Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs bardzo mi przykro z powodu dziadka.
Nikodemko, gratuluję synusia. Fajnie jest wiedzieć już kto się urodzi.
Z tym AMH to trzeba ostrożnie. Też przeżyłam mocno, że nisko, że czasu mało i komórki byle jakie. Ale później mi przeszło, bo po pierwsze kobiety z bardzo bardzo niskim zachodzą w naturalne ciąże, a po drugie lekarze powoli odchodzą od tego badania, bo zdaje się być zawodne. Skoro rezerwa jajnikowa nie powinna skakać, to jak wytłumaczyć sporo sytuacji, że pierwszy wynik jest niski, a za jakiś czas już się podnosi i jest całkiem dobry? Naprawdę nie są to pojedyncze przypadki. Także myślę, że trzeba dużo spokoju i rozsądku w podejściu do wyniku.Beti82, Wik89 lubią tę wiadomość
6.12.2022 💔 puste jajo
28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
07.2025 💔 cb -
Kasztanek wrote:Meggs bardzo mi przykro z powodu dziadka.
Nikodemko, gratuluję synusia. Fajnie jest wiedzieć już kto się urodzi.
Z tym AMH to trzeba ostrożnie. Też przeżyłam mocno, że nisko, że czasu mało i komórki byle jakie. Ale później mi przeszło, bo po pierwsze kobiety z bardzo bardzo niskim zachodzą w naturalne ciąże, a po drugie lekarze powoli odchodzą od tego badania, bo zdaje się być zawodne. Skoro rezerwa jajnikowa nie powinna skakać, to jak wytłumaczyć sporo sytuacji, że pierwszy wynik jest niski, a za jakiś czas już się podnosi i jest całkiem dobry? Naprawdę nie są to pojedyncze przypadki. Także myślę, że trzeba dużo spokoju i rozsądku w podejściu do wyniku.
tak samo jak gadanie ,ze dzien badania nie ma znaczenia.To jak wytlumaczyc ,ze sa dziewczyny ,ktore w roznych dniach cyklu mialy inne wyniki...
Pewnie ,ze jest roznica miec 0,5 a 2 ale 1,5 to bardzo dobre AMH i moim zdaniem naciagają w ten sposob w klinikach na in vitro bo kaza sie spieszyc z decyzja... -
Ja już po wizycie
nie przytyłam 🤪 nadal 72kg czyli 13kg do przodu i Alek wazy 2510gram, już nie 90centyl ale 75 centyl, wiec się cieszę, bo jest nadzieja ze nie będzie miał powyżej 4 kg 😊😊
Wik89, sunshine03, Meggs, Magda - mbc, Dośka, Szczęściara, blair., Biegającą-mama, Beti82, tęczova, madziorek86, Pestkaa, Słoneczko123, Arashe, przedszkolanka:), OlivkowaMama, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Anionka ja bylam na wizycie dokladnie w 33+3 czyli dzien pozniej niz ty i moj wazyl dokladnie jak Twoj 2510 g
I ginka stwierdzila ze jeszcze sporo przypakuje bo ma duzo wod i bedzie napewno powyzej 4 kgteraz mam wizyte za 10 dni wiec zobaczymy co tam poczynil
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Morfologie mamy 3% ale duza ilość. Amh miałam 1,25 a teraz 1,56. Oba badania przed laparo. Ale też dziwne, że właśnie to się zmieniło a niby mówią że amh wzrosnąć nie może. Ale właśnie przez to już w jednej klinice odmówili IUI. Otarlismy łzy i mamy teraz innego lekarza. Jeszcze się ludziom, że może problem jest jakiś immunologiczny i Pasnik pomoże, narazie czekam na wyniki tych badań. Bardzo Wam dziękuję, że mi tak fajnie odpisujecie:)
Nona lubi tę wiadomość
-
tęczova, Beti82, Nona, Szczęściara, Ani0nka, sunshine03, Magda - mbc, madziorek86, blair., Pestkaa, Słoneczko123, Arashe, Morska, Meggs, przedszkolanka:), fiorella82, OlivkowaMama, Wik89, Dośka, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Morska wrote:Morfologie mamy 3% ale duza ilość. Amh miałam 1,25 a teraz 1,56. Oba badania przed laparo. Ale też dziwne, że właśnie to się zmieniło a niby mówią że amh wzrosnąć nie może. Ale właśnie przez to już w jednej klinice odmówili IUI. Otarlismy łzy i mamy teraz innego lekarza. Jeszcze się ludziom, że może problem jest jakiś immunologiczny i Pasnik pomoże, narazie czekam na wyniki tych badań. Bardzo Wam dziękuję, że mi tak fajnie odpisujecie:)
Pytam bo sama zaczynam za chwile z kliniką -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nikodemko, ciesze się, że wszystko jest w porządku ☺ dzidziuś przeeeeecudny! Ogłaszam, ze od dziś przestaję przewidywać płeć 😂 a imię hmmm... może Nikodem?
Nikodemka, Beti82, Pestkaa lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Teczova - wlasnie maz zaproponowal zaproponowal Nikodema, ale nie jestem przekonana. Teraz na swieczniku jest Kacper, Kubuś albo Wiktor, chociaz mezowi sie kojarzy z byla Wiktoria, wiec chyba tez odpadnie :d
tęczova lubi tę wiadomość
-
Nikodemko - gratuluję! I bardzo się cieszę 😊 👶
Anionka - również gratuluję udanej wizyty 😊
Wik - daj znać jak wyniki
Dziękuję za odpowiedzi, zaraz czegoś poszukam i zamówię ☺ Przeleżałam pół dnia 🙈Ani0nka, Nikodemka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny super wieści z wizyt 😊
Anionka syn Ci rośnie imponująco, duży, silny chłopczyk będzie 💪
Słoneczko, super, że z kruszynką wszystko dobrze i że tak ładnie podgoniła. Cudne zdjęcie
Nikodemka, no nie! szokmiała być Nelcia?! haha Ale niespodzianka
gratuluję! PS. kupiłam takie same smoczki
Słoneczko123, Ani0nka, Nikodemka lubią tę wiadomość
-
Nadrabiam:
Nona,Monia u nas nie dużo,ale sąjutro idziemy znowu
Alex no pewnie,że dajecie radę i to super! a bierzesz coś na laktacje czy tylko malutka rozkręca?
Kijanka super,że "jogujesz"ja to podziwiam szczerze,bo mnie nosi i jak nie walnę porządnego turbo to mi mało haha
Słoneczko ale maleństwopowiem Ci,że u nas na przykładzie Kasi (chodzi prywatnie) to na usg zawsze ma lepszy pomiar a jak trafia na IP to zaniżony (np.waga).
Co do rozmiaru to u nas na Polę 56 były wielkieteraz mam coś z 50,56 i 62 na początek
Nikodemko AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie wierzę!!!!!!!!! No to teraz imię wymyślajcie hahahaz tych trzech Kubuś ! Kacper i Wiktor to mojego szwagra i nie polecam
gratuluję!!!
I jakie zakupy cudne
Wiki kciuki za wyniki! Daj znać!
Anionka to Olek podobnie wagowo jak mój, bo mój miał też tylea nieee, 2280 chyba w Twoim czasie..
Monia wizyta 20tego? Ja mam 19tego,odliczam już
Nona super,że córa zadowolona z baletu
Blair jaka sytuacja u Was?
Teczova Ty mi nic nie mów o Nikodemie! Moja Pola ostatnio zajarana słodziakami nowymi z biedry i ona jest małym Nikosiem a ja Nikodemem i tak się bawimy hahaha
Pestko jak tam u Ciebie,coś drgnęło?
Słoneczko123, blair., Ani0nka, Nona, Nona, tęczova lubią tę wiadomość