Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 09:05

Biegającą-mama, blair. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Dośka lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Niezapominajko, wbijamy igłę pod kątem 90st do skóry, nie pod żadnym ukosem. Super, że sobie poradziłaś z pierwszym, z każdym następnym będzie lepiej. A jak już trafisz do szpitala to mów, że robisz sama, bo panie położne szybko wpuszczają płyn. Poza tym samej jak przykładam igłę do skóry i czuję jakiś tam ból to nie pcham dalej, tylko zmieniam miejsce. Przy końcówce ciąży czasami "badałam teren" z 5 razy, zanim znalazłam odpowiednie miejsce.

Meggs wpadam do Ciebie z pomocą. Skręcanie mebli moja pasja 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2019, 10:52

Niezapominajka2, Malinowa91 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Lami Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, już 40 😮 Nie no...

Dziewczyny na ostatniej prostej - wrzućcie zdjęcia brzuszków 😍

Przedszkolanka ruszy machinę. Zaraz będą rozpakowywać się brzuszki jeden za drugim. Więc jak zaczniecie przejmować wszystkie brzuszki do oddania i jeszcze te zaległe to czuję wysyp bliźniaków na fioletowej stronie 👧👧 👦👦 👦👧

przedszkolanka:), Pestkaa lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Przedszkolanko jak tam?
    Siedzę nadal na ip😂😂 jakbym zaczęła sama rodzic to by było właśnie to miejsce ;p

Pestko obserwuj się ! A kawy chętnie bym się napila ale ząb tak napitala że się boję..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie noc się zakończyła o 5, bolały mnie tak żebra i kręgosłup, że nie miałam już jak leżeć nawet 😓

A że dzień taki młody to już dzisiaj umyłam okna, podłogi, wysprzatalam kuchnię i łazienkę. Nasze mieszkanie chyba nigdy nie było takie czyste 🙈🙈🙈 jak to nie wywoła dzisiaj porodu to od jutra leżę plackiem i już nie podejmuję żadnego wysiłku, bo to bez sensu! 🤨

alex0806, nick nieaktualny, Lami, madziorek86, Ani0nka lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun, ale sufitów nie pomyłaś? :D

Niezapominajko tak, prostopadle do fałdu skóry :) W szpitalu też sama sobie robiłam, tak jak Lami pisze, bo jakoś tym położnym z poporodowej nie ufałam^^ One takie oburzone były, że ja chciałam sama ;/

Żałuję, że nie dotrwałam do 40 tc, bo nie miałam 4 z przodu! :D Ale zaraz będą u nas 4 tygodnie, to chyba też się liczy ;p

Tęczova, dzisiaj wyślę do ciebie wiruski! :D Będę niedługo człapać na spacer z koleżanką to o pocztę zahaczę :)

tęczova, tere-fere lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti tak, kupiłam ten zestaw co Wam kiedyś pokazywałam. Jak będę mieć gotowy pokoik to na pewno Wam się tutaj pochwalę 😊 narazie to plac boju 😁 i to dosłownie.

Niezapominajko, gdyby to była ikea to na pewno bym zamówiła usługę składania mebli. Tutaj niestety takiej możliwości sklep nie oferował. A ja chyba przeliczyłam umiejętności teścia i męża , bo myślałam ze te 4 elementy to nie będzie taki problem. Gdybym wiedziała to chyba kogos z neta bym zamówiła.

Lami ❤ ja też uwielbiam skladanie mebli. Dla mnie to jak takie większe lego 🤩

Beti82 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - bede wdzieczna, bo tez zastanawiam sie nad modelem Zara albo Retro. Najbardziej jestem ciekawa lozeczka :)
    Lami - to jade z Toba, ja tez uwielbiam skrecanie mebli. U mnie maz z moim tata uniesli sie honorem, nie zajrzeli w instrukcje i mamy w pokoju szafe zlozona na odwrot -_- Az sie boje co to bedzie przy takiej ilosci mebli w nowym mieszkaniu.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Alex, gdybym tylko miała drabinę to bym pomyła i sufity :D ale z krzeseł nie dosięgam, za mały krasnal ze mnie, haha :D

alex0806 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Meggs Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona my z siostrzenica męża - obecnie 5 lat, tak od roku , półtora chodzimy do kina. Spokojnie wysiedzi 😊 ostatnio grany był król lew i siedziała jak zahipnotyzowana 😊 tylko my zawsze mamy w pakiecie jej 3 lata starszą siostrę ze sobą.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś wie może czy tsh 0,7 to jeszcze jest ok czy już trochę mało? Ostatnio miałam 1,26, to było w wakacje.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
    07.2025 💔 cb
  • reset Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs- na pocieszenie: u mnie też wszystko w proszku, ledwo co ogarnęliśmy sprzątanie po malowaniu (a i tak po łebkach), w sobotę dopiero M. skręca Paxa, a łóżeczko? Łóżeczko idzie od miesiąca i podobno dziś mają wreszcie wysłać... A suwaczek pędzi.

Meggs, Beti82 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kasztanek lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Czy któraś wie może czy tsh 0,7 to jeszcze jest ok czy już trochę mało? Ostatnio miałam 1,26, to było w wakacje.
    Ja chwilę przed porodem miałam niecałe 0,5 to mi endo zmniejszyła dawkę Euthyroxu i miałam wtedy niecałe 1. Dzisiaj robiłam badania to zobaczę co tam się podziało :)
    Niezapominajko pytałaś jeszcze o wyniki, zwykle są po 16 a niektóre nawet pod wieczór. Zobaczymy :) Na pewno dzisiaj.

Kasztanek lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona moja byla w kinie z nami 2 tyg temu na playmobil bo uwielbia i glownie tym sie bawi. Wysiedziala bez problemu a jak sie skonczylo to zaczela sie drzec na cale kino 😂

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko tyle ludzi ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Meggs Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona Kraina lodu to u naszych siostrzenic był hit. Chyba z 2 lata uwielbiały wszystkie postacie i wszystko musiałobyć z tym motywem 😋

Reset mojemu mężowi to sie nie śpieszy... w kółko tylko mowi ze do listopada tyyyyle czasu. A nic nie mowie o tym ze raptem wyszłam ze szpitala i w kazdej chwili moge tam wrócić.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
‹‹ 1775 1776 1777 1778 1779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ