Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikodemko, ja piłam owocowe (patrzyłam żeby nie było w nich hibiskusa, dziurawca i liści malin), zielone też. Miętę od czasu do czasu, lipę jak bolało gardło. Wszystko można, ale z umiarem
Laski, na zbicie homocysteiny polecam TMG z NowFood. Ja brałam folian, metylowaną b12 i P-5-P plus właśnie te TMG i fajnie mi spadła. Zaszłam z homocysteiną ok 8.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 12:07
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
[QU
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 17:08
-
Beti82 wrote:A co Ci mowia na tą 9 homocysteine?
Ja wlasnie odebralam wyniki i mam 8.7
Bralam kwas metylowany.i wit b ale gowno ta wit dala .Bo poziom po niej mam nawet ciut mniejszy niz bez niej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 12:10
-
Dośka można dodać też płatki owsiane w różnej postaci. Kombinacja dozwolona😁😁
Co do libido w ciąży u mnie nie powala raz na tydzień czasami dwa razy bez szpilek i sexi wdzianka 😂😂 ten etap chyba już minął.
Rodzynko tekie bóle pojawiają się i u mnie. W nocy to myślałam że pachwina to pęknie tak bolało. Te gwałtowne ruchy sprawiają taki ból😕😕
Kijanka u Nas wszystko na lajcie 😂 😂
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Kark ja nie chcę nic mówić, ale jutro pełnia
Kolejna 14 września
to wiesz, z randki na porodówkę też można pojechać
edit: A może jednak nie jutro pełnia? Info od koleżanki która też czeka na poród, ale coś mi się w necie sprzeczne info pojawiająWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 12:34
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
tere-fere wrote:
Miśka to naprawdę rewelacja, że masz pessar w tak późnym etapie ciąży! Ja teraz dokładnie sprawdziłam i z Kajtusiem akcję szyjkowo-skurczowo-porodową miałam w 31tc+3 i mi powiedzieli, że na pessar czy szew za poźno, że po 30tc już się nie zakłada niby 👿 U mnie wtedy Kajtek niby 1900-2000g ważył z 3 pomiarów w szpitalu. Ja tylko leżałam plus oczywiście leki i wytrzymalismy do 38+5, kiedy było cc 😊
To duży był Kajtuś wtedy 👍
Zdziwiłam się trochę, że kazali mi odstawić luteinę po założeniu pessara (a brałam 400mg/dobę!).
Koleżankę z sali wzięli na porodowkę bo na usg wyszło, że nie ma wód plodowych. Nic nie czuła, żeby odeszły. Jej niunia waży już 2,5kg a jest w 35tc.
-
Cytrynowy sok wrote:Kark hahahhahahha możliwe że tacy zapobiegliwi dziadkowie 😂😂
Alex jutro księżyc w nowiu, 0% widoczności.
To moja koleżanka chyba zbytnio chce urodzić, że pełnię przewiduje
Szczęściaro też sobie przepis zapisałam! Może w weekend ogarnęDzięki
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Morska wrote:Przebadana jestem wzdłuż i wszerz. Homocysteina za duża, zbilam z 13 na 9. Biorę motyle. Staramy się ponad 3 lata. Miałam laparoskopie i histeroskopie. Prawdopodobnie były dwie ciąże biochemicznych. Zaczynamy szukać dalej. Jesteśmy po wizycie u dr Pasnika i on właśnie wspomnial o heparyne na początku ciąży. Nie wiem teraz czy o nią zabiegać już od owulacji? Brałam dotychczas akard
Jak jestes u doc. Pasnika, to go sluchajbi bedzie git💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Nikodemka wrote:Lami - ale mi serce zabilo jak zobaczylam Twon avatar! Czekamy.
Cytrynowa - ja tez spedzalam wakacje na prawdziwej wsi, a prosto z krzaczka jadlam przez cale zycie az do zajscia w ciaze i nic...
Dziewczyny z brzuszkami. Jakie herbaty pijecie w ciazy? Mieta i rumianek sa ok? Przeczytalam przed chwila, ze z ziolowymi trzeba ostroznie, zielonej sie nie powinno, a ja pilam tylko takie. -
Coma - zielona podobno podwyzsza tetno plodu. Tak wyczytalam
Czyli zostaje przy miecie, rumianku i slabej czarnej herbacie. -
nick nieaktualnycoma wrote:Mi ta lekarz od Meggs na każdej wizycie (a byłam u niej 3 razy) mówi, że nie wolno pić zielonej herbaty, ale w sumie nie zapytałam czemu.
Raz na jakiś czas to pewnie nic nie zrobi, gorzej jakby pić po 5 dziennie
Ja w ogóle w ciąży nie mam ochoty na herbatę, a kiedyś piłam dużo i właściwie w ogóle nie piję.
Alex pełnia dopiero 14 wrześniaraz na miesiąc jest, a nie 2x w miesiącu 😅
tere-fere lubi tę wiadomość