Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry 😊
Spałam dziś do 10:30 😱 czyli ponad 10 h i jeszcze bym pospała. Ostatnio jakoś tam mam z tym spaniem, że ciężko mi rano zwlec się z łóżka, najgorzej jak mam gdzieś jechać wczesnie rano haha
Przedszkolanko - jeśli to co wczoraj czułam to były kopniaczki to jest to niesamowite uczucie 😍Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie przyczyną takiego spania jest to, że przez remont długi czas spaliśmy w salonie z telewizorem i niestety często oglądaliśmy coś do późnych godzin i mi sie organizm rozregulował. Od wczoraj jesteśmy z powrotem w sypialni bez tv, więc powoli wrócę do swojego typowego rytmu dnia 😁
-
Lami biedulko ;( dawaj znać na bieżąco
Laura też wygląda jak ludek michellin;p A waży już 2 razy tyle co przy urodzeniu. Nawet więcej, bo w szpitalu ważyła 5.5 kg
Ona dzisiaj tylko je i śpi jak noworodzio. Zobaczymy jak popołudnie;) przytuliła policzek do cycka i drzemie znowu. Spacer 2 h przespała, rano 2 drzemki długie. Masakra. Oczywiście się cieszę bo mogę trochę psychicznie odpocząć
Nona lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
przy pierwszym zabiegu usłyszałam to samo, że od razu widać po wadze Szymka problem ze ssaniem. Podobno w zależności od tego jaki dokładnie jestvz wędzidełkiem problem, dzieci albo : A) szybko się męczą podczas ssania piersi, jedzą wolno, przysypiają przez co niedojadają i spadają na wadze (i najczęściej wtedy nie mają takich problemow brzuszkowych)
B ) jedzą lapczywie i nerwowo,przez to ssanie trwa krótko ale intensywnie bo po chwili odczuwają dyskomfort , zjadają tylko pierwszą fazę i za godzinę są glodne więc znowu jedzą, przez co głównie zjadają laktozę i stają się "napompowane". I ten typ ssania powoduje często hiperlaktacje bo piersi są ciągle intensywnie pobudzane, więc dzieci dodatkowo zaczynają się krztusic od wypływu.
Tak to tłumaczył doktor. I u nas to by się zgadzało, Szymi na piersi przybierał prawie 500g tygodniowo, na mm mocno zastosował a wygląd pozostał 😂. Hiperlaktacja, krztuszenie, najadanie w 5 minut-to nasza historia 🙄
Kark skopiowalam to co pisałam na sierpniowkach😂tere-fere lubi tę wiadomość
-
Przebadali, didimery mimo heparyny wysokie, ale nic na USG nie znaleźli. Chcieli mnie zostawić do poniedziałku, ale po prostu przyjadę na samo usg. Tylko wpisał, że konsultacja neurologiczna i ortopedyczna, a ja już nie chce. Najważniejsze było dla mnie to czy się zakrzep, teraz już wolę jechać do domu i ogarnąć ortopedę jakoś sama.
Magda - mbc lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami - daj znać jak sytuacja u Ciebie. Trzymam kciuki, by wszystko było dobrze 😘
Dostałam od lekarki na nfz luteinę dowcipną, a dzień później od mojej drugiej dupka. Jednak zaczęłam brać tą luteinę w dawce 2x2, bo strasznie spinał mi się brzuch. Od wczoraj zmniejszyłam dawkę do 2x1 i dziś znów brzuch spięty. Czy to może być zależne od dawki lutki? Magnez biorę cały czas 3x1. -
nick nieaktualny
-
Lami matko jedyna mam nadzieje,ze to nic powaznego.
Sloneczko bierz ta wieksza dawke narazie