X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie jestem w stanie Was teraz nadgonić. U nas teraz lepiej. Wydaję mi się, że dostałam jedną kroplówkę mniej niż babeczka, która miała cięcie 4 h wcześniej. Na początku było ok, sprawnie się spionizowałam,, ale 11 miałam kryzys, dopiero o 14 wyprosiłam ketonal w zastrzyku, z godzinę temu zaczęłam dochodzić do siebie. Mam nadzieję, że dzisiaj był najgorszy dzień. Już zapowiedziałam się że przyjdę na noc i jutro też, bo nie będę cierpieć niepotrzebnie.
    Nina ma się dobrze, ale odwzorowuje kropka w kropkę zachowania z brzucha. Cały czas śpi, są problemy z karmieniem, nie chce jeść. Więc cały czas stres, bo nie potrafimy jej obudzić.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :* ale nie mogę jeszcze urodzić, nie taki jest plan :P trochę się stresuję, ale spinam poślady, niech dają sterydy i wychodzę w pon. Poczekam na rozwarcie 3 cm, później wg jurkowego zegara 10 dni i dopiero. Nie ma innej opcji...

przedszkolanka:), Magda - mbc, Cytrynowy sok, blair., Niezapominajka2, tęczova, Dośka, tere-fere, Kijanka, Lami, madziorek86, Arashe lubią tę wiadomość

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Dziewczyny, nie jestem w stanie Was teraz nadgonić. U nas teraz lepiej. Wydaję mi się, że dostałam jedną kroplówkę mniej niż babeczka, która miała cięcie 4 h wcześniej. Na początku było ok, sprawnie się spionizowałam,, ale 11 miałam kryzys, dopiero o 14 wyprosiłam ketonal w zastrzyku, z godzinę temu zaczęłam dochodzić do siebie. Mam nadzieję, że dzisiaj był najgorszy dzień. Już zapowiedziałam się że przyjdę na noc i jutro też, bo nie będę cierpieć niepotrzebnie.
    Nina ma się dobrze, ale odwzorowuje kropka w kropkę zachowania z brzucha. Cały czas śpi, są problemy z karmieniem, nie chce jeść. Więc cały czas stres, bo nie potrafimy jej obudzić.

Lami proś o leki, ja potem co 8h łykałam 400ibupromu. Mnie się wydaje, że ja raczej zle znisoslam cc jak tak patrzylam na inne babki. A mała ma żółtaczkę? Czy w normie?

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko mam taki kostka twarogu 3 kajaka łyżeczka cukru waniliowego łyżka cukru i 3 czubate łyżki mąki. Twaróg jajka i cukry wymieszać dodać mąkę i gotowe. Jak ciasto za geste można dodać odrobinę mleka.

Cytrynowy sok, przedszkolanka:), blair. lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Cytrynowy sok Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka może to się jeszcze uspokoi, trzymam kciuki 🤞

Lami trzymam kciuki za Was, oby wszystko było dobrze, może potrzebujecie trochę więcej czasu 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 20:11

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair kochana mogę Ci wysłać cały gar😉😉

blair. lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko nie mam wskazać do cesarki, Młody główka do dołu jest wiec można rodzic normalnie. Mam plan spróbować naturalnie ale jak wyjdzie tak wyjdzie :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestko - ale sie dzieje! Dobrze, ze sie zdecydowalas na Wroclaw, to byl ostatni dzwonek :)
    Meggs - fajnie, ze masz mile towarzystwo na sali, to rzadkosc. No i oczywiscie, ze wszystko bez zmian na gorsze :) Zwierzaki sie za Toba zatesknia!
    Anionka - ciesze sie z Waszych dobrych wiesci :)

Ani0nka lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy takie „ciagniecie” w szyjce jest normalne na moim etapie? Nie wiem jak to dobrze okreslic, ale czuje ja. Taki jakby lekki, pulsujacy bol, trwa krotko. Mialam dzis tak dwa razy i troche sie martwie...

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dziewczyny, czy takie „ciagniecie” w szyjce jest normalne na moim etapie? Nie wiem jak to dobrze okreslic, ale czuje ja. Taki jakby lekki, pulsujacy bol, trwa krotko. Mialam dzis tak dwa razy i troche sie martwie...
    A jesteś pewna, że to szyjka a nie pęcherz?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestki trzymam kciuki żebyś wytrzymała dłużej! Oddaj mi te skurcze i rozwarcie! Jeszcze niech mały posiedzi u mamy ;)

My po zakupach, teraz robię baaaardzo dietetyczne żarcie, burgery ;) muszę się odstresowac przed jutrem. I oglądamy Harrego;)

Nikodemko ja miałam takie ciągnięcia w szyjce ale na późniejszym etapie. Obserwuj. Może to faktycznie pęcherz A nie szyjka?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno nie pecherz... Czuje to ewidentnie w srodku w pochwie. Dzis sie troche zmeczylam, moze za bardzo, mam nadzieje, ze to nic groznego :(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:47

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko - mam wielka nadzieje, ze jest tak, jak mowisz... Ze po prostu wszystko sie tam rozciaga, przeciez kiedys musi. Moze to bol gdzies z miednicy promieniuje do szyjki (probuje sama siebie pocieszyc). W kazdym razie leze plackiem, bo i krzyz boli. Akurat dzis tez mialam nagle olsnienie z DHA, bo doszlo do mnie, ze wcale nie biore. Chwila moment i bylam w aptece.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Na pewno nie pecherz... Czuje to ewidentnie w srodku w pochwie. Dzis sie troche zmeczylam, moze za bardzo, mam nadzieje, ze to nic groznego :(
    Dzisiaj miałyśmy ten tamat na sali. Lekarka powiedziała że szyjka i pochwa nie bolą, badała dziewczynę i ten ból to od spojenia łonowego.

alex0806, Nikodemka lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Pestka ale się porobiło , a powiedz to była zwykła wizyta kontrolna czy miałaś jakieś "straszaki"? Coś czułaś ostatnio, ze się dzieje ? Oby było wszystko dobrze ! Jakieś badania zrobią w szpitalu?

• Meggs Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka trzymamy kciuki za Was!! ✊✊

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Dzisiaj miałyśmy ten tamat na sali. Lekarka powiedziała że szyjka i pochwa nie bolą, badała dziewczynę i ten ból to od spojenia łonowego.

Mnie też czasem coś kłuje w pochwie, ale tak bardziej w okolicy zewnętrznych warg sromowych. Lekarka powiedziała, że to mogą być nerwobóle. Pinoć się w ciąży zdarzają.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestko, kochana, trzymam mocno kciuki 😘😘😘 Trzymamy się więc planu, teraz na wszelki wypadek szpital, ale rodzimy za jakiś czas. Trzymajcie się z Jureczkiem 😘

Z Niną dobrze, po wizycie u lekarza zdrowa i nic się nie dzieje. mam nadzieję że w niedzielę wyjdziemy do domku.

A jeśli chodzi o CC - 2 ibupromy 20 godzin po operacji robiącej dziurę w brzuchu i w wyniku której wyciąga się ok 6 kg dziecka plus innych wnetrznosci, mające utrzymać stan przeciwbólowy uzyskany 4 godziny wcześniej przez podawanie leków dożylnych to trochę kpina.
    2 ibupromy to ja biorę na ból głowy i guzik pomagają. Twoja kondycja Magda po CC i moja dzisiejsza nie wynika że złego znoszenia tej operacji, tylko z powodu niedostatecznej liczby leków. Dziewczyna, która miała kroplówki 24 h po operacji śmigała chwilę później jak szalona.

Beti82, Magda - mbc, przedszkolanka:), Pestkaa, Dośka, Nikodemka, blair. lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:24

❤💙❤💙
‹‹ 1597 1598 1599 1600 1601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ