X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w ciąży a szczególnie pod koniec mega wkurwa, że mój mąż się mało angażuje. Potem mi bardzo zaimponował jak się o nas troszczył. Później w chwilach zmęczenia wkurzał mnie, że zamiast mi pomóc to się z psem chował w sypialni przed płaczem dziecka.

A dziś podczas 2godzinnej kolki, to On uspokoił i uśpił Szymka. I jak mnie wkurzył tym Rossmannem tak teraz go kocham 😂😍

przedszkolanka:), madziorek86, Pestkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, Olek zrobił typowy facepalm 🤦‍♂️😂

przedszkolanka:), Domi_tur, Słoneczko123, madziorek86, blair. lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczova wrote:
    Przedszkolanko, Olek zrobił typowy facepalm 🤦‍♂️😂
    tak <3 Kocham go jeszcze bardziej o ile to w ogóle możliwe <3 !

madziorek86, tęczova lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:27

Biegającą-mama, przedszkolanka:), tęczova lubią tę wiadomość

• Meggs Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko super wyglądasz! Za kilka dni to śladu nie będzie ze w ogóle w ciązy byłaś 😋

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo, Monia jak sytuacja? Jesteście następne w kolejce 😁

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko niestety to pewnie hemoroidy 😞 Ale tak jak już tu wiele pisało, niech maz skoczy jutro po jakieś czopki plus krem/ maść i zaraz się pozbędziesz . Zadbaj tez o błonnik żeby trochę mniej się spinać hehe a No i polecają przy 2 pod nogi jakiś mały podest ( u mnie w łazience stoi Mikołaja podstawka 🤦‍♀️)

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko ja też tak miałam pierwsze kilka razy, ale mnie to nie były hemoroidy. Po prostu ściany pochwy uległy rozluźnieniu i się ten końcowy odcinek układu pokarmowego trochę schował czy zgubił. Stąd ból i takie krwawienie wysiłkowe. Potem wszystko wróciło do normy ale nie powiem, jak miałam iść do toalety to mnie lęk ogarniał 🙈

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:27

madziorek86, Wik89, tęczova lubią tę wiadomość

• Ani0nka Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidlomix- już zaczynam zbierać na niego hajs 😁😁😍

alex0806 lubi tę wiadomość

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne

Wysłany: 5 października 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko haha,pojechałaś po całości :P poprzeczkę to tu Biegająca zarzuciła tym ciążowym sześciopakiem :P
    Edit: tak,Oluś nie miał ochoty dzisiaj nikogo widzieć,wstał zaraz po tym jak wyszli :D

Meggs dziękuje :* lekarz dał mi miesiąc jak mu "płakałam"w rękaw jaki mam ogromny brzuch :P ale dopiero za 5 tyg.moge ćwiczyc buu.

Biegająca no właśnie ja bez podestu to ciężko,nawet w ciąży używałam.. podobnie jak Domi mam strach.. ale fakt, za mało błonnika,muszę za dietę się wziąć.

a czym można smarować dziada (tak,to chyba ON bo sprawdziłam..)? wyślę po coś męża..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:11

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 23:37

Wysłany: 5 października 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek brzuch sam schodzi,sama jestem w szoku jak budzę się codzienne z mniejszym brzuchem,ale wiem że do czasu bo to macica się obkurcza ;) no plus kp,ale jem sporo 🙈 i mam rozstęp mięśni..dwa palce na luzie wchodzą..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 21:33

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż tez kochany robi jedzenie, sprząta, ogarnia syna nie mogę narzekać bo byłby to grzech dużo lepiej jest teraz niż w 1 ciąży.

Wracam ze szpitala szyjka wysoko, 2,5cm zamknięta, skurczy zero następne ktg 11 szans poród w najbliższym tyg brak. Ze względu na pierwsza cc prawdopodobnie 11 będą wywoływać ale nie oxy bo po cc nie wskazane wiec zobaczymy trochę sue przybilam bo mąż musi 12 wyjechać do Inowrocławia:(

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko mi po porodzie lekarka poleciła na hemoroidy maść Aesculan. Przeszło bardzo szybko. Też mi krwawił chwilę po porodzie.
    Mi się chyba kanalik zatkał w prawej piersi albo coś. Ryczałam dzisiaj z bólu przy karmieniu. Masakra jakaś. Trochę rozmasowałam, ciepła kąpiel, później mąż rozmasował, okład ciepły. Jak sciskałam to w ogóle nic nie leciało. Niby te kompresy Multi mam takie super A mam wrażenie że w ogóle nie pomogły na ból sutka i się do tego kanalik zatkał ;/
    Co do mężow to masakrę macie niektóre. Mój ogarnia zakupy, pomaga ze sprzątaniem, małą uspokaja jak wrzeszczy. Boi się co prawda ubierać czy przewinąć sam. Ale kąpiemy razem. Angażuje się każdego dnia coraz bardziej. Im większa jest tym pewniejszy i tak się coraz mniej boi.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 5 października 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo To faktycznie na nic się nie zapowiada..oby jednak Cię zaskoczyło..

Alex zapytam o nią,dziękuję;)
    A okłady z kapusty robiłaś? Podobno są super. A te kompresy to na co? Bo też mam wygrane w konkursie i tak leżą. Podobnie jak tantum rosa prawie cała czy krem maltan(na sutki).

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kompresy na sutki właśnie. Fajnie ze masz wygrane vi tak to ponad 50 zl za 12 sztuk. Ale przecinam je na pol to starczają na 2 razy ;) A z kapusty okladów nie robiłam, spróbuje jutro może. Dzisiaj mąż jeszcze wymasuje. Może to bardziej oksy działa niż ten masaż;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lami Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tam w ideały nie wierzę 😋 W "Jak poznałem Waszą matkę" był taki fajny tekst przy sielankowych opisach "where is poo?" 💩
    Absolutnie bez żadnej chęci uprzykrzania komuś, ale prędzej czy później coś zaśmierdzi, podpadajace po prostu by było gdyby nie 😉

Domi_tur, tęczova, przedszkolanka:), Pestkaa, Beti82, Nona lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 5 października 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BYŁO! 🙈

tęczova, przedszkolanka:), Pestkaa, madziorek86, talku, Słoneczko123, Dośka, Beti82 lubią tę wiadomość

Marianka ❤️
    201909034765.png

Wysłany: 6 października 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Te kompresy na sutki właśnie. Fajnie ze masz wygrane vi tak to ponad 50 zl za 12 sztuk. Ale przecinam je na pol to starczają na 2 razy ;) A z kapusty okladów nie robiłam, spróbuje jutro może. Dzisiaj mąż jeszcze wymasuje. Może to bardziej oksy działa niż ten masaż;)
    Jak chcesz to Ci oddam swoje,mi nie grożą żadne nawały :p ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1873 1874 1875 1876 1877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ