X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeeeeej ja tak jak przedszkolanka, wchodze na fiolet z jednym okiem przymnknietym jeszcze, jak przeczytalam to od razu sie rozbudzona czuje, jak po dobrej kawie :D Alex, kciuki!!!
    Biegajaca, rowniez!
    Go go go!!! Wczoraj dopingowalam meza meza na polmaratonie, a dzisiaj Was 😁😍
    Kark super, ze wychodzicie dzis!
    My kontynuujemy weekend z tesciami 😁
    Milego dnia!

przedszkolanka:), Cytrynowy sok, Pestkaa lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, Biegająca, powodzenia!
    Anionka, ja kupiłam koszule z dr nap. Teraz w nich śpię, bo przestałam się mieścić w sexi piżamki sprzed ciąży. Do porodu mam taką rozpinaną do samego dołu.
    Jeśli chodzi o ubranka, to u mnie newbie, ewa klucze (do kupienia w necie), smyk. Mam też coś z hm. Rozmiar 56 na początek, skrzacik w 25 tc był wagowo na 40 centylu. Rozmiaru 50 na razie nie kupuję. Trudno, najwyżej 2 tygodnie skrzat będzie miał podwijane rękawki. No i stawiam na pajace rozpinane na całej długości.
    Tęczova, kup bodziaka na szczęście, jeśli coś Ci się podoba. Ja chyba dzień po teście kupiłam pajacyka w smyku na szczęście i skrzat się rozgościł w brzuszku :p. Nie żebym wierzyła w zabobony, ale takie działania utrwalają pozytywne myślenie.

Wik89, Ani0nka lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, biegająca - trzymam kciuki żeby poszło tak sprawnie jak u Kark :)

Ja też nie kupuję rozmiaru 50 - mam jeden taki "komplecik noworodkowy" w tym rozmiarze i nic więcej nie kupuję. U mnie lwia część wyprawki to Pinokio, Newbie i Next mam kilka rzeczy z H&M i Lidla, ale te faktycznie są większe. Aaa i z Tesco mam trochę - znaczy z F&F.

A powiedzcie - czy potrzebne są kaftaniki? Ja mam same pajace lub body + spodenki/półśpiochy i jakoś nie widzę zastosowania dla kaftaników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 09:16

uIHap1.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Alex, biegająca - trzymam kciuki żeby poszło tak sprawnie jak u Kark :)

Ja też nie kupuję rozmiaru 50 - mam jeden taki "komplecik noworodkowy" w tym rozmiarze i nic więcej nie kupuję. U mnie lwia część wyprawki to Pinokio, Newbie i Next mam kilka rzeczy z H&M i Lidla, ale te faktycznie są większe. Aaa i z Tesco mam trochę - znaczy z F&F.

A powiedzcie - czy potrzebne są kaftaniki? Ja mam same pajace lub body + spodenki/półśpiochy i jakoś nie widzę zastosowania dla kaftaników.
    Ja nie użyłam ani razu, teraz mam jakieś dwa, które od kogoś dostałam, ale nie sądzę, żebym użyła. Moim zdaniem niepotrzebne.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Aż sobie pooglądałam ciuszki z hmu 😍 jestem nienormalna, trudno!
    Na szczęście ;)

tęczova lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Ja nie użyłam ani razu, teraz mam jakieś dwa, które od kogoś dostałam, ale nie sądzę, żebym użyła. Moim zdaniem niepotrzebne.

Tak myślałam :) Zawiozłam wczoraj mamie do prania i prasowania mój dobytek i się darła, że nie ma kaftaników i co ja sobie myślę :D Właśnie dlatego nie wpuszczę jej do szpitala nawet na sekundę :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

uIHap1.png

Wysłany: 1 września 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma również mam dwa w kompletach do śpiochow,ale raczej sa zbednym i niepraktycznym wydatkiem ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 1 września 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Tak myślałam :) Zawiozłam wczoraj mamie do prania i prasowania mój dobytek i się darła, że nie ma kaftaników i co ja sobie myślę :D Właśnie dlatego nie wpuszczę jej do szpitala nawet na sekundę :D
    Haha, czyli się zacznie dopiero wesoło po porodzie z radami?😀

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami , Biegająca mocno Wam kibicuje , juz za chwile będzie po rozwiązaniu 😍

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, jak u Was? Jak się czujesz?

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś zaczynamy 3 trymestr, 7 miesiąc ❤ nadal w szpitalu, nadal w dwupaku!

sunshine03, coma, tere-fere, przedszkolanka:), Niezapominajka2, Dośka, Cytrynowy sok, Pestkaa, tęczova, Magda - mbc, Nikodemka, Szczęściara, blair., Wik89, madziorek86, Ani0nka, Arashe lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Haha, czyli się zacznie dopiero wesoło po porodzie z radami?😀

No na pewno! Ona wychowała trójkę dzieci to przecież prawie jakby przeżyła wojnę w Wietnamie :D Żebyście zobaczyły jej minę jak pokazałam jej dostawkę Chicco zamiast łóżeczka (takiego z duszą, które zrobił wujek Józek!) - takie ekstremalne obrzydzenie i komentarz na zasadzie "No nie wiem czy dobrze robisz dziecko". :D

przedszkolanka:), Niezapominajka2, tęczova lubią tę wiadomość

uIHap1.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    A my dziś zaczynamy 3 trymestr, 7 miesiąc ❤ nadal w szpitalu, nadal w dwupaku!

Mówiłam Ci Meggs że my rodzimy razem w pierwszej połowie listopada, zrobiłam nam rezerwację na Karowej :P

uIHap1.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:47

Ani0nka lubi tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 15:26

❤💙❤💙

Wysłany: 1 września 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    No na pewno! Ona wychowała trójkę dzieci to przecież prawie jakby przeżyła wojnę w Wietnamie :D Żebyście zobaczyły jej minę jak pokazałam jej dostawkę Chicco zamiast łóżeczka (takiego z duszą, które zrobił wujek Józek!) - takie ekstremalne obrzydzenie i komentarz na zasadzie "No nie wiem czy dobrze robisz dziecko". :D
    U mnie było "złe noszenie",brak czerwonej kokardki przy wózku,a ze wózek za szybko kupilam 😀 ale jak chciała bym nie oszalała i nie zaczęła krzyczec to odpuściła,bo ja z tych co i tak wszystko zrobią po swojemu. Teraz nawet nic nie komentuje 😀

coma lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko pisze u mnie rozwarcie powolutku, od 3 w nocy 3 cm dopiero , ale jeszcze się wstrzymali z oksy, skurcze regularne ale do wytrzymania. Wolałabym mocniejsze i więcej i żeby szybciej poszło 😂

przedszkolanka:), sunshine03, tere-fere, Pestkaa, tęczova, blair., Ani0nka, Arashe, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 września 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegającą-mama wrote:
    Na szybko pisze u mnie rozwarcie powolutku, od 3 w nocy 3 cm dopiero , ale jeszcze się wstrzymali z oksy, skurcze regularne ale do wytrzymania. Wolałabym mocniejsze i więcej i żeby szybciej poszło 😂
    Kibicujemy i czekamy na zdjecie 🤗🤗

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma ja mam tylko jeden kaftanik, bo akurat był w zestawie ciuszków od mg. Ale myślałam, ze sie go zakłada jak bluzę czy sweterek czyli na wierzch na body z krótkim rękawem :D dopiero później zostałam uswiadomiona, że to niby pod pajac się zakłada, co w ogóle nie wydaje mi się logiczne ani praktyczne 😂

coma, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• Szczęściara Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim. Weszłam nadrobić a tu się dzieje🤪🤪
    Biegająca, Alex trzymam kciuki za szybkie porody.
    Anioka podziwiam Ciebie że jeszcze nie zaczęłaś wyprawki🙈🙈
    Miłego dnia dziewuszki.

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
‹‹ 1606 1607 1608 1609 1610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ