X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:42

❤💙❤💙
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku, usg miałam rano przy przyjęciu. Serduszko biło, a Mały mma już prawie 8 cm. Dali mi lutkę, dołożyli magnez i w razie większego bólu mam mówić. Nic poza tym nie wiem. Obchód był może 3 minuty..

Nikodemka, Cytrynowy sok, talku, Pestkaa, Malinowa91 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark weź mnie nie strasz 😋 u Ciebie poród 4 u mnie 1 więc sądzę ze tak łatwo nie pójdzie jak u Ciebie z Julkiem 😁

Talku - ja tez nie mogę uwierzyć w to ile to już czasu minęło! W ten weekend miną równe 2 miesiące od kiedy mogłam urodzić 😳 a my tu nadal dwupak!

tere-fere, talku, madziorek86 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, ale fajnie, Ty kreatywna jesteś to zaraz cos fajnego znajdziesz :) my wczoraj podpisaliśmy akt notarialny :D siedzę już w SWOIM mieszkanku, na SWOJEJ kanapie! Cudowne uczucie.

tere-fere, Słoneczko123, Meggs, blair., Nikodemka, Niezapominajka2, przedszkolanka:), Cytrynowy sok, talku, Dośka, Biegającą-mama, madziorek86, alex0806, Wik89, Kijanka, Lami, Nona, Pestkaa, Beti82, Malinowa91 lubią tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 17:42

❤💙❤💙
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to wczoraj wieczorem mąż odebrał paczkę z poduchą do spania. Powiem Wam, że dawno nie było mi tak wygodnie 😊 Super mi się spało, na tyle, że o 4 byłam wyspana ☺ I jeszcze ten kolor, uwielbiam 😍

Nikodemka, tere-fere, Cytrynowy sok, Nona, alex0806, Kijanka, Lami, Pestkaa, Beti82, Malinowa91 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 09:17

tere-fere lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko - u mnie w domu poducha ciazowa to hit, wszyscy mi zabieraja :) Kupujemy teraz ja mamie na urodziny.
    Teczova - gratuluje! To musi byc cudne uczucie. U nas jest plan na wprowadzke na poczatku lutego, ale zobaczymy czy sie uda...

Wik89, Malinowa91 lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęczowa gratki 😁 swoje to swoje! W jakiej dzielni bedziecie teraz mieszkać?

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 17:24

tere-fere, tęczova, blair., Meggs, Dośka, madziorek86, Wik89, Lami, Pestkaa lubią tę wiadomość

• tęczova Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 12:33

Meggs lubi tę wiadomość

“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.”
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova czyli zostajesz moja sąsiadką 😊

tęczova lubi tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VianEthel2 wrote:
    Teczova czyli zostajesz moja sąsiadką 😊
    Tak, nie uciekam nigdzie ☺️

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teczova ,Nikodemko ale super!
    Niezapominajko nie mogę uwierzyć,że Wy za chwilę będziecie się tulić 😱

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, właśnie o dr. Bogutyn czytałam na "krakowskie mamy" na FB dobre opinie. Ty też masz takie dobre doświadczenie z nią?
    Ja bym nie chciała CC, ale wiadomo może być różnie. Tylko i aż chce być pod dobrą opieką i urodzić w Rydygiera, więc żeby mnie stamtąd nie wyrzucili jak przyjadę do porodu wymyśliłam, że będę miała swoją położną a gdybym musiała mieć CC to pomyślałam że chciałabym mieć też lekarza który tam pracuje i mnie tam pokroi.
    Nie wiem czy to dobry tor myślenia, ale dla mnie ma jakiś sens 🤔🤔🤔

Meggs, zaraz to Ty będziesz naprawdę rodzić 😀

Nikodemko, ale fantastycznie! Przebierasz nogami? Duże macie mieszkanko?

My właśnie dzisiaj cały ranek ustalamy strategię przeprowadzki. Kto maluje, kto przewozi meble i kartony itd. Ja tylko muszę uważać żeby się nie przeforsować bo to będzie dopiero 27 tydzień.

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian, Teczova - mialam sporo klientow z Waszej miejscowosci, moze kiedys na siebie wpadniemy :)
    Talku - nieduze, 58m, ale z ogrodkiem 50m, wiec jakos sie pomiescimy :) Z reszta dla nas to wielki przeskok, bo cale zycie wynajmowalismy kawalerki, teraz u rodzicow mieszkamy w 12m pokoju... Nie wiem co zrobie z taka przestrzenia 🙈
    Powiedzcie mi, jakie macie materacyki w łozeczkach dla dzieci? Jaki jest najlepszy?

VianEthel2 lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • tęczova Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę, że wpadniemy na siebie kiedyś nie tylko przypadkiem ;) WSZYSTKIE fioletowe ciotki!

Wik89, przedszkolanka:), tere-fere, Lami, Pestkaa, Beti82, Nikodemka lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark dziękuję za info o podnoszeniu główki u Julka, uspokoiłaś mnie trochę. Bo oni w podobnym wieku to dla mnie fajny wyznacznik ;) ja pewnie dla świętego spokoju do fizjo pójdę ale już się nie schizuję
    My na weekend u rodziców, mąż dzisiaj załatwiał ubezpieczenie i wydział komunikacji z nowym autem. A ja się lenię. Mama mi się zajęła chwilę małą, miałam chill. Teraz śpi już ponad godzinę ;) później cyc i idziemy na spacer bo pięknie słońce świeci.
    A matka sobie pierze ubranka na 62-68 bo dziecię rośnie ;) A miałam u rodziców odłożone. Na słońcu wyschną, poprasuję od razu.
    Co do spania podczas porodu, to ja po znieczuleniu miałam 2 godzinki przysypiania. Nie tak całkiem jak kamień ale odlot był boski. Później już nie było tak cudownie jak się parte zaczęły. Niby 2 fazę miałam prawie 2 h ale wydawało się jakby to z 10 minut trwało. A wcześniejsze skurcze tak do 5 cm i do odejścia wód to były luzackie, jak mocniejszy okres

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Dośka Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a któraś z Was rodziła bez znieczulenia?

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani0nka, jak tam po pierwszej nocce?
    Nikodemko, przeprowadzka w lutym to ambitny plan. Będę kibicować, żeby się udało. Jakoś bym sobie nie wyobrażała mieszkania z noworodkiem u rodziców czy teściów. Wiem, że są różne sytuacje, ale dla mnie to bardzo ważne, żeby w tych pierwszych chwilach być na swoim. Co nie zmienia faktu, że bardzo nie zazdroszczę Ci wykańczania mieszkania w II i III trymestrze ciąży.

My dzisiaj zaczynamy 37 tc (suwaczek zepsuty).
    Po wczorajszej wizycie rysuje mi się na horyzoncie wizja przenoszenia ciąży. Z drugiej strony do terminu jeszcze 4 tygodnie, a mój Skrzacik jest raczej z tych punktualnych i dokładnych. Wiecie, wymiary prawie zawsze dostosowane do aktualnego wieku ciążowego (z różnicami w pojedynczych dniach), więc może uważa, że skoro termin jest na 15.11, to wcześniej nie ma co noska wychylać.
    No i chwalę się - wróciliśmy do własnego mieszkania :). Na razie jeszcze mamy trochę porachunków z kurzem w kątach, co będzie skutkowało spaniem w śpiworach na rozbebeszonym materacu przez kilka dni, ale już we własnym mieszkanku, za którym mega tęskniłam.

Lami lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
‹‹ 1951 1952 1953 1954 1955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ