Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Talku, pytałaś, co u mnie, więc zaraz skopiuje z listopadowego wątku, ale daj proszę znać, jak u Ciebie sytuacja z plamieniem!
Relacja dłuższa będzie pewnie kiedy indziej albo dopiero z domu, ale melduję, że Julka urodziła się w 105 rocznicę urodzin mojego Dziadka, a jej Pradziadka. Ma 2940 gramów, 51 cm długości i jest idealna ❤️ Nie zapłakała jeszcze ani razu, za to karmiłysmy się już dwukrotnie. Śpi obok, a mnie adrenalina dalej buzuje wynieszana z miłością ❤️
Jako ciekawostka- mój dziadek urodziny miał 9.11.1914, zaś Julka urodziła się 9.11 g.19:14- no ma dziewczyna wyczucie czasu 💪😄
Oto Julka:
No i była punktualna, bo wg I USG prenatalnego termin z USG wychodził na 9.11, zaś z OM na 11.11.
Ani0nka, alex0806, Pestkaa, talku, Szczęściara, Lami, Malinowa91, Meggs, Biegającą-mama, madziorek86, Beti82, tere-fere, Magda - mbc, przedszkolanka:), Nikodemka, tęczova, sunshine03, Słoneczko123, OlivkowaMama, blair., fiorella82, Malamia lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Zamówiłam dziś otulacz z tuli, taki wiecie kokon dla dziecka, zobaczymy czyli nas się sprawdzi. A macie taki otulacz? Używacie? Dziecko dłużej śpi?😁
-
Anionka ja nie mam otulacza, ale ostatnio z powrotem uruchomiłam becik, jak jest źle na brzuchu, albo jakoś dłużej smutno i płaczliwie, to owijam małego zostawiając luźne nóżki. Nie śpi dłużej :p ale go to trochę uspokaja.
Ani0nka lubi tę wiadomość
-
Reset, ogromne gratulacje! Czyli jak pytałam czy ktoś rodzi to właśnie rodziłaś. Tak coś czułam 😘
Nie pojechałam na IP. Z tego płaczu i nerwów byłam tak wykończona że do 1 sprawdzałam czy się coś jeszcze pojawi i nic już nie było krwi. Zasnęłam. Całą noc sprawdzałam. Nic.
Teraz rano mam dużo brązowego śluzu, nie jest to żywa krew tylko brunatny.
Nic mnie nie boli, dziecko się rusza.
Pewnie powiecie że jestem nieodpowiedzialna albo co gorzej nienormalna, ale tak się boję tego szpitala, że jak pojadę to mnie zostawią na te dwa dni wolnego a i tak nic nie zrobią ☹️☹️☹️ albo jeszcze nakrzyczą tak jak ostatnio.
Teraz mogłabym jechać w ciągu dnia żeby może chociaż sprawdzili skąd to się pojawiło. Bo to też może być pewnie jakaś infekcja która nie daje mi żadnych objawów a nie jest bezpieczna dla dziecka.
W środę wieczorem byłam na USG u swojego lekarza, sprawdzał łożysko, szyjkę, wszytsko bez zarzutów. Skąd nagle takie plamienie 😢😢😢
Mogłabym czekać do wtorku na normalną wizytę u gin, ale nie wiem czy to nie za długo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 07:28
-
Reset gratuluję!
Biegająca my też nocka słaba,kręcił się na cycku a nad ranem chlusnąl mlekiem i na brzuchu zasnął..
Anionka nie mam,u nas rożek był z 4 razy może w nocy użyty.
Talku oby wszystko było ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2019, 08:37
talku lubi tę wiadomość
-
Reset - gratulacje! Przepiekna Juleczka ❤️ Urodzona w urodziny mojego meza.
Talku - ja tez bym jechala nawet gdyby plamienie bylo brazowe tak jak teraz, a ze wczesniej byla krew, to juz w ogole. W ciazy sytuacja moze zmienic sie z dnia na dzien, to ze kilka dni temu wszystko bylo dobrze nie znaczy, ze nie zadzialo sie nic zlego (choc wierze, ze nie). Skads te plamienie sie musialo wziac.
Rozumiem lek przed szpitalem, bo u mnie tez zgloszenie na ip wiaze sie z przyjeciem na oddzial, ale zawsze mozesz wypisac sie na wlasne zadanie jak juz sprawdza czy wszystko jest ok.talku lubi tę wiadomość
-
AniOnka, Nina tak dwa tygodnie temu przez kilka dni cały czas bardzo energicznie machała łapkami i biła się w głowę w pierwszej fazie zasypiania, więc wybudzała sie. Owijałam ją elastyczną apaszką/szalikiem, wyprałam w jej proszku i było super na takie pierwsze 10 minut snu, później odwijałam, bo ona śpi trzymając rączki na głowie i znowu się wybudzała, bo nie mogła ich podnieść. Także spróbuj najpierw owinąć i zobaczyć jak będzie reagował.
A swoją drogą mam zdjęcie z USG gdzie tak samo trzyma rączki ♥️
Kark, pilnuj męża, bo dzisiaj mi się śnił 😂😂😂Ani0nka, tere-fere, Pestkaa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Dziękuje dziewczyny. Jestem na IP. Czekam na badanie.
Stasiek żyje. Sprawdzili tętno. Zaraz mnie lekarz zbada.
Tak, to prawda, jeśli wszytsko będzie ok to się wypisze a we wtorek pójdę do lekarza żeby zrobił wymazy i sprawdził infekcje jeśli nie zrobią tego w szpitaluMagda - mbc, tere-fere, tęczova, Pestkaa, Nikodemka, Lami, przedszkolanka:), blair. lubią tę wiadomość