Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
madziorek86, tęczova, tere-fere, Niezapominajka2, Beti82, Lami, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a probowalas rossmannowe babydream - oni wypuscili teraz jakas nowa wersje taka dla delikatnej skory dziecka. Sa drozsze, ale nie tak jak pampers premium care. Ale Ppc sa najlepsze i nie ma co tu kryc. Ja ich uzywam na noc i jak wiem, ze dluzej nie bedzie nas w domu.
edit. babydream sanf&purWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 14:09
tere-fere lubi tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
My mieliśmy dzisiaj kontrolę i usłyszałam od pediatry że moje dziecko za mało je - bo powinno 8x110 ml - 2 tygodniowy wcześniak? Serio? Aż tyle 😳 jak on mi maksymalnie na porcje zje 70 ml, a czasem i 40 i nie ma szans na więcej.
Przybrał mi teraz w 8 dni 390 g i pani powwiedziała że to dolna granica normy... załamać się idzie z tym jedzeniem... -
Ja się właśnie będę przerzucać na babydreamy, miałam 1 i byłam średnio zadowolona, bo były takie sztywne, teraz kupiłam 3, bo są 5-9 kg i jestem bardzo zadowolona. W porównaniu do pampersów tych niebieskich nie są takie "zimne" po zapełnieniu i milutkie takie. Będę babydreamów używać, w zależności które będą w promce, tylko muszę zużyć 160 niebieskich pampersów 2 😀Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Meggs co ta baba za bzdury opowiada! To bardzo dużo przybrał. Mój ma 3 tyg i wazy 4,5 kg i ledwo co 100 ml wypije
-
Meggs uciekaj od tego pediatry. Twoje dziecko przybrało DUŻo PONAD normę. A ma jeść średnio 150 x waga w kg na dobę. Poza tym karmimy na żądanie a nie na litry.
Boże no lekarz debil. Ja czasem naprawdę żałuję, że w tym kraju nie ma powszechnego pozwolenia na broń. -
Meggs, absolutnie nie słuchaj! 390 g to powyżej normy! Super że tyle przybrał! Będzie teraz jadł po 110 ml to rozepcha się mu żołądek, 50-80 ml to idealnie na posiłek na 2 tyg dziecko, tym bardziej wcześniaczka, a czasami mniej, bo tylko chce się napić a nie najeść. A przybrał super. Jakaś nawiedzona lekarka. Przybiera na początku po 26-35 g na dzień, a Wikuś prawie 50, więc super nadrabia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 14:55
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Meggs to jest jakieś szaleństwo, a co Ty konia urodziłaś?? Dawaj tyle ile ile dajesz, przyrost piękny! Jak mnie te położne denerwują... Ja już tyle kretyńskich rad słyszałam, że teraz jak sobie to na spokojnie analizuje to włosy dęba stają.
My ledwo co przybieramy, ostatnio w tydz. 100g i pediatra nie siała paniki, ale powiedziała, że to dolna granica i daje mi jeszcze tydz na kp. Mały musi odbic, koniec kropka.
Ale powiem wam, że u nas się kłopoty nawarstwiają z tym kpprzeanalizowałam jego przystawienie i to ssanie. Jest złe, nie umiem tego skorygować, a Jurek nie poprawia ssania. Poza tym na bank ma problem z napięciem mięśniowym. Neurolog dopiero za miesiąc, ale czekam, bo udało mi się zapisać do fajnego specjalisty.
-
Dziewczyny, zapytam, przez brzuch nie zwracałam na to uwagi. Od neurologa miałyśmy wpisach że delikatnie obniżone napięcie mięśniowe. Ale cały czas wykonujemy ćwiczenia. Ale problem jest w usteczkach. Jak śpi to otwierają się jej usta. Jak już zauważyłam to raz, to widzie to za każdym razem. Jak zamykam jej buzię to dalej śpi, oddycha tak samo, czyli jeszcze buzią nie oddycha, tylko nosem. To może być przez to obniżone napięcie, czy np też wędzidełko ale to nad górną wargą? Może jej ciągnąć usta do góry? Nie wiem czy mam się na zaś zapisać do słynnego wrocławskiego Babiaka, czy uderzać do fizjo żeby nauczyć się masażu jakiegoś? Moje tropy mogą być przyczyną? Czy zupelnie coś innego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 15:08
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
Magda - mbc, Nikodemka lubią tę wiadomość