Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
O kurcze Przedszkolanko, strasznie to smutne 😔 Bardzo współczuję koleżance...
Beti u mnie tsh typowo zwariowało w ciąży. Przed staraniami jak robiłam badania wszystko było ok, a w pierwszym ciążowym badaniu tsh było ponad 4! Dawkę zaczynałam od 25, ale tsh ciągle było w górnej granicy i dopiero się unormowało przy naprzemiennej dawce 75/100. Po porodzie endo kazał brać 50 i zobaczymy jak będzie.
-
Doska a jak Ty sie czujesz??
Jakies oznaki porodu?Zalatwialas sobie polozna?Nadal Lutycka zostaje? -
No właśnie Beti nic się nie dzieję, nic mi nie podpada póki co 😛 Z poniedziałkowej wizyty wyszłam przekonana, że zaraz się zacznie a tu cisza 😉
Położna będę mieć z mojej szkoły rodzenia. I tak zostaje Lutycka, powiem Ci że jak byłam tam na 24h z tą cukrzycą to już trochę oswoiłam się z tym szpitalem i tam był mój doktor. Ale co się okazało, od tego miesiąca poszedł na emeryturę i już go tam nie ma, prowadzi teraz tylko prywatnie swój gabinet więc idealnie w czas 😛 -
Generalnie chyba oczekiwałam czegoś innego. To, że moje dziecko jest pospinane pomimo dobrego napięcia mięśniowego to wiem. Dlatego płacze i jest niespokojny. Że jest to wynik ułożenia w brzuchu to wiedziałam - leżał wiecznie i kopał po prawej stronie. Pan doktor twierdzi, że musiała być pępowina zamotana, krótka, splątana - nic mi na ten temat niewiadomo.
Przytrzymał Sajmona w kilku miejscach, pytał czy widzę różnicę- yyy nie 😂
Także ten, no czekam na efekty 😂
Ale małż stwierdził, że mogliśmy dobrze zaimprezować za taką kasę 🤦♀️ -
Anionka, na zdrowie
OlivkowaMama, Słoneczko123, madziorek86, tere-fere, Pestkaa lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Niezapominajka2 wrote:Beti mi pomagało wyłącznie zjedzenie czegoś. Biała bułka i serek homogenizowany - duet idealny. Czasami serek wiejski. Dopóki nie poczułam głodu nie było mdłości. Na silniejsze nie pomogę, nie doświadczyłam. Wiem,że trzeba jeść naprawdę często w ciąży, mało a często.
-
Ale jestem na siebie wściekła 😤 Taka ładna pogoda, wyszykowałam nas na spacer, wychodzimy i nie mogę znaleźć kluczy. Musiałam zostawić w domku. 4 godziny bujania bujaczkiem przede mną.
Beti ♥️ Zaczynasz zaraz 9ty tydzień 😍Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Beti82 wrote:Co wam pomagalo na mdlosci??🤮😭☹☹
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Meggs,też już wiele rodzajów bólu przerobiłam. Teraz czuję, że mam cały spięty w środku brzuch. Nospa nie pomaga.
Nikodemko, jak do jutra nie przejdzie to wybiorę się gin na nfz..
Dziewczyny, kiedy najlepiej odwiedzić Maleństwo, żeby nie było zbyt wcześnie? -
Słoneczko przyjęło się że odwiedziny po skończonym połogu;) chyba że zaproszą cię wczesniej
Niezapominajko też mam kilka tych gruczołów włókniaków. To bardzo częste, spowodowane hormonami właśnie. Teraz przy laktacji je mocniej wyczuwam. Lekarz kazał tego nie ruszać, miałam usg robione na onkologii nawet.
Moje dziecię oszalało z przybieraniem na wadze. Już 2 kg więcej niż jak wychodziłyśmy ze szpitaladzisiaj ostatnia wizyta położnej i klopsik waży 4.5 kg
A 8 dni temu było 4100
blair., tere-fere, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵