Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Magda, sól fizjologiczna - zakroplić a jak będziesz już pewna, że to katar to Ectodose. Z jednego i drugiego możesz też zrobić inhalacje. Ja generalnie polecam je robic, nie zaszkodzą, a przyzwyczaisz małego.
Ja przy sporym katarze odciagam, bo takie wytyczne mam od pediatry. -
Magda - mbc wrote:rzepakowe, a masz nebulizator? Poleć jak masz
Idź do pediatry, jak już się umówiłaś, ale bez stresu. To już nie jest noworodek. Jak będzie coś furczało, to skonsultuj, co możesz dawać wykrztuśnie. Bo odkrztuszanie, pozbywanie się tej wydzieliny jest kluczowe. -
No chce skonsultowac, bo przeciez jutro wylot 🤦🏻♀️ nie moglo byc inaczej. Dobrze, bedziemy spacerować nad Morzem Północnym, to mu szybko katar wywieje 😅
W takim razie kupie ten nebu.
Wydaje mi sie, ze zlapal cos w ottoprodencie, bo w pt byla dziewczynka z katarem z nim na sali, a matka sie upierała, ze lekarz juz pozwolil wrocic. Nie wiem jak to rozwiazac na przyszlosc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 08:58
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
sunshine03 wrote:Witam się w 38.tygodniu! 😁😁😁
Dziewczyny ile przed porodem pojawia się biegunka? A przynajmniej jak u Was było?
Magda na latarkę nie poradzę,u nas pierwszy był późno i tylko woda wystarczala,nic nie odciagalam.. -
No ja nie wiem czy trzeba bylo odciagnac, po prostu chcialam zobaczyc jak dziala ten katarek. Objetosciowo odciagnal tyle co plytka na malym paznokciu, to raczej nieduzo.
Musze kupic zaraz wode w sprayu, bo mam tylko w tych tubeczkach i on sie denerwuje jak kropie, bo nie trafiamWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 08:57
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Na katar podobno dobrze posmarować pod noskiem maścią majerankowa ....
Ja biegunkę miałam dopiero na porodówce teraz 😂 Z 5 razy w toalecie byłam, ale naprawdę się cieszcie z tego 😜 Właśnie wróciłam od położnej, zdjęła szew, powiedziała, ze super się zagoiło, tym bardziej ze codziennie siedzę 8 h na twardym krześle plus czas przy laktatorze 🤦♀️ teraz odciagam mleko i do szpitala!
Nona kiedy test? Tęczowa? -
Lami pytałaś o mleko, ale nie wiem czy chodzi ci o to ile jesteś w stanie odciągnąć po nakarmieniu Ninki, czy taka sesja tylko z laktatorem... ja jeśli posiedzę 30min to wychodzi 130-140, ale jak na szybko 12-15min to 80-90 ...
tere-fere lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ,Magda czy ktoras ma pojecie jak dlugo zbija sie homocysteine? Kwas foliowy do górnej granicy zbijałam ok 3 tygodni.Ciekawa jestem kiedy to dziadostwo ruszy
-
nick nieaktualnyNiezapominajka2 wrote:Sunshine a już stresik załapałaś? 😁 miałabym to samo, dobrze, że tu większość szlaków już przetarta będzie 😁
A mąż mi powiedział, że mam się powstrzymać z porodem, bo nawet się za niego nie wzięłam "na wywołanie", a obiecywałam haha
-
Magda, jeśli bezpośrednio z tą dziewczynką się nie macał, to raczej się nie zaraził od niej tak wprost. Prędzej jakoś przez zabawki, klamki, za Twoim pośrednictwem (bo dotykałaś tego, co wcześniej mama tego chorego dziecka albo jakiegoś innego). No chyba że dziewczynka kichała mocno na odległość.
Ja bym radziła teraz w sezonie chorobowym zabierać tam swoje zabawki, nie dotykać tych wspólnych (wiem, co dzieci z nimi wyczyniają), nie pozwalać na lizanie maty, kłaść pod dziecko swoją pieluchę. No i dezynfekować w trakcie swoje ręce, a po zajęciach umyć rączki i buzię i najlepiej od razu przebrać dziecko.
Generalnie o tym przebieraniu po lekarzu, żłobku, zajęciach etc. to czytałam już w kilku miejscach. Jestem totalnie wyluzowana jeśli chodzi o drobnoustroje, ale akurat mycie rąk i przebieranie do mnie mocno przemawia.
A w ogóle to pozdrawiam Was z auta. Stoję pod domem i nie jestem w stanie wysiąść, tak leje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 10:12
Magda - mbc lubi tę wiadomość