Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziorek - nawet nie wiem co powiedziec ;( Nie umiem sobie wyobrazic co teraz czujesz. W takich sytuacjach nasza problemy staja sie małe. Bądź silna i wracaj fo Nas, kiedy bedziesz gotowa! :*
-
nick nieaktualny
-
Szczęściara, niestety jest niski. Do super warunków na zagnieżdżenie potrzebny byłby ok 60. Ty masz jednostkę nmol. My tu z reguły podajemy w ng. (Nmol dzieli się przez 3 żeby dostać mg)
Każda dąży żeby mieć ok 20 ng, czyli 60 nmol. Więc konieczna u Ciebie luteina albo duphaston. Albo po prostu owulacja była później/wcześniej niż myślisz, albo była mało wartosciowa albo prog jest naturalnie tak niski, że potrzebuje wspomagania.
Więc jak lekarz powie, że wszytko super, to niestety nie mówi prawdy.
Znalazłam moje badanie proga sprzed kilku lat, 7/8 dni po owulacji miałam progesteron 2 ng i lekarka powiedziała, że wszystko ładnie i mam owulację. Wtedy byłam głupia i nieświadoma i uwierzyłam w te kłamstwa, że moje cykle są superWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 08:56
Szczęściara lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Szczęściara wrote:Mam wyniki proga 22.3 nmlo/l. Czy to dobry wynik? Pierwszy raz robiłam proga.
Edit. Oki, Lami widze potwierdza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 08:59
Szczęściara lubi tę wiadomość
-
Raczej owu mogła być, ale tak jak napisałam:
1. Mogła być wczesniej/później.
2. Mogła być bardzo słabej jakości i dlatego ciałko żółte wytwarza mali progesteronu, żeby komórka jajowa się nie zagnieździła.
3 Była dobrej jakości, ale ciałko żółte jest niewydolne, wytwarza bardzo mało progesteronu, przez co może być duży problem z zagnieżdżeniem.
Byłyśmy już tutaj świadkami, że mimo niskiego progesteronu doszło do zapłodnienia, ale niestety ciąża się roniła później.
Ale w wielu przypadkach u osób, które brały progesteron jako duphaston albo luteinę to po jakimś czasie kuracji ich naturalny progesteron sam się podnosił, tak jakby organizm uczyć się go produkować.
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero