Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Talku, usg miałam rano przy przyjęciu. Serduszko biło, a Mały mma już prawie 8 cm. Dali mi lutkę, dołożyli magnez i w razie większego bólu mam mówić. Nic poza tym nie wiem. Obchód był może 3 minuty..
Nikodemka, Cytrynowy sok, talku, Pestkaa, Malinowa91 lubią tę wiadomość
-
Kark weź mnie nie strasz 😋 u Ciebie poród 4 u mnie 1 więc sądzę ze tak łatwo nie pójdzie jak u Ciebie z Julkiem 😁
Talku - ja tez nie mogę uwierzyć w to ile to już czasu minęło! W ten weekend miną równe 2 miesiące od kiedy mogłam urodzić 😳 a my tu nadal dwupak!tere-fere, talku, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
Nikodemko, ale fajnie, Ty kreatywna jesteś to zaraz cos fajnego znajdziesz
my wczoraj podpisaliśmy akt notarialny
siedzę już w SWOIM mieszkanku, na SWOJEJ kanapie! Cudowne uczucie.
tere-fere, Słoneczko123, Meggs, blair., Nikodemka, Niezapominajka2, przedszkolanka:), Cytrynowy sok, talku, Dośka, Biegającą-mama, madziorek86, alex0806, Wik89, Kijanka, Lami, Nona, Pestkaa, Beti82, Malinowa91 lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
A tak w ogóle to wczoraj wieczorem mąż odebrał paczkę z poduchą do spania. Powiem Wam, że dawno nie było mi tak wygodnie 😊 Super mi się spało, na tyle, że o 4 byłam wyspana ☺ I jeszcze ten kolor, uwielbiam 😍
Nikodemka, tere-fere, Cytrynowy sok, Nona, alex0806, Kijanka, Lami, Pestkaa, Beti82, Malinowa91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sloneczko - u mnie w domu poducha ciazowa to hit, wszyscy mi zabieraja
Kupujemy teraz ja mamie na urodziny.
Teczova - gratuluje! To musi byc cudne uczucie. U nas jest plan na wprowadzke na poczatku lutego, ale zobaczymy czy sie uda...Wik89, Malinowa91 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 12:33
Meggs lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Teczova czyli zostajesz moja sąsiadką 😊
tęczova lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Teczova czyli zostajesz moja sąsiadką 😊“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
-
Nona, właśnie o dr. Bogutyn czytałam na "krakowskie mamy" na FB dobre opinie. Ty też masz takie dobre doświadczenie z nią?
Ja bym nie chciała CC, ale wiadomo może być różnie. Tylko i aż chce być pod dobrą opieką i urodzić w Rydygiera, więc żeby mnie stamtąd nie wyrzucili jak przyjadę do porodu wymyśliłam, że będę miała swoją położną a gdybym musiała mieć CC to pomyślałam że chciałabym mieć też lekarza który tam pracuje i mnie tam pokroi.
Nie wiem czy to dobry tor myślenia, ale dla mnie ma jakiś sens 🤔🤔🤔
Meggs, zaraz to Ty będziesz naprawdę rodzić 😀
Nikodemko, ale fantastycznie! Przebierasz nogami? Duże macie mieszkanko?
My właśnie dzisiaj cały ranek ustalamy strategię przeprowadzki. Kto maluje, kto przewozi meble i kartony itd. Ja tylko muszę uważać żeby się nie przeforsować bo to będzie dopiero 27 tydzień. -
Vian, Teczova - mialam sporo klientow z Waszej miejscowosci, moze kiedys na siebie wpadniemy
Talku - nieduze, 58m, ale z ogrodkiem 50m, wiec jakos sie pomiescimyZ reszta dla nas to wielki przeskok, bo cale zycie wynajmowalismy kawalerki, teraz u rodzicow mieszkamy w 12m pokoju... Nie wiem co zrobie z taka przestrzenia 🙈
Powiedzcie mi, jakie macie materacyki w łozeczkach dla dzieci? Jaki jest najlepszy?VianEthel2 lubi tę wiadomość
-
Liczę, że wpadniemy na siebie kiedyś nie tylko przypadkiem
WSZYSTKIE fioletowe ciotki!
Wik89, przedszkolanka:), tere-fere, Lami, Pestkaa, Beti82, Nikodemka lubią tę wiadomość
Kark dziękuję za info o podnoszeniu główki u Julka, uspokoiłaś mnie trochę. Bo oni w podobnym wieku to dla mnie fajny wyznacznik
ja pewnie dla świętego spokoju do fizjo pójdę ale już się nie schizuję
My na weekend u rodziców, mąż dzisiaj załatwiał ubezpieczenie i wydział komunikacji z nowym autem. A ja się lenię. Mama mi się zajęła chwilę małą, miałam chill. Teraz śpi już ponad godzinępóźniej cyc i idziemy na spacer bo pięknie słońce świeci.
A matka sobie pierze ubranka na 62-68 bo dziecię rośnieA miałam u rodziców odłożone. Na słońcu wyschną, poprasuję od razu.
Co do spania podczas porodu, to ja po znieczuleniu miałam 2 godzinki przysypiania. Nie tak całkiem jak kamień ale odlot był boski. Później już nie było tak cudownie jak się parte zaczęły. Niby 2 fazę miałam prawie 2 h ale wydawało się jakby to z 10 minut trwało. A wcześniejsze skurcze tak do 5 cm i do odejścia wód to były luzackie, jak mocniejszy okresLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ani0nka, jak tam po pierwszej nocce?
Nikodemko, przeprowadzka w lutym to ambitny plan. Będę kibicować, żeby się udało. Jakoś bym sobie nie wyobrażała mieszkania z noworodkiem u rodziców czy teściów. Wiem, że są różne sytuacje, ale dla mnie to bardzo ważne, żeby w tych pierwszych chwilach być na swoim. Co nie zmienia faktu, że bardzo nie zazdroszczę Ci wykańczania mieszkania w II i III trymestrze ciąży.
My dzisiaj zaczynamy 37 tc (suwaczek zepsuty).
Po wczorajszej wizycie rysuje mi się na horyzoncie wizja przenoszenia ciąży. Z drugiej strony do terminu jeszcze 4 tygodnie, a mój Skrzacik jest raczej z tych punktualnych i dokładnych. Wiecie, wymiary prawie zawsze dostosowane do aktualnego wieku ciążowego (z różnicami w pojedynczych dniach), więc może uważa, że skoro termin jest na 15.11, to wcześniej nie ma co noska wychylać.
No i chwalę się - wróciliśmy do własnego mieszkania. Na razie jeszcze mamy trochę porachunków z kurzem w kątach, co będzie skutkowało spaniem w śpiworach na rozbebeszonym materacu przez kilka dni, ale już we własnym mieszkanku, za którym mega tęskniłam.
Lami lubi tę wiadomość