Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie, Nina pewno wyszłaby dopiero 41+, tak czuję 😁 Jutro mam mieć jeszcze badaną zgodność krzyżową, chyba chodzi o przygotowaną krew do ewentualnej transfuzji. W ogóle czarna magia 😯
Jestem nastawiona na spokojnie, jutro już nie chce żeby mój przyjeżdżał, bo boję się, że się rozkleję. A mam spokój wewnątrz. Dzisiaj wszamaliśmy pizzę na rozluźnienie. Na jutro mam 4 gazetki, więc zapycham czas, zrobię sobie spa i jestem gotowa na powiększenie rodziny 😁tere-fere, madziorek86, blair., alex0806, sunshine03, Kasztanek, Wik89, Dośka, Magda - mbc, Kijanka, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Arashe słyszałam właśnie,źe dzieci tak reagują- albo sie wstydzą albo obrażają 😀 super,że Krysia zakochana w siostrze
no i mowisz,źe teraz tata? Ciekawe jak to u nas będzie..
Moni jak nie masz właśnie skurczy w nogach itp.to też bym odstawila magnez.Arashe lubi tę wiadomość
-
My #teamdwiekołdry, chociaż ja właściwie #teamzerokołderbomążmipodpierdziela...
Wik89, Lami, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Mój dzieć znowu nie daje mi spać, tak się ciśnie że masakra. I nie było seksu więc matka spać nie może;p normalnie wczoraj mąż mnie ululał A dzisiaj mam po spaniu chyba, bo zasnął wcześniej.
Ja Laurę czuję dosłownie wszędzie. Pod żebrami i w pochwie jednocześnie, a zaraz brzuch kwadratowy i po 2 stronach jakaś gula. Jak ona to robi...
Lami już za chwilę będziesz tulić Ninkędopiero to się odległe wydawało A tu 1 dzień do rozwiązania
Arashe starsza się musi przyzwyczaić, to normalnetym bardziej że sama jest jeszcze na etapie mamowym właśnie. Angażujcie ją w opiekę itd. Przyzwyczai się
Arashe lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Ja tez jestem bardzo ciekawa jak mój Mikołaj zareaguje na siostrę
Na razie całuje i głaszcze brzuszek...
Wczoraj miałam zły dzień, zawiozłam o 8.30 młodego do żłobka a sama do poradni zająć kolejkę, okazało się ze już jestem 6 ... moja lekarka przyszła dopiero o 12 , ja weszłam o 14 i się okazało ze mnie w recepcji nie zapisali i ogólnie dziś mi się wizyta nie należy ( ostatnia była 3 lipca wiec na bogato jeśli chodzi o wizyty dla kobiet w ciazy) ale powiedzieli ze wejdę na końcu ... Apropo poradni wszystkim odradzam nie ma żadnego sprzętu .. nawet na cytologię czy wymaz z pochwy to dają skierowanie na inny dzień w inne miejsce w szpitalu, wizyty co 6-8 tyg, a wyniki badań bezpośrednia przychodzą do nich, nawet nie mam do nich wglądu .. No wpadłam w taka "rozpacz" nie mogłam się uspokoić , żałuje, ze posłuchałam siostry i się zapisałam tam bo straciłam możliwość chodzenia do normalnego gin... wiecie ja miałam 30 lipca ostatnie usg (3 trym) na którym babka mi nawet szyjki nie zmierzyła... No i już do porodu mieć żadnego nie będę ...w sumie nic się neo dzieje , nasze mamy tez nie miały tych wszystkich badań, ale jak czytam ile wy wiecie na tym etapie a ja nie wiem nic... nawet głupiego ktg nie będę mieć 😭 No Poprostu rozpacz . Do tego morfologia super, ale wyszło w moczu infekcja układu moczowego bo erytrocyty 10-15 wpw i leukocyty b. Liczne , co dziwne bakteri brak? Dostałam dwie saszetki Monural i tyle ... sama mam sobie powtórzyć mocz i wysłać zdjęcie wyników do gin ... -
nick nieaktualnyBiegająca-mama a nie możesz sobie iść gdzieś na samo usg prywatnie albo umówić się na wizytę do innej przychodni?
W tej, co chodzisz, to opieka nad ciężarną to jakiś śmiech na sali 🙄
Ale pocieszę Cięna usg 3 lekarze nie mają obowiązku mierzyć długości szyjki
Ja miałam 2x usg 3.trymestru i na żadnym nie miałam mierzonej szyjki.
Jak się nic nie dzieje to nie mierzą, bo nie ma nawet norm długości szyjki w 3.trymestrze.
Normy i rekomendacje mają tylko dla usg połówkowego.Biegającą-mama lubi tę wiadomość
-
Ja mam usg trzeciego trymestru w piątek i jestem bardzo ciekawa czy mi zmierzy szyjkę, za każdym radzenia tylko palcem sprawdza.
-
Bigajaca i tak podziwiam Twoja cierpliwość.. dobrze,że spokojnie znosisz ciążę.
Mamusie przyszłe,jak w nocy sikacie to tez Was brzuch boli? Ja w nocy skurcze mialam ,tzn.twardnienia!..i właśnie takie uczucie ze najpierw taka dziwna fala mnie zalewa i wiem,ze zaraz brzuch jak skała będzie :o
Zaczynam pomału mrozić itp.bo belly pokazuje 38 dni do tp :o
Meggs jak tam Wiktorek i Olaf?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 07:46
-
Sunshine na NFZ nie można iść w inne miejsce ,bo się podpisało, ze się chodzi tylko tam.... mogę iść prywatnie ale tak jak kiedyś pisałam jak coś się działo to właśnie pisałam do tej mojej lekarz z poradni ( to naprawdę super babka i pracuje na porodówce u mnie) tylko takie są realia tej poradni, mogłabym pójść gdzieś indziej, ale po pierwszeństwo jak mówiłam nic się nie dzieje niepokojącego , po drugie chyba bym się czuła idiotycznie przychodząc do nieznajomego giną pierwszy raz w 36 tyg 😂
Tak jak mówię wszystko jest w sumie dobrze, tylko czuje się taka niedoinformowana jak czytam o waszych relacjach z wizyt 🙂
Ale dość już narzekania , jadę dziś znów tam na badanie na ten GBS... mój mi mówi, ze ma nadzieje, ze nie wrócę znów po 10h -
Hej. Ja tak na szybko bo nie mam sily ani czytać ani pisać. Wiktorek mam nadzieje ze czuje sie dobrze. Kopie w kazdym badz razie jak szalony. Ja jak kupa gówna. Powiem Wam że chyba nigdy w zyciu jeszcze tak źle sie czułam. Nie wstaje z łóżka, ciśnienie mam 80/30 i czuje sie jakbym miała zaraz zejsc... pod ktg i pompa z tokoliza jestem podpieta 24h / dobe. Zwiekszyli mi dawke kroplowki bo czułam wczoraj napinanie brzucha. Nie wiem jak długo organizm temu podoła i czy w ogole istnieje jakakolwiek szansa zeby to zatrzymać.
Co chwila komuś odchodza tu wody i woza na ciecia dziewczyny w 24-26 tc... wiec czlowiek nakreca sie podwojnie. Ale walczymy! Kazdy dzien jest dla nas wazny! -
Meggs spokojnie, wiem ze to marne pocieszenie ale mamaginekolog chyba w 28 tygodniu urodziła Gilberta i chłopczyk zobacz jaki już duży !❤️ Będzie dobrze ale zaciskaj jeszcze nóżki 😘
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Bigajaca i tak podziwiam Twoja cierpliwość.. dobrze,że spokojnie znosisz ciążę.
Mamusie przyszłe,jak w nocy sikacie to tez Was brzuch boli? Ja w nocy skurcze mialam ,tzn.twardnienia!..i właśnie takie uczucie ze najpierw taka dziwna fala mnie zalewa i wiem,ze zaraz brzuch jak skała będzie :o
Zaczynam pomału mrozić itp.bo belly pokazuje 38 dni do tp :o
Meggs jak tam Wiktorek i Olaf?
Także moje nocne bóle i kłucia przestały już robić na mnie wrażenie 😅
Chyba taki urok ciąży i ostatniego miesiąca...
Też się muszę wziąć za mrożeniena razie zamroziłam parę misek zupy krem na czarną godzinę, muszę jeszcze coś wymyślić
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czy mnie pamięć myli, czy mamy dziś tu Jubilatkę? Blair, spełnienia wszystkich, tych najmniejszych i tych największych marzeń! Niech niedługo zabrzmią fanfary dla Ciebie na pierwszej stronie 😘🥳
Pestkaa, Cytrynowy sok, blair. lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Meggs, jesteś super mamą! Za te wszystkie trudy starań i ciąży dostaniesz najpiękniejszą nagrodę ☺ ale jeszcze parę tygodni musisz poczekać!“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”