Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
coma wrote:Beti, gratuluję
Licz, że 9 września, a USG Ci później skoryguje TP
Ja bym tak zrobiła. No i jednak chyba musisz się przejść na bety...
Jutro pojde na bete bo juz jestem ciekawa
Ale jak sobie pomysle ,ze musze do szpitala to brr
Tam jest taka babka co nie umie pobierac i sie meczy ,no ale wynik w ten sam dzien i 16 zł
A diagnostyka 41 zl i 3 dni -
Jejku ja już skończyłam 35 tydzień ciąży! Jeszcze 2 tygodnie i donoszona 😱 Boże jak ja się cieszę, że dotrwałam do tego momentu 😍😍😍😍😍
przedszkolanka:), madziorek86, Niezapominajka2, alex0806, Pestkaa, Beti82, Meggs, tęczova, Biegającą-mama, Kijanka lubią tę wiadomość
-
I za 2 tygodnie zaczynamy stosować zasadę 3 razy S, Seks, Sklep, Schody 😀 i napar z liści malin! Bo w 38 tygodniu chce naturalnie urodzic 😃
przedszkolanka:), alex0806, Beti82, tęczova, sunshine03 lubią tę wiadomość
-
alex0806 wrote:Ja na forum ponad 2 lata
cała moja przygoda że staraniami o dziecko, wszystkie 3 ciążę, diagnostyka. Gdyby nie forum to pewnie połowy rzeczy bym nie wiedziała o sobie I bym nie badała
Przedszko ty antybiotyk masz, nie? Ja się zastanawiam czy mogę to czymś posmarować albo gardło czymś psiknąć przy kp. Jak wrócę do domu to poczytam ulotki bo mam jakieś psikacze.
Niezapominajko cudownej rocznicykochajcie się z każdą kolejną coraz mocniej
Anionka lubię Twój plan 😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:41
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Dziewczyny kochane cieszyc sie moze bede jak zobacze cos w macicy,chociaz maly pecherzyk.
Bo caly czas mam w glowie to moje edno ,ze jest nie takie
Nie wiem totalnie jak to u siebie liczyc przez tą owu,ktora byla albo 7 albo 9 wrzesnia.
Beti... kochana... nie ze na sile chce abyś zaczęła się z nami cieszyć ale opowiem Ci cośmona historie z początku ciazy
mam nadzieje ze chociaż troszkę podniesie Cię na duchu i da nadzieje
A mianowicie... test miałam pozytywny 11.05, 13.05 postanowiłam pójść na bete i do lekarza. Beta w tym dniu wynosiła 1179 wiec już dużo, a lekarz powiedział mi ze endo nie ciążowe a szyjka nie zasiniona wiec to nie ciąża a jeśli ciąża to się nie utrzyma ! Byłam załamana słysząc coś takiego.
Ale poszłam do innego lekarza zobaczyć czy powie to samo i oczywiście scenariusz był kompletnie inny!!! Endo miało 2,25 a szyjka była taka jak trzeba !
Wiec nie brałabym za pewnik tego ze endo było jakieś nie takie bo już się pomylił przy określeniu ze cykl bezowulacyjny (a nie był jak wszystkie widzimy), a z brzydkiego pęcherzyka nic nie bedzie (a jednak wyszło jak widzimy!
)
Tak wiec trzymaj się! Bądź dobrej myśli bo my Ci tu wszystkie kibicujemy i życzymy jak najlepiej. A lekarze omylni są i to bardzoBeti82 lubi tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Beti ja taką kreskę miałam 15dpo i zobacz jaki mam teraz bebech. Kciukuje
Ja noc tragedia, co chwilę wstawalam sikać. A rano Było 😁 po takim czasie ale nic się nie dzieje więc chyba nadal jestem pozamykana na wszystkie spusty.
Beti82, Nona, przedszkolanka:), Pestkaa lubią tę wiadomość
33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Martek&M wrote:Beti... kochana... nie ze na sile chce abyś zaczęła się z nami cieszyć ale opowiem Ci coś
mona historie z początku ciazy
mam nadzieje ze chociaż troszkę podniesie Cię na duchu i da nadzieje
A mianowicie... test miałam pozytywny 11.05, 13.05 postanowiłam pójść na bete i do lekarza. Beta w tym dniu wynosiła 1179 wiec już dużo, a lekarz powiedział mi ze endo nie ciążowe a szyjka nie zasiniona wiec to nie ciąża a jeśli ciąża to się nie utrzyma ! Byłam załamana słysząc coś takiego.
Ale poszłam do innego lekarza zobaczyć czy powie to samo i oczywiście scenariusz był kompletnie inny!!! Endo miało 2,25 a szyjka była taka jak trzeba !
Wiec nie brałabym za pewnik tego ze endo było jakieś nie takie bo już się pomylił przy określeniu ze cykl bezowulacyjny (a nie był jak wszystkie widzimy), a z brzydkiego pęcherzyka nic nie bedzie (a jednak wyszło jak widzimy!
)
Tak wiec trzymaj się! Bądź dobrej myśli bo my Ci tu wszystkie kibicujemy i życzymy jak najlepiej. A lekarze omylni są i to bardzo
Naszczescie do tego lekarza nie pojde haha bo to lekarz z kliniki w Poznaniu
A swoją drogą nie myslicie ,ze to troche nie wiem jak to nazwac dziwne ...
Rozmawiam z dziewczyną ktora do niego chodzi.Zaszła w ciąże ( wysikala 2 kreski )
Zadzwonila do kliniki bo chciala sie na wizyte umowic a oni jej mowią ,ze nie bo on ciazy nie prowadzi...
No dla mnie to jest troche nie na miejscu.Rozumiem prowadzenie ciązy ale przed zalozeniem karty ciąży to przeciez jest jeszcze zmartwien jak np prawidlowy prog itd No moim zdaniem taki lekarz skoro juz ciagnie kase to powinien na poczatku ciazy tez sie zainteresowac.No nie wiem moze zle mysle.No to co od zaplodnienia nie ma juz wiedzy hahahtzn to by sie zgadzalo ,ze ten nie miał
-
Martek odwiedzaj nas tu czesciej cholero.
Do jakiego lekarza w Poznaniu chodzisz?
Wiesz juz gdzie bedziesz rodziła? -
Meggs- dzień przed wypisem CRP było już 50, w dniu wypisu 20, a wczoraj w normie, bo 1.85 przy normie do 5.
Jest możliwe, że wirus... tyle, że mi po głowie chodziła cytomegalia, mój prowadzący też w czwartek zasugerował zbadać ponownie poziom przeciwciał (badałam rano przed wizytą, więc wielkie umysły myślą podobnie). Póki co - tfu tfu - w czwartek CMV nie wykryto. Oczywiście nie wiem, jak szybko pojawiają się we krwi - zachorowałam w sobotę 7.09 (wtedy pierwszy dzień gorączki), a badałam 19.09, czyli jakieś 12 - 14 dni od potencjalnego zarażenia.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
VianEthel2 wrote:Beti czy możemy sie już cieszyć, czy czekamy na betę z gratulacjami? 😉
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Z innej beczki. Grupa, szczepicie się? Mam w pakiecie medycznym za free i nie wiem czy warto...
Nona, ja też mam za darmo i się nie szczepię. A na grupę nie chorowałam już z 8 lat.
Beti, ja mam wspanialą lekarkę specjalistkę od prenatalnych, pracuje na Polnej. Razem ze swoją koleżanką załatwiły mi cesarkę poza kolejką w tym szpitalu bo ja miałam położenie miednicowe. normalnie na izbie przyjęć dała znać że ja przyjdę i mają mnie przyjąć na oddział. A w dniu porodu jeszcze do mnie dzwoniła jak się czuję. Kobieta anioł. Ogarnia też mutacje bo to ona wprowadziła mi heparynę. Jak byś była zainteresowana to na priv dam Ci namiary.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 10:41
Nona lubi tę wiadomość
-
reset wrote:Meggs- dzień przed wypisem CRP było już 50, w dniu wypisu 20, a wczoraj w normie, bo 1.85 przy normie do 5.
Jest możliwe, że wirus... tyle, że mi po głowie chodziła cytomegalia, mój prowadzący też w czwartek zasugerował zbadać ponownie poziom przeciwciał (badałam rano przed wizytą, więc wielkie umysły myślą podobnie). Póki co - tfu tfu - w czwartek CMV nie wykryto. Oczywiście nie wiem, jak szybko pojawiają się we krwi - zachorowałam w sobotę 7.09 (wtedy pierwszy dzień gorączki), a badałam 19.09, czyli jakieś 12 - 14 dni od potencjalnego zarażenia.
Teraz sobie spokojnie czekaj i kontroluj wyniki i usg. Co do sączenia wód to juz to pisałam, ale na poródwce lezałam teraz z dziewczyna co sączyły jej sie wody od 24 tc. Urodziła w tym tygodniu bliźniaki na przełomie 35/36 tc. A jej afi osiągało poziom już 1.5. I do tego przez 6 tyg ciągle w posiewie wychodzila jej e.coli i walili antybiotyki. Takze dasz radę! Ten miesiąc jeszcze wytrzymasz do donoszonej 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 10:53