X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, kochana od kilku dni codziennie coś się dzieje, nie jestem sama. Wcześniej miałam problemy z kręgosłupem, więc podejrzewam, że to od jakiegoś uścisku lub przestawienia czegoś ☺

Pestko, dziękuję ☺ Wczoraj napisałam post na grupie lokalnych mam i już otrzymałam trzy nazwiska. Będę szukać odpowiedniego fizjo ☺

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czasem was podczytuje :)

Sloneczko mialam w ciazy podobnie: bole plecow, zwlaszcza karku potem tez glowy, problemy z oddychaniem. Gdyby to sie w 3cim trym zaczelo to ok, czesto kobiety wtedy maja takie trudnosci ale u mnie byl to przelom 3/4m. Przeszlo dopiero kilka tyg po porodzie mimo ciaglego fizjo🤦🏻‍♀️ Sama nie wiem co bylo przyczyna: ucisk jakis czy stres (a tego mialam duuuuzo). Moze oba te czynniki? Denerwujesz sie duzo?

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xgirl wrote:
    Hej dziewczyny czasem was podczytuje :)

Sloneczko mialam w ciazy podobnie: bole plecow, zwlaszcza karku potem tez glowy, problemy z oddychaniem. Gdyby to sie w 3cim trym zaczelo to ok, czesto kobiety wtedy maja takie trudnosci ale u mnie byl to przelom 3/4m. Przeszlo dopiero kilka tyg po porodzie mimo ciaglego fizjo🤦🏻‍♀️ Sama nie wiem co bylo przyczyna: ucisk jakis czy stres (a tego mialam duuuuzo). Moze oba te czynniki? Denerwujesz sie duzo?
    Xgirl, denerwować się to za bardzo nie mam czym. Jedynie czasami doskwiera mi samotność, ale to też staram sie jakos eliminować. Także mimo wszystko staram się żyć w spokoju.
    Przeraża mnie wizja, że miało by to trwać aż do porodu 😞

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;) ja coś nie ogarniam życia, nie nadrobie was ;) Domi jakbyś mi napisała o ćwiczeniach na priv w wolnej chwili to byłoby super ;) chociaż jak sobie z nią ćwiczę i kontroluję postawę to jest lepiej. Mimo że czasem na całych rękach się prostuje albo na brzuch usilnie z boku próbuje obrócić. Powiem wam że już przebieram nogami na wizytę u rehabilitanta bo ktoś nam pokaże jak postępować.
    Ja dzisiaj u fryzjera. Oczywiście z Laurą. Wzięłam siostrę do zabawiania, dobrze że to nasz znajomy fryzjer to mamy tu wesołą imprezę. Laura sobie wesoło krzyczy na moją siostrę, bawi się. Ja farbowanko, bo jutro chrzciny ;)
    A na dodatek Lauretta przesypia całe noce. Od 19-20 jakoś do 6.30. Anioł ;) oby jej się nie odmieniło.
    Postaram się was nadrobić, ale przez weekend może być ciężko;)

Ani0nka, Biegającą-mama, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • xgirl Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciaza niesie ze soba tyle niedogodnosci, objawow, ze nie sposob tego zliczyc i czasem wyjasnic🤷🏻‍♀️ Najgorsze, ze Ty sie czujesz jak kupa a kazdy lekarz rozklada rece bo wszystko niby OK🤦🏻‍♀️ I radz sobie sama... No nic, nie pomoge Ci zbytnio, tez nie mamy pewnosci, ze masz to co ja i ze bedzie Cie tyle trzymac. Chcialam Cie tylko troche podtrzymac na duchu, ze nie jestes z takimi objawami sama i nie musi to niczego strasznego oznaczac. Juz prawie polowa za Toba❤️

f2wljw4zsg9z1tun.png
    27.6.19 wydobyciny mojej Hannah Florenz❤️ 48cm, 2970g
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba wykończe się.. Od kilku dni śpię po kilka godzin tylko.. Jest mi gorąco jakbym miała menopauze😳😳 młody też nie oszczędza matki bo kopie w nocy 🙈🙈 Młoda też chora budzi się z płaczem przychodzi do mnie spać.. No tragedia.. Nie mam na nic sił wyprawka stoi w miejscu. Marzę o tym żeby porządnie się wyspać😕😒

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca Przedszkolanko zazdroszczę że Wasze starszaki przesypia ja całe noce.. O Laurze Alex nawet nic nie pisze😲😲

alex0806, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszklanko, pepti dha jest na hydrolizowanej serwatce uzyskanej z mleka krowiego.

Domi_tur lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro... ja nic takiego niestety nie napisałam 😭 Mój Miki codziennie w nocy przyłazi do mnie, czasem o 2-3 czasem już o 22 ... potem niby śpi ale się kręci , kopie , zabiera kołdrę wiec co to za spanie ... i o 5 otwiera mi mechanicznie oczy swoimi paluszkami heheh Już Hanka lepeij śpi niż on , No ale dopiero 2 latka, mam nadzieje ze za rok już będzie przesypial cała noc u siebie Ew pójdzie do siostry sień przytulić 😉

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura śpi w nocy, ale w dzień potrafi wcale nie spać :) coś za coś ;)
    Szczesciaro u mnie też końcówka ciąży taka jakbym miała menopauzę. Nie spałam po nocy bo gorąco było. Jeszcze w fali tych upałów. Dopiero nad ranem dosypialam jak mąż poszedł do pracy. Nogi aż mi mrowiły z gorąca. A co najgorsze drętwiała mi lewa ręka, jakby nie moja była. I po porodzie wszystko przeszlo;) teraz to się wysypiam lepiej jak w ciąży! ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 16:44

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine, biorę Ospamox 1000 mg. Lekarka kazała 7 dni, ale wybiorę całe opakowanie bo się boje nawrotu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 12:25

sunshine03 lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex raczej za gorąco nie jest. Grzejnik zakrecilam ale kręcę się jakby był upał. Żadna pozycja nie wygodna bo młody tak kopie🤦‍♀️🤦‍♀️ niedługo będę spać na siedząco😳
    Niezapominajko moja córeczka chora ma angine. Od środy na antybiotyku czuję się już dobrze ale zepsuło mi się dziecko przez tą chorobę bo budzi się dwa razy w nocy😒😒 jak przyjdzie do mnie to się kręci i nie ma szans na to żeby usunąć.. Mąż dzisiaj wraca ale nie liczę na to że wstanie do małej żeby pospałam sobie.. Już tydzień jak śpię po kilka godzin. Wiem że jak już Skarzacik pojawi się na świecie będzie będzie dużo gorzej niż teraz.
    Co do rozpracowania dzieci macie jeszcze dużo czasu☺️☺️
    Ja bym zaczęła od probiotyku jeżeli nie ma wzdetego brzuszka.. Mam nadzieję że niedługo problem minie.
    Co do jelit to ja już bym dawno coś wzięła. Niestety też miałam problemy po cc. Teraz już w moim zamówieniu znajduje się syropek😁😁

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie kosmetyków w szczególności co do kampania. Czy któraś ma coś z Ziaja?? Jak nie to co polecacie oprócz emolium..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie kosmetyków w szczególności co do kampania. Czy któraś ma coś z Ziaja?? Jak nie to co polecacie oprócz emolium..
    Akurat Emolium nie polecam. Zobacz sobie bloga Srokao.pl. Znajdziesz tam mnóstwo analiz kosmetyków dla dzieci. My używamy HiPP i Ollian.

Szczęściara lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rzepakowepole wrote:
    Akurat Emolium nie polecam. Zobacz sobie bloga Srokao.pl. Znajdziesz tam mnóstwo analiz kosmetyków dla dzieci. My używamy HiPP i Ollian.
    Dziękuję Ci za polecenie.. Nie wiedziałam że ziajka to taki bubel.. Dobrze że napisałam zanim zrobiłam zamówienie. Oczywiście u mnie na poczatku był ollian ale pomyślałam że nie ma co od razu stosować jak nie ma się żadnego problemu. Zmieniłam na ziaje o zgrozo🤪🤪

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)

Wysłany: 9 listopada 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam Ollian bo Olka ma bardzo suchą skórę. Warto mieć w domu dwa rodzaje kosmetyków - zwykłe i jakiś rodzaj emolientu. Te drugie mają często mega słabe składy, ale da się znaleźć dobry.

Ja polecam też zamówić od razu krem do buzi bez wody, my mamy taki z Momme i jest kapitalny.

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam Welede te żółta serie z nagietkiem.

Magda - mbc lubi tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myjemy na codzień w Hippie;) A jak trzeba emolient to mam ollian właśnie. Albo nadmanganian jak już miała tradzik czy mega odparzoną pupę.
    U mnie prasowanko na jutrzejsze chrzciny.
    Teraz Laura ma jakieś wewnętrzne bunty to wisi na cycu, ale jeszcze została mi kiecka i mój żakiet plus koszula męża. Oby jutro dzieć był spokojny w kościele, to będzie jej debiut ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszko właśnie tak jak napisała Lami, wszystko jest na krowim:)
    To nie kwestia białka mleka bo na Pepti czy zwykłym mm męczył go brzuszek ale nie puszczal smierdzieli :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
‹‹ 2070 2071 2072 2073 2074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ