Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Beti82 wrote:Dziewczyny z Poznania jaki u Was sklep z wozkami polecacie?Chcialabym cos poogladac jak bede 😉 Bo ciezko mi sie nastawic na cos jak nie widzialam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 19:07
Beti82 lubi tę wiadomość
-
PierwiastkaZuza wrote:Beti, ja byłam w Akpol Baby na Solidarności i w jakimś na Słowiańskiej. Jak wpiszesz w neta to wyskoczy. Nie polecam bobo wózków przy naramoowickiej/serbskiej bo mały wybór i ceny z kosmosu. Potem filowalam w necie i zamówiłam na promce.
-
Niezapominajko moja też na problemy brzuszkowe tylko tatę tolerowała. A jak poszedł do szpitala i teraz nie może jej dźwigać to się musiała biedna przestawić;(
Ja też słabo ogarniam. Laura pochłania cały dzień, czytam i staram się nadrabiać przy karmieniach ale czasem nie zdążę odpisać i zapominam co miałam odpisać ;( nie wiem czy to wymagające dziecko. W wózku śpi, w aucie zasypia jak jedziemy, a budzi się w korkach. Wczoraj byliśmy na zakupach w galerii, kupiliśmy jej nowy balon z helem i dziecka nie ma. Ani nie burknęła podczas tych zakupów i teraz w trakcie dnia się często chce bawić.
Na dodatek zaczęła się śmiać na głos i gugacoraz mniej marudzi. Gdyby nie te kupy to byłoby idealnie. A tak to mamy do ogarnięcia pediatrę jak najszybciej A za tydzień mamy rehabilitanta z tym napięciem. Ciągle cos. Wymagająca jest że względu na to że nie śpi w dzień albo robi sobie turbodrzemki po 10 minut. Noce przesypia całe. Coś za coś
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Niezapominajko, nie płacz i nie poddawaj się, będzie lepiej, będzie córeczką mamusi! Moja też preferowała tatusia, bo ją nosił jak w królu lwie przed sobą, mi więdły ręce, i patrzyli się sobie w oczy, nadal to robią, a ja tak nie umiem. Ale jak się zrobiła bardziej kumata to jak się odezwę od razu jest tak, tatuś nie ma tych umiejętności hehe 😁
przedszkolanka:), Niezapominajka2, sunshine03, Domi_tur, Martek&M, Nona, Beti82, Nikodemka, Słoneczko123, Szczęściara, Anhydra, Dośka, Magda - mbc, talku, madziorek86, Malamia, tęczova, Wik89, Pestkaa, alex0806, Biegającą-mama, tere-fere, Cytrynowy sok, Arashe lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Nona spóźnione, ale szczere wszystkiego najlepszego!! Jesteś moim pewniakiem nr.2 tuż za Teczova więc luz,nie martwię się.
Słoneczko czekam niecierpliwie do Twojej wizyty!kurczę,ta lewa strona Ci dokucza,mam nadzieję że po porodzie odpuści (tej tej u mnie już trochę spokoju jest).
Domi Kochana, opisałas trochę moja Polkeja nigdy nie uwierzę w glupstwo,że DZIECKO MPZNA NAUCZYC...(spac,jeść bla bla bla). Kazdy ma inny TEMPERAMENT! Szymek jest jak Polka bystry i zobaczysz jaki będzie mądry chłopak. Jest trudny,ale to przez to że jest bardziej ciekawy świata,nie ma czasu na nude(tak sobie po latach wmawiam;p). U nas w aucie jeździliśmy na około godzine by spała 30 min.,drzemki po równe 30 min.bez zegarka. Spanie jak wiesz-bujak,szum,kołysanka,cuda na kiju po kilka godzin by usunęła a po 30 min.wstala (na cyca u nas). Do tego wózek parzyl,łóżeczko też. Teraz nawet spi ze mna,usypiana jest po X czasu. ALE! Za to jadła pięknie (do teraz),była i jest bardzo ciekawska świata,psychicznie i fizycznie bardzo rozwinieta. Zawsze wesoła,potrzebuje żeby coś się działo ale potrafi usiąść i się zabawić.
A Olek? Olek spi w aucie i wózku jak tylko to spi że,potrafi spać i spać i nie napisze ile bo przeważnie po 3-4h to muszę budzic;p zasypia na cycku,U męża,w bujaku A czasem sam- jakby Polce się to zdarzyło to by chyba w wiadomościach mowili😂 więc nikt mi nie wnosi,że "Jak nauczyłam tak ma"
Domi luz,później będziesz wspominać jak ja . Teraz się śmiejemy,porównujemy w domu ale wtedy nie zawsze było do śmiechu:D
Niezapominajko Kochana my pachniemy mlekiem,jesteśmy najważniejsze dla tego szkraba i nie czuj się gorsza od męża. Po prostu u niego jest malutkiej inaczej. Dobrze,że się przy nim uspokaja. Pomysł o ile byłby większy problem jakby nie uspokajała się u nikogo. Nasze kołyski gorzej się sprawdzają bo jak tu spać jak tak pachnie jedzonko?głowa do góry,ciesz się chwila kiedy są sami a Ty masz odciazone ręce i cycki
jesteś super mamą,dzielna do granic!!
Anhydra ale pięknie wazycie już,ale ten czas leci..
Beti gratuluję wizyty. Będzie córa!
Alex moja jak miała wysypke na nóżkach,później plecy to wyszło AZS.. Na białko jak przesadzilam i jej "przekazywalam". Odłóż mandarynki i sprawdź za kilka dni znowu.
Gratuluję gugania i śmiechu,u nas też już się coraz częściej zdarzają
Co do kupy to u nas od 2 dni kupy brak i mega mu jeździ,ale grzeczny więc liczę na kupę jutro.
Lami ale słodziaka masz🥰🥰🥰cudowna!
Meggs jak tam U Was? JAK Wiktorek?
Nadrabiam Was przy usypianiu /karmieniu ale najczęściej wieczorami. Zaczęłam.cwiczyc na powaznie(zakwas jest) no i szyję hurtem by coś wstawić przed Mikolajem ale jest ciężko bo Misio ostatnie wieczory że mną siedział. Teraz właśnie mąż ma dyzur i co ? I mu zasnął!;p poza tym jest wszystko ok,nowy tydzień przed nami;)
Nona, Beti82, Słoneczko123, Anhydra, tęczova, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Dziewczyny z Poznania jaki u Was sklep z wozkami polecacie?Chcialabym cos poogladac jak bede 😉 Bo ciezko mi sie nastawic na cos jak nie widzialam
Ja kupowałam w sklepie Smile na Słowiańskiejceny dobre, często promocje a i np adaptery do wózka w gratisie dorzuca
oglądałam tez w BoboWózki na Serbskiej ale tam ceny jakos mocno zawyżone i polecam jeszcze Akpol przy rondzie rataje - fajnie doradzają, duży wybór i można pojeździć sobie tym wózkiem
I tez polecam kupować generalnie w sklepie (wiem ze w necie często taniej) bo w przypadku reklamacji czy naprawy wózka, sklep oferuje model zastępczy żebyś przez te 3dni miała w czym dzidziusia wozić
A do wyboru fotelika polecam 8*. Zobaczą kanapę waszego auta i zaproponują foteliki i modele jakie najlepsze. Ceny wysokie ale można wtedy poszukać taniej ar bedziesz już wiedziała po takiej wizycie czego szukaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 20:11
Beti82, PierwiastkaZuza lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Niezapominajko, kiedyś czytałam piękny artykuł na ten temat. Ze Mamusie często płaczą kiedy w kryzysowych sytuacjach dziecko "woli" tatusia. A to wynika z tego, że : dziecko wyczuwa zmęczenie i bezradność mamy a tato jest wtedy jak "świeża krew", ojcowie najczęściej są postawniejsi i dzieciom jest łatwiej ułożyć się w męskich ramionach na fasolę. Pomysł sobie, że Twoje Dzieciątko daje Ci po prostu szansę na odpoczynek ❤️
Kark, sprawdzalismy w tym wózku czy Mały w ogóle oddycha 😂 włączyłam mu teraz do snu, 10 minut i dziecka nie ma :
https://youtu.be/84pwfVkUOAs
Przedszko, no właśnie dostrzegam w Szymim coś co rzadko widzę u innych dzieci (może dlatego, że to mój syn 😂), ciekawość świata i bardzo bystre spojrzenie, On ma 3 miesiące i 2 tygodnie a obczaja świat jakby już go znał z poprzednich wcieleń 😂 i może wkurza mnie usypianie go w ciągu dnia, ale za to spędzanie czasu na macie, kiedy jest taki ciekawy wszystkiego, wszystko musi wziąć do rączek (a potem do buzi), jak się wkurza że chce się przekręcić z pleców na brzuch a jeszcze blokuje go ręka 😂 KOCHAM TO!
Co prawda jest 20:14,a ja mam ochotę iść już spać co zapewne za chwilę uczynię jak tylko przygotuję butelki na noc, ale każdy mój dzień jest pełen wrażeń 😂
Wiecie co jest dla mnie najgorsze w tym, że nie karmię piersią? Nie ma już tego magicznego Cyca, co płacz i nerwy ukoi, do snu ulula i nudę zabije. Teraz się trzeba po prostu nad wszystkim bardziej nagimnastykowac😂 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lami jak patrze na malutką to nie moge wyjsc z podziwu jak takie małe dziecko moze juz tak BARDZO do mamy byc podobne
No poprostu kopia cos pieknego -
Beti, normalka, jak się Twoja Fasola urodzi, to będzie miała czarne kędziory i od razu powie lekarzowi, że się nie zna na robocie, Staremu że źle wózek złożył a Kotełowi pokaże gdzie jego miejsce 😂
Beti82, Niezapominajka2, Magda - mbc, Kijanka, madziorek86, Cytrynowy sok lubią tę wiadomość
-
Domi ale z tą ciekawoscią świata i szybszym rozwojem to sie zgadza. W zeszłym tygodniu był u nas kuzyn ze swoja corką (starsza od Olka o 7 dni) i ta mała przez 1.5 godziny niemal nieruchomo na macie leżała, podczas gdy Młody buszował niemal po całym obszarze, łapał zabawki, przekrecał sie itp. Ja też widzę, że Olek w porownaniu do innych rówieśnikow jest bardziej kontaktowy, guga do ludzi, zaczepia ich, śmieje się. Przekłada zabawki z rączki do rączki itd...tak wiec faktycznie jest tak, że mniej śpiace dziecko szybciej osiaga kolejne etapy rozwojowe bo wiecej czasu spędza na ćwiczeniach. Tak wiec wiesz- jesteśmy matkami niepokornych geniuszy😜
Domi_tur, tere-fere lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Domi wiadomo,że dla każdej mamy to jej dziecko jest to NAJ,ale przy Poli ja dosłownie od każdego (lekarz,położna,znajomi) mówili,że ma bardzo bystre oczka itp.itd . I tak szlifuje ten diament teraz bo wiem,że cis w tym jest
zauważ że Einstein potrzebował tylko 3h snu
Anhydra i ja się podpisuje pod tym co napisałaś,geniusz nie ma czasu na spanie:D
Dlatego staram się nie denerwować kiedy Pole usypiam godzine(No dobra,wkurzam się mega)A Olka nadal usypiam od 19🙊🙈Anhydra, Domi_tur lubią tę wiadomość
-
Jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że właśnie odkryłam Amerykę!
Przypomniało mi się, że umówiłam szczepienie na pneumokoki na wtorek rano, a popołudniu jedziemy do słynnego dr Babiaka w sprawie wędzidełka - co w ogóle jest śmieszne, wizytę umawiałam w sierpniu i mieliśmy ją odwołać bo wędzidełko dawno podcięte. Ja zapomniałam odwołać a języczek nie pracuje moim zdaniem tak jak powinien więc chociaż skorzystamy.
I tak siedzę sobie, patrzę w kamerkę, mój Dzieć znów ma otwartą buźkę jak śpi (na brzuchu ofkors). I wpisuję ja u dr Googla hasełko, że niemowle śpi z otwartą buzią. Napięcie mięśni brzuszka mamy super, więc szukam dalej. No i czytam, że zapewne wędzidełko. Że dzieci wtedy śpią w dziwnych pozycjach, że śpiąc na plecach mają częsty bezdech itd.
I teraz zamiast spać to siedzę i się zastanawiam czy to spanie a brzuszku to nie jest przez to wciąż zbyt krótkie wędzidełko bo Szymi na plecach odlozony budzi się po chwili, często przez bezdech..
Dziękuję za uwagę, rozwiązanie zagadki już we wtorek! Koniecznie oglądajcie nasz serial "jak nie osiwieć przez pierwszy rok macierzyństwa?"
P. S
Już nie będę Wam narzekać na moje dziecko, Przedszko i Anhydra rozumieją moją sytuację i jak będę miała kryzys to sobie przypomnę, że przecież Einstein też mało spał! Tylko ciekawe jak skończyła jego matka, w kafatanie bezpieczeństwa zanim skończył rok?! 😂😂😂Pestkaa, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Szlifujcie dziewczyny swoje diamenty! Tu same mądre mamy, więc wszystkie wiedzą, że kontakt z dzieckiem od pierwszych tygodni jest na wagę złota (a w zasadzie już od czasu brzuszka). Mówcie, czytajcie wierszyki, pokazujcie ilustracje. Jak najmniej tych plastikowych hałasujących zabawek. Przedszkolanka jak jeszcze pracowała w zawodzie na pewno też od razu rozpoznawała, który rodzic po prostu dziecko stymulował i pokazywał swoje zainteresowanie. Bo to widać z daleka. W szybkości, ciekawości, kreatywności, samodzielności dziecka i tym właśnie błysku w oku 😉
Mój siostrzeniec i syn szwagra są w tym samym wieku. Oboje zaczęli 1 klasę. Ostatnio się spotkali i pytam "i co chłopaki, jak wam się podoba w szkole?" Mój aż się opluł z wrażenia, że super, fajnie, cały skacze jak sprężyna. A tamten głupio, nuda, beznadziejne. Mój siostrzeniec cały czas zabawiany, jedną czy dwie elektroniczne buczące i mrugające zabawki za młodu, reszta drewniane, materiałowe, różne manualne, później żadnych tabletów, komórek, tylko planszowki i książki. Raz na kilka dni weźmie telefon i pogra, ale bez większego entuzjazmu na dłuższą metę. A ten od szwagra - pierdylion zabawek, z żadnej już nie potrafi się cieszyć, ps w pokoju, tablet, komórkę rodziców cały czas kradnie i ucieka.
No więc tego, wiadomo czemu nuda 😉 I raczej do końca 1-3 więcej niż informatyka i wf go nie zaciekawi. Chyba, że rodzice się obudzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2019, 22:51
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
A dla mam małych niespiacych Einsteinów. Ja nie byłam śpiącym dzieciem, moja mama miło wspomina okres kiedy już super siedziałam, bo sadzała mnie na stopie, ja owijałam się łydki i już wszystko po domu ogarniała. Mówiła na mnie wtedy "kula u nogi". A jak próbowała mnie kolejną godzinę uśpić i wychodziła już z siebie, bo kloca nie było łatwo nosić, to śpiewała mi pieszczotliwą kołysankę "aaaaa śpij łysa pało".
Nie, nie pochodzę z patologicznej rodziny. Po prostu chyba chciała iść spać w przeciwieństwie do mnie 😂Meggs, madziorek86, przedszkolanka:), tęczova, Anhydra lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️