Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Kijanka wrote:A jaki jest warszawski cennik?
Moja ginekolog z miasta Łodzi za wizytę brała 130 zł, ostatnio podniosła do 150 zł. Z tym, że USG jest dodatkowo płatne - 40 zł. Ona jednak nie wykonuje USG ciąży powyżej 12 tygodnia, więc za USG płacę i tak osobno po 200 zł.
Ale z poczatku jak chodziłam do innej lekarki to kasowała 180 zł za wizyte i 170 za usg, co dawalo 350 zl za 20 min 😳 -
Meggs wrote:Teraz płacę 250 zł za wizytę z usg. Więc znośnie. Usg referencyjne kazdego trymestru 400 zł.
Ale z poczatku jak chodziłam do innej lekarki to kasowała 180 zł za wizyte i 170 za usg, co dawalo 350 zl za 20 min 😳
U mnie usg prenatalne 250 zł, pappa 120 zł plus omówienie wyniku z lekarzem 130 zł. I chyba każde kolejne ważne usg mam w takiej cenie. Przy moich zarobkach nie byłoby mnie stać na takie wizyty.. -
Ja to nawet nie mieszkam w Warszawie, a w niewielkim miescie godzine od Wawy i u nas wizyty kosztuja najmniej 200 zl, taniej sie nie da
Teczova- yhy, yhy, tak sobie mow -
Najlepiej to tak jak przedszko, miec fajnego gina ma nfz. Ale to rzadkosc
Dzieki kochane za kciuki!!! Nikodemko dziekuje za wyczerpujące informacje
Beti czekamy na wiesci💓przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Cholera... Wyszly mi bakterie w moczu „dość liczne”
Poza tym wszystkie inne parametry sa ok.
Myslicie, ze bedzie antybiotyk? -
Nikodemka wrote:Cholera... Wyszly mi bakterie w moczu „dość liczne”
Myslicie, ze bedzie antybiotyk?
Myślę, że badanie do powtórzenia + ewentualnie posiewMogłaś niechcący zanieczyścić próbkę.
madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Białko i leukocyty w moczu- ślad. Czy mam się czym martwić? Jutro wizyta ale może miałyście tak tez? Boje się tego stanu przedrzucawkowego
-
Oby... W szpitalu byly „nieliczne”, teraz sa „dosc liczne”. Mam nadzieje, ze moje sikanie 100 razy na dobe, to jednak objaw ciazy, a nie zapalenia.
-
Nikodemka wrote:Cholera... Wyszly mi bakterie w moczu „dość liczne”
Myslicie, ze bedzie antybiotyk?
Tak jak piszą dziewczyny. Powtórz badanie. Próbkę moczu zanieczyścić jest łatwo. Moja ginekolog radziła, aby przy pobieraniu próbki moczu używać tamponu higienicznego. Uważaj też, żeby nie dotykać wnętrza kubeczka. -
Cześć dziewczyny, dołączam i do Waszego wątku. Dzis po raz pierwszy bylam na wizycie w celu potwierdzenia ciazy. Jest zarodek 5.5 cm ale na serduszko bylo za wczesnie. Kolejna wizyta 5.11 i mam zkevone mnostwo badań do wykonania. A oto zdjecie usg https://zapodaj.net/9d282f4f1243a.jpg.html Zastanawiam sie czy powiedziec w weekend tesciom i mamie, wiem ze by sie bardzo ucieszyli. To moja pierwsza ciaza a po slubie jestesmy 5 lat.
madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Jej dziewczyny, ja też dzisiaj wizyta, właśnie jestem po i mam milion emocji na minutę!
Z malutką wszystko dobrze, pobrany gbs, waga 3050g.
Szyjka skrócona i lekarz powiedział, że na pewno urodzę przed terminem, ale raczej donoszę ciąże. Na koniec wizyty powiedział, jeśli nie urodzi Pani przez te 2 tygodnie widzimy się 21.10. Zalała mnie jakaś fala stresu, że to już 😱 Niby jestem gotowa, ale z drugiej strony jestem cała czerwona na twarzy z tych emocji!Szczęściara, Słoneczko123, Lami, blair., Meggs, Wik89, przedszkolanka:), coma, Ani0nka, madziorek86, tęczova, alex0806, Biegającą-mama, Arashe, Malamia lubią tę wiadomość
-
Doska, teraz stres, że to już, a jakbyś donosiła do 39 to byłoby "ile jeszcze?" 😀 Dobrze, że z córeczką wszystko dobrze, szykuje się na przytulanki z mamusią 😊
Betinko, kochana, odezwij się 😘
Nikodemko, tak jak piszą dziewczyny, bardzo skrupulatnie przygotuj siebie na powtórne badanie. Na pewno wszytko się wyjaśni na korzyść 😊Dośka lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Beti i jak tam??
Teczova kurczę, żeby ten cień ciemniał już teraz
Wiki ale super!! Jest plan,blisko celu już,czuję to
I co do lekarza to prawda,trafił mi się diament 🙈
Nikodemko powtórz jeszcze raz,z dokładnym podmyciem. Jak się powtórzą to posiew .
Dośka piękna wagaco do "niedonoszenia "to ja już sceptycznie podchodzę bo też miałam z Polka nie dotrwać;p
No i emocje rosnąDośka lubi tę wiadomość