Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też się trafił jakiś dobry egzemplarz. Może sam nie ugotuje (i dobrze!) ale idealnie umie zamawiać pizzę
z racji, że weekendujemy oddzielnie zapytałam wczoraj co je na kolację, dostałam tylko odpowiedź:
😂Beti82, Słoneczko123, Dośka, Kasztanek, przedszkolanka:), Nikodemka, blair. lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Beti, jak się czujesz? Ból lżejszy?
Mój mąż też jest kochany, choć czasem też ma swoje humory i jakieś akcje. Jednak jest nam ze sobą dobrze, szczególnie teraz. Zaniedbałam go trochę, ale na zwolnieniu mu to zrekompensujęMalinowa91, Dośka lubią tę wiadomość
-
Niezapominajko, ja myślę że każdy facet w czasie ciąży choruje na lekkie popierdolenie. Potem cierpi na nie etapowo po porodzie np jak matka chce mu zostawić placzace dziecko a on ma zły dzień , jak matka siedzi 7dzien z rzędu w tym samym dresie z całą zawartością suchego szamponu na głowie a jego koledzy chwalą się nowymi laskami i jeszcze mogłabym przytoczyć milion momentów 😂 Luzik, ja dzisiaj miałam ochotę udusić swojego po tym jak stwierdził, że nie ma czasu jechać do Rossmanna choć nie mam już nawet szamponu bo on był tylko dwa razy w tym tyg na siłowni i musi zrobić trening. Ja pierdolę, mieszkamy na zadupiu, nie mogę zabrać Małego do wózka i pójść do sklepu. To wyprawa autem, na którą się nie wybiorę sama z Szymkiem bo lubi sobie ryczeć i nie będzie miał kto go z tyłu uspokajać. Więc raz w miesiącu dopada mnie ten zaszczyt, że mogę z moją ekipą wpaść na 10 minut do Rossmanna zanim Szymon zrobi tam jesień średniowiecza. No ale nie dziś 🙄
A po całej akcji mojego wkurwienia Małego obudziła kolka i heja 2 godziny ryczenia😓.
Co do Twoich pytań :
-nosek jak są glutki raz w tygodniu zakraplam solą fizjologiczną i odciagam katarkiem. Częściej wyciągam je lub nawilżam nosek wodą morską i Szymek glutki wykichuje (jeśli jest takie słowo 😂)
-wałeczek pod pupę i bączki lecą jak szalone
-masaż robię jak Szymek jest niespokojny i macha nóżkami lub się pręży, choć po kąpieli zawsze robimy różne ćwiczenia w tym właśnie rowerek no i masujemy całe ciałko i to też mu pomaga (o czym świadczą kleksy na ręcznikach🙄)
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Niezapominajko, ja myślę że każdy facet w czasie ciąży choruje na lekkie popierdolenie. Potem cierpi na nie etapowo po porodzie np jak matka chce mu zostawić placzace dziecko a on ma zły dzień , jak matka siedzi 7dzien z rzędu w tym samym dresie z całą zawartością suchego szamponu na głowie a jego koledzy chwalą się nowymi laskami i jeszcze mogłabym przytoczyć milion momentów 😂 Luzik, ja dzisiaj miałam ochotę udusić swojego po tym jak stwierdził, że nie ma czasu jechać do Rossmanna choć nie mam już nawet szamponu bo on był tylko dwa razy w tym tyg na siłowni i musi zrobić trening. Ja pierdolę, mieszkamy na zadupiu, nie mogę zabrać Małego do wózka i pójść do sklepu. To wyprawa autem, na którą się nie wybiorę sama z Szymkiem bo lubi sobie ryczeć i nie będzie miał kto go z tyłu uspokajać. Więc raz w miesiącu dopada mnie ten zaszczyt, że mogę z moją ekipą wpaść na 10 minut do Rossmanna zanim Szymon zrobi tam jesień średniowiecza. No ale nie dziś 🙄
A po całej akcji mojego wkurwienia Małego obudziła kolka i heja 2 godziny ryczenia😓.
Co do Twoich pytań :
-nosek jak są glutki raz w tygodniu zakraplam solą fizjologiczną i odciagam katarkiem. Częściej wyciągam je lub nawilżam nosek wodą morską i Szymek glutki wykichuje (jeśli jest takie słowo 😂)
-wałeczek pod pupę i bączki lecą jak szalone
-masaż robię jak Szymek jest niespokojny i macha nóżkami lub się pręży, choć po kąpieli zawsze robimy różne ćwiczenia w tym właśnie rowerek no i masujemy całe ciałko i to też mu pomaga (o czym świadczą kleksy na ręcznikach🙄)
-
Wikus kochana przykro mi z powodu @
Napij sie winka dzisiaj dopoki mozesz.Teraz bedziesz miala histero a to juz duzy postep
SciskamWik89 lubi tę wiadomość
-
Mój mi dzisiaj napchał do pralki tyle rzeczy, że część wystaje i nie da się zamknąć... I tak zostawił. Co on myśli, że ja mam jakąś magiczną moc i zamknę te drzwiczki? A potem się dziwi, że mu pranie śmierdzi jak sam robi a naladuje tyle, że nie ma szans się doprać...33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Pestkaa wrote:Przedszko i reszta ovumam! Potrzebuje pierwszej macierzyńskiej rady - jaka butelka?? Żeby się trochę dziecko natrudzilo? Wydawało mi się że robiłam kiedyś print screeny polecanych gadżetów ale nie mam 🙍
Jerzunio od dziś z nami na sali. Próbujemy ogarnąć sobie karmienie i zejść z standardów oddziału noworodkowego, czyli butla wodospad i zapchanie pod korek mm.oboje tylko z tych złapali.
-
Domi_tur wrote:My mamy Bebetto Luca i ja sobie bardzo chwalę, duża gondola a Mały rośnie jak na śmietanie chowany, stelaż może i ciężki ale trzymam kółka w aucie i nie sprawia mi problemu wyjęcie go z bagażnika nawet i 3 razy dziennie
Gondola jest mega pojemna ale też się składa, można ją potem wrzucić do szafy bo nie zajmuje miejsca
mega lekko się go prowadzi, stelaż składa się razem ze spacerówką więc potem nie ma problemów z wyjazdami czy przechowaniem wózka
byliśmy z nim na plaży, świetnie się prowadzi też na drogach leśnych. A jeśli chodzi o pompowane koła to nie znam nikogo kto musiał dętki wymieniać trzeba mieć mega pecha:) No jak kto woli. Mi na pompowanych kołach zależało.
Ale jak macie budżet nieograniczony to warto przemyśleć każdą opcję -
Niezapominajka2 wrote:Czy któraś mama nie zauważyła w ogóle siary przed porodem? Nic mi nie pociekło póki co.
Tęczova 😉 jak się czujesz?Niezapominajka2, Ani0nka lubią tę wiadomość
-
tęczova wrote:
Mój też w ciąży i po na medal 😱🙊🙈 -
Mój tez - debil jak ich mało, zamiast starać się jeszcze bardziej pod koniec ciąży to on kurwa biedny zmęczony po pracy, ciężko było mu pieluchy tetrowe poprasować jak ja sama cała stertę ubranek wypracowałam! I w ogóle już zero zainteresowania moja osoba. Od jutra zsczynam go olewać i myśleć o tym, ze sama muszę sobie dać radę, najwyżej sama tez będę rodzic jak kurwa teraz nie potrafi pokazać ze mu zależy na nas
-
Musiałam się wygadać bo mi ciśnienie ten człowiek podnosi
Biegającą-mama, Wik89 lubią tę wiadomość
-
Jeden spam poszedł,teraz kolejny.
Najpierw wizyta tesciow: na wstępie teściowej przeszkadzało łóżeczko,że na przeciwko drzwi i małemu wieje 😂no to tesciu ją zjechał;p
Później wisi nad lozeczkiem,gada do niego jak spi!! To zaczął się kręcić a ona"o wstaje Oluś,bla bla bla i co budzi! Zwróciłam uwagę by nie budziła i żeby spał bo sama co obudzę na karmienie jak będzie pora to odeszła i więcej nie podeszła ;p
A tak mój syn zareagował na ich pobyt😂😂
A tu ja 8 dzień po porodzie;p
nie cytujcie prosze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 20:15
Edyśkaa82, tęczova, Niezapominajka2, Słoneczko123, Biegającą-mama, madziorek86, Dośka, Szczęściara, talku, OlivkowaMama, miśka, blair., Pestkaa lubią tę wiadomość
-
Przedszkola, ta butelka jest super ale raczej dziecko nie musi się wysilać
my też tej używamy.
Niezapominjako, myślę że robią się też tak po prostu. Odkąd używamy nawilżacza trochę mniej, ale takie mega białe ewidentnie są od mleka:)
Niech się chłopy przyzwyczajają bo wymagania wobec nich będą tylko rosły.
Wiecie, mój poza chodzeniem do pracy pierze, sprząta i ogarnia jedzenie częściej niż ja, robi zakupy, wychodzi z psem. Przygotowuje wszystko do kąpieli ale nie kąpie Małego, rzadko poza gadaniem do niego robi cokolwiek co mi na ogół nie przeszkadza a czasem doprowadza do szału 😂. No ale wynika to też z tego, że Szymek przez te kolki jest rozdarty a głos ma tak donośny, a jak placze do ucha to można stracić słuch 🙄 serio. Ja chyba to pińcet plus będę musiała zainwestować w aparat słuchowy 😂 -
Niezapominajko w punkt z cytatem.
Relacja wyzej;)
I współczuję Wam sytuacji z mezami,to inną planetą jednak..
Domi tak? A taka mikro dziurka jest antykolkowa haha ;p
I mam pytanie wstydliwe..przy dwójce czuję ból i krwawie..to hemoroid może być czy jakieś pęknięcie? Nie ruszalam tego ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 20:14