Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, u mnie w szpitalu mówili, żeby zadzwonić do męża, żeby kupił magnez. Także tego... oczywiście przy tym nikt nie mówił, jaki magnez, w jakiej postaci i dawce.

Kozgo, Twój maluch jest naprawdę przeuroczy. Idealny wręcz <3

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 09:18

talku lubi tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Talku tam jest ich kilka tych położonych do wykupienia w strefie komercyjnej Rydygiera np Agnieszka Serafin. Nie mam numeru ale zapytaj Panią Anię, jest kilka fajnych.

Właśnie mi dała namiary na Magdalenę Kochanek. Będę dzwonić.
    Właśnie sporo osób zachwala położne i takie do porodu prywatnie i takie na które się trafia z marszu. Często pewnie to te same

Nona lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    U nas początek przygód. ;)

Zacznijmy od tego, że Oka złapała katar (choć dwoje lekarzy mówi, że to nie katar, ale ja wiem swoje ;)). Także gdyby ktoś miał wątpliwości, czy kupować nebulizator w wyprawce to ja ponownie polecam. Podobnie jak sól fizjologiczna w ampułkach i Fridę.

Jesteśmy po wizycie u doradczyni laktacyjnej. Jakoś od razu mam więcej pokarmu. ;) Ola ma wędzidełko do podcięcia (idziemy w poniedziałek (cudem udało się złapać termin). Mam karmić w innej pozycji która na razie ciężko mi załapać. Dostałam też hitowy patent na aktywizację ssania, jakby któraś była zainteresowana tematem, to opowiem.

Właśnie mija nam 3 dzień bez kupy, czyli jednego ze wskazików skutecznego kp. Dobrze ze mam wagę w domu, to widzę że przybiera. No i siiiika na potęgę. Ale ten brak kupy mnie martwi bardzo :(

No i na USG bioderek udało mi się zarejestrować na połowę listopada na NFZ, też jestem w szoku, że tak szybko.

Anionka, gratuluję synka, bądźcie zdrowi i szczęśliwi.

Rzepakowe ja chce poznać ten patent! :)
    U nas mały dwa dni bez kupy, ale podobno z tym bez stresu, sika często. U nas nieco gorzej bo mały nie przybiera, kupiłam wagę bo coś tak czułam no i wyszło, poszłam na drugi dzień do przychodni żeby jeszcze tam zważyć i akurat był też nasza pediatra i załatwiliśmy normalną wizytę, uspokoiła mnie nawet, ale musiałam uruchomić mm.

Nikodemko my zdecydowaliśmy się na całkiem piankowy z lateksem Rucekn Stabil.

Lami tatuś to czarny jak kruk jest z wyraźnie przebijającą się siwizną 😅
    Trzymam kciuki za usg ;)

Kozgo śliczności, Mateuszek jest do schrupania 😍

Lami lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko- kokos i gryka nie są polecane, bo lubią w nich zalęgać się różne syfy - od robaczków po pleśń.
    Lateks jest niezły, ale niestety dla nieco większych dzieci, nie stricte dla noworodka. No i najlepszy jest lateks naturalny, a niestety obecnie nie ma takich materacy na rynku. Są tylko z domieszką naturalnego i najwięcej go ma materac z Koła (ok. 20%), ale cenowo to kosmos, bo 1500 zł.
    Wedle mojego rozeznania najbardziej poleca się pianki (ale NIE termoelastyczne!). Sama wzięłam ostatecznie materac z firmy Hilding, model Dobranocka w lepszym pokrowcu (ma pozytywny atest IMiDZ w Warszawie).

Nikodemka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dziewczyny nie mogę poradzić sobie z bólem po nacięciu krocza, psikam tamtum rosa, susze suszarka zimna, wietrze, a boli coraz bardziej i szczypie i ciągnie no masakra już nie wiem co ze sobą zrobić jestem jak paralita ;(
    Mi tantum rosa najmniej podpasowało jak dla mnie średnie to, ale za to pianka Ginexid taka chłodząca, niepodrażniająca, bardzo fajna i polecony przez położną roztwór Rywanol - ocieplić roztwór w butelce w kąpieli wodnej, wziąć podpaskę, najlepiej tę grubą poporodową, wylać sporo na podpachę i tak sobie ją wsadzić na 30 min. W miarę szybko doszłam do siebie.

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Dziewczyny nie mogę poradzić sobie z bólem po nacięciu krocza, psikam tamtum rosa, susze suszarka zimna, wietrze, a boli coraz bardziej i szczypie i ciągnie no masakra już nie wiem co ze sobą zrobić jestem jak paralita ;(
    Pianka ginexid, działa cuda. Teraz cały czas jej używam mimo że już po wszystkim ;)
    Lami ale super że na badaniu bioderek tak dokładnie ci ją sprawdzili. U nas USG trwało 3 sekundy i gdyby mąż nie dopytam czy wszystko ok to lekarz nawet by się nie odezwał! Dostalismy tylko kartkę z wynikiem i zaleceniem zeby klasc na brzuszku. Tyle. Teraz idę w inne miejsce.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziękuje dziewczyny bo dosłownie chodzę po ścianach. Ta piankę się psika i potem zmywa czy zostaje do wyschnięcie ?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju próbuje Was nadrobić.
    Ginexid bardzo polecam, używam do tej pory :) muszę ucalowac moją położną za polecenie tego preparatu :)

Niezapominajko, dokładnie tak jak mówisz o tym znieczuleniu. Mi anestezjolog kazał położyć się płasko i pilnować żeby ciężar ciała dawał równy ucisk na pośladki, inaczej może się nierówno znieczulic.

Mam takie przemyślenia w temacie kompletowania wyprawki : poza ważnymi sprawami typu materac, polecam nie szastaxć kasą i kupować wszystkich gadżetów "polecanych" bo życie potem pięknie weryfikuje. Połowa rzeczy zbedna a w drugiej połowie dziecko nie ma zamiaru funkcjonować /spać /spędzać czasu.

Ja mam tym sposobem nowego tulika, chciałam sprzedać ale chętnie oddam jeśli któreś dzieciątko lubi spać zawinięte jak burrito :) kupiłam za późno jak już Mały nie dał się w to włożyć bez płaczu :) więc jeśli któraś z Was myślała o takim zakupie to oddam :) przy wybudzającym że snu odruchu Moro sprawdzi się idealnie

Nona lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patent na ssanie.

Jak dziecko przysypia przy piersi albo zaczyna ciumkac, ssać nieefektywnie, bez połykania, trzeba ucisnąć dość zdecydowanie miejsce między brodka a gardłem (tam gdzie kończy się broda i jest taki miękki dołeczek). To powoduje, że unosi się język i dziecko lepiej zasysa.

Uciskamy chwilę póki dziecko na zassa.

U nas to pomaga bo mała ma skrócone wędzidełko co powoduje, że nie jest w stanie unieść języka do podniebienia i dobrze nim pracować. Różnica jest dla mnie szokująca.

Pestkaa, madziorek86 lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Boże dziękuje dziewczyny bo dosłownie chodzę po ścianach. Ta piankę się psika i potem zmywa czy zostaje do wyschnięcie ?
    Wypsikuje się taka solidna chmurka zbitej piany, ja sobie te chmurkę siup w krocze, zostawiałam, myłam się wszędzie indziej, spłukiwalam i jeszcze raz nakladalam już tak żeby się nią umyć ;) ja też używam do tej pory 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 20:18

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka a nie dasz rady podstymulowac laktatorem i odciągnąć, żeby móc podać swoje zamiast mm?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo a ja zdjęcia nie widzę..
    Co do szczypania to jesteś pewna,że to tam? Leżałam z dziewczyną co też miała identycznie i dali jej furagine(?)i jej przeszło ;o

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku - lateks i Kochanek... Uhuu! To znak :D
    Reset - dzieki za info co do materacyka, screen zrobiony :)
    Wik - korzystaj! Mi dr H mowil, ze w cyklu z histero moge nie miec plodnego sluzu i faktycznie tak bylo (choc ja zazwyczaj mialam tyle, co kot naplakal). Ja tam wierze w moc cudotworcy :d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 20:30

talku lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Pestka a nie dasz rady podstymulowac laktatorem i odciągnąć, żeby móc podać swoje zamiast mm?
    W dzień idzie jako tako z tym karmieniem, wyciumciuje wszystko, miarowo ssie, jest naprawdę dobrze. Najgorzej noce, budzi się często, cycki na wyrabiają, flaki, on się denerwuje, odrywa, nie mogę go przystawić, a jak przystawie to i tak nie ssie jak powinien 🙍 aż pada że zmęczenia, a rozdrażnienie jest coraz większe aż do momentu jak mi coś napłynie...

No i właściwie nie odpowiedziałam na twoje pytanie 🤦🏻‍♀️ tak, próbuje jeszcze coś ściągnąć i dać, jeśli się uda to daje każda kropelkę ale to i tak mało.
    Masz jakiś pomysł?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 20:43

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe a podcinanie prywatnie?

My w listopadzie idziemy do Babiaka bo chyba musimy podciąć drugi raz pomimo masowania po zabiegu.

Boziu oddałabym chętnie swoje mleczne cycki skoro Szymek nie może korzystać :( przykro mi Pestko, że się męczycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 20:40

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, ciągle mi się śni mój fizjoterapeuta... Dzisiaj znowu u niego byłam. Ciekawe z kim spędzę noc 😂😂
    Stary już marudzi, że dostanę bana na wizyty i fizjo jak mu odpowiadam te sny, chyba przestanę mu mówić :D

Domi, ja chętnie odkupie. Choć bardzo bym chciała otulac, motać dziecko to wiem że nie każde lubi. Ale pewnie warto zacząć od pierwszych dni. A masz kolor uniwersalny?

Nikodemka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, jak się czujesz? Jak ból?

relgi09kukfprg92.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzepakowe z tym uciskiem pod broda to coś w tym jest bo na wczesniakach nawet jak się karmi butelka to się tam masuje by stymulować ssanie bo często dzieci przysypiają w trakcie.
    Ja od środy bez laktatora , tylko używam kapturków/ nakładek na brodawki i idzie ładnie , dziś nawet jadła bezpośrednio z cyca ale trochę podgryza wiec muszę popracować nad technika bo boli 😅

tere-fere, Lami, Pestkaa lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko a jeszcze nie usowalam wiec nie wiem czemu nie widać. Co do bólu to boli mnie i szczypie jakby ciągnące szwy

Mąż kupił piankę idę się myć dzięki:)

My się nigdzie nie zgłosiliśmy do położnej wiec nie wiem czy przyjdzie ktoś do nas.

qb3cpiqv120x7xhb.png
‹‹ 1954 1955 1956 1957 1958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ