X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 11:18

tere-fere lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ma, moja w tamtym czasie też mi takie cyrki robiła i osiwieć szło z nerwów. Teraz to wystarczy że rękę do brzucha przyłożę i ją czuć ;) także na spokojnie, maluszki mają swoje tryby i często np upał na to wpływa
    My mamy wózek baby husky design 2019 ;) na razie mi się mega podoba, zobaczymy jak z użytkowaniem będzie. Chociaż jazda po pokoju sprawia mi frajdę ;p
    A kokon sobie sama uszyłam więc nie pomogę. Koleżanka zamawiała na owieczce, też fajny bo widziałam na żywo. Dobrze jak jest pianka tam gdzie maluch leży bo wygodniej niż sama szmatka;)

coma lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair sto lat!!! 💞💞💞 Samych pomyślności z okazji urodzin, zdmuchnięcia całą parą wszystkich świeczek, żeby marzenie ziściło się w przyspieszonym teraz tempie. Najlepszego Kochana! 🎂🎂🎂

blair. lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki lubię za gratki. Niestety tak tu już jest trzeba robić dobrą minę do złej gry. Współczuję że musisz przechodzić. Obyś niedługo mogła się chwalić Waszym szczęściem. Jesteś bardzo silna i wiem że niedługo spełniasz Wasze największe Marzenie😘😘

Wik89 lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • coma Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Ja sie czuje smutno jako bezdzietna i w ogole nie mam ochoty na weekendowa wizyte tesciow i wspolne swietowanie urodzin teściowej 😅. Bede akurat w szczycie pms :P
    Mam dosc tych roznych rodzinnych okazji, na ktorych albo musze ciagle sie usmiechac i udawac ze u mnie wszystko zajebiscie, a jesli tego nie robie, to od razu tlumaczyc sie „co sie stalo”, czemu mam zly nastroj, albo sluchac dobrych rad jak to jestem przepracowana i musze to zmienić.

U mnie w rodzinie nikt nie wiedział, że staramy się o dziecko od 2 lat i każda impreza rodzinna to dla mnie był dramat. Najgorszy był mój chrzestny, który kiedyś do mojego męża wypalił, że chyba strzela ślepakami. I wszyscy mi radzili, że nie mogę się tak ciągle skupiać na karierze bo się obudzę z ręką w nocniku.

Dzień przed chrzcinami mojej bratanicy upiłam się winem z przyjaciółką i nie poszłam do kościoła bo wymiotowałam, a potem z tym oddechem żula musiałam robić sobie zdjęcia w fotobudce bo rodzice wpychali to dziecko każdemu do rąk na siłę. I mają to moje zdjęcie z albumie rodzinnym - wyglądam tak jak się czułam :D

Także - ja jestem pełna zrozumienia, cokolwiek czujesz na imprezach rodzinnych :) I nigdy nikomu mojego dziecka nie wepchnę w ręce na siłę ani nie zapytam "kiedy dzidziuś?".

Wik89, Nona lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nikt nie wie, że mamy problem. Nie chcę o tym mówić, bo jest szansa, że bym musiała odpowiadać na setki pytań o postępy leczenia itp. A nie daj Bóg uczestniczyć w rozmowach o in vitro - etyczne czy nie. Od pewnego czasu zaczęłam unikać rodzinnych uroczystości przez pytania kiedy dziecko i wciskanie dzieci na siłę na ręce. Zastanawiam się czasem, czy gdybym nie miała takiego problemu, też bym miała takie poczucie, że dzieci, żeby mieć wystarczy chcieć i bym katowała bezdzietnych głupimi pytaniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 10:23

Nona lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • alex0806 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma, doskonale Cię rozumiem. Dla mnie wszystkie te imprezy rodzinne to była katorga. Po pierwszym poronieniu byliśmy na urodzinach ciotki męża. I pijany wujek zapytał czy chłopczyk czy dziewczynka. A ja byłam jakoś miesiąc po poronieniu, nadal w czarnej otchłani rozpaczy. Wcześniej zaraz po ślubie wszyscy z rodzinki pytali kiedy dziecko, mówili że mąż coś słabo działa itd. Także teraz jakbym słyszała taki komentarz względem kogoś to na pewno będę bardziej waleczna niż wtedy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 10:23

Wik89 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Szczęściara Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma dla mnie kokony to czarna magia. Nie wiem jaki zamówić żeby był dobry.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja byłam na chrzcie swojego chrześniaka tydzień po poronieniu. Rodzina bratowej wypytywala który to miesiąc bo widać brzuszek. Wyszłam z płaczem bo nikt nie wiedział co się stało a ja nie chciałam opowiadać wszytkim. Nawet mąż nie mógł zrozumieć że był to ciężki czas dla mnie😕😕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 10:29

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Lami Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, nie wiem sama o której godzina "0", poszłam podpisywać zgodę na CC, to lekarza każe mi pytać, to pytam o różne rzeczy, na samym końcu o to czy to będzie rano, czy popołudniu, nie prosiłam o konkretną godzinę. A lekarz się oburzył, że to takie głupie pytania, bo to porodówka i wszystko się może zdarzyć 🙈 Każe mi przeczytać zgodę na tę cesarkę, to czytam. Jako dorosły człowiek po tam jakiejś szkole nie dukam przecież zdania na 5 minut. Przeczytałam, niektóre rzeczy 3 razy, podpisuję, a on do mnie, że na pewno nie przeczytałam, bo jemu się wydaje, że za szybko mi poszło 🙈 I to nie tak, że dowcipkuje sobie ze mną, tylko jest na 200% poważny. Taki specyficzny z niego gość, że kurcze za każdym razem się czuję w zupełnie niemedycznych sprawach jak skarcone za nieodpowiednie zachowanie dziecko. Staram się ze wszystkich sił, żeby go nie irytować, ale nigdy mi nie wychodzi 😂😂😂 Jak mam z nim rozmawiać to pocą mi się ręce ze stresu 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 10:30

Wik89, Nona lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • coma Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Coma dla mnie kokony to czarna magia. Nie wiem jaki zamówić żeby był dobry.

No ja bym chciała podotykać te kokony zanim kupię :P Bo w necie to wszystkie ładnie wyglądają. Za tydzień w Łodzi są jakieś targi dzidziusiowe, a za 3 tygodnie w Warszawie więc może tam pojadę i coś wybiorę.

uIHap1.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    No ja bym chciała podotykać te kokony zanim kupię :P Bo w necie to wszystkie ładnie wyglądają. Za tydzień w Łodzi są jakieś targi dzidziusiowe, a za 3 tygodnie w Warszawie więc może tam pojadę i coś wybiorę.
    Dokładnie wymacać a potem kupić. Tylko że u mnie nie ma takiego sklepu ani targów żebym mogła zobaczyć. Muszę kupować w ciemno.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami niedługo będziesz już po😉😉wydaje mi się że te zaplanowane cesarki robią z rana😋😋

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och jak ja uwielbiam teksty o strzelaniu ślepakami 🤦‍♀️ mam ochotę powiedzieć, że to ja jestem chora i dzieci nie mogę mieć, żeby tym wujkom idiotom zrobiło się głupio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2019, 10:43

Wik89, blair., coma, Nona lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wszystkiego najlepszego ! Szybkiego spełnienia marzeń 😘🎂🍾

Meggs bardzo Ci wspolczuje całej sytuacji i mocno trzymam kciuki by wszystko dobrze się skończyło. Wiem ze marne pocieszenie, ale Twoja sytuacja jakoś przywołuje mnie do porządku, żeby się nie "mazgaić" nad blachami rzeczami,

Apropo wózka to ja nikogo nie zaskoczę, ze mam Thule Glide 😂 Dla mnie idealny 😋 już pewnie z 5000-8000 km zrobił i to nie koniec, żadna nawierzchnia mu nie straszna, gondola długa i szersza niż w większości wózków, z minusów to szerokosc ( w większości kas w sklepie się nie przeciśnięmy) brak przedniego skretnego koła ( dla mnie akurat to atut bo jedzie prosto przy dużych prędkościach. Ale moje zdanie jest bardzo subiektywne

Ja już po tym Gbs wyniki za 5 dni, Apropo hiv itd to właśnie tylko raz na początku ciazy miałam robione... ale w pierwszej tez tylko raz i w szpitalu nic nie mówili ...

blair., Nona lubią tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba juz Wam kiedys pisalam, ze na poczatku, wlasnie od razu po slubie, jak jesCze sie nawet nie staralismy o dziecko, ciagle byly jakies teksty w tym stylu, potem jak urzadzalismy mieszkanie to tez jakies na temat urządzania pokoiku dzieciecego (tesciowie powiedieli,.ze doloza sie nam do wykanczania mieszkania, ale „jak wreszcie bedziemy wykanczac pokoj dzieciecy, no bo chyba chcemy miec dzieci???” i niby hihihi super zarcik. No nie. To nie byl super zarcik bo juz wtedy od paru miesiecy sie staralismy i nie bylo mi latwo tego sluchac). U mnie w sumie cala najblizsza rodzina wie albo podejrzewa, ze sie staramy, wiec po jakims czasie dali nam spokoj.
    Powiedzialam z pol roku temu mezowi, ze mam dosc tych tekscikow i chyba powiedzial tesciom bo ostatnio byla cisza... ale w ten weekend moze znowu cos palna :P
    Moja mama tez rozne tego typu teksty rzucala ale teraz wie jak wyglada sytuacja, wieco problemach, i bardziej mnie pociesza i mowi ze mam czas ze na pewno sie kiedys uda. Takie wsparcie jest ok :)

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, ze rodzinne spotkania byly katorga dopoki nie powiedzielismy wszystkim, ze sie staramy i nie wychodzi. Po pierwsze zrobilo mi sie lzej, ze nie musze udawac i zmyslac powodow, dla ktorych nie mamy dzieci, a po drugie skutecznie zamknely sie im buzie i po prostu nie bylo tematu.
    Dla mnie najciezsza sytuacja bylo to, ze bratu mojego meza urodzilo sie dziecko (wpadka), w momencie, w ktorym mialam najwiekszy kryzys i totalnie nie potrafilam sie tym cieszyc. Tym bardziej, ze srednio sie lubimy z jego narzeczona.
    Blair - wszystkiego najlepszego!!! 🥳🥳🥳
    Wik - mam wizyte dopiero na 18:15, zniose jajko do tej pory.
    Meggs - trzymaj sie... moge sie tylko domyslac co czujesz. Na dodatek samo lezenie w szpitalu nie dziala dobrze na glowe. Jeszcze troche i wrocicie do domu, na pewno.
    Lami - stresujesz sie troche czy jestes podekscytowana? :) Nadal jeszcze nie uwierzylam, ze za chwile Ninka bedzie na swiecie, ciagle mam w glowie poczatek Twojej ciazy.
    Na dobry dzien przesylam przytulaski od malucha:
    410d0146357e.jpg

alex0806, Magda - mbc, blair., Cytrynowy sok, tęczova, Wik89, sunshine03, tere-fere, przedszkolanka:), madziorek86 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie teraz obawiam się pytań, bo we wrześniu się przeprowadzamy, teraz remontujemy to mieszkanie i jest dodatkowy pokój. Nawet nie ze względu na dziecko, tylko chcieliśmy go mieć. Ale podejrzewam, że będą pytania o ten pokój i jego przeznaczenie, jakieś żarciki czy sugestie.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko czasem właśnie lepiej raz powiedzieć, że się stara i nie wychodzi właśnie albo coś. I zamknąć usta rodzince, mieć święty spokój.
    Do wizyty szybko zleci, włącz sobie jakiś film czy serial i zabijaj czas :) Ja tak funkcjonuję zwykle, kiedy chcę żeby szybciej leciało. Teraz oby do soboty!
    A kociak cudny :)

Biegająca z tym HIV to się chyba niedawno zmieniło, że trzeba 2 razy. I pobiera się te wszystkie HBSy po 36 tc skończonym, ja dopiero w poniedziałek badałam. GBS nieco wcześniej bo na wynik się właśnie czeka z 5 dni roboczych.

Nikodemka, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, najlepszego, niech słonca zawsze Ci świeci nad głową ☀️
    Lami, ale super, już jutro Nineczka będzie z Tobą.

My się zaczęliśmy starać 4 lata po ślubie więc wszystkim się już znudziło czekanie 😂

Kokonu nie mam, wózek mam cybexa 😊

Megg, trzymaj się dzielnie!

blair., Wik89 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
‹‹ 1570 1571 1572 1573 1574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ