X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 11:39

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti82 wrote:
    A dziekuje troszke lepiej.Nie wymiotuje od piatku ale wygladam jak zombi hahah Patrzec nie moge na siebie.CIaza mi nie sluzy hahahah
    Corka Ci urode zabiera :D

Kijanka, Beti82, Lami, Pestkaa lubią tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • karma Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_tur wrote:
    Karma musisz zadzwonić do rodzinnej praktyki Doroty Babiak i tam się umówić na podciecie :) pracują tam razem

Ok dziękuję 🙂

💙
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesciaro - ladne wyniki, ja mam o wiele slabsza morfologie, a lekarz mowi, ze ok oprocz hemoglobiny.
    Jestem totalnie wykonczona dzisiejszym dniem. Maly malo sie rusza, pol dnia cholernie bolalo mnie miejsce, w ktorym teraz jest miesniak, znowu straszy mnie ilosc wodnistej wydzieliny... Co najmniej 3 razy zbieralam sie na IP, ale nie chce wpadac w panike.
    Bylam zla, ze czas w ciazy tak szybko mi mija, a teraz chcialabym, zeby byl juz chociaz 35 tc.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko - mnie też cały czas wszystko boli i wcale nie czuję ruchów. Dla mnie podglądanie maluszka raz na miesiąc to za mało. Czekam na przyszły piątek jak na wybawienie.

Beti - cieszę sie, że czyjesz się lepiej ☺

Beti82 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walczymy dalej :)
    BYŁO!
    Teraz piwko bezalkoholowe, książka i będzie raz jeszcze :).
    Jak to nie ruszy tej pancernej szyjki, to przynajmniej będzie fajnie :)

Lami, Słoneczko123, tere-fere, Beti82, madziorek86, blair., Nona, talku, tęczova lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:22

❤💙❤💙
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 21:40

❤💙❤💙
  • Lami Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, Nikodemko, ściskam Was mocno dziewczyny. "Pocieszę" Was, że jak już urodzicie to nie będziecie zwracać uwagi na swój ból 😋 Mi już 1,5 tygodnia siadły kolana i każde wstanie z łóżka to total ból, ale człowiek nawet się nie skarży hahaha 😁
    Z oglądaniem dzieciaczka za rzadko to bardzo bardzo dobrze każda Was rozumiem, mi też zawsze było za rzadko i siwizny dostawałam, nie mówiąc o ruchach, bo im dalej w las tym gorzej.
    A Słoneczko na Twoje plecy, jeśli to dzieciaczek uciska, to najlepiej byłoby poprosić lekarza, żeby trochę poruszał brzuchem. Mi w 8 miesiącu siadło chyba na dwa tygodnie, położna jak poprzekrecała brzuchem, to puściło na drugi dzień. A nawet fizjo nie pomógł.

Ta nasza mała Beti dała mamie trochę luzu, to super. W takim razie mama ma teraz siłę na poezję 😁 Wciąż czekamy!

Kijanko, trochę ci zazdroszczę seksów 😁 Zróbcie sobie poród w każdym razie 😋

Ja w ogóle witam się team Domi #zapomniałamzejuzdawnopopologu dostałam dzisiaj 3 okres po porodzie, a mój dzieć nie ma nawet 3 miesiacy 🙄 Hormony mi walnęły chyba, na pewno nie miałam owulacji teraz, myślę że prolaktyna poziom milion. Potrzebuję znaleźć mądrego ginekologa najlepiej z endokrynologiczną specjalnością, co by mnie wsadził w razie w do szpitala na badania, bo czuję, że za kilka miesięcy zaczną się u mnie jajca hormonowe.

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami - tylko, ze na mnie sam bol jako bol nie robi zadnego wrazenia... Przezywalam w zyciu sto razy gorsze. Martwie sie co bedzie dalej z tym miesniakiem. Czytalam dzis publikacje naukowa profesora Dębskiego i studium przypadku pacjentki z duzym miesniakiem, nie pocieszylo mnie wszystko, co tam jest napisane. Do tej pory bylam cala w skowronkach, bo od kilku tygodni czulam, ze jest dobrze, myslalam, ze moze bedzie tak pieknie, ze do konca ciazy ten potwor nie da o sobie znac. Niestety bol taki jak dzisiejszy nie jest dobrym znakiem. Dziecko rosnie, macica rosnie i on tez rosnie... Musi gdzies sobie znalezc miejsce.
    Dodatkowo mam poczucie, ze nie jestem w dobrych rekach. W sumie nie jestem w zadnych. Licze na ratunek doktora W.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 03:32

• Meggs Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamiś u nas wysypka chyba bez zmian. Pediatra jednak stwierdziła że to raczej zmiany trądzikowe niż alergiczne. Ale nie wiem czy jej ufam 🤷‍♀️ krochmale dziecko i w razie w unikam nabiału i obserwujemy co się będzie działo.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, idz do doktora Bloka, przyjmuje na Mostach Warszawskich i pracuje na Klinikach

Lami lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co bym zrobila jakbym miala dziecko kapac w krochmalu, bo mam silne uczulenia na krochmal od dziecka.
    Powiem Wam, ze te nasze ciaze latwe nie byly, ale wez tu ogarnij teraz tego dzidziusia... no kosmos

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 06:44

Pestkaa lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam test- biel. Dziś 17dpo. Trzeci dzień delikatnie plamie. Możliwe że CLO zawirowało cyklem? Wzięłam rano dupka, w przypływie histerii ( nie brałam w tym cyklu wcześniej).
    Skoczę po pracy na betę, tak żeby wykluczyć i chyba się upije, bo ten stres mnie zeżre.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 14:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Fiorella nie wierzę, no może wadliwy test. Kciuki. Nie ma @,jest nadzieja!
    Ja mam wrażenie że los sobie ze mnie jaja robi :D

• Lami Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko kochana, napisałam tak przewrotnie, bo popatrz dużo z nas miało lub ma tu komplikacje w ciąży, Magda, Meggs, reset, niezapominajka, madziorek, julka, kark do tego jeszcze dziewczyny z cukrzycami. I tylko na serio można dać radę "wyluzuj i się odetnij" w czasie starań, po to żeby głowa chwilę odpoczęła podczas jakiegoś wyjazdu. No ale w ciąży już to nigdy nie zadziała, a tym bardziej jak jeszcze są jakieś medyczne podstawy. Trzymajmy się tylko tego, że nasze wszystkie fioletowe kluseczki i przecineczki mają się dobrze, są zdrowymi bobaskami i wszystkie bobaski które urodzą się niedługo i zamieszkają w brzuszkach mam też takie będą ♥️

Nona, madziorek86, Nikodemka lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami - mnie plecy nie bolą, tylko brzuch z lewej strony. Przez dwa dni było ok, od wczoraj znowu. I to jest taki ból, że wstaję i nie wiem czego się spodziewać. Czy wyprostuję się i będzie wszystko ok czy zegnie mnie w pół z bólu. Jedynie co na to pomaga to ciepłe okłady, alw nie chcę z tym przesadzić.

Nikodemko - nie dziwię sie, że się martwisz. Kiedy mają do Ciebie dzwonić odnośnie wizyty? Trzymam kciuki, by Cię gdzieś wcisnęli i żebyś poczuła się zaopiekowana 😘

Fiorelko - mój okres wyglądał tak ze dwa razy, właśnie przy braniu Clo. Miałam praktycznie samo plamienie i to zwiastowało nowy cykl. Trzymam kciuki, by się jednak u Ciebie rozkręcił albo beta wyszła pozytywna ☺

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, a czy to plamienie się jakoś rozkręca? Czy samo plamienie to już jest @?

‹‹ 2122 2123 2124 2125 2126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ