Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti82 wrote:Nie mam juz z kim tego konsultowac
No wlasnie ja juz kurde bym nie chciala dawki podnosic.Na poczatku bralam 37,5 pozniej 50 ,pozniej jeden dzien 50 drugi 75 a teraz 2 dni 75 i jeden 50.Przy jodzie pewnie na cala 75 bym musiala wejsc.
A ja jednak sie boje tego tsh.Przy poronieniach mialam duzy skok na 2,8 nawet.
Teraz jest pierwsza ciaza gdzie takiego wielkiego skosku nie mialam 2,1 tez duzo ale w normie.Dlatego boje sie bo jednak przy tych wysokich tsh zawsze bylo poronienie...
Beti - rozumiem Cię bardzo dobrze. Sama zwlekałam ze zrobieniem Tsh na początku i cieszę się, że wszystko jest ok. Ja mam dawkę 5x100 i 2x150, także dużo wyższą od Ciebie. Wiem, że poziom tsh jest bardzo ważny i nie powinien przekraczać poziomu 2,5 w ciąży i teraz muszę kontrolować częściej.
Moja endo jest bardzo dobrym specjalistą, może ona by Ci coś poradziła. -
U nas dzis pierwszy spacer bedzie, mamy dzis tydzien
Wczoraj byla polozna.
Dziewczyny co mam robic mam cyce jak pamela, leci strumieniami. Ja nie chce tyle mleka bo jak gdzies wyjsc ? Mi nawet pielucha w lajbiku tego nie zapie a co dopiero wkladka. Troche mam tego cyckowego stanu dosc. Zyly w piersiach mega duze. Oszaleje... Szalwie pije i nicprzedszkolanka:), Wik89 lubią tę wiadomość
-
Niezopominajko czekam na tą Twoją gwiazdę jak na własne 😁😁 ale ona koksuje!
Słoneczko jeżeli Cię to pocieszy to ja kazdego dnia odkrywam nowy rodzaj bólu brzucha u siebie, jeżeli nic nie będzie się rozkręcać bardzo niepokojącego dla Ciebie to spokojnie bym zaczekała do wizyty.
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Anionka kciuki zaciskamy i czekamy na Alusia😍😍
My jedziemy zaraz do osteopaty. Wszyscy tak polecają i zachwalają (dzięki kozgo za pomysł) więc jadę zobaczyć czy moje dziecko wróci odmienione 😁😁Lami, Niezapominajka2, Pestkaa lubią tę wiadomość
-
Niezapominajko - ja tez nie moge sie doczekac tej Twojej „kruszynki” 😍
Cos czuje, ze u Anionki duzo sie wlasnie dzieje! :d
Sloneczko - ja to juz nic nie powinnam mowic na temat bolu... od samego poczatku czulam tysiace jego rodzajow, nie bylo dnia bez bolu. Dopiero od zeszlej niedzieli jest troche lepiej.
W kazdym razie jesli czujesz niepokoj i ten bol ma Cie stresowac, to lepiej sprawdz dla wlasnego i dzidziowego spokojuNiezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Beti, u mnie standardowo TSH bylo w granicach 2.3-2.5. Nigdy nie bralam na to leków. Na poczatku ciaży skoczylo mi do 3.8 a i tak dostałam tylko dawke euthyroxu25, ktorą mam do tej pory. TSH roznie, od 1.6-2.8. Nie czaje od czego to zalezy.
TSH ma zwiazek z poronieniem?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Hahaha, Domi, jak Szymi się odmieni to też jadę 😁
No to Julek ewidentnie nie lubi spać w dzień. Ale przynajmniej noce całe masz wolne.
Nina znowu wróciła dzisiaj na dobre tory. Mam wrażenie że na jej brzuch działa to, co nowe i później się uodparnia. Więc teraz odstawiliśmy laktazę, bierze Espumisan i biogaie, później znowu trzeba będzie zamieniać. Właśnie sobie zdałam sprawę, że od 6 tygodni aktywnie uczestniczę przy KAŻDEJ kupce 😂 Dzisiaj Ninka skończyła magiczne 7 tygodni. Dzięki zageszczaczowi na ulewanie mamy pięknie uregulowane posiłki, brak ulewania. Je 120 ml co 3,5 - 4 godziny i co najważniejsze nie wciąga butli w 5 minut, tylko w 15. Do szczepienia zostało 2 tygodnie, położna zaleciła altacet na nóżki i paracetamol w czopkach co 4 h, tego chyba nie będę potrafiła zaaplikować. Jeszcze nie wiem co i jak i czym. Ciemna masa że mnie. Mam wasze posty tylko, ale nic mi nie mówią. A jest ktoś kto szczepił tylko sanepidowskimi?madziorek86, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Monia A ściągasz? Mrozisz? Może zimny/ciepły prysznic?
Miłego spacerku;)
Niezapominajko od razu będziesz wiedziała co robićtzn.bedziesz przerażona że nie wiesz ,ale instynkt wie swoje
już jak Meggs czekam na krolewne
Anionka prze!
Moja koleżanka 15/16 tydzień właśnie dostała tabletki..serduszko przestało bić..
Żeby nie było,że strasze-od genetycznych wiedziała,że serduszko ma poważna wadęNiezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Ani0nka się nie odzywa, więc pewnie się dzieje
Beti, niektóre kobiety tak mają, że w ciąży skacze im TSH i nie ma to nic wspólnego z poronieniami. U mnie też tak było. W pierwszej ciąży w 11 tc badałam TSH i wynik był coś koło 2,7. Ciąża zakończyła się poronieniem tydzień później. Moja endokrynolog uważa, że to na pewno nie przez takie TSH (swoją drogą potem znalazłam artykuł u mamy ginekolog i okazało się, że to moje podwyższone TSH to żadne podwyższone TSH przy tym , co mają niektóre dziewczyny). W tej ciąży też był skok TSH, tyle że większy (bo do 3,9) na późniejszym etapie. Skrzacik ma się całkiem dobrze i właśnie cieszy się ze zjedzonych krówek.
Mąż ma dzisiaj zajęcia, więc tematy remontowe zaczynamy po południu. Korzystając z wolnego przedpołudnia, pospałam sobie do 10. A ja jako żona niedobra robię listę rzeczy do zrobienia, żeby uznać remont za zakończony. Już mam na niej 30 pozycji, choć w większości to szybkie rzeczy.
A no właśnie... posprzątaliśmy. Z pomocą firmy, ale daliśmy radę. Dzisiaj będzie pranie materaca i jutro chyba już wracamy do siebie. No, najdalej w sobotę.
-
Dzieki Kark za podpowiedz.
Vian tak tsh ma zwiazek z poronieniem tzn moze miec.Dlatego lekarze kaza sprawdzac i zbijac ponizej 2.Ja jak mialam 1,5 to w ciazy skoczylo do 2,8
Endo mi ostatnio powiedziala ,ze zejdziemy nizej do 0.5 zebym miala wiekszy zapas.Zdazylam zejsc do 0.78 skoczylo na 2,1
W ciazy sa normy do 2.32
Endo na pierwszej wizycie mowila,ze to nie jest tak ,ze poronisz jak masz zle tsh ale sa jakies badania ,ze najwiecej zdrowych ciaz bylo przy tsh ponizej 2 i dlatego kaza obnizac.
Jednemu to zaszkodzi drugiemu nie.
Ja sie boje bo jednak ten skok mialam zawsze duzy.A teraz ladnie jest stabilnie