Fioletowa strona mocy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lami - co za gowniany zakrzep... Wspolczuje Ci. Moja lydka tez nie wyglada obiecujaco, juz widze, ze ciaza pogorszyla sytuacje, bede musiala zajac sie tym po porodzie.
Meggs - Wikuś do schrupania
Beti - ja myslalam w ten sam sposob i jestem pewna, ze stracilam mnostwo klientow, ktorzy juz nie wroca. Pamietaj tylko, ze nie mozemy robic teraz nic ponad nasze sily. Za dlugo walczylysmy o te brzuchy
Dolaczam do teamu psich groszy na l4 i macierzynskim. Jak sobie pomysle co bedzie dalej, to łapie mnie panika, staram sie odsuwac te mysli, ale serio, nie wiem co to bedzie. Chyba, ze otworzymy klinike, pisze sie na rejestratorke czy cos. -
Nie wiem czy to nadal funkcjonuje, ale koleżanka prowadząca uczciwie działalność gospodarczą, dwie ostatnie składki przed porodem, zapłaciła w najwyższej stawce (za dwa miesiące kilka tys wyszło) i tym samym miała zagwarantowany wysoki zasiłek (coś ok 5 tys/miesiąc). Temat sprzed 4 lat. Nikt się do niej nie przyczepił, należało jej się i tyle.
-
Niezapominajko ja tak jak Nona z YouTube się nauczyłam ... od ponad 2 miesięcy Dzieki chuście codziennie mogę wyjść na 2-3h spacer, do miasta, czy do galerii 😉 Wczoraj natomiast wymyśliłam nowe zastosowanie i zrobiłam z mała w chuście 50 przysiadów , boli mnie dupka hehe ale dziś spróbuje z dwie takie serie
Alex u nas jak u Kark były bioderka jakoś po 7tyg i teraz mamy za 3miesiące się zgłosić. A może temu ze prywatnie to chcą wyrwać jedna wizytę więcej?
U nas cała noc katar , gruszka i katarkiem nic nie odciągnęłam, w desperacji zaczęłam buzia swoją zasysać i z dwa gile wyszły. Wiec wydzieliny nie za dużo a mała cały czas się meczy, piany dużo produkuje ... na szczęście bez płaczu. spałyśmy z 4 h w sumie. Zapisać do pediatry czy poczekać? Może to sapka ? Bo ona od początku tak " chrapie" , miała ten cPAP podawany bo problemy z oddychaniem ... może to przyczyna jej zmiennych humorów ..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 06:25
Arashe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pestkaa wrote:Nie wiem czy to nadal funkcjonuje, ale koleżanka prowadząca uczciwie działalność gospodarczą, dwie ostatnie składki przed porodem, zapłaciła w najwyższej stawce (za dwa miesiące kilka tys wyszło) i tym samym miała zagwarantowany wysoki zasiłek (coś ok 5 tys/miesiąc). Temat sprzed 4 lat. Nikt się do niej nie przyczepił, należało jej się i tyle.
Teraz niestety się to zmieniło bo laski oszukiwały jak tylko idzie...
jak się dowiadywały o ciazy (a tak to nic niebroniony albo pracowały za minimum) to zakładały działalność gospodarcza i zapłaciły dwie-trzy wysokie składki i potem doiły Państwo przez x miesięcy
Stad ta zmiana ze przez chyba dwa lata (o ile się nie mylę) musza być wpłacane wysokie składki żeby dostacntaki wysoki zasiłek jak piszesz ze miała koleżanka.
A na zwykłych stawkach to wszystko jest psie
Ja mam szczescie i mam normalnie umowę o prace z naprawdę dobrymi zarobkami ale mąż jest na działalności. Nawet nie opłaca się chorować czy fatygować o L4 bo to takie grosze ze szkoda zachodu❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Martek masz rację to by było zbyt łatwe dla kombinatorów 🙄 Moim znajomym doradzano, że jak działalność jest na rynku jakiś czas, pracowała też prawie do końca ciąży i zarabiała tyle, że ją było stać na te składkę, to żeby tak to sobie ogarnęła i poszło bez problemu. Chociaż prawda jest że byli pełni obaw, dlatego wpalcili dwie, a nie jedna te wysoka składkę ;p
-
Chcą żeby się dzieci rodziły A robią z ciężarnych wyłudzaczy i kontrolują ;/ ja się bałam z domu wychodzić ale nie byli. A u mojej koleżanki 2 razy bo za pierwszym jej nie było w domu bo pojechała na badania. Musiała się tłumaczyć jak przed sądem. I później znowu przyszli.
Co do bioderek to nie wiem czemu 3 razy. Raz mieliśmy w innej placówce ale mam tam dalej, a akurat szpital wyznaczył termin. Na drugie można było iść dowolnie bo miałam skierowanie od pediatry. I teraz te trzecie. To ja nie wiem, może lekarz się machnął albo coś. Mamy na NFZ. Może go coś zaniepokoiło? Nie wiem. Mówił że prawidłowo wszystko.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Biegajaca ja też mm ćwiczę w Marianka przysiady, by ją zabawić i mieć pożytek
swoją drogą jeszcze kieszonki nie próbowałam, bo odkąd zaczęła wierzgac nogami to nie byłam w stanie w ogóle jej zamotac, bo był krzyk i nie chciałam na siłę. Siostra mówiła że kieszonka szybsza niż kangur, więc spróbuję obczaić
W sumie od 3 msc dlań starsza i polubiła, może teraz też tak będzie.
Nikodemko to ja zrobię identyfikacje wizualna tej kliniki xD potem mogę zmywac podłogijeśli doktor Lami i Magda na to przystaną
Alex a Ty nie miałaś jednego tak bardzo wcześnie po porodzie? Bo wtedy by się zgadzało czemu aż 3.
Co do wyłudzenia to, to, że my tak nie robimy to nie znaczy że inne nie robią. Teść mówił, że u niego w rodzinie na wsi to jak tylko dowiadywaly się o ciąży to biegły do sklepu na kasę i od razu L4, a To jest uczciwe wobec pracodawcy. Co innego jakby zaszła dopiero mając pracę, nawet miesiąc później, a nie z premedytacją.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 08:39
Biegającą-mama lubi tę wiadomość