X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Lami, mi moją śpiewała "Śpij dziecinko, oczka zmruż, bo ci wsadzę w plecki nóż" ;P

przedszkolanka:), tęczova, Anhydra, Lami lubią tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Babcia na mnie co prawda nie mówiła na mnie "łysa pało", ale za to "Jaruzelek", bo miałam fryzurę dokładnie jak gen. Jaruzelski. Teraz Ola ma identyko.

tęczova lubi tę wiadomość

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami ale slodka Nina 😍

Nona super, zapisuje przepis! A ja dzis zrobilam zupe z dyni. Pierwszy raz od dawna cos ugotowalam 😅

Nona lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 08:47

Wik89 lubi tę wiadomość

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, 29 lis. to będzie naprawdę dobry dzień! 😊

Przedszklanko, moja lewa strona tak daje mi w kość, że ostatnio to aż się z bólu popłakałam 😞 Ale wiem, że akurat dzidzia była z tamtej strony to pewnie nieźle się tam wierciła i to przez to.

Dziewczyny, ile mogę wziąć magnezu dziennie? Mam Magne B6 max. Wczoraj byłam na urodzinach koleżanki i chyba za długo siedziałam. Całą nic walczę z lekkim bólem/stawianiem się brzucha. Już nie wiem co robić.

Nona, talku, Wik89 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahaha dobre te historie ze spaniem.
    Ja dzisiaj mało śpię, w sensie bardzo szybko się regeneruje, szybko zasypiam ale wystarczy mi 5h snu i jestem w dobrej formie. Nigdy nie spałam w dzień. Nawet w ciąży może ze dwa razy. I jak któregoś razu rozmwialam z mamą że ten mój chłop tyle śpi, mój brat z dziewczyną jak się umawialiśmy wczoraj, że przyjdą nam pomóc RANO malować mieszkanie to zaproponowali 13:00 (zdziwieni, że my na robocie już od 9:00 będziemy) i wiele innych osób które spotykamy z pracy o 8:00 a one nieprzytomne to musiały rano wstać.
    I okazuje się, że ja zawsze tyle spałam, a raczej nie spałam. Potrzebowałam atencji, zabawy, rozmowy, śpiewania, noszenia. W dzień robiłam turbo drzemki po 10 minut co było przekleństwem dla mojej mamy bo pierwszy rok mojego życia chodziła do szkoły i miała nadzieję, że będzie się mogła uczyć w czasie moich drzemek 😂😂😂 oo takiego jej dałam!
    W nocy spanie od 21 do 2-3 i koniec, czas się bawić. A jak miałam 9miesiecy i poszlam do żłobka to w ogóle przestałam spać w dzień. Oczywiście był wtedy strach jak się będę rozwijac, dzieci muszą spać. Zawsze byłam mała i chuda, dużo w tyle gabarytowo za rówieśnikami, więc wszyscy mówili, że dlatego że ja w ogóle nie śpię.
    Mama nie wspomina dobrze tego okresu 😂😂 wtedy nie było mowy o HNB. A potem zaczęłam nadrabiać internetem, szybko mówiłam i to pięknie, pełnymi zdaniami, dziadek matematyk uczył mnie w przedszkolu tabliczki mnożenia 😬😬 więc ja z zainteresowaniem wszytsko chłonęłam wy wykorzystujac czas na zabawę zamiast na sen. Także nie ma tego złego 😄😄😄
    Ale rodzicom współczuję bo już mam wizję Staśka który odziedziczy po mnie geny. Choć jego tatuś uwielbia spać i zawsze dużo spał jako małe dziecko więc może gdzieś złapie balans.
    Ale chyba jest też tak jak piszecie, że tym dzieciom naszym coś przeszkadza w tym spokojnym śnie. I trzeba wyeliminować przyczynę płaczu, niepokoju i dzieci zamieniają się wtedy w anioły.

Wik89 lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, a jesz kiszonki? Jak tam romantyczne wieczory nad miską kapusty? 😄😄😄

Nona lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2019, 08:47

talku lubi tę wiadomość

• talku Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:
    Nona, 29 lis. to będzie naprawdę dobry dzień! 😊

Przedszklanko, moja lewa strona tak daje mi w kość, że ostatnio to aż się z bólu popłakałam 😞 Ale wiem, że akurat dzidzia była z tamtej strony to pewnie nieźle się tam wierciła i to przez to.

Dziewczyny, ile mogę wziąć magnezu dziennie? Mam Magne B6 max. Wczoraj byłam na urodzinach koleżanki i chyba za długo siedziałam. Całą nic walczę z lekkim bólem/stawianiem się brzucha. Już nie wiem co robić.

Słoneczko, ja biorę 3x1 tego max.
    Ale przerzuc się na zwykły MagneB6 bo jest lekiem. Ten w wersji Max to suplement.
    Mi M kupił ten max i już biorę ale ja unikam suplementów

Nona lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Jest bardzo duże prawdopodobieństwo, że właśnie odkryłam Amerykę!

Przypomniało mi się, że umówiłam szczepienie na pneumokoki na wtorek rano, a popołudniu jedziemy do słynnego dr Babiaka w sprawie wędzidełka - co w ogóle jest śmieszne, wizytę umawiałam w sierpniu i mieliśmy ją odwołać bo wędzidełko dawno podcięte. Ja zapomniałam odwołać a języczek nie pracuje moim zdaniem tak jak powinien więc chociaż skorzystamy.

I tak siedzę sobie, patrzę w kamerkę, mój Dzieć znów ma otwartą buźkę jak śpi (na brzuchu ofkors). I wpisuję ja u dr Googla hasełko, że niemowle śpi z otwartą buzią. Napięcie mięśni brzuszka mamy super, więc szukam dalej. No i czytam, że zapewne wędzidełko. Że dzieci wtedy śpią w dziwnych pozycjach, że śpiąc na plecach mają częsty bezdech itd.
    I teraz zamiast spać to siedzę i się zastanawiam czy to spanie a brzuszku to nie jest przez to wciąż zbyt krótkie wędzidełko bo Szymi na plecach odlozony budzi się po chwili, często przez bezdech..

Dziękuję za uwagę, rozwiązanie zagadki już we wtorek! Koniecznie oglądajcie nasz serial "jak nie osiwieć przez pierwszy rok macierzyństwa?"

P. S
    Już nie będę Wam narzekać na moje dziecko, Przedszko i Anhydra rozumieją moją sytuację i jak będę miała kryzys to sobie przypomnę, że przecież Einstein też mało spał! Tylko ciekawe jak skończyła jego matka, w kafatanie bezpieczeństwa zanim skończył rok?! 😂😂😂
    Domi ja tak żyje 5 lat już i do tego zrobiłam sobie drugie! I żebym przypadkiem za normalną nie była, z tej okazji zasnął wczoraj po północy! No dobra,spał ciągiem 5h,cyc i do teraz ale jakoś mnie to nie pocieszylo 😂😂

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 18 listopada 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami,Rzepakowe hahahaha :D A ja nadal (nie)cierpliwie Kotki dwa,Na Wojtusia itp😂

Lami i to prawda co napisałaś. Ja zawsze się pocieszalam,że spokojne i ustawione dzieci są nudne i jałowe;p Pola np.nie stoi. Ona jakby z Tobą rozmawiała to by Cię zagadala,jednocześnie podskakujac . Jak coś maluje czy je to też nie siedzi w miejscu. Jest mega aktywna i jak się porządnie nie wyszaleje to ja nosi. Już się przygotowuje na wezwania że szkoły,że moje dziecko ma "adhd"(żeby nie było,wiem że nic takiego nie istnieje).

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 18 listopada 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talku mnie wnerwia ten tekst "dzieci muszą spać,bo wtedy rosną,rozwijają sie". No to weź madralo uśpij na siłę! Ile razy mój mąż się klocil z teściowa bo ona najmadrzejsza WIE jak uspac nasze dziecko. Guzik wie!
    No ale co poradzić,mój mąż i mama też mają problem ze spaniem. Jeszcze licze że Olo po mamusi odziedziczy 😂 póki co spi dużo w dzień,noce różne-ale więcej niż Pola spała więc teraz nie narzekam ;p A Poli spi 20-6 bez przerw już więc celebruje chwile 😀

talku lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zawsze są wyjątki . Mój Mikus najgrzeczniejszy dziecko w okolicy, każdy nadziwić się nie mógł, a teraz ADHD w całej okazałości, od 5 rano do 19 buzia się nie zamyka na sekundę, non stop biega, wymyśla nowe zabawy, opowiada historyjki, nie zje i nie napije się w miejscu. Liczy sam, mówi wierszyki, śpiewa non stop jakieś piosenki, zna kształty kolory samochody, wie gdzie prawo, lewo itd a ma dwa lata

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mialam nawet grzeczne dziecko :)
    Sesja oczywiscie z suszarka bo jiz podczas pierwszego zdj wlaczyl syrene 😅

Dzis nadrabia 😂

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 02:52

talku lubi tę wiadomość

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magne b 6 max to suplement a forte lek :)
    Tylko wlasnie nie ma nigdzie tego forte.Ja ostatnio nie kupilam bo niiigdzie nie bylo i wszedzie mowili ,ze nie ma w hurtowni

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko dziekuje ze pytasz 😊 u nas całkiem niezle. Ja jak narazie mam złote dziecko co je i śpi 😁 Wiki praktycznie nie płacze, czasem przy ubieraniu albo myciu tyłka 😋 tak to nawet jak ma swoje pory aktywności kiedy nie śpi to bacznie sie rozgląda, gestykuluje i robi najlepsze miny na świecie ❤ ale głownie to jednak nadal śpi.

Z jedzeniem idzie już lepiej. Zjada swoje porcje bez godzinnych cyrków... ale jeżeli chodzi o kp to mam poczucie porażki i gdybym mogła to bym usiadła i ryczała. Moje dziecko woli butelke. To ja traktuje jako jedzenie. Cycek to smoczek albo coś do ciumkania czy usypiania ale nie do jedzenia... a ja już nie wiem co mam zrobić zeby go przestawić. W dzień przed każdym karmieniem staram sie go przystawiać, ale albo mi cyckiem pluje, albo sie wkurza, a jak juz zalapie to je chwile i przysypia. I tak godzine czasem walcze by zjadl te 30 czy 40 ml... a potem druga połowa i tak dopełniam butelka 🤦‍♀️ tym jestem mega zmeczona i mam mega poczucie porażki 😭 nie wiem czy ta moje walka o kp ma sens i czy to w ogóle jest do zrobienia.

przedszkolanka:), tere-fere, Pestkaa, Beti82 lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Malinowa91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti Szczypiorku wyskoczył Ci trochę brzuszek?😉

58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

32 lata👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura - 4❄
    04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
    06.2019- FET (N) 2BB 👎
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

11.2022 start II procedura 👎
    04.2023 start III procedura - 6❄
    05.2023 start IV procedura - 11❄

Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.

12 zdrowych Słoneczek🌞

09.2023 - FET (S) 5.1.1
    22.10.2023 - 8tc 👼👼
    12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
    01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
    04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍

“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

Wysłany: 18 listopada 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs korzystaj z chwil ,że spi bo to piękne chwile haha :D
    Co do kp to cycek to jest takim uspokajaczem. Nawet Domi o tym wczoraj wspomniała. W końcu gdzie mu lepiej będzie niż tak blisko mamy. Trochę pociumka,coś podpije A z butelki mu szybciej leci więc mu lepiej. Takie to dzieci małe madralki są;)
    I absolutnie nie miej wyrzutów czy poczucia porażki,bo przecież nie masz powodów;)
    A Ty jak się czujesz? Połóg łagodny?

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:16

Niezapominajka2 lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
‹‹ 2109 2110 2111 2112 2113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ