Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ani0nka wrote:Miśka jejku co się stało?
Szyjka mi się skrociła 2cm w 2tyg., a że na niej też miałam kiedyś zabieg to dr się przestraszył. Mały waży dopiero 1500g, a głowę ma większą o ponad 2tyg. Dziwne..
Miała tak któraś z Was?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 07:07
-
Miśka, ile ma teraz szyjka? Z pessarem wytrzymasz jeszcze te kilka tygodni! U mnie tez głowa większa ponad 2 tygodnie i moja lekarz kazała mi się tym nie przejmować.
Lami, kciuki!
Jestem w 3 trymestrze! Myslalam, ze to nigdy nie nastąpi! 😍😍🥳Ani0nka, przedszkolanka:), tęczova, Dośka, Cytrynowy sok, Pestkaa, tere-fere lubią tę wiadomość
-
Witam Was dziewczyny pisze na tym wątku bo z pewnością macie dużo większe doświadczenie . Jestem w 4 tygodniu ciąży. To sam początek mojej drogi z maleństwem . Jestem po inv. Po pozytywnej becie kilka dni plamiłam i czułam ciągnięcie w podbrzuszu. Moja Pani doktor zwiększyła mi dawkę duphastonu aby pozbyć się plamień i faktycznie udało się. Od dwóch dni nie ma po nich śladu. Ale z plamienia mi znikły również ciągnięcia w brzuchu. Szczerze jak je czułam byłam spokojniejsza bo wiedziedziałam że bąbel tam siedzieć. Czy któraś z Was miała podobną sytuację że tak nagle przestała czuć brzuszek i było wszystko wporządku ?
-
[QUOTE
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 17:08
-
coma wrote:Miśka, ile ma teraz szyjka? Z pessarem wytrzymasz jeszcze te kilka tygodni! U mnie tez głowa większa ponad 2 tygodnie i moja lekarz kazała mi się tym nie przejmować.
Szyjka ma 25mm.
Dzięki za pocieszenie ❤ Bałam się, że jakaś wada może być przez tą główkę. -
Czesc Bona, te objawy na początku ciąży są bardzo nieregularne i mysle, ze najlepiej nie przywiązywać do nich wagi - na tym etapie wszystko co możesz zrobić to sprawdzać betę, kontrolować progesteron i czekać na wizyte w 6-7 tc bo wtedy zobaczysz pęcherzyk (serduszko najwcześniej podobno ok.6+5). I wiem, ze się stresujesz i chciałabyś coś czuć, ale no cała ciąża to takie czekanie.
-
miśka wrote:Szyjka mi się skrociła 2cm w 2tyg., a że na niej też miałam kiedyś zabieg to dr się przestraszył. Mały waży dopiero 1500g, a głowę ma większą o ponad 2tyg. Dziwne..
Miała tak któraś z Was?
ja nie miałam zabiegu na szyjce i w tydzień z 3cm zrobiło się 0.6cm, szew i urodziłam 38+2, szew zdjęty w 37+0💙11.06.2019
💙 05.08.2021