SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie jestem w stanie Was teraz nadgonić. U nas teraz lepiej. Wydaję mi się, że dostałam jedną kroplówkę mniej niż babeczka, która miała cięcie 4 h wcześniej. Na początku było ok, sprawnie się spionizowałam,, ale 11 miałam kryzys, dopiero o 14 wyprosiłam ketonal w zastrzyku, z godzinę temu zaczęłam dochodzić do siebie. Mam nadzieję, że dzisiaj był najgorszy dzień. Już zapowiedziałam się że przyjdę na noc i jutro też, bo nie będę cierpieć niepotrzebnie.
    Nina ma się dobrze, ale odwzorowuje kropka w kropkę zachowania z brzucha. Cały czas śpi, są problemy z karmieniem, nie chce jeść. Więc cały czas stres, bo nie potrafimy jej obudzić.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* ale nie mogę jeszcze urodzić, nie taki jest plan :P trochę się stresuję, ale spinam poślady, niech dają sterydy i wychodzę w pon. Poczekam na rozwarcie 3 cm, później wg jurkowego zegara 10 dni i dopiero. Nie ma innej opcji...

przedszkolanka:), Magda - mbc, Cytrynowy sok, blair., Niezapominajka2, tęczova, Dośka, tere-fere, Kijanka, Lami, madziorek86, Arashe lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Dziewczyny, nie jestem w stanie Was teraz nadgonić. U nas teraz lepiej. Wydaję mi się, że dostałam jedną kroplówkę mniej niż babeczka, która miała cięcie 4 h wcześniej. Na początku było ok, sprawnie się spionizowałam,, ale 11 miałam kryzys, dopiero o 14 wyprosiłam ketonal w zastrzyku, z godzinę temu zaczęłam dochodzić do siebie. Mam nadzieję, że dzisiaj był najgorszy dzień. Już zapowiedziałam się że przyjdę na noc i jutro też, bo nie będę cierpieć niepotrzebnie.
    Nina ma się dobrze, ale odwzorowuje kropka w kropkę zachowania z brzucha. Cały czas śpi, są problemy z karmieniem, nie chce jeść. Więc cały czas stres, bo nie potrafimy jej obudzić.

Lami proś o leki, ja potem co 8h łykałam 400ibupromu. Mnie się wydaje, że ja raczej zle znisoslam cc jak tak patrzylam na inne babki. A mała ma żółtaczkę? Czy w normie?

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko mam taki kostka twarogu 3 kajaka łyżeczka cukru waniliowego łyżka cukru i 3 czubate łyżki mąki. Twaróg jajka i cukry wymieszać dodać mąkę i gotowe. Jak ciasto za geste można dodać odrobinę mleka.

Cytrynowy sok, przedszkolanka:), blair. lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka może to się jeszcze uspokoi, trzymam kciuki 🤞

Lami trzymam kciuki za Was, oby wszystko było dobrze, może potrzebujecie trochę więcej czasu 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 20:11

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair kochana mogę Ci wysłać cały gar😉😉

blair. lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko nie mam wskazać do cesarki, Młody główka do dołu jest wiec można rodzic normalnie. Mam plan spróbować naturalnie ale jak wyjdzie tak wyjdzie :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestko - ale sie dzieje! Dobrze, ze sie zdecydowalas na Wroclaw, to byl ostatni dzwonek :)
    Meggs - fajnie, ze masz mile towarzystwo na sali, to rzadkosc. No i oczywiscie, ze wszystko bez zmian na gorsze :) Zwierzaki sie za Toba zatesknia!
    Anionka - ciesze sie z Waszych dobrych wiesci :)

Ani0nka lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy takie „ciagniecie” w szyjce jest normalne na moim etapie? Nie wiem jak to dobrze okreslic, ale czuje ja. Taki jakby lekki, pulsujacy bol, trwa krotko. Mialam dzis tak dwa razy i troche sie martwie...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dziewczyny, czy takie „ciagniecie” w szyjce jest normalne na moim etapie? Nie wiem jak to dobrze okreslic, ale czuje ja. Taki jakby lekki, pulsujacy bol, trwa krotko. Mialam dzis tak dwa razy i troche sie martwie...
    A jesteś pewna, że to szyjka a nie pęcherz?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestki trzymam kciuki żebyś wytrzymała dłużej! Oddaj mi te skurcze i rozwarcie! Jeszcze niech mały posiedzi u mamy ;)

My po zakupach, teraz robię baaaardzo dietetyczne żarcie, burgery ;) muszę się odstresowac przed jutrem. I oglądamy Harrego;)

Nikodemko ja miałam takie ciągnięcia w szyjce ale na późniejszym etapie. Obserwuj. Może to faktycznie pęcherz A nie szyjka?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie pecherz... Czuje to ewidentnie w srodku w pochwie. Dzis sie troche zmeczylam, moze za bardzo, mam nadzieje, ze to nic groznego :(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:47

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko - mam wielka nadzieje, ze jest tak, jak mowisz... Ze po prostu wszystko sie tam rozciaga, przeciez kiedys musi. Moze to bol gdzies z miednicy promieniuje do szyjki (probuje sama siebie pocieszyc). W kazdym razie leze plackiem, bo i krzyz boli. Akurat dzis tez mialam nagle olsnienie z DHA, bo doszlo do mnie, ze wcale nie biore. Chwila moment i bylam w aptece.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Na pewno nie pecherz... Czuje to ewidentnie w srodku w pochwie. Dzis sie troche zmeczylam, moze za bardzo, mam nadzieje, ze to nic groznego :(
    Dzisiaj miałyśmy ten tamat na sali. Lekarka powiedziała że szyjka i pochwa nie bolą, badała dziewczynę i ten ból to od spojenia łonowego.

alex0806, Nikodemka lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Pestka ale się porobiło , a powiedz to była zwykła wizyta kontrolna czy miałaś jakieś "straszaki"? Coś czułaś ostatnio, ze się dzieje ? Oby było wszystko dobrze ! Jakieś badania zrobią w szpitalu?

• Meggs Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka trzymamy kciuki za Was!! ✊✊

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Dzisiaj miałyśmy ten tamat na sali. Lekarka powiedziała że szyjka i pochwa nie bolą, badała dziewczynę i ten ból to od spojenia łonowego.

Mnie też czasem coś kłuje w pochwie, ale tak bardziej w okolicy zewnętrznych warg sromowych. Lekarka powiedziała, że to mogą być nerwobóle. Pinoć się w ciąży zdarzają.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestko, kochana, trzymam mocno kciuki 😘😘😘 Trzymamy się więc planu, teraz na wszelki wypadek szpital, ale rodzimy za jakiś czas. Trzymajcie się z Jureczkiem 😘

Z Niną dobrze, po wizycie u lekarza zdrowa i nic się nie dzieje. mam nadzieję że w niedzielę wyjdziemy do domku.

A jeśli chodzi o CC - 2 ibupromy 20 godzin po operacji robiącej dziurę w brzuchu i w wyniku której wyciąga się ok 6 kg dziecka plus innych wnetrznosci, mające utrzymać stan przeciwbólowy uzyskany 4 godziny wcześniej przez podawanie leków dożylnych to trochę kpina.
    2 ibupromy to ja biorę na ból głowy i guzik pomagają. Twoja kondycja Magda po CC i moja dzisiejsza nie wynika że złego znoszenia tej operacji, tylko z powodu niedostatecznej liczby leków. Dziewczyna, która miała kroplówki 24 h po operacji śmigała chwilę później jak szalona.

Beti82, Magda - mbc, przedszkolanka:), Pestkaa, Dośka, Nikodemka, blair. lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:24

❤💙❤💙
‹‹ 1597 1598 1599 1600 1601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ