Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
Alex u Ciebie może to odreagowanie wizyty u rodziców i teściów?maluchy bardzo odczuwają takie wyjazdy..
Ale witam w klubie,mój bez płaczu ale usnął o 23 A w dzień spał 2x po 30 min. Pierwszy raz tak bo na ogół bardzo dużo spi. W nocy dwa razy ciumkal cycka.
No i u nas w dzień na ogół tak godzina i już się robi śpiący a wieczorem ma dłuższą aktywność i popołudniu. Niestety Nona wszystko zależy od dziecka,jego charakteru. Jak dziecko nie chce spać to za chiny nie usnie,choćby na księżyc się leciało z nim. Przerobilam to już. Staly rytm,pilnowanie godzin drzemek,jedzenia itp. A Pola to przemega ciężki przypadek. Teraz spi twardo 20-6 (budzimy)i nawet wrzaski Olka jej nie rusza. Usypianie na drzemki to była kara dla obu. Z tym,że jak już wspominałam kilka dni temu - rozwinięta nad aż jest więc wierzę w teorie Einsteina
Biegająca masz po prostu rannego ptaszkaPola odwrotnie po mnie nocny marek-rano ciężko dobudzic A wieczorem by szalała
Szczęściaro nauczy się sama,teraz potrzebuje mamy i jej przytulaskow;)
Pestko u nas jak słyszę bąki-to brzuch. Jak długo nie spi-zmeczenie. Jak ssie piąstke-glodWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 07:59
-
Nona czy ja tez mogę liczyć na podeslanie tych wskazówek dotyczących snu na priva? Dziękuje ;*❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Nona wrote:Kozgo za późno to usypianiem stąd tak długo. O 15 ostatnia drzemka a o 18.30 usypianie. Miesięczne dziecko nie wytrzyma 3,5h tzn wytrzyma ale skrajnie zmęczone. Mija jego okienko na sen tzn najbardziej optymalna pora na sen i później trudniej. W tym wieku albo dorabiasz kolejna drzemke albo na noc wcześniej. Ja robiłam stałe czasy czuwania między drzemkami około godziny aktywności. 4 lub więcej drzemek. Całkowity czas czuwania 4-7h.
Nie wiem jakie masz zasady ale jak chcesz mogę podesłać te którymi ja się kierowałam co do snu.
Nona mam od koleżanki te zalecenia i naprawdę próbowaliśmy ale np dzień wcześniej spał do 18 i potem zrobiliśmy kąpiel i położyliśmy o 19 i było to samo nie mógł zasnąć do 21 już próbowaliśmy właśnie kłaść go po godzinnej aktywności i po 3godzobnej i zawsze to samo po kąpieli oczy jak 5zl i nieodkladalnoscWiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 08:50
-
U nas różne dni, nie ma jeszcze wyrobionego rytmu, ja też jeżdżę do rodziców, więc ona śpi wtedy w samochodzie. U nas nie przechodzą spanie 18-19 na noc, bo po prostu dla niej to czas drzemki, nawet jak zrobimy przed tą drzemką kąpanie, to i tak się zregeneruje w 30 minut. Zasypia ok 21-22 sama, spi do 7-8, ale też jest różnie jeszcze. Dzisiaj np od butli o 21 obudziła się dopiero o 5 na papu, więc dla mnie suuper. Najważniejsze, że udało jej się oszukać jej przyzwyczajenie do wstawania 3 i 6. Te 6 już trochę się udało uelastycznić na 6
30-7.30.
A w dzień jej i mi pasuje opcja jedzenie ok 11, spacer 2 h i spanie w tym czasie i później dalej w domu 2-3 h spania. Ona nie jest marudna do wieczora, a ja mam czas poogarniać.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualny
-
Przedszkolanko ale mała nie chce nawet z tatą spać😒😒
Owszem 19.30-20.00 już śpi.. Chciałabym żeby tatuś też mógł uspać małą tymbardziej że za niedługo synek będzie.. Trochę obawiam się organizacji ale na to wpływu nie będę mieć..
Wiem że mama to mama ale czasami mam dużo rzeczy do zrobienia a tu uspanie małej..
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Anioka nie wiem czy do Nas zagladasz ale pamiętam o Twoich urodzinach.. Wszystkiego Najlepszego🎂🌻🍹
Dużo pogodnych dni i powodów do radości.. Niech Aluś obsypuje usmieszkami😘😘
Spełnienia marzeń☺️☺️
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
Jeju, jeju też chce już takie różowego bobasa jak Laura i Marianka🥰 dziewczynki rosną jak na drożdżach 😎
A brzuszki macie cudne.. też już taki chce! Na chwila obecną nic a nic mój mi nie rośnie 😔 Beti pokaż swój brzusio!
W środę prenatalne, a ja przez to pokasływanie martwie się, że coś będzie nie tak z Maluszkiem..😔
Nonka przyjmij zapro😉alex0806, Nona lubią tę wiadomość
58cs szczęśliwy ❤
Córcia👨👩👧
32 lata👫
03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
04.2019- start I procedura - 4❄
04.2019 - ET 4/5AA cb 👎
06.2019- FET (N) 2BB 👎
09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 👍
21.09 - 6dpt - II kreski❤
8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤
11.2022 start II procedura 👎
04.2023 start III procedura - 6❄
05.2023 start IV procedura - 11❄
Badanie genetyczne PGT-M pod kątem choroby jednogenowej.
12 zdrowych Słoneczek🌞
09.2023 - FET (S) 5.1.1
22.10.2023 - 8tc 👼👼
12.2023 - FET (S) 5.2.2 👎
01.2024 - FET (S) 6.2.3 👎
04.2024 - FET (S) 6.2.2 👍
“In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”. -
Nonka napisałam priv:) kurde myślałam że jak Laura nie śpi w dzień to spoko, w nocy nadrabia. Ja to jej nie kładę specjalnie na drzemki w dzień. Zasypia na cycku albo sama odlatuje. A czasem nie śpi wcale. W wózku też odlatuje i cały spacer przesypia.
Dała mi teraz pospać do 9 po jedzeniu o tej 7I dopiero pierwsza kupa. Mam nadzieję że z brzuszkiem już będzie spoko na tej diecie.
A co do wstawania to moja często robi to z uśmiechem po nocy. Teraz nawet nie słyszałam czy ona śpi tak długo jak ja, czy obudziła się wcześniej i bawiła pieluchą. Bo usłyszałam jej śmiech i się zerwalam A w pokoiku przywitał mnie śliczny uśmieszekciekawe czy cały dzień taki będzie czy po południu nawiedzi ją demon^^
Martek&M lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny
-
Kozgo, Szymi dopóki nie skończył 2 miesięcy, chodził spać 21-22 i to był standard. Oglądałam webinar w którym mówilo, że do 3 miesiąca dzieci mogą nocny sen zaczynać między 20 a 1 w nocy i to jest ok.
Lami jak się czujesz?
Szymi zawsze budzi się z płaczem, bo nie umie przekręcić się na plecy i wierzga jak karp ma bazarze.
Dziś w nocy pobudki co 2h, oczywiście płacz, jeść nie, lulać, szumieć i trzymać na rękach 🙄 ewidentnie chłopak przymierza się do obrotów, z pleców na brzuszek lada dzień się przekreci więc moze to skok? Mam ochotę strzelić sobie w łeb po tej nocy -
U nas to nie jest tak że ona wcale nie śpi codziennie. Zależy od dnia. Sobotę przespała pięknie. Wczoraj jedynie 1.5 h na spacerze, rano jakaś turbodrzemka. I później w aucie z 30 minut. S noc od 21 do 7 jakoś i później po 7 do 9. Ostatnio już ładny schemat dnia miała, później szpital i wszystko się rozwaliło ;( będę pracować z nią żeby znowu ładnie się ustawiło wszystko. Na razie zabawa wreLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
O śnie to ja bym mogła godzinami. Zgadzam się z Noną, że dziecko powinno spać w dzień i takie małe to naprawdę sporo, choć oczywiście każde dziecko jest inne, ma inny rytm.
Uczyć samodzielnego zasypiania nie będę, bo to się nie zgadza z moim podejściem do rodzicielstwa, ale są tam na pewno zasady, które mogą być przydatne.
Na pewno warto dać dziecku warunki do spania jeszcze zanim nam zakomunikuje zmęczenie. Im bardziej zmęczone dziecko tym trudniej je uśpić. Jak moja starsza miała 5 miesięcy to trafiłam na informacje, po ilu godzinach aktywności mniej więcej warto dać dziecku możliwość uśniecia, skróciłam znacznie czasy aktywności i zaczęła lepiej zasypiac na drzemki. Wcześniej spała tylko na spacerze.przedszkolanka:), Magda - mbc lubią tę wiadomość