X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, wiedziałam, że załatwisz wypis!

tere-fere lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lami Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca Mama! Gratuluję kruszynki Hani. Szybciutko nadrobi te dekagramy i lada dzień będziecie się tulić cały czas 💗

Mocno Was ściskam dochodźcie do siebie 😘😘😘

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • coma Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca, gratulacje 💗💗💗

Meggs, mam już swoją, ale Ty masz teraz lepszy wgląd wgłąb sytuacji :D Może są jakieś fajniejsze :)

uIHap1.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegajaca gratulacje ogromne :))) ale milo sie czyta takie wpisy 😍
    Alex kciuki ciagle zacisniete!!!
    Pozdro z obiadku z tesciami 😁

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także dziewczyny w kolejce, brzuszki wolne !! Ale bym się cieszyła, żeby któraś mój przejęła 🙂
    Skoro taki z poza kolejki to moza Nona z wakacji 😂

tęczova, Pestkaa, Wik89, madziorek86, Nona, blair., Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

• Arashe Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegajaca ogromne gratulacje, to zaskoczylas wrzesień ;) odpoczywajcie, mała szybko nadrobi, dużo karm by nie dać się zoltaczce :)

Alex powodzenia :) być może już tulisz Laure ;)

Mój brzuch też wolny i niemal obkurczony, czeka na przejęcie ;)

Ja Wam powiem odnośnie do wizyt, że w szpitalu płakać mi się chciało, jak u jednej kobiety najpierw pół dnia siedział pijany mąż z jej rodzicami, i nie byli cicho... A potem już niemal 2h po odwiedzinach, jeszcze ten mąż poszedł po druga babcie z dzieckiem tej kobiety. Już prawie ciemno za oknem a oni impreza na całego... Ja padam na ryj a od 2h nie powinno ich tam być... Poszłam się umyć, mały tak krzyczy, że zaraz dzieci pobudzi... To już nie wytrzymalam i powiedziałam, że jest grubo po wizytach i, że jest za głośno... Na momencie wyszli...
    Ludzie nie znają umiaru. Mój mąż przychodził w normalnych porach na max 2 h i mówił do mnie cicho, by innym kobietom nie przeszkadzać.
    Nie mam nic przeciwko odwiedzinom, ale trzeba znać umiar i szanować innych.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex zerkam ciągle jak u Was :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ciągle odświeżam i czekam na wieści od Alex! 🙂

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Biegajaca ogromne gratulacje, to zaskoczylas wrzesień ;) odpoczywajcie, mała szybko nadrobi, dużo karm by nie dać się zoltaczce :)

Alex powodzenia :) być może już tulisz Laure ;)

Mój brzuch też wolny i niemal obkurczony, czeka na przejęcie ;)

Ja Wam powiem odnośnie do wizyt, że w szpitalu płakać mi się chciało, jak u jednej kobiety najpierw pół dnia siedział pijany mąż z jej rodzicami, i nie byli cicho... A potem już niemal 2h po odwiedzinach, jeszcze ten mąż poszedł po druga babcie z dzieckiem tej kobiety. Już prawie ciemno za oknem a oni impreza na całego... Ja padam na ryj a od 2h nie powinno ich tam być... Poszłam się umyć, mały tak krzyczy, że zaraz dzieci pobudzi... To już nie wytrzymalam i powiedziałam, że jest grubo po wizytach i, że jest za głośno... Na momencie wyszli...
    Ludzie nie znają umiaru. Mój mąż przychodził w normalnych porach na max 2 h i mówił do mnie cicho, by innym kobietom nie przeszkadzać.
    Nie mam nic przeciwko odwiedzinom, ale trzeba znać umiar i szanować innych.
    No właśnie o to chodzi. Niby każdy ma swój rozum, ale niestety nie każdy. Dlatego tak ważne są zasady i ograniczenia, bo nigdy nie wiadomo, na kogo się trafi. Samemu można mieć dobre intencje i być w porządku, ale jak się źle trafi, to nagle się okazuje, że z tymi odwiedzinami nie jest tak kolorowo.

U mnie po pierwszym porodzie było nie za ciekawie, bo byłam na sali z dziewczyną, która miała niedosłuch. I jak naprawdę ja wiele rzeczy rozumiem, tak ona z tym niedosłuchem bez przerwy rozmawiała przez telefon. Wiecie jak się darła? Cały boży dzień. Z mamą, teściowa, mężem, koleżanka. Jak miała chwilę przerwy, to nadawała do mnie i to z takimi uwagami typu: "ja już mam jedno dziecko, to teraz nad tym tak nie skacze ani nie przeżywam, że płacze, bo jak wrócimy do domu, to ze starszą siostrą nie będzie miała lekko". Okropnie się umeczyłam. I jeszcze ciocia tej dziewczyny była salową w szpitalu, więc co chwilę przychodziły salowe z innych oddziałów (wiecie, z tymi bakteriami z chirurgii) oglądać dziecko "od koleżanki". No dramat.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegajaca moje gratulacje!!

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca gratulacje!!!❤️❤️❤️❤️

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe to u nas poloźne wyganiają,nie ma absolutnie imprez do nocy..
    A moj mąż tak samo,na paluszkach pocichu zawsze.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegajaca ogromne gratulacje!!!!! <3 Ale Hanka wyrwała z kopyta na świat :D

Alex kochana czekamy na wieści od Ciebie :)

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:44

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Jurcio grzecznie czeka w kolejce i nie wpycha sie przed damy :) ktg wychodzi bardzo ładnie, wyprosilam badanie szyjki (upominalam sie pół dnia o badanie, które trwa 5 sek! ehh...) i sytuacja bez zmian, rozwarcie jest, szyjka miękka, skrócona. Żadnych cyfr czy konkretów, lekarz powiedział tylko to co już mi powiedział moj gin, że mogę zacząć rodzić jutro, albo spokojnie donosic do końca:)

Dośka, przedszkolanka:), Biegającą-mama, Beti82, tęczova, Ani0nka, Arashe, blair., tere-fere, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

• Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:44

Pestkaa lubi tę wiadomość

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak piszecie to juz sie boje co to bedzie, jakbym kiedys miala rodzic dziecko i przezywac te odwiedziny w szpitalu 😅 maz, mama, siostra jak najbardziej, ale juz dalszej rodziny i tesciow niekoniecznie chcialabym od razu oglądać a jakos podskornie czuje, ze byloby takie oczekiwanie :P

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez te wszystkie odwiedzinowe historie już też sobie wkręcam jakieś czarne scenariusze.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu w Gdyni, w ktorym rodzila narzeczona brata mojego meza w ogole nie mozna odwiedzac kobiet na sali. Ojciec moze widziec sie z dzieckiem i kobieta tylko w sali odwiedzin.
    Z jednej strony to dobrze, bo unika sie sytuacji, o ktorych piszecie, ale z drugiej ja bym raczej chciala, zeby maz mogl byc przy mnie, zwlaszcza po cc. Tu po prostu chodzi o zachowanie kultury...

przedszkolanka:), Wik89, Kijanka lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Pestko to zostajesz tam? Coś Ci powiedzieli, czy dopiero jutro się dowiesz, jak większy obchód będzie? Dobrze, że sytuacja jest stabilna 😊 niech to będzie po prostu "taka Twoja uroda", że organizm długo przed porodem się przygotowuje, ale czeka spokojnie na wyznaczony termin 😊 tak ogarnięta to za miesiąc kichniesz i będzie po wszystkim 😁
    Dokładnie tak samo sobie to wszystko tłumacze haha jeju byloby super...
    Dziś z nikim nie rozmawiałam o wypisie, bo jutro na dyżurze bedzie moj lekarz i z nim juz wszystko ustale no i będę chciała stąd wyjść.

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

‹‹ 1609 1610 1611 1612 1613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ