X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs super!😃 full relaks teraz w domku ;)

Nona... dupa no :/

Alex śliczny suwaczek <3

Nikodemko to kciuki za jutro ✊✊ a płeć u Was to jakby już dawno zaklepana :P haha Nelcia jak nic tam sobie siedzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 14:37

Nona, alex0806, Nikodemka lubią tę wiadomość

• Dośka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs super wiadomość!!! 😀 Rano myślałam co tam u Was, ale krępowałam się znowu wypytywać.

Nona kurde.... ☹️

Anionka ja tak jak Dziewczyny balony miałam przy tych upałach teraz jest ok. Nasila Ci się wieczorami, rano po przebudzeniu są ok?

Nona lubi tę wiadomość

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 23:50

Nona, Nikodemka lubią tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dośka po przebudzeniu oki, może to od sobotnich tańców? :) nie mam pojęcia

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko kciuki za wizytę i za wszystkie sprawy - oby poukładały się po Twojej mysli! ☀️

Nikodemka, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anionka jak rano nogi w normie to jest dobrze 🙂 Spróbuj sobie odpoczywać z nogami wyżej, żeby krew spłynęła 🙂

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:40

Ani0nka, Nikodemka lubią tę wiadomość

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, czytałam Was na bieżąco, ale weekend był intensywny i nic nie pisałam.
    Ani0nka, mi stopy puchły lekko i tylko w upały, ale Ty jesteś 3 tygodnie dalej, więc może to dopiero przede mną.
    Meggs, super wieści! Odpoczywajcie w domku!
    Nona, ja dziecko mam wprawdzie dopiero w brzuchu i mało się znam na dzieciach, ale na sporcie trochę i uważam, że w dzieciństwie warto próbować i pokazywać dzieciakom różne dyscypliny. Tak żeby wiedziały, że one istnieją. A potem się okaże, czy lubią jeździć na rowerku czy wolą na nartach, czy lubią wodę czy wolą balet :).
    Nikodemko, trzymam już dzisiaj kciuki za jutrzejsze prenatalne. Jak wszystko będzie dobrze, to na pewno się uspokoisz. To najbardziej stresujące badanie w całej ciąży (no może poza różnymi dziwnymi akcjami w I trymestrze). Pamiętam, że sama się stresowałam. Potem jest lepiej, choć strach nigdy tak zupełnie nie mija.
    Nebulizator kupiłam w ramach wyprawki apteczno-kosmetycznej, ponieważ koleżanka mówiła, że przyda się w ciągu kilku pierwszych miesięcy. Ja z tych, co lubią być przygotowani na każdą ewentualność.

My utknęliśmy w tematach remontowych. W sobotę się przez to pokłóciliśmy, ale ostatecznie doszliśmy do porozumienia. Remont potrwa według mnie jeszcze z 3 tygodnie, potem z tydzień sprzątanie. Mąż twierdzi, że całość zajmie nam tydzień mniej. Na razie nie myślę o porodzie, szpitalu i torbie.
    Po tygodniu intensywnych poszukiwań doszliśmy do wniosku, że w żadnym sklepie nie ma odpowiednich dla nas mebli, więc mąż robi projekty i będziemy zamawiać. Mam nadzieję, że metodą "na brzuszek" uzyskamy jakiś sensowny termin realizacji.
    Zrobiło się zimno i chciałam sobie kupić kurtkę na jesień i jakieś sensowne buty. Złaziłam całą galerię handlową, oczywiście nic nie znalazłam. Za to kupiłam kilka kolejnych ubranek w Newbie. I prezent na rocznicę ślubu :)

Ani0nka, Nona, sunshine03, blair., Wik89, madziorek86 lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs cudowne wieści.. Teraz leż i pachnij. Dokulacie się do 38 tygodnia. Nie ma innej opcji☺️☺️
    Nona nie lubię za plamienia😒 też bym szukała przyczyny tych plamień bo one przychodzą za szybko i długo trwają.
    Nikodemko nie martw się. Oby wszystko szybko się wyjaśniło..
    Niezapominajko 😂😂 myślałam że u mnie tragedia. Czasami otworzę lodówkę i nie wiem po co ją otworzyłam🤪🤪

Nona lubi tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę napisać, bo aż mnie rzuca. Teść wyszedł w sobotę do domu że szpitala. Dzwoni tesciowa, że tak by zobaczył malutką, że nie wiadomo kiedy, bo zaraz teść jedzie do sanatorium, a ona nie przyjedzie sama. Dobra, po tych zdjęciach pojechaliśmy do nich na dwie godziny, nie bardzo mi się to podobało, ale ok. Pisałam Wam, że poprzedni tydzień od pierwszego dnia siedziałam sama z małą obolała jeszcze, sama mojego pchałam do szpitala, żeby mamę zawiózł, odwiózł do szpitala, bo pewnie nie ma głowy.
    Przed chwilą dzwoni do mojego i mój pyta się mnie czy mamy coś na czwartek zaplanowanego. Mówię że nie. A on do słuchawki, że dobrze zawiozę. Jego ojciec jedzie do sanatorium i ona dzwoni i pyta się czy ich zawiezie. Czyli najpierw musi po nich jechać 30 km, później 3 godziny zawieźć na miejsce, później jeszcze odwieźć matkę i dopiero do domu. A na miejscu wiadomo, że z 3 h zejdą jak nic. Więc jak wyjedzie o 8 tak wróci o 18. Wzięłam telefon i mówię, że nie pojedzie. Że to jest jedyny tydzień, kiedy jesteśmy razem w domu i się nie zgadzam, bo połowę poprzedniego siedziałam sama, a tego czasu z malutką już nikt nam nie odda. Pytam, czy zadzwoniła do drugiego syna, że przecież są urlopy, może wziąć jeden dzień on albo synowa. Nie ona nie będzie tamtemu zawracać glowy, bo kto dzieci do szkoły zawiezie i na zajęcia po lekcjach. No kurwa mać. Mój oczywiście na mnie obrażony, bo pomagać przecież trzeba. A i owszem, zawsze pomagamy, ale cholera trochę wyczucia. Jeszcze gdyby zadzwoniła i powiedziała, że dzwoniła najpierw do tamtego syna i ją olał to może bym się zlitowała, ale z taką postawą nie ma mowy.
    Aż nie wierzę w moją asertywność.

Beti82, Nona, Wik89, madziorek86 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, rozumiem Cię i popieram. Na Waszym miejscu zadzwoniłbym do brata męża u porozmawiała o tej sytuacji. Bo rodzicom trzeba pomóc, tylko teraz chyba niekoniecznie powinien robić to Twój mąż, jeśli nie ma takiej konieczności.

Pestkaa, Magda - mbc lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:41

Kijanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:13

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wsparcie, jestescie niezastapione ❤️
    Mam nadzieje, ze jutrzejsze badanie bedzie ta pozytywna rzecza w ciagu zlych zdarzen i bede mogla odetchnac z ulga.
    Postanowilismy, ze jesli bedzie dobrze, to kupujemy od razu pierwsza, symboliczna rzecz dla dzidziusia, strasznie do dla mnie ekscytujace :)

Wik89, blair., Kijanka, Nona, Pestkaa, tęczova, Magda - mbc, madziorek86, Cytrynowy sok, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:13

Nikodemka lubi tę wiadomość

• Kijanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dzieki za wsparcie, jestescie niezastapione ❤️
    Mam nadzieje, ze jutrzejsze badanie bedzie ta pozytywna rzecza w ciagu zlych zdarzen i bede mogla odetchnac z ulga.
    Postanowilismy, ze jesli bedzie dobrze, to kupujemy od razu pierwsza, symboliczna rzecz dla dzidziusia, strasznie do dla mnie ekscytujace :)

I tak długo wytrzymaliście.
    Ja do USG prenatalnego miałam już kilka ubranek.
    A po prenatalnym zrobiłam jakieś większe zamówienie :P
    Tym samym w 30 tc mam prawie całą wyprawkę. Komoda się właśnie rysuje. Łóżeczka wszystkie są w zasadzie takie same. Ważne żeby było z szufladą. Coś tam się znajdzie. Zostaje więc materacyk i wanienka :)

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Pestkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami dobrze, że pokazałaś pazurki. To jest dość szczególny czas teraz dla was. A możliwości pewnie inne są, tylko szkoda, że teściowa nawet nie spróbowała z nich skorzystać :/

Nona lubi tę wiadomość

• blair. Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 20:51

Nikodemka lubi tę wiadomość

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zgodzę z Niezapomniajka z tym wyszczekaniem. Ja to teraz mowię, co myśle. Dawniej to taka szara myszka bylam, nie odezwalam się, żeby kogos nie urazić.

Nikodemko trzymam kciuki za prenatalne! Pochwal się potem co kupiłaś.

Ja mam plan następnym razem nikomu nie mówić dopoki sami się nie domyślą i kupować cokolwiek dopiero po 30tc.

Nona lubi tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, czy jak zostaje się teściową to zaczyna zanikać mózg? Bardzo dobrze zrobiłaś!

Meggs, nawet nie wiesz jak się cieszę ❤

Nikodemko, limit złych przeżyć i smutków już dawno wyczerpałaś! Coś czuję, że ten jeden jedyny raz Twój mąż ma rację i między nóżkami lekarz nic nie znajdzie ☺

Nikodemka, Wik89 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
‹‹ 1659 1660 1661 1662 1663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ