Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczko, u mnie w szpitalu mówili, żeby zadzwonić do męża, żeby kupił magnez. Także tego... oczywiście przy tym nikt nie mówił, jaki magnez, w jakiej postaci i dawce.
Kozgo, Twój maluch jest naprawdę przeuroczy. Idealny wręcz
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Talku tam jest ich kilka tych położonych do wykupienia w strefie komercyjnej Rydygiera np Agnieszka Serafin. Nie mam numeru ale zapytaj Panią Anię, jest kilka fajnych.
Właśnie mi dała namiary na Magdalenę Kochanek. Będę dzwonić.
Właśnie sporo osób zachwala położne i takie do porodu prywatnie i takie na które się trafia z marszu. Często pewnie to te sameNona lubi tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:U nas początek przygód.
Zacznijmy od tego, że Oka złapała katar (choć dwoje lekarzy mówi, że to nie katar, ale ja wiem swoje). Także gdyby ktoś miał wątpliwości, czy kupować nebulizator w wyprawce to ja ponownie polecam. Podobnie jak sól fizjologiczna w ampułkach i Fridę.
Jesteśmy po wizycie u doradczyni laktacyjnej. Jakoś od razu mam więcej pokarmu.Ola ma wędzidełko do podcięcia (idziemy w poniedziałek (cudem udało się złapać termin). Mam karmić w innej pozycji która na razie ciężko mi załapać. Dostałam też hitowy patent na aktywizację ssania, jakby któraś była zainteresowana tematem, to opowiem.
Właśnie mija nam 3 dzień bez kupy, czyli jednego ze wskazików skutecznego kp. Dobrze ze mam wagę w domu, to widzę że przybiera. No i siiiika na potęgę. Ale ten brak kupy mnie martwi bardzo
No i na USG bioderek udało mi się zarejestrować na połowę listopada na NFZ, też jestem w szoku, że tak szybko.
Anionka, gratuluję synka, bądźcie zdrowi i szczęśliwi.
Rzepakowe ja chce poznać ten patent!
U nas mały dwa dni bez kupy, ale podobno z tym bez stresu, sika często. U nas nieco gorzej bo mały nie przybiera, kupiłam wagę bo coś tak czułam no i wyszło, poszłam na drugi dzień do przychodni żeby jeszcze tam zważyć i akurat był też nasza pediatra i załatwiliśmy normalną wizytę, uspokoiła mnie nawet, ale musiałam uruchomić mm.
Nikodemko my zdecydowaliśmy się na całkiem piankowy z lateksem Rucekn Stabil.
Lami tatuś to czarny jak kruk jest z wyraźnie przebijającą się siwizną 😅
Trzymam kciuki za usg
Kozgo śliczności, Mateuszek jest do schrupania 😍
Lami lubi tę wiadomość
-
Nikodemko- kokos i gryka nie są polecane, bo lubią w nich zalęgać się różne syfy - od robaczków po pleśń.
Lateks jest niezły, ale niestety dla nieco większych dzieci, nie stricte dla noworodka. No i najlepszy jest lateks naturalny, a niestety obecnie nie ma takich materacy na rynku. Są tylko z domieszką naturalnego i najwięcej go ma materac z Koła (ok. 20%), ale cenowo to kosmos, bo 1500 zł.
Wedle mojego rozeznania najbardziej poleca się pianki (ale NIE termoelastyczne!). Sama wzięłam ostatecznie materac z firmy Hilding, model Dobranocka w lepszym pokrowcu (ma pozytywny atest IMiDZ w Warszawie).Nikodemka lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
kozgo wrote:Dziewczyny nie mogę poradzić sobie z bólem po nacięciu krocza, psikam tamtum rosa, susze suszarka zimna, wietrze, a boli coraz bardziej i szczypie i ciągnie no masakra już nie wiem co ze sobą zrobić jestem jak paralita ;(
-
kozgo wrote:Dziewczyny nie mogę poradzić sobie z bólem po nacięciu krocza, psikam tamtum rosa, susze suszarka zimna, wietrze, a boli coraz bardziej i szczypie i ciągnie no masakra już nie wiem co ze sobą zrobić jestem jak paralita ;(
Lami ale super że na badaniu bioderek tak dokładnie ci ją sprawdzili. U nas USG trwało 3 sekundy i gdyby mąż nie dopytam czy wszystko ok to lekarz nawet by się nie odezwał! Dostalismy tylko kartkę z wynikiem i zaleceniem zeby klasc na brzuszku. Tyle. Teraz idę w inne miejsce.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Jeju próbuje Was nadrobić.
Ginexid bardzo polecam, używam do tej porymuszę ucalowac moją położną za polecenie tego preparatu
Niezapominajko, dokładnie tak jak mówisz o tym znieczuleniu. Mi anestezjolog kazał położyć się płasko i pilnować żeby ciężar ciała dawał równy ucisk na pośladki, inaczej może się nierówno znieczulic.
Mam takie przemyślenia w temacie kompletowania wyprawki : poza ważnymi sprawami typu materac, polecam nie szastaxć kasą i kupować wszystkich gadżetów "polecanych" bo życie potem pięknie weryfikuje. Połowa rzeczy zbedna a w drugiej połowie dziecko nie ma zamiaru funkcjonować /spać /spędzać czasu.
Ja mam tym sposobem nowego tulika, chciałam sprzedać ale chętnie oddam jeśli któreś dzieciątko lubi spać zawinięte jak burritokupiłam za późno jak już Mały nie dał się w to włożyć bez płaczu
więc jeśli któraś z Was myślała o takim zakupie to oddam
przy wybudzającym że snu odruchu Moro sprawdzi się idealnie
Nona lubi tę wiadomość
-
Patent na ssanie.
Jak dziecko przysypia przy piersi albo zaczyna ciumkac, ssać nieefektywnie, bez połykania, trzeba ucisnąć dość zdecydowanie miejsce między brodka a gardłem (tam gdzie kończy się broda i jest taki miękki dołeczek). To powoduje, że unosi się język i dziecko lepiej zasysa.
Uciskamy chwilę póki dziecko na zassa.
U nas to pomaga bo mała ma skrócone wędzidełko co powoduje, że nie jest w stanie unieść języka do podniebienia i dobrze nim pracować. Różnica jest dla mnie szokująca.Pestkaa, madziorek86 lubią tę wiadomość
-
kozgo wrote:Boże dziękuje dziewczyny bo dosłownie chodzę po ścianach. Ta piankę się psika i potem zmywa czy zostaje do wyschnięcie ?
ja też używam do tej pory 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 20:18
-
Talku - lateks i Kochanek... Uhuu! To znak
Reset - dzieki za info co do materacyka, screen zrobiony
Wik - korzystaj! Mi dr H mowil, ze w cyklu z histero moge nie miec plodnego sluzu i faktycznie tak bylo (choc ja zazwyczaj mialam tyle, co kot naplakal). Ja tam wierze w moc cudotworcy :dWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 20:30
talku lubi tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:Pestka a nie dasz rady podstymulowac laktatorem i odciągnąć, żeby móc podać swoje zamiast mm?
No i właściwie nie odpowiedziałam na twoje pytanie 🤦🏻♀️ tak, próbuje jeszcze coś ściągnąć i dać, jeśli się uda to daje każda kropelkę ale to i tak mało.
Masz jakiś pomysł?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 20:43
-
Rzepakowe a podcinanie prywatnie?
My w listopadzie idziemy do Babiaka bo chyba musimy podciąć drugi raz pomimo masowania po zabiegu.
Boziu oddałabym chętnie swoje mleczne cycki skoro Szymek nie może korzystaćprzykro mi Pestko, że się męczycie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 20:40
-
Nikodemko, ciągle mi się śni mój fizjoterapeuta... Dzisiaj znowu u niego byłam. Ciekawe z kim spędzę noc 😂😂
Stary już marudzi, że dostanę bana na wizyty i fizjo jak mu odpowiadam te sny, chyba przestanę mu mówić
Domi, ja chętnie odkupie. Choć bardzo bym chciała otulac, motać dziecko to wiem że nie każde lubi. Ale pewnie warto zacząć od pierwszych dni. A masz kolor uniwersalny?Nikodemka lubi tę wiadomość
-
Rzepakowe z tym uciskiem pod broda to coś w tym jest bo na wczesniakach nawet jak się karmi butelka to się tam masuje by stymulować ssanie bo często dzieci przysypiają w trakcie.
Ja od środy bez laktatora , tylko używam kapturków/ nakładek na brodawki i idzie ładnie , dziś nawet jadła bezpośrednio z cyca ale trochę podgryza wiec muszę popracować nad technika bo boli 😅tere-fere, Lami, Pestkaa lubią tę wiadomość