X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Fioletowa strona mocy
Odpowiedz

Fioletowa strona mocy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 22:18

Magda - mbc, Malinowa91, Lami lubią tę wiadomość

• tere-fere Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:26

Lami lubi tę wiadomość

❤💙❤💙
  • Domi_tur Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko my placilismy 150

mhsvi09k7inxyf5l.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami - co za gowniany zakrzep... Wspolczuje Ci. Moja lydka tez nie wyglada obiecujaco, juz widze, ze ciaza pogorszyla sytuacje, bede musiala zajac sie tym po porodzie.
    Meggs - Wikuś do schrupania :D
    Beti - ja myslalam w ten sam sposob i jestem pewna, ze stracilam mnostwo klientow, ktorzy juz nie wroca. Pamietaj tylko, ze nie mozemy robic teraz nic ponad nasze sily. Za dlugo walczylysmy o te brzuchy :)
    Dolaczam do teamu psich groszy na l4 i macierzynskim. Jak sobie pomysle co bedzie dalej, to łapie mnie panika, staram sie odsuwac te mysli, ale serio, nie wiem co to bedzie. Chyba, ze otworzymy klinike, pisze sie na rejestratorke czy cos.

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to nadal funkcjonuje, ale koleżanka prowadząca uczciwie działalność gospodarczą, dwie ostatnie składki przed porodem, zapłaciła w najwyższej stawce (za dwa miesiące kilka tys wyszło) i tym samym miała zagwarantowany wysoki zasiłek (coś ok 5 tys/miesiąc). Temat sprzed 4 lat. Nikt się do niej nie przyczepił, należało jej się i tyle.

• Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko ja tak jak Nona z YouTube się nauczyłam ... od ponad 2 miesięcy Dzieki chuście codziennie mogę wyjść na 2-3h spacer, do miasta, czy do galerii 😉 Wczoraj natomiast wymyśliłam nowe zastosowanie i zrobiłam z mała w chuście 50 przysiadów , boli mnie dupka hehe ale dziś spróbuje z dwie takie serie

Alex u nas jak u Kark były bioderka jakoś po 7tyg i teraz mamy za 3miesiące się zgłosić. A może temu ze prywatnie to chcą wyrwać jedna wizytę więcej?

U nas cała noc katar , gruszka i katarkiem nic nie odciągnęłam, w desperacji zaczęłam buzia swoją zasysać i z dwa gile wyszły. Wiec wydzieliny nie za dużo a mała cały czas się meczy, piany dużo produkuje ... na szczęście bez płaczu. spałyśmy z 4 h w sumie. Zapisać do pediatry czy poczekać? Może to sapka ? Bo ona od początku tak " chrapie" , miała ten cPAP podawany bo problemy z oddychaniem ... może to przyczyna jej zmiennych humorów ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 06:25

Arashe lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekać. U pediatry coś złapie...

Biegającą-mama, tere-fere lubią tę wiadomość

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegająca, póki nie ma kaszlu ja bym do pediatry nie szła. Wkrapiasz sól przed odciąganiem?

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • Biegającą-mama Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zawsze wkrapkam z ampułki przed plus po zawsze psikam .. posmarowałem jeszcze pod nosem maścią majerankowa, najlepsze jest to ze w dzień ona oddycha w miarę dobrze, może w nocy jest za duszno/ sucho ...

• Martek&M Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestkaa wrote:
    Nie wiem czy to nadal funkcjonuje, ale koleżanka prowadząca uczciwie działalność gospodarczą, dwie ostatnie składki przed porodem, zapłaciła w najwyższej stawce (za dwa miesiące kilka tys wyszło) i tym samym miała zagwarantowany wysoki zasiłek (coś ok 5 tys/miesiąc). Temat sprzed 4 lat. Nikt się do niej nie przyczepił, należało jej się i tyle.

Teraz niestety się to zmieniło bo laski oszukiwały jak tylko idzie...
    jak się dowiadywały o ciazy (a tak to nic niebroniony albo pracowały za minimum) to zakładały działalność gospodarcza i zapłaciły dwie-trzy wysokie składki i potem doiły Państwo przez x miesięcy :(

Stad ta zmiana ze przez chyba dwa lata (o ile się nie mylę) musza być wpłacane wysokie składki żeby dostacntaki wysoki zasiłek jak piszesz ze miała koleżanka.

A na zwykłych stawkach to wszystko jest psie :/
    Ja mam szczescie i mam normalnie umowę o prace z naprawdę dobrymi zarobkami ale mąż jest na działalności. Nawet nie opłaca się chorować czy fatygować o L4 bo to takie grosze ze szkoda zachodu :/

❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
    ❤️Michaś❤️ 26.10.2021
    ❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
    ❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)

💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
    🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
    🔜 badania prenatalne - 05.08.2024
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorek jaki piękny, duży i słodki! 😍😍😍

Meggs lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Pestkaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martek masz rację to by było zbyt łatwe dla kombinatorów 🙄 Moim znajomym doradzano, że jak działalność jest na rynku jakiś czas, pracowała też prawie do końca ciąży i zarabiała tyle, że ją było stać na te składkę, to żeby tak to sobie ogarnęła i poszło bez problemu. Chociaż prawda jest że byli pełni obaw, dlatego wpalcili dwie, a nie jedna te wysoka składkę ;p

• rzepakowepole Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, teraz kontrolują wszystkich jak leci jak tylko pojawi się L4. Jak się nie wyrobią, to kontrolują wstecz, mają na to 5 lat. Skądś się musi wziąć kasa na 500+

ex2bvcqgjnvonbri.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od stycznia wchodzi 500+ dla przedsiębiorcy (niższy zus). Jadę właśnie o to dzisiaj podpytac . Podobno teraz kontrolują strasznie ciężarne i ma być ciężej z l4. Dla mnie to parodia już.

Nikodemka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcą żeby się dzieci rodziły A robią z ciężarnych wyłudzaczy i kontrolują ;/ ja się bałam z domu wychodzić ale nie byli. A u mojej koleżanki 2 razy bo za pierwszym jej nie było w domu bo pojechała na badania. Musiała się tłumaczyć jak przed sądem. I później znowu przyszli.

Co do bioderek to nie wiem czemu 3 razy. Raz mieliśmy w innej placówce ale mam tam dalej, a akurat szpital wyznaczył termin. Na drugie można było iść dowolnie bo miałam skierowanie od pediatry. I teraz te trzecie. To ja nie wiem, może lekarz się machnął albo coś. Mamy na NFZ. Może go coś zaniepokoiło? Nie wiem. Mówił że prawidłowo wszystko.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biegajaca ja też mm ćwiczę w Marianka przysiady, by ją zabawić i mieć pożytek :D swoją drogą jeszcze kieszonki nie próbowałam, bo odkąd zaczęła wierzgac nogami to nie byłam w stanie w ogóle jej zamotac, bo był krzyk i nie chciałam na siłę. Siostra mówiła że kieszonka szybsza niż kangur, więc spróbuję obczaić ;)
    W sumie od 3 msc dlań starsza i polubiła, może teraz też tak będzie.

Nikodemko to ja zrobię identyfikacje wizualna tej kliniki xD potem mogę zmywac podłogi :P jeśli doktor Lami i Magda na to przystaną ;)

Alex a Ty nie miałaś jednego tak bardzo wcześnie po porodzie? Bo wtedy by się zgadzało czemu aż 3.

Co do wyłudzenia to, to, że my tak nie robimy to nie znaczy że inne nie robią. Teść mówił, że u niego w rodzinie na wsi to jak tylko dowiadywaly się o ciąży to biegły do sklepu na kasę i od razu L4, a To jest uczciwe wobec pracodawcy. Co innego jakby zaszła dopiero mając pracę, nawet miesiąc później, a nie z premedytacją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 08:39

Biegającą-mama lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • tere-fere Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 18:26

❤💙❤💙
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu wiercą 🤦🏻‍♀️ a tak dobrze mi szło pilnowanie godzin drzemki. Może się nie obudzi... 🤭 Nawet godziny nie śpi 😑

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe, możesz robić co chcesz, moge Ci nawet pomoc w tym myciu podlog. Poza tym na pewno znajdziejsz swoja profesje, ktora mozes sie podzielic 💪🏻

Arashe lubi tę wiadomość

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • Szczęściara Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się o rok starsza🤷‍♀️🤷‍♀️ wstałam połamana.. Młody tak mnie skopał w nocy że teraz odczuwam kręgosłup😑😑 bosz ta końcówka to chyba da mi popalic za te dobre samopoczucie 😂😂

h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
‹‹ 2147 2148 2149 2150 2151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ