X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko ja miałam podobne wzdecie w 11 tc i wtedy zaczęłam robić zdjęcia co tydzień, już się tylko brzuszek powiększał:)
    Dopiero co ktoś pisał "nie będę wrzucać zdjęć brzucha" tak w ogóle :p

Lami ufaj swojej intuicji, tak jak Magda pisze. Niech jeden z tych lekarzy w twojej karcie wpisze konkretne zalecenia i nikt tego nie podważy :)

U mnie znowu upał się szykuje. Wczoraj była burza bardzo długo, popadało trochę i dało się oddychać. A teraz jak szłam do sklepu to to wszystko paruje i robi się sauna ;/ ponoć cały wrzesień ma być ciepły. Oby tylko ciepły A nie upalny.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow 😍 Nikodemko, Ty to nieźle kokietujesz z tą grubością. Piękne zdjęcie ale ten zakątek w którym zrobione jest zdjęcie jest bardzo klimatyczny 😍 już bym chciała mieć swoją działkę i tworzyć swój ogród. Zazdro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 10:59

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex haha, masz racje, cos mi dzis po prostu odbilo :D
    Pestka - ciesze sie, ze jestescie w dwupaku i, ze wycieczka sie udala :) A zastanawialas sie czy jechac!
    No wlasnie... mi naprawde troche szkoda tego tylu sukni, z dnia slubu mam doslownie 3 zdjecia, na ktorych widac plecy, a glownie przez nie ja wybralam. Takie smiechowe z niedopieta zrobimy na pewno :)
    A gruba jestem w swoich oczach :D I wynika to z tego, ze jeszcze nie tak dawno wazylam 10 kg mniej, dobrze sie wtedy ze soba czulam.
    Powiem Wam, ze na tym zdjeciu to jeszcze nic... Dzis mam dwa razy wieksze wzdecie.

Pestkaa lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • coma Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wczoraj - powoli przybieram kształt kuli. Z sesji ciążowej zrezygnowałam bo już nie czuję się dobrze w swoim ciele, zrobimy sesję z dzidziusiem w grudniu.

9f610ee3338f.jpg

alex0806, tęczova, Wik89, Pestkaa, Meggs, Cytrynowy sok, Nikodemka, OlivkowaMama, Szczęściara, Niezapominajka2, Dośka, Ani0nka, Lami, tere-fere, przedszkolanka:), blair., Słoneczko123, Beti82, madziorek86, Nona, Arashe lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowa - mamy tu kilka takich zakatkow... Az mnie serce boli jak pomysle, ze wynosimy sie do bloku za kilka miesiecy. Nie moge sie doczekac az bedziemy na swoim, ale z drugiej strony moja mama zrobila z naszego podworka naprawde magiczne miejsce :) To ja Ci zazdroszcze, ze bedziesz mogla stworzyc cos od nowa!

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, Ty też masz jakieś zepsute lustra w domu, wyglądasz pięknie 😍

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, piękny brzusio i sukienka śliczna :) nam na sesji ciążowej zdjęcia pstrykała siostra i nie żałuję bo fajna pamiątka. A miałam większy brzuch! ;) za to na obecnym etapie nie dałabym rady, bo czuje że mi zaraz eksploduje ta bania :)
    Nikodemko nie odbiło ci ;) dzisiaj po prostu słyszałaś serduszko kropka, uspokoiłaś się i została sama radość, bez stresu i spiny ;) co do wagi, wyglądasz super. Nie widać tych 10 kg, nawet gdyby tam były ;)
    Ja ważyłam 60 kg, schudłam na początku ciąży nieco. A teraz ważę 73. Więc przytyłam jakieś 13-15 kg już. Nigdy tyle nie ważyłam ale już przestałam się tym przejmować ;) A teraz koksuję dzidzię to już w ogóle mi wszystko obojętne i jem więcej;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • coma Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex, no ja też bardzo chciałam pamiątkę, ale przegapiłam ten moment kiedy jeszcze podobało mi się jak wyglądam, a już był widoczny brzuszek :P Teraz już robię się potężna i kasuję wszystkie zdjęcia które zrobi mi mąż - więc nie czułabym się fajnie na sesji :( Mam jedno fajne zdjęcie z 6 miesiąca z wesela i to musi mi wystarczyć :)

uIHap1.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postarałam się choć troszkę nadgonić ;)

Meggs ogromne uściski dla Ciebie, jesteś dzielna z Wikusiem, szybciutko "wyleżycie" te skurcze 💪 Oczywiście w rewanżu za kciuki dla Miłoszka, trzymam kciuki za Olafka! Dobra karma wraca! Dopowiem tylko, że Miłek z mamą wrócili do domu po 3 dobie! :) Od wczoraj się tulą i z powodzeniem karmią piersią. Badania nerki wyszły dobrze, kolejne badania, kontrola i decyzja czy tną malucha we wrześniu.

Lamcia już w czw będziesz tulić Ninkę <3 jeszcze jutro pozwolę sobie to samo napisać haha może wtedy uwierzę, że to już!

Słoneczko cudowny kropuś, jak miło zobaczyć na forum taką drobinkę <3

Niezapominajko mała Cię jeszcze zaskoczy wagą coś czuję ;) fajnie, że się uspokoiłaś, a pomysł z oszczędzaniem się bardzo dobry 😊

Coma super brzuszek, prześlicznie Ci w tej sukience :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 11:31

Lami, Niezapominajka2, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma - wygladasz pieknie! Mowie Ci to ja, fotograf :D Ale rozumiem, ze zle samopoczucie moze zabierac komfort na sesji.
    Alex - mi teraz tez waga jest obojetna, moge tyc, byle dzidzius byl zdrowy. Na poczatku troche zalowalam, ze nie udalo mi sie schudnac przed zajsciem w ciaze, bo waze teraz najwiecej w swoim zyciu, ale przeciez jeszcze nie umieram. Urodze i wezme sie za siebie :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 11:17

Nikodemka, Wik89 lubią tę wiadomość

• Dośka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Dziewczyny piękne brzuszki! ☺️

Ja jak byłam na wizycie 12.08 to wyszło równo z wagi że od początku przybrałam 10kg, a to dopiero się rozkręca 😂

Lami lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko piękne wzdecie hehe :)

Eee coma dobrze wyglądasz. Ja w pierwszej ciąży nie robiłam sesji, bo twierdziłam, że jestem gruba (ważyłam mniej niż teraz) 😁👍 no i żałuję. Tym razem zrobię sesje, zwłaszcza, że więcej dzieci nie planuję i to moja ostatnia szansa 😁

alex0806 lubi tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Nikodemko piękne wzdecie hehe :)

Eee coma dobrze wyglądasz. Ja w pierwszej ciąży nie robiłam sesji, bo twierdziłam, że jestem gruba (ważyłam mniej niż teraz) 😁👍 no i żałuję. Tym razem zrobię sesje, zwłaszcza, że więcej dzieci nie planuję i to moja ostatnia szansa 😁

Ja liczę, że w następnej ciąży będę lepiej wyglądać :D :D I może wtedy zrobię.

OlivkowaMama lubi tę wiadomość

uIHap1.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeaaay Nikodemko super, ze tetno uslyszalas :) no i zdjecie piekne!
    Meggs, nieustannie przesylam pozytywna energie (na ile poowulacyjny humor mi pozwala;)) dla Ciebie i dla pozostalych dziewczyn, ktore tam są!
    Nona no i super👏
    Taaa u nas byl seks na zgode wczoraj i to dwa razy:) ale nie wiem czy tak stuprocentowo sie pogodzilismy. Dziewczyny te przedluzajace sie starania mnie wykanczaja psychicznie, nie lubie samej siebie czasami :( ahh zreszta nie bede juz smecic

Beti, dobry krok z wizyta u dziadka ale i z zapisaniem sie do invimed! Trzymam kciuki i updatuj nas!😘

Nona lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka ja szczesliwa 13kg! 😁 ale już planuje nie tyć tylko Alek może 1,5 kg przybrać wiec na 15 kg kończę 😁

Dośka lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:48

alex0806, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello! Czytam Was regularnie, tylko ostatnio przez remont i problemy z Internetem w tymczasowym miejscu zamieszkania miałam problemy z nadawaniem.
    Arashe, gratulacje! Piękne maleństwo! Jak tam sobie radzicie?
    Lami, trzymam kciuki za cesarkę w czwartek!
    Meggs, za Ciebie trzymam kciuki nieustająco od dwóch dni. Tak jak pisałam na listopadówkach, nie jesteś i nie byłaś moją kandydatką do otwarcia listy rozpakowanych listopadówek. Kiepsko, że jesteś w sali z koleżanką, której odeszły wody, bo to jednak potężna dawka dodatkowego stresu. Za małego Olafa też trzymam kciuki.
    Nikodemko, super, że udało Ci się znaleźć tętno Kropki. Powiem Wam, że mam zupełnie odmienne doświadczenie z detektorem tętna i musiałam się mocno postarać, żeby wyszukać swoje własne tętno. Nie wiem, jak ten detektor to robi, ale słychać je dopiero przy tętnicy udowej w pachwinie. Z tym że ja nie mam Angelsounds (bo nie chciałoby mi się liczyć tych uderzeń serca) tylko taki z wyświetlaczem: https://allegro.pl/oferta/detektor-tetna-plodu-ktg-sonoline-b-baterie-zel-7140926984?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_UZSD_pla_zdrowie_urz%C4%85dzenia_medyczne&ev_adgr=Specjalistyczny+sprz%C4%99t+medyczny&gclid=CjwKCAjwqZPrBRBnEiwAmNJsNqWYveVd__ZGOS2ZwCADwNstoXvLo9FrcR75Rl4z1ODr1iTZIos7IxoCk34QAvD_BwE
    Nikodemko, pięknie wyglądasz na zdjęciu! Jesteś ładna dziewczyna i nie masz powodów, żeby mieć kompleksy. W 10 tc miałam większe wzdęcia. Płynnie przeszły w ciążowy brzuszek gdzieś koło 14 tc. U mnie ruchy były wcześnie - w 16 tc poczułam wieczorem kopniaka. Z początku były nieregularne, ale od początku takie wyraźne kopniaczki. Nie żadne muskanie, motylki, skrzydełka czy co tam piszą w Internecie. Uroki łożyska na tylnej ścianie :)
    Beti, fajnie, że jest plan działania. Dobrze, że we wrześniu jesteś zapisana do kilku lekarzy, zobaczysz kto jest sensowny.
    Słoneczko, cieszę się, że zobaczyłaś serduszko!

Widziałam, że jest teraz czas na irytujących mężów. Mój idealnie się wpisuje w klimaty. Wczoraj poszedł z kolegą na piwo i chłopakom się trochę przedłużyło. Wrócił w takim stanie, jakby wypili co najmniej po pół litra wódki na głowę, ale oczywiście nie pamiętał. Ja się do niego nie mogłam dodzwonić, więc najpierw nie spałam, bo się denerwowałam. A jak wrócił, to najpierw rozbijał się po mieszkaniu przez 40 minut, sprawdzając po 5 razy, czy drzwi są zamknięte. A potem nie spałam, bo się zdenerwowałam. Rano oczywiście zrobiłam awanturkę.
    Więc jestem niewyspana, ale na fali ogólnego wkurzenia podjęłam próbę skompletowania wyprawki kosmetyczno-aptecznej. Dla mnie to jedyny trudny aspekt wyprawki. Sama jestem minimalistką, jeśli chodzi o kosmetyki. Nie znam się na tym kompletnie. No ale jakoś to idzie. Chwała dla sroki ze srokao :)
    Mąż ma za swoje. Dostał porządny opierdziel. A co gorsze, w ponad 30stopniowym upale na kacu skuwa tynki w łazience. Nie szkoda mi go. Trzeba było pomyśleć we właściwym czasie.

Słoneczko123, Nikodemka, Pestkaa lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, super że napisałaś o tych studentach :) Bo ja na 100% ich nie chcę, ale któraś pisała że skoro kliniczny to będą musieli być itd. Wyparłam to z głowy oczywiście, żeby się nie stresować niepotrzebnie i miałam zamiar i tak walczyć o swoje. Bo już mam traumę po studentach przy HSG, poronieniach itd. Ale wtedy wyboru nie dostałam. Także dziękuję! :) W planie porodu sobie nawet ten punkt podkreśliłam, że nie wyrażam zgody :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 11:17

‹‹ 1562 1563 1564 1565 1566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ