Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziorku już jesteś ku końcowi. Dacie radę. Weźcie mi wytłumaczcie gdzie te wody uciekają jak nie sączą się ani nie odeszły?? W sumie to nawet nie wiem ile moje Afi wynosi bo mój gin zawsze mówi że w normie.
madziorek86 lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
A co myślicie o takim spaniu w dzień jak u nas często się zdarza , np. Dziś wyszliśmy na spacer w chuscie ok 9.30 i zasnęła od razu wróciłam o 12 wyjęłam i przełożyłam do łóżeczka i dalej śpi czyli 4,5-5,5h czy taki długi sen w dzień nie zaburza potem snu w nocy?
Szczesciaro mój ma tera 2,5 roku i musi mieć drzemkę w dzień bo inaczej jest tak marudny ... i nawet jak śpi w dzień do 3h( później budzę) to i tak zasypia o 19 ... -
A ja dziś pojechałam odebrać narodem za ten bieg : bilet do opery dla dwoch osób nań koncert muzyki filmowej uwaga na 14.11 hehe lekko sie spóźniłam 😂 Ale mam jeszcze bon podarunkowy do spa na masaż relaksacyjny całego ciała 😎
Cytrynowy sok, tere-fere, Nona, przedszkolanka:), Arashe lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj maraton, zaczęłam od laryngologa, na którego wizytę czekałam chyba z rok. Wszystkie wroclawianki, zapisujcie mężów i siebie i najlepiej całe rodziny do Medicusa na przegląd! Na poziomie światowym już od wejścia - dostajesz na tableta, który informuje, że już Twoja kolej. A w środku gabinetu kamerka do uszu, nosa, gardła, wypisują skierowania na rezonanse zatok itd. Ja dostałam skierowanie na usunięcie migdałków, bo mimo braku chorób od roku, po naciśnięciu leciała z nich ropa jak przy anginie 😲
Później do szpitala, trafiłam na super lekarkę, godzinne USG bo trochę się studenci uczyli. Przeswietliła mnie łącznie z żyłami w brzuchu. Zakrzep z października ma się dobrze i cały czas mimo heparyny rośnie w siły, są świeże zmiany, przemierzyli go na 16 cm. WTF? Ale to na pewno nie od niego ta "niemoc". Babeczka kazała załatwić rezonans kręgosłupa, pewnie się odzywają powypadkowe urazy. No i nie napawała optymizmem z tymi żylnymi sprawami, mówi, że nawet przy silnym długotrwałym bólu głowy mam przyjeżdżać tam na sor, bo z tymi zakrzepami to nigdy nic nie wiadomo i że trzeba dmuchać na zimne.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Meggs wrote:Dośka a sprawdzaliście ostatnio poziom bilirubiny?
W ostatnim czasie nie, wizytę u pediatry mieliśmy w piątek, lekarka oceniła „na oko” na około 10. Mówiła że na ogół taki jest poziom jak zażółcona jest buzia i część tułowia. Rączki i nóżki 20 🤔
-
Rzepakowe ja mam chyba Twoje podejscie, bo uczyc na sile zasypiania nie chce - a tak to widze.
Natomiast moj Jurek jest ksiazkowym przypadkiem zapiskow. Drzemki ma wg rozpiski w plikach, chodzi spac tak samo, pierwsza drzemka podobnie. Jak to jest naruszone, to jest dramat. Sam sobie to ustawil chlopak za mloduNajgorzej, ze jak ja wg normalnego rytmu i zapiskow go teraz za fraki do drzemki to on nie chce, a jak przeciagne to po 30 min sie budzi i marudny i trze oczy i nie da sie zyc. Widac, ze moje dziecko potrzebuje snu i to takiego jak na tych kartkach.
Dzis przez to nie spal rano w ogole, potem z godzine spal, obudzil sie (wiertarka u sasiadow) i plakal/marudzil potem z 1,5h.W koncu o 12 wzielam towarzystwo w ryku do wozka. 2h w tej chujowej aurze. O 14 sie poddalam, mowie ide do domu i spi dalej.
Jak ja mu nie wyrownam tych drzemek do konca tygodnia, to oszaleje 🤯
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 14:40
Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Jak zaczęłam dzisiaj zapisywać ile Laura śpi to nie jest tak źle;) na siłę jej kłaść nie będę ale widzę że wracamy do trybu sprzed szpitala, spokojnego. Ładnie się dzisiaj bawi, brzuszek nie męczy i całkiem ładnie spała
nawet byłyśmy na spacerze to połowę przespała tylko ale spokojnie leżała;) niedługo wróci tata z pracy, szybki obiad i idziemy na bioderka.
Nona lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 03:34
Nona, Dośka, Słoneczko123, Szczęściara, Domi_tur, alex0806, Wik89, tęczova, Beti82, madziorek86, Pestkaa, Lami, Niezapominajka2, blair., Malinowa91, talku, tere-fere, przedszkolanka:), Arashe, Biegającą-mama, Nikodemka lubią tę wiadomość
-
Meggs a pokaz pokoik malego jak nam kiedys obiecalas
madziorek86, talku, Arashe lubią tę wiadomość
-
Jej Beti, kochana, wiem, że ciężko, ale przecież jak urodzisz małą Basieńkę, to i tak pójdziesz na macierzyński. Chyba, że nie planujesz. Jak Twoja mama moze odciążyć, to super, może w połowie II trymestru będziesz tryskać energia i wrócisz do pracy i popracujesz do końca. Wiem, że szkoda pieniędzy, ale Twój pracuje, dacie radę. Ty i dzidzia najważniejsze! Uwierz mi, że jak zasłabniesz, to później będziesz sobie wyrzucać, że naraziłaś maleństwo przez pracę.
A pieniędzmi się nie przejmuj, ja dostaję teraz 1500 zł na rękę, to tylko 500 zł więcej niż wieczny nierób sponsorowany przez państwo na macierzyńskim. Trochę na początku był żal, ale walić to. Najważniejsze, że dzieć zdrowy i że spędzam z nią czas.Beti82 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero