X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej Anhydra :)
    Co tam u Ciebie podgladaczu ? :)

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • blair. Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 19:15

• Lami Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, Domi, jak go auto nie usypia, to faktycznie twarda z niego sztuka 😌 Ja to sama bym zawsze spała, ale muszę mówić "uważaj rowerzysta" "uważaj pieszy" "zwolnij" "co on tak dziwnie jedzie, chyba pijany", także no nie mogę, bo mam trudne zadanie wspierać mojego za kierownicą 👨🔫
    Kurcze charakterek już się od początku Szymusia pokazuje, cały 🦁 Ale wydaje mi się, że dzieci się zmieniają. Mój chrześniak spał baardzo mało jako niemowlę, a w nocy co 2-3 h do końca karmienia piersią obowiązkowa pobudka. Wszyscy kombinowali i wymyślali nowe triki. Raz działało wychodzenie w foteliku na ciemny przedpokój, później działało ubieranie go w kombinezon, fotelik, jak schodzili już ze schodów to on usypiał, ale wcześniej oczywiście godzinę - dwie liczyła na to, że utnie drzemkę w inny sposób. Jak miał 2 latka tak drzemka obowiązkowa po 2-4 h. I tak ma do dziś w niektóre dni, a już chodzi do 1 klasy. Jak ma w szkole wf, duzo się dzieje to wraca do domu, obiad i ciach do 18 dziecka nie ma. A po przebojach z nim to nikt by nie przypuszczał.

W takim razie musicie Szymiemu fundować wyjścia z dużą ilością rąk do noszenia 😀 Już ma prawie 4 miesiące, zaraz zacznie siadać, sam ogarniać rzeczywistość. Głowa do góry, matki to najszybciej podnoszące się po męczącym czasie persony 💪💪💪

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blair. wrote:
    Przez sprawę z heparyną? Tyle się płaci za to badanie to się raczej oczekuje obsługi na poziomie, no ale cóż zrobić. Ale nie martw się, myślę że jak zrobią badanie to znaczy że udało się uzyskać próbkę :)
    Tak ale tam podpisywalam oswiadczenie ,ze jestem swiadoma tego iz przez heparyne wynik moze wyjsc fałszywie dodatni badz fałszywie ujemny...
    Jak dla mnie to jest swinstwo typowa podkladka pod sytuacje gdzie jakby sie pomylili w wynikach to wygraja w sadzie bo przeciez heparyne brałam...
    Jak tylko dostane wyniki to ich zaraz obsmaruje.
    Nie daruje tego ,ze mnie baba 4 dni przetrzymała z podaniem terminu i miejsca pobrania a pozniej powiedziala bezczelnie ,ze moge zrezygnowac mimo,ze zaliczke wpłaciłam

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Domi ! U mnie dwójka dzieci zupełnie inna, inny rytm dnia, inne potrzeby itd nigdy już nikomu nic nie doradzę 😂 Mogę powiedzieć jak jest u mnie ale nie wiadomo jak na to samo zareaguje inne dziecko, a mówię wam bo tyle co mam małych o większych dzieci w bliskim otoczeniu, z każdego niemowlaka wyrośnie super dziecko a to jak się zachowywał/a przez pierwsze miesiące ma się nijak do późniejszego okresu , nie ma żadnej zasady statystyki itd za 2 lata tenpierwsze miesiące będą mglistym wspomnieniem

Niezapominajka2, Pestkaa lubią tę wiadomość

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było, ale wracam ☺

Najmłodsza, bardzo Ci współczuję. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak się czujesz. Dużo sił dla Ciebie!

Oliwkowa i Coma - gratuluję! Dużo zdrówka dla Waszych maluszków 😘

Beti - nie wiem co Ty chcesz od tego zdj usg 😀 Rośnie w Tobie cudowne maleństwo i nie pozostaje nic, tylko się cieszyć 😊 Ja od prenatalnych nie mam żadnego ładnego zdjęcia...

Nona - kochana spełnienia najskrytszych marzeń i zrealizowania swoich planów rodzinnych i zawodowych 😘
    I bardzo się cieszę z lepszych wyników Twojego M. Jesteście już blisko celu!

Wiki - udanego wyjazdu ☺ Trzymam kciuki za 'wakacyjną' wpadkę 😀

Tęczova - bierz heparynę od dziewczyn! Jestem kolejną pacjentką dr Magdy i dr Lami 😁 Heparyna przed owu i jest dzidzia ☺

Malinowa - cudowne wieści, niech maleństwo dalej zdrowo rośnie 😊

Blair - trzymam kciuki za pomyślny transfer! Jak nie w tym to w nastepnym cyklu, ważne, by dzidzius miał optymalne warunki do rozwoju ☺

Fiorelko - ja mam zawirusowane Clo! Jak chcesz to podaj adres 😊

Nikodemko - piękna sesja 😍 I gratuluję odbioru swojego własnego mieszkanka ☺ Teraz najfajniejszy czas przed Wami - urządzanie ☺

Madziorku - cieszę się, że u Ciebie sytuacja stabilna. Dużo cierpliwości i sił dla Was obu 😘

Kijanko - życzę Ci szybkiego porodu z zaskoczenia 😊

Współczuję wszystkim mamusiom problemów brzuszkowych, drzemkowych i innych. Oby jak najszybciej minęły 😊

Mam nadzieję, że nie pominęłam nikogo, a jeżeli tak to proszę o wybaczenie 😘

U mnie wszystko w miarę w porządku. Byłam w czwartek u gin na nfz. Nawet usg nie zrobiła. Ale miałam badane tętno dziecka detektorem i serduszko biło ok. 150 ☺ Problemy z uciskiem w klatce ustapiły. Byłam też na masażu i mam przesunięty kręg w odcinku piersiowym, także ten ucisk i ból był właśnie od tego. Od trzech dni wróciły bóle brzucha, znów po lewej stronie i powiem Wam, że już mam ich dosyć.
    W domu mam straszny bałagan, bo u nas ciągle remont, ale już coraz bliżej do końca. Najgorsze jest to, że nie mogę za wiele posprzątać, bo zaraz mnie coś boli i muszę się położyć.
    Teraz czekam na połówkowe, mam 29 listopada, więc za niecałe dwa tygodnie ☺ Już się nie nastawiam, że poznam płeć tego mojego szkraba.. Byle było zdrowe ☺

Trochę sie rozpisałam, buziaki dla Was 😘

Kijanka, blair., Pestkaa, Nona, madziorek86, Dośka, Wik89 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • OlivkowaMama Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma gratulacje!! Mój pierwszy poród wyglądał podobnie, wiem, że to meeega wykanczajace. Odpoczywajcie :)

U mnie w miarę spoko, jeszcze boli po cięciu ale jakoś daje radę. Walczymy o laktacje, sutki ściorane.

Beti, widziałam foto, to dziołcha 😁

33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, ja na obsłudze niemowląt znam się słabo, ale jeśli chodzi o wymagające dzieci, to wśród znajomych mam taką historię, że urodziło im się dziecko, które spokojnie mogłoby mieć na imię Histeria i nie byłoby w tym ani odrobiny przesady. Pierwsze miesiące to był jakiś koszmar. Koleżanka nie mogła nawet na chwilę wyjść do toalety, bo jak tylko znikała z pola widzenia malucha, dziecko zaczynało niemalże dusić się płaczem. Do tego miało standardowe problemy ze spaniem, jedzeniem. Takie kombo niemowlęcych dramatów. Teraz młode ma 2 latka. Jest najbystrzejszym 2-latkiem, jakiego kiedykolwiek widziałam. Takim komunikatywnym i ogarniającym siebie i rzeczywistość dookoła. Posiada orientację dotyczącą tego kto jest kim w rodzinie, kto z kim mieszka, jak się nazywają koleżanki i ich mamy. Pięknie pije z kubeczka, sama zajada i jest w zasadzie odpieluchowana. Chciałam Ci powiedzieć, że będzie lepiej. Szymek pewnie ma jakieś powody, coś mu nie pasuje i nikt nie wie, co. Ale kiedyś Wam tę troskliwą opiekę wynagrodzi.

Skrzat okopał się na pozycji w brzuchu.
    Wczoraj po mega-dawce cukru wieczorem podczas oglądania filmu miałam w brzuchu taką imprezę, że (chyba?) nawet pojawiły się ze trzy skurcze na krzyż. Piszę "chyba", bo ja przecież nie do końca wiem, jak to jest mieć skurcze. Oczywiście po nocce wszystko się rozmyło. Skrzacik odsypia.
    Zaraz idziemy na jakiś dłuższy spacer. Potem będzie joga, bo wczoraj nie było.
    Przydałoby się jeszcze użyć odkurzacza.
    A, no i od rana wzięłam się za realizację swojego pomysłu na "Skrzacie opowieści - tom I". Ma to być album ze zdjęciami i różnymi historyjkami. Prowadzony do momentu, aż skrzacik będzie w stanie gromadzić swoje własne wspomnienia :). Na razie wybieram na allegro album i szperam we własnych archiwach celem wyboru zdjęć ciążowych.

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Beti82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Coma gratulacje!! Mój pierwszy poród wyglądał podobnie, wiem, że to meeega wykanczajace. Odpoczywajcie :)

U mnie w miarę spoko, jeszcze boli po cięciu ale jakoś daje radę. Walczymy o laktacje, sutki ściorane.

Beti, widziałam foto, to dziołcha 😁
    Olivkowa a po czym poznajesz? hahah
    Ja sie znam tylko na usg pecherzyków owulacyjnych i ednometrium hhahahha

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami moja Hanka tak nie lubi fotelika i samochodu , ze strach z nią jeździć. Drze się jak w jakimś thillerze , a jak tylko ją wyjmę inne dziecko. Jeszcze nigdy mi nie zasnęła , a Miki zasypiał już w momencie zapinania pasów... Moja siostra mnie wczoraj pyta " czemu Ty jeździsz autobusem na zakupy , przecież macie 2 auta " yyyy właśnie temu

• Kijanka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, ja się nie znam na tych kreseczkach, ale obstawiam u Ciebie dziewczynkę! Z loczkami oczywiście :)
    Słoneczko, na połówkowych to już prawie na pewno poznasz płeć. U nas po USG I trymestru też nie bardzo było wiadomo. Najpierw lekarz powiedział, że "raczej chłopak", a na drugim aparacie (którego głowicę sprawdzał), że "tu mu bardziej wygląda na dziewczynkę". No ale wiadomka, pierwsze słowo do dziennika, drugie do śmietnika i nastawiłam się na chłopaka. Zaczęłam kupować neutralne ubranka. Na USG w 18 tygodniu w szpitalu lekarka powiedziała z dużą ostrożnością, że jej zdaniem między nóżkami nic nie ma i dopiero w skończonym 20 tc lekarz ostatecznie potwierdził dziewczynkę.
    Współczuję remontu. Mój mnie tak wymęczył psychicznie, że boję się myśleć o budowie domu w przyszłości.

Beti82 lubi tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegajacamama, dlatego tak to jest z radami, w części z nich nie ma żadnego ataku wymierzonego na mamę, tylko trik, który działał u jakiegoś dziecka i człowiek po prostu myśli, że może tego mama nie wypróbowała. Ale właśnie dzieci zupeeeełnie różne.
    Moja mama ostatnio dzwoni do mnie zaaferowana, że oglądała taki super filmik na YT o trikach na usypianie, ale już nie potrafi znaleźć bo był po angielsku 😀 W każdym razie mówi że z 5-10 cm nad twarzą robi się kółka dłonią w powietrzu. Wysłuchałam jednym uchem, no wiadomo. Wczoraj młoda wieczorem próbuje zasnąć sama, ale za chiny nie wychodzi, więc godzinę skaczemy nad nią tak siak i owak i nic. No to w końcu zaczęłam jej machać tą łapą i wiecie że po 10 sekundach spała 😂 dziecko chyba myśli, że chcesz mu wydłubać oczy i na wszelki wypadek zamyka.

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę dziewczyny że to może być ta mandarynka. W przeciągu kilku dni zjadłam 3 i się zastanawiałam czy uczuli. Nic nie wyszło wtedy, później tylko ta wysypka ba buzi, jeden placek. Zniknęło po 2 dniach. Na brzuszku też schodzi. Ale nie błyszczy się, jest to po prostu suchy placek pod prawym cyckiem i ociupinka pod lewym. I sucha kreska na zgięciach nadgarstków.
    Dzisiaj w kupie przed chwilą 1 kropka wielkości główki od szpilki. Może to jedynie podrażniona dupka w środku po czwartkowym mierzenia temperatury? I pojawia się po większej ilości kup? Dzisiaj były 4, teraz ciśnie piątą to zobaczymy. Dzisiaj robię tylko test bez nabiału, najpierw i tak zobaczę co lekarz powie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:16

❤💙❤💙
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny❤
    U nas wszystko dobrze- Olek rośnie jak na drożdżach (ostatnia waga 7735g😅). Jest bardzo kumaty i interesuje sie wszystkim dookoła. To ta dobra strona. Ze złej powiem tylko, że Olek podobnie do Szymka też należy do tych "wymagających" dzieci (chociaż stwierdzam, że chyba bardziej od Szymiego, bo ja-w przeciwieństwie do Domi- nie mam aż tyle czasu na ogarniecie dwóch forów i grupy na fb 😉😜 hehehe nie bij Domi!).
    Olek nienawidzi fotelikow, jazdy w gondoli, czapek, wchodzenia fo sklepów i masy innych rzeczy 🙄. Tak wiec pomiedzy jednym rykiem a drugim cierpie na ciagly deficyt czasu. Czasami uda mi się Was trochę nadrobić 🤷‍♀️. Tak czy siak, chciałam tylko napisać, aż łezka się w oku kręci, kiedy człowiek sobie uświadmia, jak wiele z nas ta 'fioletowa strona mocy' wciągnęła ❤.
    Mam nadzieję, że jak Olek trochę podrośnie (oby to nastąpiło wcześniej niż za lat 18 🙏) to bede miała wiecej wolnego czasu.

tere-fere, Beti82, Domi_tur, tęczova, Kijanka, Pestkaa, Nona, Biegającą-mama, alex0806, przedszkolanka:), madziorek86, Wik89, Arashe lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buhahaha Anhydra, bo jak wiesz Szymi w domu drzemki uskutecznia w wózku więc jak bujam 20 minut lewą ręką wózek to prawą całe internety😂😂😂

Niezapominajko, ofkors że rzuciłam ripostę ale już byłam tak wredna, że nie chciałam Was tu zarazić 🙈 ale na poczekaniu grzecznie odpowiedziałam, że" podobno bujanie powoduje tworzenie się dodatkowych połączeń nerwowych i dzieci są potem mądrzejsze, ale widać że byłeś mało bujany w dzieciństwie to i tak nie zrozumiesz" 😂 bo ja tak kocham dobre rady macierzyńskie od facetów, że mnie krew zalewa 😂

Lami, no Szymi lew po Mamusi to co poradzić 🙈 ale! Dziś spał prawie 3h na spacerze, podpasował mu jeden szum z z YouTuba więc jechał z telefonem w wózku 😂

Kijanko, dużo osób mówi o tym, że te HNB są później cudownymi dziećmi. Zresztą, niczego innego bym się po moim Synku nie spodziewała 😁 P.s Skrzaciku! Uprzejmie informuję, że czas najmu brzuszka upłynął. Będziesz płacić karne odsetki za zbyt długie siedzenie! ❤️

A tak poza tym to : Blair, kurde nakopać Ci trzeba za kiepskie przeczucia, pierwsza tu teraz zachodzisz!..

Kijanka, blair., Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 23:20

Beti82, Nona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 08:46

Wik89, Słoneczko123, talku lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 08:46

tere-fere, alex0806, Anhydra, talku lubią tę wiadomość

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Poznania jaki u Was sklep z wozkami polecacie?Chcialabym cos poogladac jak bede 😉 Bo ciezko mi sie nastawic na cos jak nie widzialam

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
‹‹ 2107 2108 2109 2110 2111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ