X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:29

XxMoniaXx, Wik89, madziorek86 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko no jeszcze mozesz Ty wyprzedzic nas 😂

Beti82 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się tu dzieje!!! 🙉

Dajesz Pestko, powodzenia!! 😃

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:29

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna studzi entuzjazm, bo wiadomo bez skurczy to nic nie pójdzie, ale wzięły mnie już na porodówkę 🤷 powiem wam że dziś w szpitalu jest najgorszy lekarz 🥺 liczę na położne 💪

• kozgo Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko pozwól mi się spieszyć ja mam termin na sobotę nie sienniku jeszcze zniosę nocy bezsennych po 2,5h snu.

Sunshine dzielna kawał dziecka kochana na świat wydalas;)

Pestko dajesz :) lekarz to praktycznie rzadko kiedy w porodzie udział bierze będzie dobrze oby skurcze się pojawiły a szyjka jak ?

U mnie cisza brzuch się stawia i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2019, 19:35

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 09:13

Beti82, madziorek86, tere-fere lubią tę wiadomość

• Pestkaa Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzięki dziewczyny za kciuki 💜

• Wik89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestko powodzenia!!!💓

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Meggs Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dzisiaj po wizycie. Maluch już prawie 2,2 kg. Ułożony główkowo, nisko, ciśnie głową po szyjce uparciuch. Szyjka trzyma tak jak ostatnio. Nadal 25 mm, zamknięta. Trzymajcie kciuki żeby dała radę jak najdłużej , bo kontrola dopiero za 3 tyg 😳

Beti82, tęczova, Kijanka, Nona, Niezapominajka2, Magda - mbc, Pestkaa, Dośka, Edyśkaa82, Lami, madziorek86, blair., Nikodemka, Biegającą-mama, Domi_tur, Szczęściara, coma, Słoneczko123, Wik89, Ani0nka, Kasztanek, przedszkolanka:), Malinowa91, tere-fere lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    U nas właśnie jest 100/msc za rodzinę czyli ja, mąż, dziecko. Ja u gina cuduje, robię co chce z pakietu, posiew już 4ty raz, monitoring co miesiąc od 1,5roku (!), robię usg piersi, tarczycy, mąż robił alergolog testy z krwi. Wizyta domowa u córki w sobotę w nocy jak zap krtani. Mega polecam. Nie wyobrażam sobie już teraz nie mieć pakietu med dla rodziny.
    Dzwonilismy przed chwila ale trzeba do 16 😂
    Ja musze wiedziec do jakich lekarzy mozna.A z jakiej firmy Nona masz?

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowepole, Sunshine - gratulacje! Porody - marzenie!
    Pestko - za Ciebie trzymam kciuki i życzę Ci, żeby udzieliła Ci się magia szybkich porodów i żebyś jeszcze dzisiaj przytuliła swoje dzieciątko :)
    Talku, Nikodemko, bardzo Wam współczuję tych szpitalnych perypetii. Nikodemko, u Ciebie nalegałabym na USG jamy brzusznej. Kurna no, jak sami tego na ginekologii nie ogarniają, to niech sobie zamówią konsultacje chirurga ogólnego/ gastrologa/ lekarza jakiejś innej specjalizacji, o której nie pomyślałam.
    Beti82, jest dobrze i będzie dobrze!

Ja dołączam do grona niezadowolonych z opieki ginekologicznej w ciąży. Moja lekarka na okres starań była nawet ok, choć ja postawiłam na odpuszczenie i nie pojawiałam się u niej za często. Może dlatego byłam zadowolona. W I trymestrze ciąży też było ok. Jej nastawienie do krwiaka mnie uspokajało.
    Problemy zaczęły się później. Ani razu nie zmierzyła mi szyjki tak porządnie w badaniu USG. Dzisiaj z badania na fotelu wyszło jej "około 1,5 cm". Ja z natury podchodzę do wniosków z badania palpacyjnego sceptycznie, więc dla mnie to żadna informacja. Pytałam ją o szczepienie przeciwko krztuścowi. Tutaj na twarzy lekarki pojawiło się zaskoczenie, ponieważ ją uczono, że szczepienia w ciąży to tak nie bardzo. Zaskoczyłam ją informacją o nowych zaleceniach GIS. Poza tym przeraziła ją informacja o powiększonych miedniczkach nerkowych dziecka. Dodam, że w 31t4d owe miedniczki miały 6,3 mm i 5,5 mm.
    Wiem, że racjonalnie rzecz ujmując powinnam olać jej opinię, bo doczytałam, że takie powiększenie to żadna patologia. Lekarz wykonujący USG sugerował jedynie konieczność USG nerek dziecka po porodzie.
    Ale ta moja lekarka zepsuła mi dzień (no dobra, wstałam dzisiaj lewą nogą). A już na pewno spowodowała, że znowu zaczęłam się martwić tymi nerkami, pomimo że już dawno obgadaliśmy z mężem sposób postępowania.

Sorry za ten żalpost. Dzisiaj mam kiepski humorek.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Beti82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wik89 lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun, gratulacje ;*
    Pesteczko powodzenia, ciśnij skutecznie ;*

Chociażby chciała to nie nadrobię. Dzidziuś ewidentnie ma skok rozwojowy. Od 8 rano do teraz spała max 2 h. Usypianie to tragedia była. Jak ją w końcu odłożyłam do łóżeczka to oczy jak 5 zł, niesamowity odruch moro jakby cały świat chciała złapać... dzisiaj tragedia. Ja chora coraz bardziej, a to taki ciężki dzień. Teraz w końcu się chyba udało. W nocy jej nawet nie budzę na jedzenie co te 3 h. Dzisiaj normę wyrobiła w dzień 3x. Ustawie sobie budzik co 4 I jak będzie spała to jej chyba nie będę ruszać... chyba mogę tak zrobić co?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • talku Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Faceci a sport. Który uprawia? Jak zachęcić? Mój niestety nie. Buu

Ja fitness wtorek, czwartek. Nie dużo ale zawsze coś.

To ja bym zapytała, jak zniechęcić? Bo mój mógłby codziennie chodzić na siłownię.
    W czasie starań bardzo się tym zdenerwowałam bo za dużo sportu i wyciskania ciężarów też nie zdrowo.
    A jak zakupił odżywkę o nazwie "DEVIL 666" to sie wściekłam 🙃🙃
    Ale jak widać nie zaszkodziło a siłkę ograniczył do wizyt co drugi dzień.

Nona, musi chłop znaleźć coś co go kręci. Dla jednego będzie to siłownia, dla innego jakiś sport walki albo basen. Ważne żeby zaczął próbować i szukać czegoś co mu sprawia przyjemność a żeby zacząć musi zrozumieć korzyści płynące ze sportu.
    Może pójdźcie razem na coś? My lubiliśmy chodzić razem na siłownię. Tak się wykręciliśmy a później M zostawał na siłce a jak szłam na zdjęcia fitness. Ale szliśmy razem i mega to lubiłam ☺️☺️

A jak wy korzystacie z tyle lekarzy na ubezpieczenie? To w każdym pakiecie jest?
    Ja też mam prywatne na życie Compensa i myślicie że mogę mieć lekarzy z tego ubezpieczenia? Może głupio się pytam ale pierwsze słyszę o tym.
    Nona, ja też mam Medicover i o ile w Krakowie to nawet byłam zadowolona z lekarzy dla dorosłych to przyjaciółka właśnie narzeka na pediatrów

Nona lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, mojej przyjaciółki syn urodzony tego samego dnia co Twoja Laura. Potrafi przespać 6h ciągiem w nocy. Najpierw wybudzali, potem się martwili że może jest głuchy a położna powiedziała, żeby go nie budzić jak śpi skoro ładnie przybiera to potrzebuje więcej snu w nocy niż jedzenia. Potem nadrabia w ciągu dnia tak jak Twoja dzisiaj 😘
    Życzę Ci oby choróbsko odeszło jak najszybciej i żeby Laura miała lepszy dzień jutro 😘

relgi09kukfprg92.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 1 października 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też zero ćwiczeń. Z 4 razy dał się namówić na squasha i badmintona. Jak jeszcze nie mieliśmy nawału obowiązków, to namawiałam na spotkania i grę w nogę albo siatkówkę (tu na wsi faceci się organizują i mają udostępnioną sale jesień/zima w szkole, a w ciepłe dni super boisko), chciałam, żeby sobie znalazł jakiegoś kumpla tam na piwo, bo on się odciął od poprzednich znajomych, ale nie, on się ruszać nie będzie. Straszny jest domator, tylee ma dobrego, że może wpieprzać wszystko i chudzielec. Ale w żyłach pewnie płynie ser żółty i chipsy.

Alex, nie wybudzaj jej nawet co 4 godziny. To już nie noworodek, przybiera ładnie, nie wpadnie w niedocukrzenie. Wybudzałam co 4 przez pierwsze dwa tygodnie, teraz żałuję, że nie tylko w dni, kiedy wracała do urodzeniowej wagi. Bo teraz już dłuższej niż 4h przerwy w nocy nie mamy.

Nona lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
‹‹ 1841 1842 1843 1844 1845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ