X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nigdy w niczym nie widzi problemu, człowiek w czepku urodzony, wieczny optymista. Wszystko mu w życiu wychodziło do czasu aż mnie spotkał 😄 Chciałabym się tego od niego nauczyć 🙂

Druga kołdra ważna kiedy mąż popiwkuje i śpi na kanapie. On typ przytulasa, ja za to do spania potrzebuję przestrzeni. Ciężko się dogadać.

Lami lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Niezapominajko, w szpitalu nikt nie sprawdzał chyba, dziewczynie której córeczka miała krótkie i nie mogła ssać nawet nie chcieli podciąć w szpitalu 🙄
    Nam uwagę zwróciła położna środowiskowa, że problemy z brzuszkiem i bączkami mogą wynikać z łykaniem powietrza przez to, że Mały nie wystawiał języka. Z karmieniem nie było żadnego problemu bo to jest cyckowy terrorysta, znalazł sobie swoją metodę ssania😁
    Pediatra olała, powiedziała że jak ładnie je to można zrobić zabieg za kilka lat🤦‍♀️ a u Maluszków zabieg trwa minutę, a u dużych dzieci to już większy zabieg ze znieczuleniem itd.
    Poczytaliśmy jakie są konsekwencje olania zabiegu u noworodka i od razu się zapisalśmy :)

O dziwo Mały jest teraz spokojny, ciągle macha języczkiem zafascynowany co może nim teraz robić 😂 przez 2 tygodnie musimy masować żeby się nie zrosło i będzie git💪
    U mnie obu corkom podcinali zaraz po porodzie po kontroli lekarza, dla dziecka na tym etapie podobno bezpolesne i chyba rzeczywiście, bo moja córka starsza, która miała robione to przy mnie to nie płakała nawet.
    Podczytuje Was, ale nie jest tak łatwo. Meggs trzymaj się dzielnie, niech dzidzia siedzi w brzuszku, mocno trzymam kciuki za Was!
    Tęczova oby pęcherzyki ładnie dojrzewaly :)
    Wracam dalej do nadrabiania.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe pisz co u was, nie nadrabiaj 😘!

Lami lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi małż to dojezdny 😂😂 śpię praktycznie sama także tego🙊🙊

Magda - mbc, Domi_tur, blair. lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojezdny brzmi dwuznacznie😂 a ja taka wyposzczona😂🙈

blair., Szczęściara, tere-fere, madziorek86, Wik89, Magda - mbc, Lami, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • blair. Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 23:13

Szczęściara, madziorek86, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Dojezdny brzmi dwuznacznie😂 a ja taka wyposzczona😂🙈
    Głodnemu chleb na myśli 😂😂
    Mąż pracuje w delegacji. Mam męża weekendowego😁😁

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też #teamdwiekoldry.

tęczova lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #teamdwiekoldry i #teamjednakoldrazpolabo mi zabiera 😂😂😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:07

Cytrynowy sok lubi tę wiadomość

• Dośka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #teamdwiekołdry 😂 Ja po prostu musze mieć kawałek miedzy nogami jak leżę na boku. Po prostu nie mogę jak czuję jak jedna noga przykleja mi się do drugiej hahaha 😂

Wik89, Kasztanek, Nona, blair., tęczova lubią tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka wrote:
    #teamdwiekołdry 😂 Ja po prostu musze mieć kawałek miedzy nogami jak leżę na boku. Po prostu nie mogę jak czuję jak jedna noga przykleja mi się do drugiej hahaha 😂

Mam to samo!!! W dodatku mamy łóżko 180x200, śpimy na skrajnych końcach i nie wyobrażam sobie ogarnąć tego jedną kołdrą.

A co do podróży, to zobaczycie w praniu. Są dzieci, z którymi co godzinę trzeba stawać, nawet jak się nie chce, bo się drą. A są takie co spią w aucie i już serio widzę tych rodziców, co po 2 godzinach stają i wyciągają śpiące i spokojne dziecko z fotelika, bo tak trzeba. My od początku stawaliśmy i do tej pory robimy przerwy jak młoda ryczy. Pierwsza podróż i to od razu 400 km (nie licząc takich po mieście max godzina w aucie) była jak miała niecałe 3 miesiące i prawie całą przespała z jedną przerwą na karmienie.

Dośka lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas i dobrze i nie. Ogolnir wszystko az za dobrze. Maly przypakowal tak ze wazy juz 2.510 i odpowiada 36 tc i wagowo ciazy donoszonej. Bo ciaza donoszona wg wagi jest od 2.5 kg ale wiadomo ze dojrzaly jeszcze nie jest. Szyjka przeszlo 5 cm. To samo co z mala. Moja szyjka nie chce rodzic i koniec . trzyma?do samego konca i nic ja nie powstrzyma mimo za ja naprawde sie nie oszczedzam , wrecz przeginam troche. Maly wg gin bedzie gruuubo ponad 4 kg. Dzis juz mowila o cc :(
    Nastepna wizyta 20 wrzesnia i skierowanie do szpitala ok 38- 39 tyg. Jestem przerazona.

Magda - mbc, madziorek86 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, a Julka jaka duża była na tym etapie i ile końcowo ważyła?

❤💙❤💙
  • Lami Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, najważniejsze, że mały zdrowy i przybiera! Jak masz się męczyć 20 godzin z porodem dużego dziecka, który zakończy się CC, no to nie warto. Może wcale nie będzie tyle przybierał w kolejnych tygodniach. Kiedy masz wizytę następną?

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastepna wizyta 20 wrzesnia.

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z julka mi sie juz rozjezdzaja terminy i nie uniem porownac . powoedziala ze ma bardzo duzo wod i sobie jeszcze dosc duzo przytyje. .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwie kołdry się zaczęły jak urodziła się córka, która miałam przez 3 tezę miesiące u siebie w łóżku. A że była raz z jednej raz z drugiej strony to gdy była pomiędzy nami to było za mało kołdry. I tak już zostało :D z resztą ja często śpię pod szyję, zwłaszcza zima a mąż do połowy. Tylko, że my łączymy jakby te kołdry, że jest przejście dołem ^^.

My wczoraj ok 17 wyszliśmy do domu. Mała jest slodziutka, prawie nie płacze. W fazie aktywności dużo je. W nocy budziła się co 2-3h. Dziś już była u nas położna. Widać, że zna się na rzeczy i bardzo sympatyczna. Z uwagi na niewielką pepowine już nam prawie odpadł kikut, położna twierdzi, że nawet dziś już lub jutro cały odejdzie. Uff, u córki starszej też odpadł w 4 dobie :)

Nikodemka, alex0806, Niezapominajka2, Nona, blair., Lami, Szczęściara, madziorek86, Wik89, tere-fere, Pestkaa, tęczova, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przed chwilą miałam wnerwa! Na balkonie obok szczeka albo wyje pies sąsiadki. To już wam nie raz pisałam że mnie budzi. Spoko, to tylko pies. Jak otworzę okno i jej powiem żeby przestała to się zamyka. To po lewej stronie naszego mieszkania tak jakby. A po prawej mieszka irytujący gościu z rodzinką który często się na nich drze po nocach. I wiecie co zrobił? Pies szczekał A on chciał go oblać wodą. I wszystko wleciało mi przez uchylone okno do mieszkania, oblał wózek stojący przy oknie, ścianę, szafę, telewizor! Wszystko mokre jakby co najmniej szlaufem polał! Mąż zaraz poszedł robić zadymę, mam wszystko mokre łącznie z roletami i firanką. Pewnie gdyby nie one, wody w domu miałabym więcej. Normalnie szlag mnie trafił, z nerwów brzuch zaczął boleć A sąsiad przeprasza! ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia faktycznie przypakował,ale raptem 300g wiecej niż Olek(plus tydzień Ty do tylu). Stawiam,źe 4kg.to max ;)
    Szyjka faktycznie meeeeega długa jak na ten wiek ciąży ;o a bierzesz coś? Luteina,magnez? Może jeszcze sie coś zmieni ;)

Arashe super,że malutka grzeczniutka ;) pierwsza noc za Wami. A jak starsza przyjęła siostre?;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 19:36

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1566 1567 1568 1569 1570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ