Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, Nina pewno wyszłaby dopiero 41+, tak czuję 😁 Jutro mam mieć jeszcze badaną zgodność krzyżową, chyba chodzi o przygotowaną krew do ewentualnej transfuzji. W ogóle czarna magia 😯
    Jestem nastawiona na spokojnie, jutro już nie chce żeby mój przyjeżdżał, bo boję się, że się rozkleję. A mam spokój wewnątrz. Dzisiaj wszamaliśmy pizzę na rozluźnienie. Na jutro mam 4 gazetki, więc zapycham czas, zrobię sobie spa i jestem gotowa na powiększenie rodziny 😁

tere-fere, madziorek86, blair., alex0806, nick nieaktualny, Kasztanek, Wik89, Dośka, Magda - mbc, Kijanka, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe słyszałam właśnie,źe dzieci tak reagują- albo sie wstydzą albo obrażają 😀 super,że Krysia zakochana w siostrze ;) no i mowisz,źe teraz tata? Ciekawe jak to u nas będzie..

Moni jak nie masz właśnie skurczy w nogach itp.to też bym odstawila magnez.

Arashe lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My #teamdwiekołdry, chociaż ja właściwie #teamzerokołderbomążmipodpierdziela...

Wik89, Lami, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzieć znowu nie daje mi spać, tak się ciśnie że masakra. I nie było seksu więc matka spać nie może;p normalnie wczoraj mąż mnie ululał A dzisiaj mam po spaniu chyba, bo zasnął wcześniej.
    Ja Laurę czuję dosłownie wszędzie. Pod żebrami i w pochwie jednocześnie, a zaraz brzuch kwadratowy i po 2 stronach jakaś gula. Jak ona to robi...
    Lami już za chwilę będziesz tulić Ninkę;) dopiero to się odległe wydawało A tu 1 dzień do rozwiązania ;)
    Arashe starsza się musi przyzwyczaić, to normalne ;) tym bardziej że sama jest jeszcze na etapie mamowym właśnie. Angażujcie ją w opiekę itd. Przyzwyczai się ;)

Arashe lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:07

Arashe lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, jak się czujesz z Wiktorkiem?

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem bardzo ciekawa jak mój Mikołaj zareaguje na siostrę :) Na razie całuje i głaszcze brzuszek...

Wczoraj miałam zły dzień, zawiozłam o 8.30 młodego do żłobka a sama do poradni zająć kolejkę, okazało się ze już jestem 6 ... moja lekarka przyszła dopiero o 12 , ja weszłam o 14 i się okazało ze mnie w recepcji nie zapisali i ogólnie dziś mi się wizyta nie należy ( ostatnia była 3 lipca wiec na bogato jeśli chodzi o wizyty dla kobiet w ciazy) ale powiedzieli ze wejdę na końcu ... Apropo poradni wszystkim odradzam nie ma żadnego sprzętu .. nawet na cytologię czy wymaz z pochwy to dają skierowanie na inny dzień w inne miejsce w szpitalu, wizyty co 6-8 tyg, a wyniki badań bezpośrednia przychodzą do nich, nawet nie mam do nich wglądu .. No wpadłam w taka "rozpacz" nie mogłam się uspokoić , żałuje, ze posłuchałam siostry i się zapisałam tam bo straciłam możliwość chodzenia do normalnego gin... wiecie ja miałam 30 lipca ostatnie usg (3 trym) na którym babka mi nawet szyjki nie zmierzyła... No i już do porodu mieć żadnego nie będę ...w sumie nic się neo dzieje , nasze mamy tez nie miały tych wszystkich badań, ale jak czytam ile wy wiecie na tym etapie a ja nie wiem nic... nawet głupiego ktg nie będę mieć 😭 No Poprostu rozpacz . Do tego morfologia super, ale wyszło w moczu infekcja układu moczowego bo erytrocyty 10-15 wpw i leukocyty b. Liczne , co dziwne bakteri brak? Dostałam dwie saszetki Monural i tyle ... sama mam sobie powtórzyć mocz i wysłać zdjęcie wyników do gin ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca-mama a nie możesz sobie iść gdzieś na samo usg prywatnie albo umówić się na wizytę do innej przychodni?
    W tej, co chodzisz, to opieka nad ciężarną to jakiś śmiech na sali 🙄

Ale pocieszę Cię :) na usg 3 lekarze nie mają obowiązku mierzyć długości szyjki ;)
    Ja miałam 2x usg 3.trymestru i na żadnym nie miałam mierzonej szyjki.
    Jak się nic nie dzieje to nie mierzą, bo nie ma nawet norm długości szyjki w 3.trymestrze.
    Normy i rekomendacje mają tylko dla usg połówkowego.

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg trzeciego trymestru w piątek i jestem bardzo ciekawa czy mi zmierzy szyjkę, za każdym radzenia tylko palcem sprawdza.

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bigajaca i tak podziwiam Twoja cierpliwość.. dobrze,że spokojnie znosisz ciążę.

Mamusie przyszłe,jak w nocy sikacie to tez Was brzuch boli? Ja w nocy skurcze mialam ,tzn.twardnienia!..i właśnie takie uczucie ze najpierw taka dziwna fala mnie zalewa i wiem,ze zaraz brzuch jak skała będzie :o
    Zaczynam pomału mrozić itp.bo belly pokazuje 38 dni do tp :o

Meggs jak tam Wiktorek i Olaf?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 07:46

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine na NFZ nie można iść w inne miejsce ,bo się podpisało, ze się chodzi tylko tam.... mogę iść prywatnie ale tak jak kiedyś pisałam jak coś się działo to właśnie pisałam do tej mojej lekarz z poradni ( to naprawdę super babka i pracuje na porodówce u mnie) tylko takie są realia tej poradni, mogłabym pójść gdzieś indziej, ale po pierwszeństwo jak mówiłam nic się nie dzieje niepokojącego , po drugie chyba bym się czuła idiotycznie przychodząc do nieznajomego giną pierwszy raz w 36 tyg 😂
    Tak jak mówię wszystko jest w sumie dobrze, tylko czuje się taka niedoinformowana jak czytam o waszych relacjach z wizyt 🙂
    Ale dość już narzekania , jadę dziś znów tam na badanie na ten GBS... mój mi mówi, ze ma nadzieje, ze nie wrócę znów po 10h

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:18

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja tak na szybko bo nie mam sily ani czytać ani pisać. Wiktorek mam nadzieje ze czuje sie dobrze. Kopie w kazdym badz razie jak szalony. Ja jak kupa gówna. Powiem Wam że chyba nigdy w zyciu jeszcze tak źle sie czułam. Nie wstaje z łóżka, ciśnienie mam 80/30 i czuje sie jakbym miała zaraz zejsc... pod ktg i pompa z tokoliza jestem podpieta 24h / dobe. Zwiekszyli mi dawke kroplowki bo czułam wczoraj napinanie brzucha. Nie wiem jak długo organizm temu podoła i czy w ogole istnieje jakakolwiek szansa zeby to zatrzymać.
    Co chwila komuś odchodza tu wody i woza na ciecia dziewczyny w 24-26 tc... wiec czlowiek nakreca sie podwojnie. Ale walczymy! Kazdy dzien jest dla nas wazny!

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

nick nieaktualny, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

❤💙❤💙
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs spokojnie, wiem ze to marne pocieszenie ale mamaginekolog chyba w 28 tygodniu urodziła Gilberta i chłopczyk zobacz jaki już duży !❤️ Będzie dobrze ale zaciskaj jeszcze nóżki 😘

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Bigajaca i tak podziwiam Twoja cierpliwość.. dobrze,że spokojnie znosisz ciążę.

Mamusie przyszłe,jak w nocy sikacie to tez Was brzuch boli? Ja w nocy skurcze mialam ,tzn.twardnienia!..i właśnie takie uczucie ze najpierw taka dziwna fala mnie zalewa i wiem,ze zaraz brzuch jak skała będzie :o
    Zaczynam pomału mrozić itp.bo belly pokazuje 38 dni do tp :o

Meggs jak tam Wiktorek i Olaf?
    Mnie brzuch boli praktycznie co wieczór i noc i jest jak skała. Jak wstaje w nocy to się toczę do łazienki, chociaż w dzień jeszcze całkiem sprawnie śmigam :D
    Także moje nocne bóle i kłucia przestały już robić na mnie wrażenie 😅
    Chyba taki urok ciąży i ostatniego miesiąca...

Też się muszę wziąć za mrożenie :D na razie zamroziłam parę misek zupy krem na czarną godzinę, muszę jeszcze coś wymyślić :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs trzymaj się dzielnie! Każdy dzień na wagę złota!
    Wiktorek już ma 1kg, więc na pewno i tak będzie wszystko dobrze! :)
    A z każdym dniem w brzuszku rośnie coraz większy i dojrzalszy :)

• tęczova Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mnie pamięć myli, czy mamy dziś tu Jubilatkę? Blair, spełnienia wszystkich, tych najmniejszych i tych największych marzeń! Niech niedługo zabrzmią fanfary dla Ciebie na pierwszej stronie 😘🥳

Pestkaa, Cytrynowy sok, blair. lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, jesteś super mamą! Za te wszystkie trudy starań i ciąży dostaniesz najpiękniejszą nagrodę ☺ ale jeszcze parę tygodni musisz poczekać!

‹‹ 1568 1569 1570 1571 1572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ