X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Sunshine a ogólnie lubisz nerkowce? Bo mi średnio podchodzą, dlatego o maśle tez nigdy nie myślałam. No ale migdałowego ani z orzechów łaskawych tez nie próbowałam.
    tak, nerkowce to moje ulubione orzechy :D
    ale masło nerkowcowe jest słodsze w smaku, choć niedosładzane :)
    migdały też uwielbiam, ale masło z migdałów mi nie podeszło, smakuje jakoś zupełnie inaczej.
    No i np. masło z orzeszków ziemnych często robię sama i zwykłym blenderem (bo nie mam jakiegoś wypasionego tylko taki zwykły) mi wychodzi, a masła z nerkowców nie mogłam sama zrobić, blender chyba jednak za słaby :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłyście mi smaka na nerkowce;) dobrze że mąż idzie do Lidla;p

Meggs bardzo mi przykro ;(

Kark u mnie też minus 9. Jeszcze 7 i waga sprzed ciąży. Chociaż mam nadzieję że zejdzie więcej;) niech wysysa trochę z matki ;) A Laura pućków dostała to chyba mleko matki ma moc ;) dzisiaj tylko 20 ml mm dostała, krzywiła się i wypluła tak gwałtownie ze sie zakrztusiła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 11:21

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęścia do ja też nie,dlatego nie pamiętam jak zrobiłam.. ;p

Meggs wyrazy współczucia..
    Sunshine uwielbiam wszystkie orzechy ale to masło.. 🙊🙈 ale ciasteczko zjedzone,da się przełknąć jednak dla Poli za bardzo orzechowe jednak (a lubi jak ja wszystkie) 😁

Słoneczko najważniejszy Twój spokój;) super,że wszystko jest ok 😊

Niezapominajko mało jest..idziemy jeszcze w drugie miejsce ;)
    Co do lutki to miałam to samo ,ale odłożyłam i służy i tak w kij🙈

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 10 września 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Narobiłyście mi smaka na nerkowce;) dobrze że mąż idzie do Lidla;p

Meggs bardzo mi przykro ;(

Kark u mnie też minus 9. Jeszcze 7 i waga sprzed ciąży. Chociaż mam nadzieję że zejdzie więcej;) niech wysysa trochę z matki ;) A Laura pućków dostała to chyba mleko matki ma moc ;) dzisiaj tylko 20 ml mm dostała, krzywiła się i wypluła tak gwałtownie ze sie zakrztusiła...
    A czemu jej to mm dajesz?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, przykro mi... Teraz musi czekac Was ciag samych dobrych zdarzen.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️

Wysłany: 10 września 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fc19b8dbc592.jpg

Dziecko ma radoche i zajęcie na pół dnia😁😁

alex0806, tęczova, blair., Ani0nka, Cytrynowy sok, Niezapominajka2, Szczęściara, madziorek86 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    A czemu jej to mm dajesz?
    Bo tak w szpitalu zalecili, żeby dokarmiać. Nie chce odstawić od razu żeby całkowicie jej ta zoltaczka zeszła i w ogóle. Położna też mówiła żeby jeszcze trochę dawać i stopniowo schodzić. Czekam do piątkowej wizyty. Z chęcią dawałabym samego cyca i tyle :) ale to taka kruszynka. Przybiera, ale nadal poniżej 3 kg jeszcze.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 10 września 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo może że względu na zoltaczke kazali,bo ja dałam w 2 dobie jak spadła z wagi (przed wyjsciem)a później kazali tylko cycem i przybierała,też nie jak na mm wiadomo ale ładnie ;) no ale później inaczej wszystko się potoczyło mimo że i tak udało się na mieszanym i cyc do 3 roku prawie ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:14

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez bylismy szukac kasztanow ale jeszcze nie ma :(

Nona lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko Laura spadła z wagi też, o 9.7% I nam wypis wstrzymali. Przez to i zoltaczke. W 8 dni narobiła na cycu i mm ;) I już wczoraj ważyła tyle ile po porodzie. W piątek kolejne ważenie ;)
    Dzisiaj serio cały dzień cyc i ładnie śpi. A kupy jak stary :p co prawda częściej bo co 2.5 h ale na żądanie. I sama się budzi za dnia. Chyba dajemy radę :)

Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Morska Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że tak tylko wchodzę znów z pytaniem ale jestem w złym stanie psychicznym i staram się nie wchodzić na forum, nie nakrecac itd. Choć ciężko odpuścić starania. Udało mi się załatwić neoprin 0.4 od lekarza. Zapomniałam zapytać czy równocześnie z nim mam brać akard czy już go dostawać jak są zastrzyki? Kibicuje Wam mocno i gratuluję prześlicznych Maleństw:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alex0806 lubi tę wiadomość

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, cudowne wiadomości! Oby tak dalej! Dobra decyzja z odpuszczeniem pracy w dniu dzisiejszym.
    Nikodemko, trzymam kciuki za wizytę!
    Meggs, współczuję...
    Przedszkolanko, jak zobaczyłam do zdjęcie, to pomyślałam sobie (po raz kolejny), że dzieci są super, bo można z nimi robić takie fajne rzeczy. Zresztą z mężem też zbieraliśmy w ubiegłych latach kasztany.

Dzisiaj przyszły mi dwa wielkie pudła z zamówieniem z Gemini. Koleżanka się "dorzuciła" do mojego zamówienia, stąd tyle wyszło. Stoi w sypialni i czeka na lepsze czasy. Zapisałam się też do prywatnego szpitala z kontraktem z NFZ na wizytę kwalifikacyjną do porodu. Jestem zadowolona, bo pani w rejestracji zapisała mnie do ordynatora, a chodzą słuchy, że robi ładne cesarki. Na razie bronię się przed cc jak diabeł przed wodą święconą, ale skrzacik nie jest szczególnie chętny do obrotu główką w dół, więc różnie to się może skończyć.
    Z wyprawki brakuje nam tylko komody, łóżeczka + materacyka i wanienki. No i łazienki i posprzątanego mieszkania nam też brakuje, ale włączył mi się jakiś wewnętrzny spokój.
    A teraz czas na jogę :). Ostatnio staram się ćwiczyć codziennie i wierzę, że to później zaprocentuje. A nawet jeśli nie, to uwielbiam te ćwiczenia :)

Słoneczko123, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Morska Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska ale napisz bo nie kojarzę na jakim etapie jesteś?[/QUOTE]
    Ponad 3 lata starań, podobno przyczyną w fragmentacji i jakości moich komórek. Ale zdania lekarzy są podzielone. Po laparo i histero. Wszystko udroznione, zrosty usunięte. Dwie IUI nieudane. Hashimoto, mutacja Mthfr i pai1 1, homocysteine cały czas zbilam. Była też c.biochem. Lekarze nie dają szans. Została nam jeszxze immunologia do sprawdzenia, przynajmniej część bo nk i kilka innych już mamy. Brałam encorton.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 14:32

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Wam mojego Małego Człowieka :) Ma już dwa cm i bardzo się zmienił przez ten tydzień :) (I co najważniejsze - nadrobił te 6 dni, których mu brakowało. Swoją drogą, pewnie w szpitalu mają słaby sprzęt, bo u tej mojej to wszystko tak pięknie widać)

8187ba0a2ba2.jpg
    <3 <3 <3

Badanie moczu wyszło ok, więc te bóle pewnie są czymś naturalnym u mnie :) Ale pewnie dopóki się nie uspokoją to będę chodzić do dwóch ginów na zmianę, co tydzień..

Meggs, Dośka, tere-fere, Beti82, Niezapominajka2, alex0806, blair., Nona, tęczova, Szczęściara, madziorek86, Wik89, sunshine03, fiorella82, Pestkaa, Arashe, przedszkolanka:), Domi_tur, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ