Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi sie dzis snilo, ze jest termin mojego porodu 🙈Maksymalna panika, mam nadzieje, ze tak to nie bedzie wygladac :d
Wik89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie się dziś śniło że byłam w Pradze na głosowaniu na króla, które polegało na rzucaniu zieloną ośmiornicą o ścianę w podziemiach jakiegoś zamku. Taki był tłum w tych lochach, że obudziłam się cała obolała. No a potem w pracy karmiłam małe koty piersią. Ktoś tu umie sny tłumaczyc? Zaraz się zbieram na ślub koleżanki.
madziorek86, Wik89, tęczova, talku, Biegającą-mama, alex0806, Pestkaa lubią tę wiadomość
-
Beti będzie córa!!
Słoneczko koleżanka też w ciąży?
U nas wieczorem znowu prężnie. Spał ale przez sen widać było że bolało. Mimo wszystko kropelki widać pomagają. Dzisiaj spał że mną i chyba spaliśmy bo nocy nie pamiętam. Wstałam z dziećmi o 6 I coś mnie głowa boli.
Miłego dnia!Beti82 lubi tę wiadomość
-
XxMoniaXx wrote:Dziewczyny co robic jak maly krztusi sie pijac cycek. Bardzo że nie umie powietrza zlapac przez chwile. No przeciez zawału dostane..
Anionka co u Was? -
przedszkolanka:) wrote:Beti będzie córa!!
Słoneczko koleżanka też w ciąży?
U nas wieczorem znowu prężnie. Spał ale przez sen widać było że bolało. Mimo wszystko kropelki widać pomagają. Dzisiaj spał że mną i chyba spaliśmy bo nocy nie pamiętam. Wstałam z dziećmi o 6 I coś mnie głowa boli.
Miłego dnia!
A dlaczego córa? Ty mialas mdlosci i syn
Nie no wczoraj to masakra dzien.Chce ci sie mega wymiotowac a wiesz ,ze nie mozesz zawsze bo dupek 3 razy dziennie.Nie chce go zwrocic bo pozniej nie wiadomo ile sie przyjelo.Az staremu sie wczoraj mnie zal zrobilo hahah -
talku wrote:Beti wspólczuje!
Ale teraz już nie masz wątpliwości że jesteś w ciąży?
Ja do dzisiaj mam mdłości i mam już tego dosyć.
Próbowałaś napar z imbiru?
Kupilam jeszcze miete do wyprobowania -
Beti, mi trochę gumy pregna vomi pomagały
i duże ilości wody z cytryną i imbirem.
Wysłałabym Ci, ale mi 5 sztuk zostało to się nie opłaca.
No ewentualnie aviomarin/mamarin.
Wiem co czujesz, ja leciałam z wagi jak szalona w 1 trymestrze bo nic nie byłam w stanie zjeść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 09:03
Beti82 lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Przedszkolanko nie wiem co bedzie hahah ale wypomne kiedys temu dziecku to
A dlaczego córa? Ty mialas mdlosci i syn
Nie no wczoraj to masakra dzien.Chce ci sie mega wymiotowac a wiesz ,ze nie mozesz zawsze bo dupek 3 razy dziennie.Nie chce go zwrocic bo pozniej nie wiadomo ile sie przyjelo.Az staremu sie wczoraj mnie zal zrobilo hahah
Z Olkiem te gumy uzywalam-koleżanka po nich wymiotowala. Słyszałam jeszcze o paskach ,tabletkach na mdłości. Lekarz mi powiedział że tak na prawdę każda musi swój sposób znaleźć ale jedyne co to można ulgę przynieść sobie tylko bo po prostu trzeba to przejść.
Dla mnie osobiście to najgorszy moment i jednej i drugiej ciąży.Beti82 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka
o jezu, jakbym czytała o moich przejściach
I też jestem zdania, że NIC nie jest gorsze w ciąży niż ten pierwszy trymestr
Żadne bóle pleców, zgagi, zaparcia. Kto nie przeżył leżenia na dywaniku w łazience, bo się nie opłaca wracać na kanapę ten nie zrozumie
Beti82, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
coma wrote:przedszkolanka
o jezu, jakbym czytała o moich przejściach
I też jestem zdania, że NIC nie jest gorsze w ciąży niż ten pierwszy trymestr
Żadne bóle pleców, zgagi, zaparcia. Kto nie przeżył leżenia na dywaniku w łazience, bo się nie opłaca wracać na kanapę ten nie zrozumie
A u mnie do 31 tc nie było żadnych objawów ciążowych i też córaBa, nawet teraz - jak się czymś zajmę jak wczoraj - to mnie nic nie boli i czuję się wybitnie (telefon pokazał mi, że zrobiłam wczoraj po sklepach 6 km z tym moim rozwarciem, a nic nie ciągnie, nie kłuje itp.). Także albo reguła się nie sprawdza albo córa moja niezwykle wyrozumiała
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.