Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry;)
Alex ale ona piękna😍😍
Nie pamiętam kiedy tak dzieci podnoszą ale ładnie to robi!
Mój podobnie jak u Biegającej
Magda odpoczywajcie!
Słoneczko dobrze,że wszystko jest w porządku. Twój spokój najważniejszy;)
Anionka jak pierwsza nocka?
U nas przespana,żeby mu było lepiej to go wzięłam do siebie o 4( I zasnelam🙈). Ale widzę,że dalej boli więc kropelki zaraz znowu pójdą. -
Ja się witam po wczorajszym tragicznym dniu. Tak bolał mnie żołądek i w ogóle brzuch że zwijałam sie z bólu. Ja nie wiem co mi się stało z tym żołądkiem ale co kilka dni taka akcja... chyba do końca ciąży pozostanie mi jedzenie samej owsianki na wodzie z siemieniem lnianym 😔
A co do samego brzucha to zaczynam się zastanawiać czy jak już zacznie się ten faktyczny poród to czy ja go rozpoznam? Czy napcham się scopolanu i pójdę spać z nadzieją że to tylko standardowe straszaki 🤦♀️ -
Słoneczko, dawaj znać co Ci tam powiedzą. Będziesz spokojniejsza jak wszystko sprawdzisz.
Dzięki dziewczyny za polecenie. Czyli w Medicoverze nikt nie prowadzi ciąży. Hmm muszę to przemyśleć. Czytałam oczywiście opinie o wszytskich z Medi i są bardzo różne, wiadomo. I też z tymi lekarzami w takich placówkach jest różnie. Dlatego myślałam, że może uda mi się znaleźć kogoś z polecenia.
Tutaj w Lublinie mam cudownego lekarza w Medicover. Z dobrymi opiniami i polecany dość często. Bardzo żałuję że muszę go zmienić ☹️
Jeszcze poszukam kogoś kto pracuje w Rydygierze bo tam chciałabym rodzić a widzę, że Wasz doktorek Nona i Madziorek z Ujastka.
Reset, a ten Twój w jakim szpitalu pracuje?
A Ty w ogóle jak się masz? Nic się nie rozkręca? Kończysz jeszcze tematy w pracy czy już jesteś na zwolnieniu? -
Sloneczko dobrze ,ze pojechalas.A bralas do tej pory cos? dupka ? luteine? czy nic?
-
talku wrote:Słoneczko, dawaj znać co Ci tam powiedzą. Będziesz spokojniejsza jak wszystko sprawdzisz.
Dzięki dziewczyny za polecenie. Czyli w Medicoverze nikt nie prowadzi ciąży. Hmm muszę to przemyśleć. Czytałam oczywiście opinie o wszytskich z Medi i są bardzo różne, wiadomo. I też z tymi lekarzami w takich placówkach jest różnie. Dlatego myślałam, że może uda mi się znaleźć kogoś z polecenia.
Tutaj w Lublinie mam cudownego lekarza w Medicover. Z dobrymi opiniami i polecany dość często. Bardzo żałuję że muszę go zmienić ☹️
Jeszcze poszukam kogoś kto pracuje w Rydygierze bo tam chciałabym rodzić a widzę, że Wasz doktorek Nona i Madziorek z Ujastka.
Reset, a ten Twój w jakim szpitalu pracuje?
A Ty w ogóle jak się masz? Nic się nie rozkręca? Kończysz jeszcze tematy w pracy czy już jesteś na zwolnieniu?
Talku dlaczego w Rydygierze?talku lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Talku, mój lekarz obecnie nie pracuje w żadnym szpitalu, ale ja od listopada ubiegłego roku wiedziałam, że jak kiedyś będę w ciąży to i tak będę rodzić na Kopernika
Teraz chodzę do ordynatora stamtąd, bo po moim pobycie na patologii miałam być też pod jego kontrolą, jednakże - mimo iż również jest cudowny - na czas standardowego prowadzenia ciąży zdecydowanie i wyłącznie dr Z.
A co do pracy, wróciłam na zwolnienie, bo inaczej to bym do porodu nie pozamykała wszystkiegoCzasem jeszcze coś zdalnie podpowiem i poratuję, ale odkąd wiem, że mam już rozwarcie to mentalnie szykuję się na poród i staram się ogarnąć ostanie rzeczy w domu/ odpocząć/ dokupić ostatnie drobiazgi do wystroju itp.
talku lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Zostaje na weekend w szpitalu. Czuję się ciut lepiej, ale brzuch nie odpuszcza.
Beti, brałam dupka, ale właśnie ginka kazała mi powoli odstawić. Zobaczę jak długo będę miała brać tą lutkę.
Nienawidzę leżeć w szpitalu, zaraz mi się chce płakać. Cóż, muszę to przeżyć dla mojego Skarba ☺ -
Meggs już jesteś na samej końcówce, jeszcze troszkę 🙂
A ja powiem Wam, że całą ciąże, ani razu nie miałam jakiś skurczy, teraz też zero jakiś przepowiadających 😕 Ja to z kolei jak cokolwiek poczuję to od razu polecę na porodówkę cokolwiek to będzie 😂 -
talku wrote:Dlatego, że ma dobre opinie. Położne mają bardzo dobre opinie. Tam wybrałam szkole rodzenia i położną prywatną.
A masz inne doświadczenia?
Ogolnie z tym szpitalem nie mam dobrych wspomnień, ale nie wiem jak tam położnictwo stoi.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Słoneczko123 wrote:Zostaje na weekend w szpitalu. Czuję się ciut lepiej, ale brzuch nie odpuszcza.
Beti, brałam dupka, ale właśnie ginka kazała mi powoli odstawić. Zobaczę jak długo będę miała brać tą lutkę.
Nienawidzę leżeć w szpitalu, zaraz mi się chce płakać. Cóż, muszę to przeżyć dla mojego Skarba ☺ -
Sloneczko - dobrze, ze pojechalas, Twoj spokoj jest najwazniejszy.
Lezenie w szpitalu jest okropne, ale potraktuj to jako czas dla siebie i malucha. Jakas ksiazka, gazetka i czas zleci
Ja wczoraj mowilam, ze bol minal, no to dostalam za swoje i caly wieczor sie meczylam. Widocznie tak musi byc, jakos ten brzuch musi sie powiekszyc... Dzis tez od przebudzenia czuje podbrzusze.
Kapselek znowu wypiął się tak, ze mam jajo na brzuchu, moglby zaczac kopac tak, zebym czula ruchy, bede spokojniejsza.
Alex - nie martw sie, pewnie Twoja Laurka jest zbyt ciekawa swiata, zeby nie podnosic glowkiZobaczysz, ze pediatra Cie uspokoi.
Beti - z tym odstawieniem to chyba sa rozne teorie.. Ja mam brac dupka az do 20 tc, tylko u mnie po drodze byly te plamienia i skurcz macicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 09:15
-
O rany Nikodemko ,mogliby jakas znizke na tego dupka dawac
-
Beti - cena jest kosmiczna. Ostatnio zostawilam w aptece ponad 200 zl, ale juz do tego 20tc mi wystarczy... Nie lubie lutki dowcipnej, wiec nie bylo wyjscia
-
Nikodemka wrote:Beti - cena jest kosmiczna. Ostatnio zostawilam w aptece ponad 200 zl, ale juz do tego 20tc mi wystarczy... Nie lubie lutki dowcipnej, wiec nie bylo wyjscia
Idzie jak woda