Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż nigdy w niczym nie widzi problemu, człowiek w czepku urodzony, wieczny optymista. Wszystko mu w życiu wychodziło do czasu aż mnie spotkał 😄 Chciałabym się tego od niego nauczyć 🙂
Druga kołdra ważna kiedy mąż popiwkuje i śpi na kanapie. On typ przytulasa, ja za to do spania potrzebuję przestrzeni. Ciężko się dogadać.Lami lubi tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
Domi_tur wrote:Niezapominajko, w szpitalu nikt nie sprawdzał chyba, dziewczynie której córeczka miała krótkie i nie mogła ssać nawet nie chcieli podciąć w szpitalu 🙄
Nam uwagę zwróciła położna środowiskowa, że problemy z brzuszkiem i bączkami mogą wynikać z łykaniem powietrza przez to, że Mały nie wystawiał języka. Z karmieniem nie było żadnego problemu bo to jest cyckowy terrorysta, znalazł sobie swoją metodę ssania😁
Pediatra olała, powiedziała że jak ładnie je to można zrobić zabieg za kilka lat🤦♀️ a u Maluszków zabieg trwa minutę, a u dużych dzieci to już większy zabieg ze znieczuleniem itd.
Poczytaliśmy jakie są konsekwencje olania zabiegu u noworodka i od razu się zapisalśmy
O dziwo Mały jest teraz spokojny, ciągle macha języczkiem zafascynowany co może nim teraz robić 😂 przez 2 tygodnie musimy masować żeby się nie zrosło i będzie git💪
Podczytuje Was, ale nie jest tak łatwo. Meggs trzymaj się dzielnie, niech dzidzia siedzi w brzuszku, mocno trzymam kciuki za Was!
Tęczova oby pęcherzyki ładnie dojrzewaly
Wracam dalej do nadrabiania. -
nick nieaktualny
-
Dośka wrote:#teamdwiekołdry 😂 Ja po prostu musze mieć kawałek miedzy nogami jak leżę na boku. Po prostu nie mogę jak czuję jak jedna noga przykleja mi się do drugiej hahaha 😂
Mam to samo!!! W dodatku mamy łóżko 180x200, śpimy na skrajnych końcach i nie wyobrażam sobie ogarnąć tego jedną kołdrą.
A co do podróży, to zobaczycie w praniu. Są dzieci, z którymi co godzinę trzeba stawać, nawet jak się nie chce, bo się drą. A są takie co spią w aucie i już serio widzę tych rodziców, co po 2 godzinach stają i wyciągają śpiące i spokojne dziecko z fotelika, bo tak trzeba. My od początku stawaliśmy i do tej pory robimy przerwy jak młoda ryczy. Pierwsza podróż i to od razu 400 km (nie licząc takich po mieście max godzina w aucie) była jak miała niecałe 3 miesiące i prawie całą przespała z jedną przerwą na karmienie.Dośka lubi tę wiadomość
-
U nas i dobrze i nie. Ogolnir wszystko az za dobrze. Maly przypakowal tak ze wazy juz 2.510 i odpowiada 36 tc i wagowo ciazy donoszonej. Bo ciaza donoszona wg wagi jest od 2.5 kg ale wiadomo ze dojrzaly jeszcze nie jest. Szyjka przeszlo 5 cm. To samo co z mala. Moja szyjka nie chce rodzic i koniec . trzyma?do samego konca i nic ja nie powstrzyma mimo za ja naprawde sie nie oszczedzam , wrecz przeginam troche. Maly wg gin bedzie gruuubo ponad 4 kg. Dzis juz mowila o cc
Nastepna wizyta 20 wrzesnia i skierowanie do szpitala ok 38- 39 tyg. Jestem przerazona.Magda - mbc, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Monia, najważniejsze, że mały zdrowy i przybiera! Jak masz się męczyć 20 godzin z porodem dużego dziecka, który zakończy się CC, no to nie warto. Może wcale nie będzie tyle przybierał w kolejnych tygodniach. Kiedy masz wizytę następną?Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
U mnie dwie kołdry się zaczęły jak urodziła się córka, która miałam przez 3 tezę miesiące u siebie w łóżku. A że była raz z jednej raz z drugiej strony to gdy była pomiędzy nami to było za mało kołdry. I tak już zostało
z resztą ja często śpię pod szyję, zwłaszcza zima a mąż do połowy. Tylko, że my łączymy jakby te kołdry, że jest przejście dołem ^^.
My wczoraj ok 17 wyszliśmy do domu. Mała jest slodziutka, prawie nie płacze. W fazie aktywności dużo je. W nocy budziła się co 2-3h. Dziś już była u nas położna. Widać, że zna się na rzeczy i bardzo sympatyczna. Z uwagi na niewielką pepowine już nam prawie odpadł kikut, położna twierdzi, że nawet dziś już lub jutro cały odejdzie. Uff, u córki starszej też odpadł w 4 dobie
Nikodemka, alex0806, Niezapominajka2, Nona, blair., Lami, Szczęściara, madziorek86, Wik89, tere-fere, Pestkaa, tęczova, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Ale przed chwilą miałam wnerwa! Na balkonie obok szczeka albo wyje pies sąsiadki. To już wam nie raz pisałam że mnie budzi. Spoko, to tylko pies. Jak otworzę okno i jej powiem żeby przestała to się zamyka. To po lewej stronie naszego mieszkania tak jakby. A po prawej mieszka irytujący gościu z rodzinką który często się na nich drze po nocach. I wiecie co zrobił? Pies szczekał A on chciał go oblać wodą. I wszystko wleciało mi przez uchylone okno do mieszkania, oblał wózek stojący przy oknie, ścianę, szafę, telewizor! Wszystko mokre jakby co najmniej szlaufem polał! Mąż zaraz poszedł robić zadymę, mam wszystko mokre łącznie z roletami i firanką. Pewnie gdyby nie one, wody w domu miałabym więcej. Normalnie szlag mnie trafił, z nerwów brzuch zaczął boleć A sąsiad przeprasza! ;/Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Monia faktycznie przypakował,ale raptem 300g wiecej niż Olek(plus tydzień Ty do tylu). Stawiam,źe 4kg.to max
Szyjka faktycznie meeeeega długa jak na ten wiek ciąży ;o a bierzesz coś? Luteina,magnez? Może jeszcze sie coś zmieni
Arashe super,że malutka grzeczniutkapierwsza noc za Wami. A jak starsza przyjęła siostre?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 19:36