcze go nie slychac, bo jest za wczesnie albo nie wiem co... nie chce o tym myslec. Trudno, czekam do srody.