Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggs pediatra żenada🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Dziecko powinno przybierać około 25-30g na dobę. Wikus przybiera aż 48g. Nie daj sobie wbić do głowy że to za mało i głodzisz dziecko🤪🤪Magda - mbc lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Ja dzisiaj mialam podglad mojego dziecia i stwierdzilam ,ze ma 3 nogi chyba 😂😂😂
Takze ten
A wierzgało tymi nogami.Kurde chyba dzisiaj dopiero uwierzylam ,ze w ciazy jestem jak zobaczylam te fikolki 😍Domi_tur, Słoneczko123, Ani0nka, Szczęściara, Lami, madziorek86, talku, Pestkaa, Nikodemka, Wik89, blair., Niezapominajka2, Meggs, OlivkowaMama, tęczova lubią tę wiadomość
-
Lami wrote:Dziewczyny, zapytam, przez brzuch nie zwracałam na to uwagi. Od neurologa miałyśmy wpisach że delikatnie obniżone napięcie mięśniowe. Ale cały czas wykonujemy ćwiczenia. Ale problem jest w usteczkach. Jak śpi to otwierają się jej usta. Jak już zauważyłam to raz, to widzie to za każdym razem. Jak zamykam jej buzię to dalej śpi, oddycha tak samo, czyli jeszcze buzią nie oddycha, tylko nosem. To może być przez to obniżone napięcie, czy np też wędzidełko ale to nad górną wargą? Może jej ciągnąć usta do góry? Nie wiem czy mam się na zaś zapisać do słynnego wrocławskiego Babiaka, czy uderzać do fizjo żeby nauczyć się masażu jakiegoś? Moje tropy mogą być przyczyną? Czy zupelnie coś innego?
buzie otwiera, bo ma slabe miesnie brzuszka. Ja chodze z Jurkiem 2x w tyg na rehabilitacje na nfz. Moze tez bys chciala tak chodzic? Jesli nie, to umow sie do fizjo i koniecznie cwiczonka.
Anionka, nie moze. Musi miec zamknieta. A jesli ma czasem otwarta (doroslemu podczas spania tez sie zdarzy) to jezyk powinien byc do gornego podniebienia. Czyli powinnas widziec wedzidelko.Lami lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dzięki dziewczyny 😊 ja tam z siebie i Wikusia jestem mega dumna ❤ bo w szpitalu mieliśmy spadek wagi powyżej 10% , przy wypisie waga 2620 g, a dzisiaj po 8 wspólnych dniach razem w domku 3010 g ❤ to piękny wynik jak dla mnie, zwłaszcza że bywa ciężko.
Boli mnie tylko że lekarz tak stresuje te młode matki! Wmawia im te farmazony a one pozniej wyrywaja sobie włosy z głowy bo dziecko nie jest w stanie przyswoic takich ilosci pokarmu. Mój Wiktor w zyciu by tyle nie zjadł....
Niezapominajko - ja w szpitalu usłyszałam że zasada jest taka że doba życia w ktorej jest dziecko minus 10 g - to jego jedna porcja. Czyli u nas by wychodziło na to ze Wiki powinien zjadać 130 ml 😳 a za miesiąc to pić mleko litrami 😁
madziorek86 lubi tę wiadomość
-
Pestka, ach te Jurki i to ssanie. Nie bede nawet komentowac 🤦🏻♀️ dobrze, ze czekasz na wizyte. Trzeba ocenic jego napiecie miesni w buziaku, bo jak sie okazuje, tam tez moze byc slabe napiecie 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Postaraj sie tez pozniej zdobyc skierowanie na nfz na rehabilitacje. Zawsze, to troche zaoszczedzisz, bo pewnie w stolicy prywatna rehabilitacja za miliony monet.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 16:19
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
O Bozie Bozie, moje wrocławskie dziewczyny, co ja bym bez Was, ehh... ♥️ Zarejestrowałam się do pediatry na przyszły tydzień, wezmę skierowanie na rehabilitację.
Madzia, moge pozawracać Ci głowę telefonem w przyszłym tygodniu?Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:O Bozie Bozie, moje wrocławskie dziewczyny, co ja bym bez Was, ehh... ♥️ Zarejestrowałam się do pediatry na przyszły tydzień, wezmę skierowanie na rehabilitację.
Madzia, moge pozawracać Ci głowę telefonem w przyszłym tygodniu?
Wysle Ci zaraz instrukcje od rzepakowe na instaLami lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Dziewczyny, a Wy tak jesteście obcykane z tymi MM. Jakie się kupuje na początek? Jakieś specjalne?
Wiem, że pewnie w zależności od tego jakiego rodzaju jest problem z kp i z jego powodu ma zostać podane MM. Ale myślę, że wolałabym mieć puszkę mleka z dobrym składem w domu niż później ganiać M po sklepach czy aptekach -
Ja się prywatnie zapisze do fizjo by sprawdził czy u Alka wszystko jest oki tak dla spokojności 😪 bo wiecie mój to by wisiał 24h na dobę na cycu... ssie i zaraz zasypia. A ja nie mam życia cały czas tak wisieć z cycami 😖 moje cyce działają na niego usypiająco, szkoda ze oderwie się i za minute budzi się ze jednak nie ma cyca w gębie, a niestety smok to nie to samo
-
Nie odzywam się często na forum ale Was podczytuje i bardzo cenię sobie wasze doświadczenie. Mam parę wątpliwości, które mnie niepokoją. Od kilku dni poza "łaskotaniem" zaczęłam czuć takie delikatne kopniaczki, niestety poza tym pojawiły się też bóle podbrzusza trochę kujące. Mam wrażenie, że mały siedzi bardzo nisko (czuję jaky był nas samą kością łonową), jak się rozpycha to czasem odczuwam to jakby miał za mało miejsca. Wizytę mam dopiero za tydzień dlatego trochę panikuje
-
My mamy bebilon ale tez jesteśmy „bezproblemowi”
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 18:43
-
My tez z odbijaniem to różnie, po butelce tak, ale po cycu jakoś nie, w sumie nie wiem czemu 🤭