X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki kochana😔😔
    Beti myślę że za słaby ten Twój magnez. Już ktoś napisał o MagneB6. Ja miałam zlecone 2x1 ale spokojnie i 3 możnaby wziąć..
    Sun już niedługo wyjdziecie do domku. Mniej presji.. Trzymam kciuki żeby szybko żółtaczka spadła..
    Biegająca nosz kurde.. Ja to bym przez łeb dała i potem poprawiła. Wrrr.. Ja wiem że niektórzy nastawieni na KP ale nie popadajmy w paranoje.. Niektóre dzieci nie potrafią załapać cycowania. Sesja z laktatorem nie trwa 5 minut gdzie ma się też inne obowiązki, drugie dziecko które też potrzebuję uwagi.. Powinniśmy się cieszyć macierzyństem a nie słuchanie mądrych rad.. Cholera mnie bierze jak partner nie wspiera😡😡

Wik89, Biegającą-mama lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na poprawę humoru zapraszam dzisiaj na czekoladowe Brownie z kakao i cukrem kokosowym :D jestem nienormalna ;p

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    Ok to kupie dzisiaj.A on jest z potasem tez? czy nie musi?

Nie ma potasu i nikt mi nigdy nie mówił że powinien być a byłam u trzech różnych ginów o tej pory. Każdy jednak powtarzał żeby kupić lek, poprosiłam w aptece o lek i dali magneB6 ale pewnie są jakieś inne też

Beti82 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki ☹️ Ale teraz pogoda na intensywne tulenie się pod kocem, zaraz coś zdziałacie! 🙂

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    To na poprawę humoru zapraszam dzisiaj na czekoladowe Brownie z kakao i cukrem kokosowym :D jestem nienormalna ;p
    Oj zjadłabym. Też mi się chce słodkiego, a później mam wyrzuty bo jeszcze 4 kg do zrzucenia z tyłka I ud ;p
    My u rodziców i Laura śpi niespokojnie ;/ wstała przed 9 od 5 z karmienia i buszuje. Pospała z godzinkę i ciężko ją uspać było, teraz dopiero odleciała. Chociaż wcześniej padała że zmęczenia. A za to dzisiaj co chwila wielka kupa. Także nie wiem co gorsze. Chyba brzuszkowe problemy niż płacz z nudów ;p bo mama już się dziecku znudziła dzisiaj A tata pomaga teściowi przy remoncie i go nie ma od rana. Ja u mamy siedzę. Dobrze że to tylko 2 bloki drogi od siebie :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • talku Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakimi wózkami jeździcie? Jest jakiś taki forumowy hit? 🤔😁
    Czytam dużo pozytywnych opinii o różnych Bebetto i X-lander, gdzieś ktoś ostatnio też mi polecił Polska firmę Jedo.
    Ale może jak wy macie pierwsze, drugie, trzecie dziecko to jest jakiś hitowy wózek i nie będę się musiała kolwjnw tygodnie głowić 😉

relgi09kukfprg92.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tos sie przygotowala na wizyte mamusi widze 😂😂😂😂😂😜

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs - nie dosc, ze wozek bedziemy mialy ten sam, to jeszcze fotelik :) Mam nadzieje, ze do naszego tez bedzie pasowal.
    Biegajaca - powinnas mocniej potrzasnac jego mozgiem w jakikolwiek sposob, ale tak, zeby zrozumial co mowi za glupoty. Jestes w okresie gdzie wsparcie jest potrzebne jak nigdy.
    Sunshine - lada moment bedziecie tulic sie w swoim, domowym lozku :)
    Beti - co do bolu, to z wlasnego doswiadczenia podpisuje sie pod wszystkim co napisaly dziewczyny.
    Mnie naprawde boli caly czas od samego poczatku ciazy. Nie bylo dnia bez jakiegos bolu.
    Bylam w tym czasie u trzech lekarzy i kazdy zalecal nospe, magnez i odpoczynek.
    Teraz tez czuje bol. Od wczoraj mam ciagniecie w podbrzuszu i takie jakby bolesne pulsowanie szyjki, ale juz mnie nic nie dziwi...
    I musze sie Wam czyms pochwalic, bo nie wytrzymam :) Maz w ostatnim czasie pracowal po 12h, dostal dobra premie i zrobil mi taka niespodzianke, ze az skakalam z radosci. Kupil lidlowskiego thermomixa, marzylam o nim.
    Troche jestem zla, bo odbieramy mieszkanie i kazda zlotowa sie liczy, ale juz widze jak bede robila lody, zupki, ciasta bez gniecenia...ach!

przedszkolanka:), talku, Beti82, Dośka, Edyśkaa82, Meggs, alex0806, madziorek86, Malinowa91, Szczęściara, blair., Magda - mbc, Malamia lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex u mnie 3,ale brzuch znika w oczach codziennie póki co ;p nie mogę się zgodzić bo walczę o pokarm...
    A Laura dobrze,że robi kupy ;)

Talku ja mam camarelo sport ;)
    Monia buhaha 😂😂
    Nikodemko ale miło 🥰🥰wybacz mu wydatek,patrz jaki komfort!;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za rady 😘
    Kupilam magnez taki jak kazalyscie.
    Narazie nie boli.Do francy nie pojechalam.
    Musze sie przespac bo slabo dzisiaj z tym spaniem bylo.Jeszcze z tego wszystkiego jakies glupoty mi sie snily

talku lubi tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam camarelo sirion :)

url=https://naforum.zapodaj.net/c670c1101f56.jpg.html]c670c1101f56.jpg[/url

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 13:28

talku lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti- Asmag też może być, bierz na zmianę z MagneB6 (potas to bardziej na późniejszym etapie może Ci się przydać jakby doszły skurcze łydek albo jak pojawią się wymioty i zaczniesz tracić elektrolity, a pijąc 1.5 l wody dziennie nie uzupełnisz ich aż tak).

talku- o wózku mogłabym napisać doktorat. Jak chodzi o Bebetto to był pierwszy, który obejrzałam, bo akurat był w Smyku po moich połówkowych. W pierwszej chwili wydawał się super, potem wraz z upływem czasu i zasłyszanych opinii wiedziałam, że pierwsza fascynacja to był wpływ emocji, że to już ten etap, że mogę macać wózki. Po pierwsze: nie ma wózka idealnego, po drugie: każdy będzie szukał w wózku czego innego. Odpowiedz sobie na pytanie po jakich drogach będziesz nim jeździć (równe, dziurawe, leśne, kostka brukowa, wąskie miejskie uliczki między autami), czy musisz wnosić na piętro albo czy zamierzasz często wkładać go sama do bagażnika (ja nie muszę nosić, myślałam, że waga nie ma znaczenia, a potem w ciąży wyszedł mi ganglion na nadgarstku plus uświadomiłam sobie, że pewnie minimum raz dziennie będę wózek pakować do auta i nagle waga też stała się ważna), kiedy będziesz używać gondoli (w jakiej porze roku), czy masz mały czy duży bagażnik, czy chcesz nowy czy używany (a jak nowy to jaki masz budżet), czy przemawia do Ciebie w spacerówce kubełek czy tradycyjne siedzisko, czy Wasze wymiary z mężem są w miarę przeciętne (od tego zalezy np. czy dobrze Wam wózek leży, bo niby każdy ma regulowaną rączkę, ale nie każda jest wygodna albo np. kwestia belki przy koszu - w niektóre mój M. robiący duże kroki uderzał nogami, brak takiej belki jest np.w salsa design), a także np. kwestie użytkowe (ja w pewnym momencie odrzuciłam koła pompowane, bo choć super amortyzują to lubią w nich puszczać dętki, a nie będę czekać aż M. wróci z pracy by mi założył nową dętkę/ łatę).
    Osobiście ostatecznie wybór zawęziłam do Joolz (ale M. było za nisko), Mutsy Nio oraz Easywalker Harvey 2.
    Wcześniej jeszcze wśród typów były całkiem inne (większe, cięższe, ale np. lepiej wyposażone i tańsze wózki), czyli Espiro Next czy Salsa Design. Akurat ulubiony wózek forum, czyli Baby Design mnie nie przekonywał, ale wiele słyszałam dobrego i jego amortyzacji (no i cenę ma przyjemną).

Meggs- świetny ten fotelik, nie? :) Już odżałowałam brak cybexowych bajerów... Który kolor wzięłaś?

Beti82, talku lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset to od początku był mój faworyt 😁 więc cieszę się ze pasował. Choć nie powiem cybexy fajnie się prezentuja. A kolor wybierał dzisiaj mąż - zdecydował się na szary - grey melange - jak to stwierdził nie będzie widać brudu ani kłaków psa i kota i pasuje do auta 😋

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, przyzwyczajaj się :) mi się od samego początku śnią głupoty, ale też i koszmary niestety. Chyba tak już w ciąży bywa.
    Bądź dobrej myśli i wierz w swojego Kropka 😍

Reset, przesadziłaś 😜 teraz jestem jeszcze głupsza. Aczkolwiek znam odpowiedź na te wszystkie pytania tylko niewiele mi to rozjaśnia. I boje się, że w sklepie sprzedawca naciągnie mnie na to co będzie musiał sprzedać. Byłam w kilku sklepach i każdy naprawdę każdy polecił co innego gdzie mój zakres poszukiwania był taki sam.

Nie ustaliliśmy budżetu, nie ogranicza nas szczególnie bo dostaliśmy w prezencie nowy fotelik więc mamy trochę więcej na wózek,, ale wiadomo nie chce płacić za nic.
    My też jesteśmy niewysocy więc tutaj nie powinno być problemu

Zakładałam że przednie skręcane koła i pompowane koła to podstawa wygodnego wózka.
    Będziemy jeździć głównie po mieście, ale wiadomo że chodniki są różne. Nie muszę nigdzie wnosić i podnosić, ale będę często pakować do auta. Bagażnik mamy duży. I chcemy kupić samą gondole bo będziemy jeździć wiosna, lato, jesień a później myślałam żeby na zimę kupić porządną samodzielną spacerówkę jak Stasiek będzie miał ok.8 miesięcy (tak się chyba dziecko przesadza jak już siedzi dobrze?).

relgi09kukfprg92.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi,ja daje mu w nocy butelkę by spal(mojego odciaganego mleka )i on popija cycem i chyba za dużo na raz i stąd krzyk😏
    Przedszko i reszta ovumam! Potrzebuje pierwszej macierzyńskiej rady - jaka butelka?? Żeby się trochę dziecko natrudzilo? Wydawało mi się że robiłam kiedyś print screeny polecanych gadżetów ale nie mam 🙍
    Jerzunio od dziś z nami na sali. Próbujemy ogarnąć sobie karmienie i zejść z standardów oddziału noworodkowego, czyli butla wodospad i zapchanie pod korek mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 14:39

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Bebetto Luca i ja sobie bardzo chwalę, duża gondola a Mały rośnie jak na śmietanie chowany, stelaż może i ciężki ale trzymam kółka w aucie i nie sprawia mi problemu wyjęcie go z bagażnika nawet i 3 razy dziennie :) Gondola jest mega pojemna ale też się składa, można ją potem wrzucić do szafy bo nie zajmuje miejsca :) mega lekko się go prowadzi, stelaż składa się razem ze spacerówką więc potem nie ma problemów z wyjazdami czy przechowaniem wózka :) byliśmy z nim na plaży, świetnie się prowadzi też na drogach leśnych. A jeśli chodzi o pompowane koła to nie znam nikogo kto musiał dętki wymieniać trzeba mieć mega pecha:) No jak kto woli. Mi na pompowanych kołach zależało.
    Ale jak macie budżet nieograniczony to warto przemyśleć każdą opcję:)

talku, Malamia lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestki żeby się natrudziło to zdecydowanie Medela Calma :)

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:13

❤💙❤💙
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róbcie piąte to nie przyjdzie ;)

talku, Nikodemka, sunshine03, Domi_tur, alex0806, Beti82, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:26

tęczova lubi tę wiadomość

‹‹ 1870 1871 1872 1873 1874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ