X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczova, no bardzo. Chodzi i mówi, że teraz chce córke. Nie ma listości ten facet 🙈 po czym powiedział, że on sobie nie wyobraża takiego niechodzenia do pracy przez rok i siedzenia z dziecmi, kurtyna! 🤦🏻‍♀️ także pomarzy sobie bardzo długo o córce - na wieczne nigdy to przełożymy 🤣

XxMoniaXx, Domi_tur, tęczova, tere-fere lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • blair. Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 22:02

tęczova, Nikodemka, tere-fere lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja tez mowilam ze tylko jedno dziecko..
    Ja widac szybko mi przeszlo :)

przedszkolanka:), tere-fere lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Lami jaka piękna ta Twoja córeczka ❤❤❤

Lami lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair - a no widzisz! W takim razie zwracam honor klinice :)

blair. lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie. Mała przybrała 200 g w tydzień także spoko;) ma ok 2700. Nie muszę iść do szpitala. Przepływy dobre, wody tak samo. Kolejna wizyta za 1.5 tygodnia chyba że coś się szybciej zacznie albo będzie mnie niepokoiło ;) akurat przed terminem wizyta więc może od razu do szpitala wtedy ;) na razie trzymam w brzuchu żeby do 3 kg dobiła! Niech sobie siedzi jak jej wygodnie. I ponoć ma dużo włosów! Ale do zdjęcia 4d zakryła się rękami ;)

OlivkowaMama, tęczova, sunshine03, blair., Kijanka, Wik89, Magda - mbc, przedszkolanka:), Nikodemka, madziorek86, tere-fere, Biegającą-mama, Dośka, Szczęściara, Pestkaa, Arashe, Meggs, coma, Niezapominajka2, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    My już po wizycie. Mała przybrała 200 g w tydzień także spoko;) ma ok 2700. Nie muszę iść do szpitala. Przepływy dobre, wody tak samo. Kolejna wizyta za 1.5 tygodnia chyba że coś się szybciej zacznie albo będzie mnie niepokoiło ;) akurat przed terminem wizyta więc może od razu do szpitala wtedy ;) na razie trzymam w brzuchu żeby do 3 kg dobiła! Niech sobie siedzi jak jej wygodnie. I ponoć ma dużo włosów! Ale do zdjęcia 4d zakryła się rękami ;)
    Super! Smacznych naleśników!

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova spoko, moze peknac od 25 do 72 godzin plus powiem Ci ze w cyklach z ovitrelle mniej czuję owulację niz w cyklach naturalnych, nie wiem dlaczego. Ale na pewno byla albo bedzie :) dzialajcie jeszcze! A powiedz, masz brac duphaston? Od kiedy?

Lami Ninka do schrupania 🥰

Ja weekend z teściami, zaraz przyjezdzaja 😅 milego dnia kochane!!!

Lami lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Magda ja tez mowilam ze tylko jedno dziecko..
    Ja widac szybko mi przeszlo :)
    ale jak tak mowie od 10 lat a z takim podejsciem to serio niech spada 💁🏻‍♀️

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex no i super a waga zacna!😀😀
    Teczova lubię,lubię i lubię za było😊😊

Powiem Wam,że jestem zniesmaczona dzisiaj-ale jakos niezbyt zdziwiona😒 zostałam w aptece poproszona do kasy bez kolejki (bylam tylko odebrac lek mamie) a gosciu sie wepchnąl "bo tylko cos tam..". Kobieta zażenowana patrzy na mnie i mowi"bo nie widac oczywiście"..dodam,ze zdazylam odebrac i wyjść (w drugiej kasie)a on dalej pytal o ceny wszystkich witamin c.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 11:57

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i spotkałam położna z która powiedzmy rodzilam.(byla obok) Ona pracuje w diagnostyce tez,była przy mojej cb,zawsze wspomina poród żeby kazda tak rodziła 😀no i dawno jej nie było własnie a tu dzisiaj mnie zagadała,ze widziała moją kartoteke i myślała o mnie bo poznała nazwisko i gratulowala no i może znowu się spotkamy 😀😂

blair., alex0806, Pestkaa, Ani0nka, tere-fere, Cytrynowy sok, reset lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko ja juz jestem zalamana postawa ludzi w stosunku do ciężarnych. Juz to wszystko olalam i czekam w kolejce bo juz mialam tyle durnych sytuacji ze nie wiem czy sie smiac czy plakac..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super informacje. To jeszcze wszystko na spokojnie, ale jakbyś chciała jednak przejąć ode mnie atrakcje to bardzo prosze:) zreszta nie wyobrażam sobie, żeby mój syn nie przepuścil w kolejce Twojej młodej damy. Tłumaczę mu ze to tak nieladnie sie wpychac w kolejkę i ma postąpić jak dżentelmen :D

To tak, wczoraj na wieczór ekspresowe badanie na oddziale i steryd w tyłek po 22 1 dawka, dziś 2. Dzsiejsze ktg bardzo ładne i to mnie pociesza. Chciałabym żeby ktoś jeszcze dziś mnie zbadał, ale sie nie zanosi :/ jutro mnie nikt nie dotknie. A w pon na dyżurze bedzie moj gin i z nim juz będę konkretniej rozmawiać. Także jestem dobrej myśli, że to tylko taki straszak i Jurek wziął sobie do serca tlumaczenia mamy :)

Lamcia co za słodycz z tej Nineczki, ach! i och! <3
    Anionka, ależ Ci syn rośnie! Bardzo jestem ciekawa ile Alek będzie miał na finiszu :D a jak Ty sie cuzujesz z takim pokaznym brzuszkiem?
    Teczova nawet nie wiesz jak bardzo zazdro, zazdro, zazdro!!! :D

Magda - mbc, blair., Dośka, tere-fere, Niezapominajka2, Cytrynowy sok, Lami lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurek sluchaj mamy ❤️

Pestkaa lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie miałam pisać że macie zakaz wpychania się w kolejkę! ;p najpierw wychodzi Laura, później Jurek, Aleksander i Wiktorek ;) skurcze chętnie przyjmę bo moja macica coś nie ćwiczy ostatnio i wszystko ucichło. Jedynie mała się kokosi i rozpycha, a wczoraj mocno kłuło mnie w szyjce na wieczór. Ale tak to cicho. Nie wiem czy w takim tempie to urodzę do terminu... dobrze że wizyta za 1.5 tygodnia to jakby coś nie ruszyło to do szpitala ;)
    My wróciliśmy do domu już, padam na twarz. Męża posłałam na basen niech korzysta z ostatków słońca. A ja nie poszłam bo wywiozłam stroje do rodziców ostatnio i zapomniałam ;/ A nawet gdyby to jest taki upał że nawet nad wodą bym padła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2019, 13:08

Pestkaa, blair. lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurek grzeczny chłopczyk,wie że musi poczekac na swoją kolej 😊😊

Pestkaa lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jureczek, grzeczny jestes, wiesz, ze tu jest kolejeczka :*
    Alex - super wiesci, lada moment zobaczymy dlugowlosa Laurke!
    A ja dzis, patrzac na wiek ciazy wg USG jestem w 11+2tc 😁 A niedawno robilam test...

sunshine03, Kijanka, alex0806, Pestkaa, blair., tere-fere, przedszkolanka:), Dośka, Ani0nka, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestko plan jest dobry i synek posłucha mamy by posiedzieć i ustąpić pierwszeństwa koleżance Laurze ;)
    Alex nie trzeba mieć straszakow, a może się zacząć nagle i postępować ksiazkowo, więc spokojnie :)
    My wczoraj zaliczylismy pierwszy spacer, i mała nie zmruzyla oka, takie wrażenia. I czuwanie wydłuża sie jej nawet do 2h, na szczęście wciąż jest grzeczna i nie robi problemów (przynajmniej jeszcze) :P
    Ja to czuję się bardzo dobrze porównując do 1 porodu, jutro zobaczę jak moja waga (nie mam w domu, a pójdę jutro do teściów), wizualnie przez ten tydzień to sporo mi ubyło, a macica już pod spojeniem schowana ;)

Ninka slicznosci! :)

Nikodemka, Kijanka, Pestkaa, blair., tere-fere, przedszkolanka:), sunshine03, Dośka, Biegającą-mama, Cytrynowy sok, Lami lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jurki grzeczne chłopaki ☺ nawet nie wiesz Pestka jak ja Ci szalenie zazdroszczę :) ale dobrze znoszę moją sytuację, nawet na widok tłumu ciężarówek w ikei nie było mi przykro!

Blair, tlumaczenie kliniki bardzo mnie przekonuje :)

Wiki, no właśnie nie zalecił dupka, bo ostatnie progi miałam ladne. Ale podpytam w poniedzialek :)

Pestkaa, blair., Wik89 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wypakowaniem się też czekam na alex i Laurę, bo jestem następna w kolejce na równi z biegajaca-mama :D przede mnie się proszę nie wpychać!!! :D dzieci niech grzecznie czekają w brzuszkach! :)

alex0806, Nikodemka, Arashe, przedszkolanka:), Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

‹‹ 1599 1600 1601 1602 1603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ