X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • Kijanka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocka skończyła się na IP, bo zaczęłam krwawić. Prawdopodobnie wskutek współżycia albo badania. Ale że to prawie 41 tc i jest krwawienie, to już zostałam.
    W nocy niby szyjka 1 cm i rozwarcie na upartego na palec.
    Ale przez noc miałam regularne skurcze, więc liczę na więcej. Bo jak nie będzie więcej, to będę tu kiblować do poniedziałku na obserwacji, bo na razie to do indukcji warunki są słabe.

Niezapominajka2, alex0806 lubią tę wiadomość

Tylko spokój nas uratuje :).

8p3os65gur64a6vr.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, wiem, że ten mięśniak Cię stresuje ale już zaraz będziesz pod opieką dr.W więc mam nadzieję że będziesz spokojniejsza. Na kiedy celujesz w wizytę? Dzwonili już?
    Do stycznia szybko zleci a później już z każdym tygodniem będzie coraz bezpieczniej. Trzymam kciuki za Twój wewnętrzny spokój 😊😘

Słoneczko, mnie tak bolał brzuch od kręgosłupa właśnie. Cotygodniowe wizyty u fizjo i codziennie ćwiczenia na piłce przyniosły ulgę ale dopiero po 3-4 tygodniach. Trzymam kciuki żeby u Ciebie szybciej minęło. Udało Ci się dostać do jakiegoś fizjo? Ćwiczysz coś?

Kijanko, to nieźle poszalałaś na mężu. Współczuję krwawienia bo to zawsze stresuje ale są regularne skurcze to już jutro jest szansa że spotkacie się ze swoją dziewczynką 😍

Kijanka lubi tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • talku Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i byłam wczoraj na wizycie.
    Szyjka jednak się nie skraca. Niby mogła się skrócić i wydłużyć, ale mi się wydaje że tamta przypadkowa ginekolog źle mi pomierzyła.
    Także pracuje dalej do końca listopada. Choć ja bym chciała dłużej... ale się przeprowadzamy więc nie będę miała takiej możliwość. Trochę mnie to martwi bo jak pracuje to mam zdecydowanie większą wypłatę.

Nona, Kijanka lubią tę wiadomość

relgi09kukfprg92.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozliwe, ze nasza kochana Pizzova uratuje mi zycie i odda mi swoj termin, jesli sama dostanie sie wczesniej ❤️ Wtedy bylby to 29.11.
    Jak wczoraj w tej publikacji Dębskiego przeczytałam, ze pacjentki z duzymi miesniakami powinny byc czesciej kontrolowane, miesniak powinien byc sprawdzany pod katem martwicy itd i pomyslalam sobie, ze moj lekarz przez cala ciaze zerknal na niego raz na samym poczatku i jeszcze sypnal przy tym tekstem, ze nie przychodze do niego z guzem tylko z ciaza, to czuje sie po prostu strasznie zaniedbana w tym temacie.
    No i dodam jeszcze ostatnie smętne zdanie, po czym sprobuje sie dzis psychicznie reanimowac.
    Myslalam, ze jeden dobry czas w zyciu, te krotkie 9 miesiecy szczescia nam sie nalezy, ze nic nie bedzie w stanie nam popsuc tej radosci z ciazy i z przeprowadzki. A tu choroba tesciowej... Niepewnosc, strach i oczekiwanie. I wszystko runelo.
    Musialam to napisac, bo nie mam komu powiedziec tego na glos. O tym, ze w ogole cos sie dzieje wiem tylko ja, maz i tesc. Nawet nie mam do kogo wylac tych emocji, meza chce wspierac, a nie dobijac.

Kijanko - trzymam kciuki za Ciebie i Skrzacika :* Nie wiem czemu, ale czuje, ze jutro bedzie po wszystkim :)

talku lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 14:40

Kijanka, tere-fere lubią tę wiadomość

• kozgo Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko czytam Was cały czas ale na czytanie jakoś brak czasu i siły, synuś ostatnio mniej łaskawy 3 ostatnie dni wył całe dni nic go nie koilo tylko cyc to chyba był pierwszy skok rozwojowy bo brzuch aż tak nigdy go nie męczył i jednak coś tam spał zaczęły się uśmiechy świadome wiec obstawiam ze to skok i liczę ze będzie lepiej.

Kark stół kupiony?

Kijanka trzymam kciuki u mnie poszedł czop o 10 rano, od 18 regularne skurcze i o 3 nad ranem maluch :)

Nikodemko współczuje stresów a umawiałeś się w końcu do tego lekarza co pisałam z kliniki Debskiego? Może byłabyś spokojniejsza bo oni ogarniają takie rzeczy

Kijanka, Nona, tere-fere, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo - chce isc do niego na konsultacje po 30tc, bo regularne wizyty u niego to dla mnie za duzy koszt, a najabardziej zalezy mi na tym, zeby miec pewnosc co do rodzaju porodu.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 18:04

Nona, Kijanka, Lami, tere-fere, Nikodemka, Meggs, tęczova, Magda - mbc, Biegającą-mama, Beti82, Pestkaa, Szczęściara, talku, blair., Słoneczko123, Dośka, Malinowa91, alex0806, Niezapominajka2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 14:40

• Lami Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, masz rację że człowiek chciałby ten czas spędzić w jak największym spokoju. A życie pisze swoje scenariusze i dokłada zmartwień 😞
    A jeśli chodzi o lekarza, rozumiem co to znaczy mieć poczucie, że ze swoją ciążą zostaje się samą. Potrzebujesz mądrego lekarza, który zapewni Tobie poczucie bezpieczeństwa. Mocno wierzę, że za chwilę już tak będziesz się czuła 🤗

Madziorku juhu! Piękne wyniki. Jednak takie nawadnianie organizmu mega pomaga. Super! Trzymajcie się dzielnie!

Kijanko, zaraz będziecie się tulić ❤️

madziorek86, Kijanka, Nikodemka lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorku super wieści! Na Twoim etapie pamietam jak mi wieczorem wody odeszły 😋 trzymajcie sie jeszcze w dwupaku!

madziorek86 lubi tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • madziorek86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 19:10

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:22

madziorek86, Kijanka lubią tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanko super, że coś się dzieje! za chwilę będziesz mamą 🤱 <3

Madziorku hmm dziwne to zachowanie lekarza, ale weź olej to teraz. Grunt, że jesteście z Lilianką pod opieką ;)

madziorek86, Kijanka lubią tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Madziorku, widzisz 😞 Smutne to, bo człowiek powierza siebie i najważniejszą istotkę w czyjeś ręce. I wiadomo, że lekarz nie jest jasnowidzem i przecież nie jego wina, że wód z dnia na dzień było coraz mniej, mógł się tego nie spodziewać i ok, nie musi się poczuwać do winy, że nie kazał Tobie przyjść na wizytę za 3 dni. Bo przecież wszystkiego się nie przewidzi. Ale mógł powiedzieć, że dobrze, że skonteolowałaś i trafiłaś do szpitala i jesteś pod opieką 😔

madziorek86 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:22

❤💙❤💙
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark z racji, że czyjeś pieniądze się wydaje najłatwiej służę radą :P ja bym szła za ciosem i zrobiłabym ten kamień teraz. Będziecie mieć z głowy i jeden bałagan.
    I trzymaj się :* już połowa dnia za Tobą haha ja ciągle się tam motywuję jak widzę 12 :P później byle by do powrotu eM, później byleby do kąpania itd.😅🤦‍♀

tere-fere lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, polecam zobaczyć krzesła z Ikei henriksdal - totalnie ponadczasowe, baardzo szerokie siedzenie, miękkie, z miękkim oparciem, super wygodne, drewniane nogi, wiec można zaolejować żeby odświeżyć/zmienić kolor, i co najważniejsze - zmieniane obicia, za 50 zł, a na promce za 30, można kupić nowe pokrowce i sobie odświeżyć wygląd. Normalnie kosztowały jak na nie polowałam 210 zł nowe krzesło + 50 zl pokrowiec. Ale udało mi się po 70 zł używane kupić, odswiezyłam woskiem nogi, wyprałam parownicą, kupiłam pokrowce i są bomba, a na bank były z 3-4 lata używane. Także ten model baardzo polecam.
    Więc może i zapłacicie za komplet 6 krzeseł + stół więcej niż 1700, ale krzesła są cudowne, eleganckie albo nowoczesne, w zależności jaki styl masz w reszcie domu 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 12:24

Nona, tere-fere lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko Słoneczko współczuję boli😔😔 ale już jesteście niedaleko. U mnie też słaby czas. Jestem jakaś przybita.. Młody tak się rozpycha że czasami sprawia mi to ból😕😕 pewnie to nic z Waszymi dolegliwościami.. Jeszcze ta nieszczęsna cukrzyca.. Przez prawie 3 tyg przytyłam tylko 400gr. Martwi mnie to że znowu będę przechodzić przez to samo co w poprzedniej ciąży😣 Jeszcze mój małż wyjeżdża na 3 tyg.. Ciężki okres przede mną..

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorku cieszę się że Afi poprawiło się.. Wiem że te leżenie dobija ale lepiej dla Nas że jesteśmy pod stałą opieką.. Już niewiele Wam zostało😘😘 wspieram Ciebie mentalnie😉😉

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
‹‹ 2123 2124 2125 2126 2127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ