Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAni0nka to małopłytkowość. Jeśli nie ma innych objawów to zazwyczaj jakoś bardzo nie ma się co martwić. Ale jeśli wychodziłoby Ci białko w moczu, duże ciśnienie to może wskazywać, że np. może wystąpić stan przedrzucawkowy.
Myślę, że nie możemy za bardzo tu Ci doradzić, musisz z lekarzem skonsultować i powie Ci czy to powód do zmartwienia czy nieAni0nka lubi tę wiadomość
-
Czytam Was, ale na razie ciężko znaleźć czas by coś pisać, ale...
Anionka płytki lecą w ciąży i to jest normalne, powiedz a ile masz poza ciąża?
Jeszcze jest taka kwestia, że w ciąży normy płytek są inne i niby do 100 tys. Ogólnie to tego się nie leczy tylko jak są bardzo niskie ( np. 30 tys) to z porodem podaję się koncentrat płytek.
Moim zdaniem masz ich jeszcze dużo i wątpię by spadły poniżej 100 tys. Dla porównania ja na tym etapie miałam 89 tys. Ale ja mam maloplytkowosc wrodzoną (z tym że niewielka). Przy maloplytkowosci ciążowej po porodzie wracają do normy.
Będzie dobrze
-
Magda przed ciąża miałam niskie ostatnio mam jakieś wysokie, nic nie brałam 😫
Dzięki Arashe jutro wizyta zobaczymy co lekarz powie i mi przepiszeWik89 lubi tę wiadomość
-
Ja dzis kociol w pracy. Nie dam rady wszystkiego nadrobic
Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty! Meggs super, ze wyszliscie do domu! Teraz spokojnie w domu, nie przemeczaj sie niczym
Ja mialam napisac do gina sms w sprawie histeroskopii ale oczywiscie tak sie wozilam z tym ze juz w sumie troche pozno i chyba napisze jutrojak napisze rano to szybciej bede miala odpowiedz, taka mam nadzieje
Do Twojego gina Nikodemko jeszcze sie wstrzymuje z zapisem, chce zobaczyc co moj powie o tej histero
Nona ahhh ale bym chciala byc teraz we Wloszech
Kark jak tam u Was, jak Juleczek?
Sloneczko, jak tam u Ciebie, lepszy nastroj?
Teczova to za 3 dni dwie krechy tu wrzucasz! 🤞
tęczova lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
AniOnka, nie denerwuj się. Mi też spadły w 34tc płytki z 165 na 145 i też się bałam, a na poród były dokładnie takie same. Nie stresuj się na zapas 😘
Zrobiłam jak mówiłaś rzepakowepole, zadzwoniłam do żony brata mojego (szwagierka? Nie znam się na tych określeniach 😋), a ta mi mówi, że właśnie teściów spotkała w sklepie i powiedzieli jej, że jadą pociągiem, kiedy zapytała, czy jakoś im pomóc, powiedzieli, że nie nie, 3 godziny i będą bez przesiadek, wstaną, nogi rozproszoną, taksówkę później wezmą i żeby nawet nie zawracała sobie nimi głowy, bo przecież gdyby miała ich zawieźć to cały dzień by straciła. Uwielbiam takie hierarchie 🙄 Jest mi po prostu przykro.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
-
Lami, akurat zrodlem jednego z naszych obecnych problemow jest wlasnie taka rodzinna hierarchia... Znam to doskonale. I mam wielka nadzieje, ze uda mi sie nie faworyzowac zadnego z dzieci.
Wik - trzymam kciuki, zeby szybko udalo Ci sie z histero -
Niezapominajko różne ale teraz zmierzyłam i znów niskie 🙈 nie no dobra nie martwię się na zapas zobaczymy co lekarz powie, dzięki dziewczyny za odpowiedzi ❤️
-
Dobry wieczór Kochane 😘
U mnie z samopoczuciem to w sumie bez zmian. Brzuch boli cały czas, nospa nie pomaga. Ale już staram się o tym nie myśleć. Jutro będę miała część wyników badań, bo byłam dziś na pobraniu krwi. Jak będzie coś nie tak to wtedy będę się martwić.
Poza tym wróciłam dziś do pracy po urlopie i powiedziałam kierownikowi o ciąży. Przyjął na spokojnie i pogratulował. Jednak początkowa reakcja była śmieszna haha Na razie chcę pracować, chyba że lekarz zweryfikuje moje plany..
Meggs - cieszę się, że wyszłaś do domku ☺ Kciuki za Was!
Nikodemko - jutro usłyszysz same dobre informacje, zobaczysz 😊
Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Meggs wspaniałe wieści
teraz księżniczkuj w domu,bo się należy!
Nikodemko już przebieram nogami . Że jest wszystko super to jestem spokojna,no ale liczę na płeć hihi
Za sprawy prywatne trzymam kciuki by się rozwiązały.
Lami brawo Ty. Popieram,zrobiłaś bardzo dobrze.
Słoneczko to najgorsze (poinformowanie) za Tobąodetchnij z ulgą
Nona kurcze, ja bym te plamienia tak nie zostawiała, dla mnie to dziwne jest.. a co do powrotu to się nie dziwię,u nas 25 stopni mniej
Mi mały nadal grzebie w szyjce, musiałam się położyc bo nawet siku nie mogłam zrobić. Mąż mówi,że chyba mi brzuch trochę opadł i teraz siedzę i patrzę i porównuje zdjęcia hahaNona lubi tę wiadomość
-
Nona, mówiłaś, że zawsze miałaś plamienia przed @,ale zawsze były aż tak szybko?
Patrzę trochę na Twój przypadek i porównuję z moim. Bo też walczę z plamieniami i czeski film, nie wiadomo o co chodzi. Przed @ były zawsze takie brązowe i przechodziły w okres, ale ciekawa historia, odkąd zaczęliśmy się starać to pojawiło się dodatkowe plamienie (nie tylko brązowe, ale też ze świeżą krwią) . Zawsze w cyklach staraniowych i zawsze między 21 a 23 dc. W cyklach bez owu ich nie było. Czasem zdarzało się, że jak zaczęło krwawić to się ciągnęło do samej @,a i ona przychodziła prędzej. Cykle się skróciły.U Ciebie z czasem chyba też plamienie przychodzi wcześniej o ile dobrze przesledziłam historię?Nona lubi tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
Dzięki dziewczyny za wszystkie kciuki. Przydadzą się. Brzuch często mi się stawia i poza leżeniem nie za wiele jestem w stanie zrobić. Ale staram się dać radę.
A co do nerwów... pamiętacie jak 2 msc temu kupiliśmy nowy większy samochód? No to wczoraj jak mąż był u mnie z wizytą zajebali nam go spod szpitala.... tyle w kwesti nie denerwowania się 🙄🙄🙄 -
nick nieaktualnyNikodemko kciuki za prenatalne jutro! Na pewno będzie wszystko w porządku!
Meggs super, że będziesz odpoczywać w domku!
A co do auta to brak słów... Mam nadzieję, że mieliście dobre ubezpieczenie 🙄
Nie wiem czy dobrze pamiętam, że kupiliście mazdę? W moim otoczeniu wśród znajomych i w ogóle też dosyć często od obcych ludzi słyszałam, że mieli mazdę taką większą, zazwyczaj nowe auto z salonu i im skradziono i nie wiem czy to tak często kradzione auto czy akurat tak się złożyło, że tyle historii o tym slyszalam albo w warszawie tak te auta kradną...