Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Sunshine a ogólnie lubisz nerkowce? Bo mi średnio podchodzą, dlatego o maśle tez nigdy nie myślałam. No ale migdałowego ani z orzechów łaskawych tez nie próbowałam.
    tak, nerkowce to moje ulubione orzechy :D
    ale masło nerkowcowe jest słodsze w smaku, choć niedosładzane :)
    migdały też uwielbiam, ale masło z migdałów mi nie podeszło, smakuje jakoś zupełnie inaczej.
    No i np. masło z orzeszków ziemnych często robię sama i zwykłym blenderem (bo nie mam jakiegoś wypasionego tylko taki zwykły) mi wychodzi, a masła z nerkowców nie mogłam sama zrobić, blender chyba jednak za słaby :D

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobiłyście mi smaka na nerkowce;) dobrze że mąż idzie do Lidla;p

Meggs bardzo mi przykro ;(

Kark u mnie też minus 9. Jeszcze 7 i waga sprzed ciąży. Chociaż mam nadzieję że zejdzie więcej;) niech wysysa trochę z matki ;) A Laura pućków dostała to chyba mleko matki ma moc ;) dzisiaj tylko 20 ml mm dostała, krzywiła się i wypluła tak gwałtownie ze sie zakrztusiła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 11:21

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęścia do ja też nie,dlatego nie pamiętam jak zrobiłam.. ;p

Meggs wyrazy współczucia..
    Sunshine uwielbiam wszystkie orzechy ale to masło.. 🙊🙈 ale ciasteczko zjedzone,da się przełknąć jednak dla Poli za bardzo orzechowe jednak (a lubi jak ja wszystkie) 😁

Słoneczko najważniejszy Twój spokój;) super,że wszystko jest ok 😊

Niezapominajko mało jest..idziemy jeszcze w drugie miejsce ;)
    Co do lutki to miałam to samo ,ale odłożyłam i służy i tak w kij🙈

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 10 września 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Narobiłyście mi smaka na nerkowce;) dobrze że mąż idzie do Lidla;p

Meggs bardzo mi przykro ;(

Kark u mnie też minus 9. Jeszcze 7 i waga sprzed ciąży. Chociaż mam nadzieję że zejdzie więcej;) niech wysysa trochę z matki ;) A Laura pućków dostała to chyba mleko matki ma moc ;) dzisiaj tylko 20 ml mm dostała, krzywiła się i wypluła tak gwałtownie ze sie zakrztusiła...
    A czemu jej to mm dajesz?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs, przykro mi... Teraz musi czekac Was ciag samych dobrych zdarzen.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️

Wysłany: 10 września 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fc19b8dbc592.jpg

Dziecko ma radoche i zajęcie na pół dnia😁😁

alex0806, tęczova, blair., Ani0nka, Cytrynowy sok, Niezapominajka2, Szczęściara, madziorek86 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    A czemu jej to mm dajesz?
    Bo tak w szpitalu zalecili, żeby dokarmiać. Nie chce odstawić od razu żeby całkowicie jej ta zoltaczka zeszła i w ogóle. Położna też mówiła żeby jeszcze trochę dawać i stopniowo schodzić. Czekam do piątkowej wizyty. Z chęcią dawałabym samego cyca i tyle :) ale to taka kruszynka. Przybiera, ale nadal poniżej 3 kg jeszcze.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 10 września 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo może że względu na zoltaczke kazali,bo ja dałam w 2 dobie jak spadła z wagi (przed wyjsciem)a później kazali tylko cycem i przybierała,też nie jak na mm wiadomo ale ładnie ;) no ale później inaczej wszystko się potoczyło mimo że i tak udało się na mieszanym i cyc do 3 roku prawie ;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:14

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez bylismy szukac kasztanow ale jeszcze nie ma :(

Nona lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko Laura spadła z wagi też, o 9.7% I nam wypis wstrzymali. Przez to i zoltaczke. W 8 dni narobiła na cycu i mm ;) I już wczoraj ważyła tyle ile po porodzie. W piątek kolejne ważenie ;)
    Dzisiaj serio cały dzień cyc i ładnie śpi. A kupy jak stary :p co prawda częściej bo co 2.5 h ale na żądanie. I sama się budzi za dnia. Chyba dajemy radę :)

Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Morska Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, że tak tylko wchodzę znów z pytaniem ale jestem w złym stanie psychicznym i staram się nie wchodzić na forum, nie nakrecac itd. Choć ciężko odpuścić starania. Udało mi się załatwić neoprin 0.4 od lekarza. Zapomniałam zapytać czy równocześnie z nim mam brać akard czy już go dostawać jak są zastrzyki? Kibicuje Wam mocno i gratuluję prześlicznych Maleństw:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alex0806 lubi tę wiadomość

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, cudowne wiadomości! Oby tak dalej! Dobra decyzja z odpuszczeniem pracy w dniu dzisiejszym.
    Nikodemko, trzymam kciuki za wizytę!
    Meggs, współczuję...
    Przedszkolanko, jak zobaczyłam do zdjęcie, to pomyślałam sobie (po raz kolejny), że dzieci są super, bo można z nimi robić takie fajne rzeczy. Zresztą z mężem też zbieraliśmy w ubiegłych latach kasztany.

Dzisiaj przyszły mi dwa wielkie pudła z zamówieniem z Gemini. Koleżanka się "dorzuciła" do mojego zamówienia, stąd tyle wyszło. Stoi w sypialni i czeka na lepsze czasy. Zapisałam się też do prywatnego szpitala z kontraktem z NFZ na wizytę kwalifikacyjną do porodu. Jestem zadowolona, bo pani w rejestracji zapisała mnie do ordynatora, a chodzą słuchy, że robi ładne cesarki. Na razie bronię się przed cc jak diabeł przed wodą święconą, ale skrzacik nie jest szczególnie chętny do obrotu główką w dół, więc różnie to się może skończyć.
    Z wyprawki brakuje nam tylko komody, łóżeczka + materacyka i wanienki. No i łazienki i posprzątanego mieszkania nam też brakuje, ale włączył mi się jakiś wewnętrzny spokój.
    A teraz czas na jogę :). Ostatnio staram się ćwiczyć codziennie i wierzę, że to później zaprocentuje. A nawet jeśli nie, to uwielbiam te ćwiczenia :)

Słoneczko123, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Morska Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morska ale napisz bo nie kojarzę na jakim etapie jesteś?[/QUOTE]
    Ponad 3 lata starań, podobno przyczyną w fragmentacji i jakości moich komórek. Ale zdania lekarzy są podzielone. Po laparo i histero. Wszystko udroznione, zrosty usunięte. Dwie IUI nieudane. Hashimoto, mutacja Mthfr i pai1 1, homocysteine cały czas zbilam. Była też c.biochem. Lekarze nie dają szans. Została nam jeszxze immunologia do sprawdzenia, przynajmniej część bo nk i kilka innych już mamy. Brałam encorton.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2019, 14:32

Nona lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 10 września 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Wam mojego Małego Człowieka :) Ma już dwa cm i bardzo się zmienił przez ten tydzień :) (I co najważniejsze - nadrobił te 6 dni, których mu brakowało. Swoją drogą, pewnie w szpitalu mają słaby sprzęt, bo u tej mojej to wszystko tak pięknie widać)

8187ba0a2ba2.jpg
    <3 <3 <3

Badanie moczu wyszło ok, więc te bóle pewnie są czymś naturalnym u mnie :) Ale pewnie dopóki się nie uspokoją to będę chodzić do dwóch ginów na zmianę, co tydzień..

Meggs, Dośka, tere-fere, Beti82, Niezapominajka2, alex0806, blair., Nona, tęczova, Szczęściara, madziorek86, Wik89, sunshine03, fiorella82, Pestkaa, Arashe, przedszkolanka:), Domi_tur, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ