X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2019, 16:44

• Dośka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    Szczęściaro współczuję Ci bardzo 😘 jakoś trzeba to wytrzymać. A czemu nie możesz spać? Tak ogólnie ciążowe problemy plus mała?

Przedszkolanko dobrze, że się odezwałaś, bo już się zastanawiałam gdzie zniknęłaś.

Zazdroszczę Wam już rozpracowanych dzieci. Wiem, że było lub bywało ciężko, ale teraz wiecie co podać itd. Żeby było lepiej. U nas jakieś małe problemy z brzuszkiem, wali kleksy, kilka razy dziennie ciśnie kupę, ale widać, że w bólach, bo się pręży i sapie jsk stary. Kupa prawidłową, sprawdzałam w atlasie kup 😁 musztarda polplynna z grudkami. I teraz jak myślicie, co podać, żeby jej pomóc? Mam plan na pierwszy ogień na biogaie, dziś odbieramy zamówienie, później ewentualnie espumisan, bo chyba podawałyście też przed pierwszym miesiącem?
    Męczyła się przerywanym kupą snem do 4 rano, a jak już zasnęła to do 8 spała, nie nastawiam budzika na karmienie, bo dzieć się budzi sam, więc miałam małe zdziwko 😆 ta śpi w najlepsze, no ale wybudzilam. Teraz dalej śpi ciągiem, choć czasami się powierci, pewnie znowu brzuszek.

Ja też mam brzuszkowe problemy 😆 jelita mi żyć nie dają, chyba zrobili mi przy cc przemeblowanie. Kiedy wreszcie będzie normalnie. No i czy mogę wypić jakąś herbatkę na przeczyszczenie? Bo zbiera się tam wszystko jakby chciało a nie mogło. Czy od razu ten syrop?

Niezapominajko no wypisz wymaluj co u mnie!! Dokładnie to samo z brzuszkiem!! Zaczęło się we wtorek i po każdym karmieniu jest prężenie, postękiwanie i trwa to dość długo zanim uśnie. Widać, że kupa idzie z wysiłkiem. Masujemy, pionizujemy po jedzeniu, kąpiemy ale póki co bez zmian 😩

bl9cmg7y7g2u5710.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Oli śpi całą noc. I o dziwo zaczęła zasypiać w swoim łóżku. Drzemek w ciągu dnia raczej nie ma, ale za to śpi od 20 do 7-8 rano.
    Mam nadzieję, że to się jej nie odmieni :)

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie łącznie 29 osób. Dzisiaj było chłodniej, jutro tez ma tak byc. Mam sukienke, plaszczyk i rajtki Plus butki niechodki. Do tego czapka A na sali dam jej opaskę ;) będzie w wózku w kościele, to pod kocykami. I najwyżej na rajstopy ubiorę jej spodnie jak będzie mega zimno. A jak nie to owine nogi kocykiem i już ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olivkowamama moja mała też spała od 20 do 7 teraz mi się popsuło🤷‍♀️🤷‍♀️ mam nadzieję że niedługo się naprawi bo zwariować idzie z tymi nocami.. Zawsze spała u siebie i przychodziła rano a teraz już w nocy przychodzi po ciemku🙈🙈

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Ja polecam Welede te żółta serie z nagietkiem.
    a ja Welede i Dermę :)

Pestkaa lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Lami Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko, Dośko, spróbujcie włączyć KOLZYM i robić masaże na kolkę (na yt są), po nich ładnie praca jelit rusza.

Sczesciaro, ja używam ziajki. Jestem zadowolona, nic się małej nie dzieje. Nie należę do takich ludzi co to balsamują i kremują dziecko 3 razy dziennie. Do kąpieli dodaje też połowę tego co piszą. Pewnie w każdym kosmetyku znajdzie się "zły" składnik. Nie dajmy się zwariować 😉

Nina dzisiaj przez te pogodę w ogóle nie ma humoru. Jesteśmy u moich rodziców od rana i tak dziadków poustawiała że mają nic do niej nie mówić 😂 A niech któreś wpadnie na pomysł żeby ją cmoknąć w rączkę to płacz na całego. Jak już kurcze charakterek wychodzi, masakra. Będzie cała ja, a do tego uparta po tatusiu 😁

Dośka, Pestkaa, Wik89 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • talku Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, Magda a ta Weleda jest od 1 dnia życia?
    Macie tylko krem do buzi czy coś więcej?

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 23:23

• Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, nie wiem czy to naprawdę ta pogoda czy o co chodzi ale Szymi dzisiaj to jakiś dramat, mam już zszargane nerwy tak, że muszę go zostawiać na chwilę i wychodzić do łazienki 🤬🤬🤬
    Pobudka o 6,potem godzina płaczu bo chce spać ale nie zamknie oczu 🙄
    Potem nerwowa atmosfera, jedziemy spóźnieni na sesję a Panicz ryczy całą drogę bo się nie wyspał 🙄
    3/4 sesji płakał i strzelał standardowe sfochowane miny, aż się dziewczyna spytała czy on kiedyś się uśmiecha 🤨
    Potem w domu ryk bo zasnął w drodze powrotnej ale trwała zbyt krótko, a ja dodatek dałam mu przed snem butlę z jedną miarką Bebiko HA. Obudził się po odziwo 1,5h ale z histerią, która trwała do teraz, zasnął na moich rękach...
    Wtf, pogoda, skok jakiś znowu czy ki chuj, ale jestem dziś na skraju🤬

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja używam Musteli, zelu do kąpieli i potem balsamu bo na moim zadupiu taka super woda, że po jednej nocy z nowym termosem, rano miał już kamień na ściankach 🙄

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nnie dalej kolega śpi prawie cały dzień a w nocy bajlamdo i nie idzie go przestawić no popołudniu jak kamień a po 19 po kąpieli oczy jak 5zl hehe lekko nie jest

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ktoś rodzi w ten weekend? 🤔🤔🤔😀
    Reset, Ty chyba miałaś nie dotrwać do terminu wg Twojego lekarza 😊

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze zadna z Was nie przebije mnie w skali „złego dnia”...
    Dowiedzielismy sie dzis, ze tesciowa ma guza na plucach. Czeka ja biopsja, ale lekarz nie pozostawia zludzen.
    Kobieta, ktora nie pali, zdrowo zyje, nie ma nawet 50 lat... Nie moge sie otrzasnac.
    Na dodatek mały dzis wyjatkowo malo sie rusza i jeszcze to mnie straszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 17:43

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Jak mam wszystko Dermy. Weledy krem na zimę. Jeszcze nie użyłam. Derma jest od pierwszych dni.
    Ja jej uzywam, bo ma duzo certyfikatow, w tym onlologiczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 22:09

Nikodemka, Malinowa91 lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z hiperlaktacją zastanawialyście się może nad oddawaniem mleka do Banku Mleka Kobiecego?
    Nie wiem, jakie warunki trzeba spełniać, ale może ktoraś będzie chętna 😉

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we Wro tylko jeden szpital ma BMK wiec to dosc problematyczna sytuacja dowozić tam mleko. Ale idea zacna :)

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:10

❤💙❤💙
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, Magda przykro mi z powodu chorób najbliższych 😔 to takie trudne i bolesne sytuacje... przesyłam trochę otuchy od siebie 😙

Talku ja krem na niepogodę i wiatr i mam też olejek, chętnie popróbuje inne z tej serii jak Jurek będzie doroslejszy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 18:29

talku lubi tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, bardzo mi przykro. Dużo sił dla Was.
    Mój lokator z brzucha też ma jeszcze dni kiedy jest mniej lub bardziej aktywny. To normalne na tym etapie. U niego na pewno wszystko dobrze 😘

relgi09kukfprg92.png
‹‹ 2071 2072 2073 2074 2075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ