Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Kozgo ja tez nie zgłaszałam, w szpitalu podałaś adres swojej przychodni i oni tan wyślą zgłoszenie ze urodziłaś, to ze położna przychodzi to obowiązek , ona tez kontroluje jakie są warunki w domu itd ale czasem jak się nie upomnisz to zajdzie tylko raz i więcej jej nie zobaczysz ...
tere-fere lubi tę wiadomość
-
talku wrote:Słoneczko, jak się czujesz? Jak ból?
Było już dobrze, ale znów ból powrócił. Od ciągłego leżenia zabolały mnie plecy, więc wstałam i wolnym krokiem przeszłam może ze 150 metrów no i złapał mnie ten sam ból co wczoraj i rano. Poza tym czuję się cholernie wzdęta i wszystko mi się w brzuchu przelewa.. -
A ja dzisiaj caly dzien przytulam porcelane 😭😭😭
Lami, alex0806, Nona, Pestkaa, Wik89, Malamia, VianEthel2 lubią tę wiadomość
-
Słoneczko123 wrote:Było już dobrze, ale znów ból powrócił. Od ciągłego leżenia zabolały mnie plecy, więc wstałam i wolnym krokiem przeszłam może ze 150 metrów no i złapał mnie ten sam ból co wczoraj i rano. Poza tym czuję się cholernie wzdęta i wszystko mi się w brzuchu przelewa..
Może to jednak od jelit taki ból?
Spróbuj sobie trochę poprawić perystaltykę jelit. Jogurty, siemię lniane, śliwki, jabłka. Ja się w szpitalu trochę zakorkowałam od ciągłego leżenia.
Trzymamy kciuki żeby ból szybko minął -
Pestko, przede wszystkim to Ci polecam umówić się do Certyfikowanej Doradczyni Laktacyjnej. Ustawi Ci system rozkręcania laktacji na podstawie przyrostów i tego, ile jesteś w stanie odciągnąć.
To co mogę polecić to odciąganie jak najczęściej laktatorem. Nawet nie tyle długo co często. Po karmieniu. Jeśli karmisz z jednej piersi na karmienie, to albo dołącz druga, jeśli dziecko chce ssać a jak nie to podczas karmienia ściągaj z drugiej. Możesz też spróbować użyć do tego tzw. magicznej buteleczki. -
Talku, taki oo: https://otulacz.pl/produkt/otulacz-tulik-krolis-niebus-25-63-kg
Rzepakowe my byliśmy u niej na pierwszym zabiegu:) super babeczka, bardzo profesjonalna. Niestety nie jej wina, że potrzebny u nas drugi zabiegtalku lubi tę wiadomość
-
talku wrote:Może to jednak od jelit taki ból?
Spróbuj sobie trochę poprawić perystaltykę jelit. Jogurty, siemię lniane, śliwki, jabłka. Ja się w szpitalu trochę zakorkowałam od ciągłego leżenia.
Trzymamy kciuki żeby ból szybko minął
Talku, z wyróżnieniem nie mam problemów, tylko te wzdęcia. Jabłka i jogurty jem codziennie. Dostałam przed chwilą nospę, bo była pielęgniarka i powiedziałam, że jest to samo co rano.talku lubi tę wiadomość
-
Domi_tur wrote:Talku, taki oo: https://otulacz.pl/produkt/otulacz-tulik-krolis-niebus-25-63-kg
Rzepakowe my byliśmy u niej na pierwszym zabiegu:) super babeczka, bardzo profesjonalna. Niestety nie jej wina, że potrzebny u nas drugi zabieg -
Szymek nadal nie podnosi jezyczka przy płakaniu a podniesiony lekko nadal ma widoczne grube wędzidełko, teraz przy wydawaniu z siebie dźwięków memła tym jęzorkiem jakby chciał coś nim zrobić a nie może. Nawet jak ziewa to widać, że języczek jest ciagnięty w dół.
Wszystko jest lepiej niż było ale do idealnego stanu brakuje
https://www.facebook.com/Ankyloglossia-kr%C3%B3tkie-w%C4%99dzide%C5%82ko-2104557272902676/
Tu dr Orłowska wrzuca posty, wydaje mi się, że ten z 31 sierpnia to jęzorek Szymona 😂 -
Beti ja spałam z paczką migdałów (całych nie wiórków) i było lepiej jak otworzyłam oczy i jeszcze na śpiocha zjadłam 3-4 migdały. Imbir, kupiłam tez sobie krople dla kobiet w ciąży
https://www.aptekagemini.pl/imbifem-krople-50ml.html
A jak to nie pomoże to poproś lekarza o czopki Torecan, dostawałam je w szpitalu na początku ciąży bo tak jak ty biedna ciągle się męczyłam i schudłam ponad 5 kg co zaniepokoiło lekarza i położył mnie na oddziale.
Wytrwałości Kochana. Lekarze pocieszali mnie że świadczy to o tym że ciąża jest silna i zdrowa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 00:24
19.12.2019 ♥️ 3600g 54cm -
Kark, ja miałam dentosept, i z języka ładnie zeszlo, ale miała na policzkach, lekarz przepisał nystatyne od razu dwa opakowania żebym sobie tez sutki smarowała i zeszło niby po paru dniach , ale znów widzę w policzku coś, wiec dalej jej tam pędzluje ta nystatyną
-
Witam się po nieprzespanej nocy. Przed 3 przyszła pielęgniarka i zaswieciła światło, bo przyjmowała dziewczynę na oddział. Przyglądam się, a tu koleżanka z pracy... Także taka niespodzianka. I od tamtej pory nie śpię.. eh. Brzuch nadal boli, niestety 😞