Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Team #mlekozkawa 😂😂
Team rowniez nie czytam,działam instynktownie. Moje dzieci śpią ze mną,jak im się zachciało to spały same. Przytulaja się,dają buziaki ,krzyczą nie wiadomo czemu ,marudzą jak są spiace. Nie stosowalam metody blw, usypialam przy szumie,cycku,nie stosuje rady"daj się wyplakac niech ćwiczy płuca". Bawię się z dziećmi bardzo duzo ,ale mam tez w tym czas dla siebie kiedy ja cwicze/szyje a dzieci maja czas dla siebie/taty/babci. Rozmawiamy o codziennych sprawach,nie ukrywam przy dziecku skad sie biora dzieci czy co to jest podpaska. Popelniam zapewne milion błędów każdego dnia,ale jak slysze"mamusiu Kocham Cie"kazdego dnia to wiem,że to ma sens.że jednak robię coś dobrze. Przecież oni za kilka lat powiedzą "mamo wychodze"i tyle . Nie będzie porannych wyglupow w łóżku,walki kto da więcej buziaków. To przemija a wszystkie te porady "niech spi samo w lozeczku","nie przyzwyczajaj do noszenia"są bez sensu. No dobra,fajnie że kogoś spi samo-to wygodne na pewno ale kurcze kiedy jak nie teraz tulić, nosić.. zatrudnimy za tym,chociaż teraz nam ciężko.
Dla mnie najważniejsze jest szczesliwe dziecko a nie ułożone pod książkę,chodzace jak w zegarku;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 14:07
Lami, Nikodemka, Domi_tur lubią tę wiadomość
-
#teammlekozkawąalefatalniesiępotymczuję #więcrzuciłamkawę
Przyjemnie się Was czyta Mamusie. Jak już będę w ciąży to zero poradników, dzięki Wam będę dzieckomądraWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 14:06
przedszkolanka:), alex0806, Słoneczko123, VianEthel2 lubią tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
nick nieaktualny
-
Madziorek, będzie dobrze 😘😘😘
madziorek86 lubi tę wiadomość
“I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles.” -
Kark u mnie nawet po cyckach jest taki ryk ze trzeba dokarmić butelka... ja odciagam z cycków max 80, a skoro mu potrzeba 120to resztę muszę dorobić. A jak on się nie naje do końca to jest wielki ryk...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 14:11
-
Aaaa u nas starszy syn ospa no masakra
My dziś po wizycie ważymy 4950 czyli ładnie przybiera mimo ulewania. Trochę Pani była zdziwiona ze na brzuchu już głowę podnosi jak 2-3 miesięczne dziecko i układa się do obrotu już z brzucha na plecy mówi ze napięć nie widzi ale dla spokoju można skonsultować z fizjo wiec chyba tak zrobię. Mamy krosty jakieś w rowku pupy wiec trzeba sprawdzić czy od chustek czy pampersow. Co do ropiejacego oka 2-3 razy dziennie masować kanaliki i przemywać solą fizjo.
Przedszko ja się zgadzam kiedy tulić jak mnie teraz w końcu do 18 spać z nami nie będą Hahaprzedszkolanka:), Pestkaa, tere-fere lubią tę wiadomość
-
Kark, lepiej chyba te paćki
Laura strzela kilka dziennie i jest luzik, bo po kupie spokojna i zasypia. I już bez delicolu praktycznie, wrócił radosny dzidziuś
No dobra, dzisiaj śpiący dzidziuś bo wali sobie drzemki po 1,5-2 h! Aż jestem w szoku. Poszłyśmy do biedry po pampki, na spacer. I już śpi 2 h. A w nocy spała od 19.40 do 5.15 jakoś, później turbojedzenie i wstała przed 8. Zaraz chyba jej chyba zmierzę temperaturę albo coś... co ona tak śpi
Madziorek! Trzymaj się dzielnie kochanatere-fere, madziorek86 lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Madziorek, trzymam kciuki za Was 😘
Czy którąś z Was w ciąży męczyły bóle w klatce piersiowej? Złapało mnie wczoraj wieczorem, aż zasnąć nie mogłam, po jakimś czasie przeszło. Dziś niestety to samo i nie mam pojęcia od czego 😞madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Anionka a co konkretnie Ci polozna powiedziala na temat karmienia i porcji? Masz dawac tylko 120 ml 4x dziennie czy cos jeszcze?
Madziorek kciuki za Was. Dawaj znać jak sytuacja. Mam nadzieje ze w innym szpitalu was przyjma.
-
Domi_tur wrote:Madziorek trzymajcie się, jesteśmy myślami z Wami! ❤️
Pestko, tani napój sojowy jest w Biedrze, 5zl bodajże ale uważaj bo soja też mocno uczula 😂
Madziorek kochana przyłączam się do kibicowania ✊✊ będzie wszystko dobrze 😚madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Madziorek dawaj znac kochana
-
Kark to co robić jak po cyckach wrzeszczy? Dopiero po butli 120ml śpi, i to prawie 3 godziny. teraz znów butle dostał 90ml wypił, nie dał rady 120, i nadal śpi. W tej butli było moje 70ml wiec cieszę się ze chociaż tak moje mleko dostaje
wiec zaprzyjaźniam się na dobre z laktatorem
-
Lami wrote:Słoneczko, standard tekst - nie chcę straszyć - ale masz laidena. Heparyna pod kontrolą u hematologa? Nie zwiększa dawki? Inne objawy duszności, puchnięcia?
Lami, hematolog to mnie olał całkowicie. Na razie tylko ten ból w klatce piersiowej. Powinnam zrobić jakieś badania czy szukać nowego hematologa? -
nick nieaktualny