Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytasz ile grzybów zebrałam? 😂 Zaczęły cycki boleć i ciągnie mnie w podbrzuszu, więc tak raczej okresowo. Ale nadzieja umiera ostatnia 💪 a jak u Ciebie? Jakieś czopy i rozwarcia?“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
-
Niezapominajko, ja nie miałam nic a nic siary, dlatego nie nastawiałam się za bardzo na kp, bo brałam to jako zły objaw, jak też to, że biust nie urósł mi w ogóle i po 1 trymestrze był flakiem. Ale moja koleżanka też nic nie miała, a laktacja jak ta lala.
Wiki, bardzo mi przykro 😓
Sun, wracajcie szybciutko do domu 😘 Już będzie zupełnie inaczej. I czekamy na zdjęcie, chociaż na chwilę. Zapowiedz, że wrzucisz o np 19 i będziemy czatować.
0Pestko, super, że jesteście razem. Mocno Was ściskam 😘 Ten nasz Juruś to prawdziwy hero!
Butelka z medeli jest rekomendowana po 6-8 tygodniach kp. Moje dziecię nie potrafi z niej pić. Też muszę kupić coś, co wolniej leci, mam Philipsa, bo dostała szału i chce jeść co 2h i po 90ml które pochłania w sekundę się drze. A jak daje 120 i liczę, że może z 3,5h wytrzyma, to wszystko ulewa.
Biegająca, aż się nóż otwiera w kieszeni po takim tekście, ale też nie wiadomo jak mu utrzeć porządnie nosa cholera. Co one robią, że tak na tych synusiów oddziałowują. Mam wrażenie, że niektórzy faceci są po prostu oszczedzeni, że Ty też nie należysz do kobiet, co w ciąży narzekała i że chłop tylko siedział i masował stopy. Może błąd, bo wtedy nie zdają sobie sprawy jaki to wysiłek fizyczny i psychiczny.
Właśnie też poznaje klątwę teściowej. Nie jestem w stanie zrozumieć co kobieta ma na celu, skoro przez dwa lata było ok. Albo teraz zrobiłam się bardziej wyczulona, a wcześniej i tak robiłam swoje i z grzeczności nie zauważałam. My w poniedziałek mieliśmy kłótnie. Była wcześniej rozmowa o chrzcinach, mówię że musimy zdecydować czy tylko kawa+ciasto w knajpie, czy obiad w domu, ale bez żadnych udziwnień, większość pokupiona w sklepie. Stanęliśmy na obiedzie. Dzwoniłam w poniedziałek z jego telefonu i widzę, że mamusia dzwoniła o 11, czemu nie mogła w weekend jak byliśmy w domu? No ale ok. Nagle on mi wyskakuje, że może jednak w knajpie cały obiad, żeby gościom było wygodnie. Nosz kurwa mać, arystokracja się znalazła. W piątkę się gnieździli w 40m2, a będzie o restauracjach podpowiadać. I pojawił się argument, że nie mamy drzwi, to będzie niekomfortowo... Wszyscy będą siedzieli na dole, łazienka jest na górze. No po to nie zrobię w knajpie, żeby właśnie na te pieprzone drzwi zaoszczędzić. Gdybym mówiła, że tylko kawa+ciasto w knajpie, to pewnie by zadzwoniła, że przecież goście będą głodni, to już byłby lepszy obiad w domu. W każdym razie bardzo ostro powiedziałam mu co o tym wtrącaniu się myślę i zastrzegłam, że koniec z moim dobrym podejściem, wiecznie to ja kazałam mu do rodziców dzwonić, pytać co u nich, jak się czują, basta. Mój sam nie zadzwoni, więc za miesiąc dwa już teściową nie będzie miała zielonego pojęcia co u nas i albo się ogarnie, albo taką chłodną relacje zostawię.
Zostawię Wam smaczek, że musimy zacząć zrzutkę na prezent dla męża blair. 😍😍😍 Wieczorkiem zasiądę przed komputerem i wszystko na spokojnie pooglądam, ale bellybestfriend powinno się bać konkurencji hahaha 😂 Więc czekajcie na wielkie "wow" 😁😁😁 [\b]alex0806, Niezapominajka2, OlivkowaMama, Biegającą-mama, madziorek86, Wik89, Beti82, tęczova, Nikodemka, Magda - mbc, Słoneczko123, przedszkolanka:), blair., Pestkaa lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Meggs, to i kolor mamy ten sam
talku- polecam Ci pochodzić po sklepach, poskładać stelaże, popodnosić, podbijać itp. A co do budżetu - akurat gondola jest używana krócej i od niej mniej bym wymagała, stąd jeśli Wasz wózek nie miałby być docelowym to w samą gondolę bym nie inwestowała bądź ile. Ale jak jesteście niewysocy to zobacz sobie Joolz- fajna amortyzacja, super jakość, a zwinny i masz wtedy i fajną gondolę na lato, bo sporo wywietrzników (zobacz sobie tu, trzecie zdjęcie od góry:http://www.babymanager.pl/joolz-day2-opinie/) . Ja odrzuciłam, bo M. było niewygodnie pchać.talku, Meggs lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Biegającą ale bym go palnęła.
Beti liczę ze magnez pomoże i się uspokoi ten ból.
Dziś mój termin porodu byłam z synem na długim spacerze teraz robię placki z jabłkami a na 18 jadę na ktg.Biegającą-mama, madziorek86, Lami, Dośka, Beti82, tęczova, Słoneczko123, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Domi, właśnie jak moja nie potrafiła w ogóle z tego się napić tydzień temu, to zaczęłam szukać ulotki, bo była dodana do laktatora, i tam było napisane, że używany smoczek w celu kontynuacji wyrobionego na kp ssania, jeśli np matka musi zostawić dziecko i chce podać swoje odciagniete mleko. Jak wrócę do domu, to aż sprawdzę jeszcze raz 😁Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami, dopiszesz mnie proszę na pierwszą stronę jak wcześniej proponowałaś.
Chyba chłopak na 12.03 mam termin.
Aczkolwiek widzę że nikt nie rodzi w lutym, to ja chętnie 😁
Kozgo, niech się tam te skurczybyki piszą bo 7.10 tuz tuż a to idealna data na urodziny 😉😉😉 a wiem co mówię z własnego doświadczeniaBeti82, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Lami no i dobrze, ze troche tupnelas noga
nie zaszkodzi!
Mnie dzis moj m wkurza od rana i ogolnie mam jakis zly humor, zwykle mam tak przed okresem a tym razem dopiero w 1 dniu cyklu. Nie wiem czemu ale jakies male rzeczy mnie irytują
Za to bylam na grzybachtroche mnie to odstresowalo
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
kozgo wrote:Biegającą ale bym go palnęła.
Beti liczę ze magnez pomoże i się uspokoi ten ból.
Dziś mój termin porodu byłam z synem na długim spacerze teraz robię placki z jabłkami a na 18 jadę na ktg. -
Nam znowu polecali calme do nauki ssania cyca i u nas 3 razy próby i złapał cycka.
Później już nigdy nie chciał żadnej butli tylko cycek
Talku moze być 7.10dziś wezmę walizkę chociaż liczę ze nie zostanę w sumie powodu nie maja żeby mnie zatrzymać chociaż są lekarze którzy mówią ze po cc nie powinno się przenosić ciąży no zobaczymy
talku lubi tę wiadomość
-
Biegająca, szkoda, że go nie palnęłaś patelnią w głowę, może następnym razem przemyślałby.
Talku, my zdecydowaliśmy się na używany wózek i kupiliśmy Jedo Fyn. Na razie z niego nie korzystaliśmy, czasem sobie pojeżdżę po sypialni. Na razie rewelka. Wózek jest z tych terenowych - pasuje do nas i my do niego chyba też. Mam nadzieję, że i Skrzat polubi się ze swoim pojazdem. Jeżeli pojazd okaże się nietrafionym zakupem, nie będzie nam szczególnie szkoda, bo wydaliśmy na niego całe 250 zł.
Niezapominajko, mam ciążę trochę młodszą od Twojej, ale też póki co nie miałam ani kropli siary. Trochę mnie to martwi, ale nie jakoś bardzo. Będę się starać o laktację, ale nie za wszelką cenę. Pociesza mnie to, że w ciąży utraconej w 12 tygodniu po poronieniu leciała mi siara prawie przez 3 tygodnie. Nie sądziłam, że to w ogóle jest możliwe. Więc chyba moje piersi wiedzą, co robić
Wik89, przykro mi. Wierzę jednak, że każdy cykl przybliża Cię do sukcesu. Też dzisiaj byłam na grzybach. Wysypu u nas nie ma, ale jest ich na tyle dużo, żeby mieć przyjemność ze zbierania.
Kozgo, kciuki za rozkręcenie akcji!
Ja od wczoraj czynię starania celem spakowania torby do szpitala. Jest to o tyle utrudnione, że jeszcze nie skończyliśmy remontu i nie wróciliśmy do siebie. Wrócimy pewnie za 1,5 tygodnia. Na wątku listopadowym rozpoczyna się jednak fala porodów, a ja prowadzę bardzo aktywny tryb życia, więc będę spokojniejsza, mając ogarniętą torbęBiegającą-mama, talku lubią tę wiadomość
-
Niezapominajko o żesz kurna mać 😳 co za tekst!!! Jebnąć za coś takiego to mało.
Mój ostatnio coś miły. Ale dzisiaj tez był popis męskich umiejetności 😁 wstawiłam pierwsze pranie ciuszków kropka - uwaga BIAŁE. No i skladałam rzeczy z suszarki i proszę tego mojego czy mi wyjmie pranie z pralki żeby juz tam sie nie schylać. Przyniósł. Ja rozwieszam i patrze - a tam wszędzie jakieś pomarańczone plamy na tych wszystkich białych bodziakach. Myśle sobie co jest? Pzreciez wszystko było białe nie miało co zafarbować. No i idę do tego mojego zeby mu pokazać i ja patrzę a on rękoma wyjadał sos pomidorowy z garka i tymi upaćkanymi łapami wyjął mi to czyściutkie snieżnobiałe pranie z pralki 😳😳😳😳 i jeszcze do mnie ze o co mi chodzi? Zabić czasem to mało 😋 piorę ponownie 😁
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Ej, równowaga we wszechświecie musi być.
Mój mąż jest naprawdę wspaniałym mężem ciężarnej żony.
Codziennie wstaje mi po świeże pieczywo na śniadanko, praktycznie sam zajmuje się remontem mieszkania, mogę go obudzić w środku nocy, jak mnie bolą plecy albo jak tak po prostu nie mogę spać. Interesuje się wyprawką i innymi dzieciowymi sprawami. Nie narzuca nic w kwestii porodu ani karmienia piersią (choć może dlatego, że mamy takie samo zdanie w tych tematach).
Wiadomo, kłócimy się, choć biorę na klatę to, że sporo tych kłótni jest przez moje humory.tęczova lubi tę wiadomość