X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:51

Lami, Wik89, madziorek86, Biegającą-mama, PierwiastkaZuza, Meggs lubią tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, spokojnie. Najważniejsze jest to jak te skurcze działają na szyjkę. Na pewno to sprawdzą. One są bolesne? Ja miałam takie dni, że niemal bez przerwy brzuch mi twardniał, później to przechodziło i znów. Tylko ja mam pewność, że to po prostu macica ćwiczy, bo na szyjkę to nie działało w żaden sposób. Poczekaj co powiedzą na ten temat, bo naprawdę skurcze, o ile nie są bolesne bardzo, na tym etapie mogą być czymś normalnym. Wierzę, że wszystko jest i będzie dobrze.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:04

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezpominajko, haha, no mogę Ci wysłać foty na priv :D

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wierzę że będzie wszystko dobrze. Wyciszą skurcze, założą szew albo pessar, dokulasz się do 38-40 tc i będziesz wyganiać Wiktorka;) mamy teraz tę samą sytuację na wątku 92, dziewczyna praktycznie bez szyjki już i z rozwarciem A na poród czeka ;) spokojnie ;) chętnie bym Ci oddała trochę mojej żyrafiej szyjki jakby można było. Myślę że przez weekend nic specjalnego nie robią ale jutro się Tobą zajmą lepiej od samego rana. Informuj nas!

Lami straszne to co piszesz. Jak leżałam na ginekologii kilka razy to było czyściutko i w ogóle. Ale pewnie różnie bywa i na poporodowej może być podobnie jak u Ciebie. Takie rzeczy to z domu się wynosi. I szkoda że wiele osób zasady współżycia społecznego ma głęboko w poważaniu ;/

Ja znowu mam trudności z zaśnięciem. Stopy momentalnie gorące się robią po położeniu się do łóżka i mam tiki. Normalnie szok, i już mam tego dość. Pewnie jak się kładę na lewym boku to uciskam na jakiś nerw ;/ na dodatek kluska znowu merda w szyjce. Usiadłam na fotel w jej pokoju i czekam aż mnie konkretny sen zmoży to dopiero sie polozę... a chce zasnac bo rano ide na ostatnie badania przed porodem

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wiem,że jestes przerażona ale dacie rade ;*to juź tak blisko, 3 trymestr;Wiktor z kazdym dniem rośnie- będzie dobrze!

Eh Lami,to ja Wam napisze cos jeszczw bardziej gorszego i obrzydliwego (która wraźliwsza to ominac prosze do konca akapitu wpis). Jak lezalam z Pola na początku ciąży to bylam na ginekologii bo na patologii nie było miejsca. Któregoś razu szlam do wc(drugi koniec korytarza). Szlam za starsza kobieta w długiej spódnicy(takie typowe). Przy czym ona chyba nie wiedziala,że jestem za nia i patrze co ona robi -odleglosc jeszcze taka wieksza miedzy nami),a ona cos kopnęla na bok do sciany. Byłam pewna,ze jakis kamyczek,bloto(chociaz wtedy byly upaly) albo jakis kurz a to była dosłownie kupa ! Kulka która jej wyleciala spod spódnicy!! I o ile jestem w stanie zrozumieć nature i fizjologie tak nie rozumiem dlaczego nie wrocila tam z chusteczka czy papierem by to zabrac i wyrzycic! No masakra 😣 albo kible obsikane..

Wiki robilam maske plus saune na wlosy,podciecie końcówek i lekkie cieniowanie. Godzina czasu i przyznaje,że ciezko bylo..przy myciu głowy znowu czulam odlot a maly się wściekał.. henne mi zrobi siostra w domu😂

Nona mam tak samo. Wkładki idealnie zawijam i wyrzucam by nie bylo widac ;p

Niezapominajko trzymamy kciuki!

A ja mam pytanie- rodzila któraś z Was sama? Tzn.bez meza czy kogokolwiek obok?

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:04

• Lami Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, nawet nie wiem co napisać... To teraz bardzo trudne dni, te w niewiedzy. Jutro zacznie się wszystko rozjaśniać, dostaniesz pierwsze punkty planu co dalej i czekamy, żeby skurcze się wyciszyły. Mocno trzymamy za Ciebie i synusia kciuki! Tyle już przeszliście stresujących momentów, teraz też wyjdziecie z tego i poczekacie spokojnie na koniec ciąży. Wierzę w Was mocno 😘 Spróbuj posłuchać jakiejś relaksującej muzyki, wyciszyć się i może to głupia propozycja, ale kontrolować oddech, żeby nie był przez przeponę.

Magda, ja tylko w taki, opisany przez Ciebie sposób widzę to miejsce 😊 Po prostu druzgocące jest to, co pisze Domi - instrukcja, gdzie jest papier toaletowy, albo karteczka z prośbą "Pozostaw to miejsce w takim stanie, jakie je zastałeś". Olaboga!

Niezapominajko, ściskamy kciuki za jutro! Regeneruje się i pisz od razu po USG co i jak 💗

Wiki, na pewno dasz radę! Jutro szybko zleci i będzie po stresie. Trzymaj się! 😘

Meggs, Wik89 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko to chociaż taka kupa z przyczajki, po tajniacku ;p ja kiedy jeździłam jeszcze pksem do rodziców za studenckich czasów szłam sobie niczego nie świadoma, w BIAŁY dzień przez PKS. Idę w stronę autobusu A tam cygan, otoczony żoną i dziećmi, na środku przejścia na takich niskich schodach kuca i wali kupę na te schodki! Normalnie, centralnie zrobił co musiał na chodniku/przejściu na pksie. To było chyba najobrzydliwsze co widziałam do tej pory...

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahahahha, Przedszko! Prawdziwa średniowieczna dama, której długa kieca potrzebna była do robienia pod siebie bez wyrzutów, że kto patrzy 😂😂😂

Alex, bzyknij się z mężem, tak na sen 😁

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie..najgorsze jest to,że ona tam leżała do dnia następnego aż sprzataczka miala dyżur poranny..
    Alex nie wierze,że ludzie są tak obrzydliwi. W glowie się to nie miesci 😖
    Lami u mojego meza w pracy sprzataczka wywiesila w meskim Wc kartke"jesli nie potrafisz trafic do toalety to sikaj na siedzaco" ;p bo wiecznie zalany kibelem i w okolo bylo 😀

Nie pijcie lodowatego mleka na zgage! Drapie mnie dzisiaj w gardle, durna ja😣

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bzyknę męża bo on już od godziny śpi;p rano do pracy idzie. Bzyki były wczoraj ;)
    A jutro i tak badania mam rano to nie poszalałabym;)

Zaraz normalnie wyjdę z siebie. Siedzę dalej jak ten debil i stopy gorące, spuchnięte i łaskoczą. Nie wiem co to, jakiś zespół niespokojnych nóg? Nie zasnę ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpkurcze nie są bolesne, ale odczuwalne. Jakby cała macica wypełniła mi się po brzegi powietrzem. I to nie jest jednorazowe, tylko wraca co 3 min. Dlatego tak sie boje.
    A co do szpitala to jest znośnie. Położne i lekarze byli mili. Jestem w sali 4 osobowej, teraz w 3 dziewczyny. Troche pogadałyśmy. Ale mimo wszytko szpital to szpital.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja z Pola mialam zespół niespokojnych.. mi pomagalo "rozchodzenie " ich i kladłam sie dalej aż udalo się zasnąć.

Meggs dobrze,że nie są bolesne. Wiadomo,ze sam pobyt jest stresujący i niezbyt fajny,ale pamiętaj,że jak trzeba to trzeba..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - bedzie tak, jak dziewczyny pisza. Dokulgasz sie do 40 tygodnia, a to co sie dzieje teraz to tylko jednorazowa przygoda. Jestem wróżką, wiem co mowie. Wyobrazam sobie jaki musisz przezywac stres. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki i czekam az jutro nam napiszesz, ze juz wszystko jest dobrze i skurcze zniknely.

U nas w szpitalu to samo... Niby wyremontowany oddzial, odnowione lazienki, a wszedzie jest taki syf, ze brzydzilam sie tam umyc. W toaletach krew gdzie nie spojrzysz, porazka.
    A tak w ogole dzis na jednym z oddzialow facet wypadl z okna, zginal na miejscu. Nie zlicze ile tu juz bylo takich afer.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku okropne to co piszecie :p ale dobrze wiedziec...
    Meggs, moze bedzie tak jak pisze rzepakowe, ze w samej macicy te skurcze, bez wplywu na szyjke. Dzis poniedzialek, za chwile zajma sie Toba i dowiesz sie wiecej 😘

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, daj znać po obchodzie. Koniecznie poproś o zmierzenie szyjki i porozmawiaj o tym, co oni na temat tych skurczów sądzą. Teraz najbardziej szkodliwa niepewność i stres tak naprawdę, dlatego domagaj się pełnej informacji.

Ja dziś nie śpię od 4:30. Trochę stresów mi się nazbierało, do tego kot zaczął hałasować i poszło. Może chociaż w związku z tym uda się wypić kawę i zjeść śniadanie zanim Młoda wstanie.

Dziś mam wizytę u fizjo uroginekologicznej i położnej. Zobaczymy, jaki plan dalej na tę ciążę. ;)

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Ja już po ostatnich mam nadzieję badaniach przed porodem. Najgorsze że muszę jeszcze raz pojechać do labo bo wynik HIV trzeba odebrać osobiście ale może to w piątek się potoczę po wypłacie i zrobię ostatnie zakupy rossmanowe, podkładów dokupię czy coś...
    Jestem już naprawdę zmęczona. W nocy to takie spanie/nie spanie, kości bolą... Normalnie jak stara babka.
    Jeszcze na 11 mam KTG. To znowu muszę jechać przez miasto i pewnie w upale. Teraz tak przyjemnie chłodno że można oddychać.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilismy wczoraj popoludniu z naszego wypadu. Szkoda ze tak szybko przelecialo. Czas spedzony razem osobno, bez tesciow pietro nizej i na podworku jest cudowny.

Teraz siedze i czekam pod gabinetem dentystycznym. Od 8 przyjmuje. Jakies drobne naprawy trzeba zrobic :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    My zaraz też wyskakujemy z łóżka i na maraton miastowy ruszamy.
    Alex ja w nocy niby śpię ,ale czuje jak mnie kręgoslup boli i się kręce a to siku i teź takie spanie..

Meggs czekamy na wieści.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ