Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Lami, kochana od kilku dni codziennie coś się dzieje, nie jestem sama. Wcześniej miałam problemy z kręgosłupem, więc podejrzewam, że to od jakiegoś uścisku lub przestawienia czegoś ☺
Pestko, dziękuję ☺ Wczoraj napisałam post na grupie lokalnych mam i już otrzymałam trzy nazwiska. Będę szukać odpowiedniego fizjo ☺ -
Hej dziewczyny czasem was podczytuje
Sloneczko mialam w ciazy podobnie: bole plecow, zwlaszcza karku potem tez glowy, problemy z oddychaniem. Gdyby to sie w 3cim trym zaczelo to ok, czesto kobiety wtedy maja takie trudnosci ale u mnie byl to przelom 3/4m. Przeszlo dopiero kilka tyg po porodzie mimo ciaglego fizjo🤦🏻♀️ Sama nie wiem co bylo przyczyna: ucisk jakis czy stres (a tego mialam duuuuzo). Moze oba te czynniki? Denerwujesz sie duzo? -
xgirl wrote:Hej dziewczyny czasem was podczytuje
Sloneczko mialam w ciazy podobnie: bole plecow, zwlaszcza karku potem tez glowy, problemy z oddychaniem. Gdyby to sie w 3cim trym zaczelo to ok, czesto kobiety wtedy maja takie trudnosci ale u mnie byl to przelom 3/4m. Przeszlo dopiero kilka tyg po porodzie mimo ciaglego fizjo🤦🏻♀️ Sama nie wiem co bylo przyczyna: ucisk jakis czy stres (a tego mialam duuuuzo). Moze oba te czynniki? Denerwujesz sie duzo?
Przeraża mnie wizja, że miało by to trwać aż do porodu 😞 -
Hej dziewczyny;) ja coś nie ogarniam życia, nie nadrobie was
Domi jakbyś mi napisała o ćwiczeniach na priv w wolnej chwili to byłoby super
chociaż jak sobie z nią ćwiczę i kontroluję postawę to jest lepiej. Mimo że czasem na całych rękach się prostuje albo na brzuch usilnie z boku próbuje obrócić. Powiem wam że już przebieram nogami na wizytę u rehabilitanta bo ktoś nam pokaże jak postępować.
Ja dzisiaj u fryzjera. Oczywiście z Laurą. Wzięłam siostrę do zabawiania, dobrze że to nasz znajomy fryzjer to mamy tu wesołą imprezę. Laura sobie wesoło krzyczy na moją siostrę, bawi się. Ja farbowanko, bo jutro chrzciny
A na dodatek Lauretta przesypia całe noce. Od 19-20 jakoś do 6.30. Aniołoby jej się nie odmieniło.
Postaram się was nadrobić, ale przez weekend może być ciężko;)Ani0nka, Biegającą-mama, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ciaza niesie ze soba tyle niedogodnosci, objawow, ze nie sposob tego zliczyc i czasem wyjasnic🤷🏻♀️ Najgorsze, ze Ty sie czujesz jak kupa a kazdy lekarz rozklada rece bo wszystko niby OK🤦🏻♀️ I radz sobie sama... No nic, nie pomoge Ci zbytnio, tez nie mamy pewnosci, ze masz to co ja i ze bedzie Cie tyle trzymac. Chcialam Cie tylko troche podtrzymac na duchu, ze nie jestes z takimi objawami sama i nie musi to niczego strasznego oznaczac. Juz prawie polowa za Toba❤️
-
Dziewczyny ja chyba wykończe się.. Od kilku dni śpię po kilka godzin tylko.. Jest mi gorąco jakbym miała menopauze😳😳 młody też nie oszczędza matki bo kopie w nocy 🙈🙈 Młoda też chora budzi się z płaczem przychodzi do mnie spać.. No tragedia.. Nie mam na nic sił wyprawka stoi w miejscu. Marzę o tym żeby porządnie się wyspać😕😒
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Szczesciaro... ja nic takiego niestety nie napisałam 😭 Mój Miki codziennie w nocy przyłazi do mnie, czasem o 2-3 czasem już o 22 ... potem niby śpi ale się kręci , kopie , zabiera kołdrę wiec co to za spanie ... i o 5 otwiera mi mechanicznie oczy swoimi paluszkami heheh Już Hanka lepeij śpi niż on , No ale dopiero 2 latka, mam nadzieje ze za rok już będzie przesypial cała noc u siebie Ew pójdzie do siostry sień przytulić 😉
-
Laura śpi w nocy, ale w dzień potrafi wcale nie spać
coś za coś
Szczesciaro u mnie też końcówka ciąży taka jakbym miała menopauzę. Nie spałam po nocy bo gorąco było. Jeszcze w fali tych upałów. Dopiero nad ranem dosypialam jak mąż poszedł do pracy. Nogi aż mi mrowiły z gorąca. A co najgorsze drętwiała mi lewa ręka, jakby nie moja była. I po porodzie wszystko przeszlo;) teraz to się wysypiam lepiej jak w ciąży!
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex raczej za gorąco nie jest. Grzejnik zakrecilam ale kręcę się jakby był upał. Żadna pozycja nie wygodna bo młody tak kopie🤦♀️🤦♀️ niedługo będę spać na siedząco😳
Niezapominajko moja córeczka chora ma angine. Od środy na antybiotyku czuję się już dobrze ale zepsuło mi się dziecko przez tą chorobę bo budzi się dwa razy w nocy😒😒 jak przyjdzie do mnie to się kręci i nie ma szans na to żeby usunąć.. Mąż dzisiaj wraca ale nie liczę na to że wstanie do małej żeby pospałam sobie.. Już tydzień jak śpię po kilka godzin. Wiem że jak już Skarzacik pojawi się na świecie będzie będzie dużo gorzej niż teraz.
Co do rozpracowania dzieci macie jeszcze dużo czasu☺️☺️
Ja bym zaczęła od probiotyku jeżeli nie ma wzdetego brzuszka.. Mam nadzieję że niedługo problem minie.
Co do jelit to ja już bym dawno coś wzięła. Niestety też miałam problemy po cc. Teraz już w moim zamówieniu znajduje się syropek😁😁
11.2015 pjp(*)
Szczęściara wrote:Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie kosmetyków w szczególności co do kampania. Czy któraś ma coś z Ziaja?? Jak nie to co polecacie oprócz emolium..
Szczęściara lubi tę wiadomość
-
rzepakowepole wrote:Akurat Emolium nie polecam. Zobacz sobie bloga Srokao.pl. Znajdziesz tam mnóstwo analiz kosmetyków dla dzieci. My używamy HiPP i Ollian.
11.2015 pjp(*)
Ja używam Ollian bo Olka ma bardzo suchą skórę. Warto mieć w domu dwa rodzaje kosmetyków - zwykłe i jakiś rodzaj emolientu. Te drugie mają często mega słabe składy, ale da się znaleźć dobry.
Ja polecam też zamówić od razu krem do buzi bez wody, my mamy taki z Momme i jest kapitalny. -
My myjemy na codzień w Hippie;) A jak trzeba emolient to mam ollian właśnie. Albo nadmanganian jak już miała tradzik czy mega odparzoną pupę.
U mnie prasowanko na jutrzejsze chrzciny.
Teraz Laura ma jakieś wewnętrzne bunty to wisi na cycu, ale jeszcze została mi kiecka i mój żakiet plus koszula męża. Oby jutro dzieć był spokojny w kościele, to będzie jej debiutLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵