Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs bardzo Ci współczuję tej sytuacji. Mam nadzieję, że wszystko się wyciszy i będzie ok. Dacie radę
Miałam nic już dla młodego nie kupować, ale byłam w lidlu i wpadły bodziaki i pajac. Lepsza ta bawelenka, grubsza niż z hm.
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
To ja się dołączam do nieprzespanych nocy, dziś miałam wrażenie, ze co chwile brzuch mi twardnial i bolało podbrzusze ale wstałam i wszystko ok. Mam za to bardzo dużo śluzu jak zapomnę wkładki to po 5 min majtki do wymiany... jutro się dowiem czy to nie infekcja, bo o 7 już zaliczyłam labo
Ja mimo jednego porodu nie wiem co to skurcze .., nie miałam robionego ktg wcześniej dopiero na sali porodowej gdzie niby skurcze były już " super do porodu" ale na dwa tygodnie przed (33tydz) położna mi mówiła "o właśnie masz skurcz a ja nic nie czułam... u mnie był tylko bardzo mocny ból jak na okres w pachwinach i plecach jak na okres przychodzący falami co 1min ale to już pod koniec porodu
Lami, Meggs po obchodzie koniecznie zdajcie tu relacje !Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 07:39
-
Ja też dzisiaj nieprzespana noc. Raz, że komary nie dawały nam żyć, a dwa że musiałam oddać mocz na posiew. W nocy już mi się chciało, ale bałam się wysikać żeby rano coś było. Bałam się, że ten z nocy za długo by czekał. A komary mordowałam książką w środku nocy.
Mąż poleciał na delegacje, ja dzisiaj ostatni poniedziałek w pracy.
Miłego dnia Dziewczyny! -
Dziewczyny w szpitalach, czekamy na wieści ;*
Dośka ja miałam ten sam problem z moczem do badania dzisiaj. Sikałam i piłam w nocy kilka razy. Od 3 do 6 mocz spałam i mocz zebrałam później ale prawie przezroczysty 😂 zobaczymy co to z tego będzie
Ja się zastanawiam jak to będzie przy porodzie, pewnie z bólu idzie umrzeć;p ogólnie to takie mega mega skurcze miałam po tabletkach w szpitalu 2 razy, aż mnie wyginało i mną rzucało. I tak się zastanawiam czy podobne skurcze x 10 przy porodzie...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualnyU mnie też kolejna niezbyt przespana noc
Co noc budzę się koło 3-4 z bólem brzucha, podbrzusza i krzyża. Te bóle i napinanie brzucha trzyma mnie z godzinę, dwie i znowu zasypiam. To już któraś noc z rzędu, więc już nie schizuje, ale strasznie to dziwne
Też już mam dosyć bycia w ciąży, tego brzuchola i tych bóli, a tu jeszcze 5 tygodni 🙄 -
Sikajcie w nocy na zdrowie! Bakterie jak mają wyjść to wyjdą też w rozcieńczonym, a to jest najważniejsze. Jak w pierwszej ciąży byłam na IP z ciśnieniem, to najpierw kazali mi się nawodnić i wypić dwa litry wody a potem oddać mocz do badania. Także tego.
Chyba niewiele jest ciężarnych, które nie sikają w nocy po kilka razy a badania robić trzeba.
sunshine03 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja po niezbyt przespanej nocy. Te wstawanie siku masakra. Jeszcze młody po 2 zaczął swoje wyczyny🙄🙄
Co do szpitali miałam być okazję w dwóch. Niestety w każdym było coś nie tak. Te baby gorsze niż faceci czasami😲
Meggs trzymam kciuki.
Lami od Ciebie też czekamy na wiadomość co dalej jaki mają na Ciebie i Ninkę plan.
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Meggs, czekamy na wiesci po obchodzie.
Łapią mnie skurcze w łydki, nie mowiac juz o bolu brzucha, mam wrazenie, ze Magne B6 na mnie nie dziala. Pisalyscie kiedys o jakims innym magnezie. Przypomnicie mi co to bylo? -
Ja to w nocy wypijam z 1.5 litra wody. Mąż tylko biega i całymi zgrzewkami kupuje. Ale wolę pić, sikać co 5 sekund i wtedy nawet głowa nie boli
skoro tak mnie suszy to pewnie tyle organizm potrzebuje. A że puchnę i się zbiera od upałów to druga kwestia.
Ponoć cały wrzesień ma być ciepły. Z jednej strony spoko bo od razu ruszymy z małą na spacerki:)
Nikodemko kup sobie Asmag forte i bierz 3x2 tabletki. Mi pomogło na skurcze łydek i te bóle brzucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 08:48
Nikodemka lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
U mnie jeśli nic się nie zacznie dziać typu skurcze albo wody albo rzeczy z krążenia to rozwiązanie w czwartek, a jeśli cokolwiek to szybciej.
Dzisiaj na ktg ta czynność macicy znowu 20, więc nic się nie zacznie dziać, czekam na czwartek.
Sunshine, niech te nocne ekscesy przechodzą. Może po prostu zostało mniej niż 5 tygodni 😊
Sąsiadka miała termin 2 tygodnie później ode mnie. Ja miałam rodzić w zeszły czwartek, to wzięła urodziła w nocy z czwartku na piątek, wczoraj już po południu przyjechali z małym do domu. 37 tydzień, 3400.Wik89, alex0806, Biegającą-mama, Domi_tur, tere-fere, przedszkolanka:), Ani0nka, Nona, Słoneczko123, Pestkaa lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Ja po obchodzie. Zostaje na kroplówkach tak długo jak bedzie trzeba. Na kroplówce jest względnie dobrze. Po jakimś czasie będa probować ja odstawić i zobaczyć jak organizm reaguje. Szyjki nie mierza poki skurcze sa wyciszone i leze i nie ma wyniku posiewu. Wiec leze i pewnie troche tu zabawie. Jesteśmy we 4 w sali z zagrazajacym porodem przedwczesnym na etapie 25-28 tc. Takze wesolo.
Wrocila właśnie jedna dziewczyna ktorej podali 4 kroplowki , zalozyli pessar , wszystko sie wyciszyło ladnie. Poszła na patologie 1 dzień spokoju i wlasnie ja przywiezli z ponownymi skurczami i szyjka skrocona do 0 i z mini rozwarciem mimo pessara. Takze takiej sytuacji boje sie chyba najbardziej. A juz naczytałam sie mase o wcześniakach.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Dlatego Meggs, niech Cię trzymają tam, gdzie jesteś. To na pewno nie jest łatwe, bo chciałoby sie, żeby wyniki posiewu były już sprawdzone its, ale najważniejsze, że kroplówki pomagają i na razie wszystko wyciszone. Trzymaj się kochana, Wiktorek będzie mieszkał w brzuszku, ciocie już go będą czarować tam, żeby nigdzie się nie wybierał. Ściskam mocno 😘😘😘
Meggs lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Meggs - przytulam. Musi byc dobrze. No wlasnie, co na to wszystko dr W?
Lami - matko, czwartek juz tak niedaleko! Ale to musza byc emocje.
Biegajaca - przyszedl detektor, dziekuje bardzo ❤️
Oczywiscie od razu sprawdzilam. Dzidzia jest, nie musialam sie za duzo naszukac. Nie spodziewalam sie tylko, ze tak wysoko, bo zaraz przy pępku, po lewej stronie. Zyje, serduszko bije, tylko wydaje mi sie, ze wolno... ale nie bede sie tym przejmowac. Uspokoilam sie i czekam na srode.alex0806, Meggs, Lami, fiorella82, Biegającą-mama, Wik89, blair., Szczęściara, tere-fere, Nona, Pestkaa lubią tę wiadomość
-
Meggs wrote:Ja po obchodzie. Zostaje na kroplówkach tak długo jak bedzie trzeba. Na kroplówce jest względnie dobrze. Po jakimś czasie będa probować ja odstawić i zobaczyć jak organizm reaguje. Szyjki nie mierza poki skurcze sa wyciszone i leze i nie ma wyniku posiewu. Wiec leze i pewnie troche tu zabawie. Jesteśmy we 4 w sali z zagrazajacym porodem przedwczesnym na etapie 25-28 tc. Takze wesolo.
Wrocila właśnie jedna dziewczyna ktorej podali 4 kroplowki , zalozyli pessar , wszystko sie wyciszyło ladnie. Poszła na patologie 1 dzień spokoju i wlasnie ja przywiezli z ponownymi skurczami i szyjka skrocona do 0 i z mini rozwarciem mimo pessara. Takze takiej sytuacji boje sie chyba najbardziej. A juz naczytałam sie mase o wcześniakach.
Cześć Dziewczyny❤
U nas rollercoster. Mały ma kolki i brakuje czasu na forum. Ale często o Was myślę 😀
Meggs ja się dziwię że oni przy skurczach pessar zakładają. Generalnie pessar zdaje egzamin przy typowej niewydolności ciśnieniowo-szyjkowej a nie przy skróceniu na skutek skurczy macicy. Tutaj trzeba hamować aktywność macicy.
Nie martw sie- Ja byłam w podobnej sytuacji, choć chyba gorszej bo u mnie zaczęło się już w 24 tyg. Też dostawalam siarczan magnezu oprocz tego Tractocile,no spę, isoptin i jeszcze okresowo relanium. Sporo tego było. W każdym razie dotrwalismy do 38+2 tc. Szyja w 38tc miala jeszcze 1 cm! Niemniej jednak trzeba caly czas leżeć. Klusek ma teraz 6 tyg i wazy już 5 kg ❤. Zero problemów z napięciem mięśniowej czy innych powikłań. Tak więc głowa do góry.Meggs, madziorek86, Wik89, blair., tere-fere, alex0806, Arashe, Pestkaa, Słoneczko123 lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK